קודם כל, ראיה אופטימית וחיובית זה תמיד טוב, וידוע שלחץ פועל לרעה בעניין הזה..
נראה מההודעות שלך שהיית מעדיפה רק לדעת האם באמת צריך לברר ולטפל, או שאפשר להמשיך בינתיים לחכות (כשכמובן, היית שמחה לשמוע שאין צורך גם לפנות לרופא נשים, ושזה אפשרי להמשיך לחכות, כי זה עוד יקרה באופן טבעי).
ההנחיה הרגילה היא לפנות לרופא נשים לבירור ובדיקות, רק לאחר שנה מהנישואין, כמו שיוקטנה כתבה.
בכל מקרה, העלית את עניין השחלה הפוליציסטית, שיכול להיות שזה אומר שהנחייה לגבייך תהיה שונה מאחרות.
מה שאני הייתי מציעה, עוד לפני ההתלבטות האם ולאיזה רופא לקבוע תור וכו', זה להתקשר למכון פוע"ה.
כשלנו היו שאלות בנושאים קשורים, מאוד עזר להתייעץ עם הרבנים שם.
אמנם פעם חשבתי שהם עוסקים רק בעניינים שקשורים למפגש בין הנושאים האלו להלכה, אבל מתוך שפנינו אליהם, גליתי שבגלל ההתעסקות שלהם בנושא, הם מכירים את הרקע הרפואי ואת הטיפולים והבדיקות בתחום, ולכן יכולים לתת עצה בנושא.
כמובן שרב לא אמור לקבוע את המצב הרפואי או את הטיפול שינתן, אבל אני משערת שיש להם יותר ידע לגבי מה ההשלכות של שחלה פוליציסטית, ולכן ידעו להגיד האם ההנחיה הרגילה של לפנות אחרי שנה נכונה גם לגבייך, או שעדיף לפנות לבירור כבר עכשיו.
(לנו הם עזרו גם בהמלצה על רופא מתאים שעוסק בפיריון באיזור מגורינו, אפשר לשאול גם על זה אם לא מכירים).
ואני רק אוסיף, שלמרות שבדרך כלל אם מחכים יותר משנה זה מעיד על בעיה שמצריכה טיפול, אנחנו ב"ה נכנסנו להריון לאחר שנה ו-7 חודשים מהחתונה, בלי שום טיפול (כמובן שהתחלנו בירור לאחר שנה, אבל ב"ה עוד לפני סיום כל הבדיקות הצלחנו להיכנס להריון באופן טבעי).
ושיהיה הרבה בהצלחה,ו בהרבה נחת..