(הוא רק נראה ארוך בגלל שפירטתי, אבל ההכנה קלה בטירוף. גם היום הכנתי אותן...
כתבתי את זה למישהי לא מזמן פה.. אז הנה, העתקתי לכאן:
היום הכנתי אותו, וזה המתכון הקבוע בבית.. כל האורחים תמיד מתלהבים (כולל הבני דודים הלא כלכך אכלנים
)
הרגע יצאו מהתנור (-;
הן מאוד קלות להכנה בנטו, אבל לוקחות קצת זמן בתפיחה וכו'..
ברוטו לוקח להכין אותן בערך 3 שעות.. נטו חצי שעה.
יוצא בערך 4 חלות בינוניות.
אז ככה-
מצרכים:
1 קילו קמח
קוביית שמרים
6 כפות סוכר (אני נדיבה ושמה לפעמים גם 8-9.. הן טעימות יותר ככה
)
כפית מלח
קצת מים רותחים (הסבר בהמשך)
חצי כוס שמן
3 כוסות מים
*כוס חד"פ (עם דגש על החד פעמית - זה גודל מסויים)*
ביצה ושומשום למריחה על החלות.
אופן ההכנה:
1. לוקחים את הכוס החד"פ ומכניסית לתוכה רבע כוס מים רותחים (או קצת יותר מרבע), וממלאים (עד החצי של הכוס) את השאר במים פושרים.
2. מכניסית לתוך המים חצי כפית סוכר, וחצי כפית קמח, ואת קוביית השמרים.
3. מחכים עם הכוס כעשר דקות, עד שהשמרים תוססים (רואים אותם עושים סוג של קצף למעלה. המלצה שלי - לערבב קצת את השמרים כשאת שמה אותם ואז זה לוקח פחות מ-10 דקות.. שימי ♥: להשגיח על השמרים, כי אם הם יהיו יותר מדי זמן בכוס - לחלות יהיה טעם חזק של שמרים)
4. תוך כדי שהשמרים תוססים, לשים כפית מלח בקערה, קילו קמח, ואת הסוכר.
5. כשהשמרים תוססים מוסיפים אותם לתוך הקערה עם הקמח.
6. ממלאים את הכוס הריקה (שבה היו השמרים) ב-3 כוסות מים ושופכים לתוך העיסה.
7. מוסיפים רבע כוס שמן ומערבליםבמיקסר/לשִׁים ביד. (את רבע הכוס האחרת של השמן אני ממליצה להוסיף לאחר הלישה - הן יוצאות יותר טוב ככה).
8. מכסים בשקית ניילון או במגבת (אני עושה עם שקית) וממתינים שעה וחצי לתפיחה.
9. לאחר שהחלות תפחו, מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים ומעגלית לצורת עיגול (הבצק דביק קצת. לכן עדיף לעשות צורות פשוטות..)
שימי לב לא לשים יותר מחצי מהבצק בתבנית תנור גדולה אחת. כי הן תופחות עוד.
10. ממתינים עוד 40 דקות, מחממים את התנור ל-180 מעלות, לאחר ה-40 דקות מורחים ביצה ומפזרים שומשום (לבחירה).
11. אופים 20 דקות.
בתיאבון ושבת שלום!!
את חייבת לנסות את זה.. פירטתי כמה שיכולתי. את יכולה לפנות אלי באישי ולשאול מה שלא מובן (:
נ.ב. עצה קטנה - אחרי כחצי שעה לאחר האפייה (כשהן קצת מתקררות) מומלץ לעטוף אותן היטב בניילון נצמד. ככה הן שומרות על הטריות. דרך אגב, בהקפאה (אם הן עטופות היטב) הן נשמרות מעולה וטרי גם לאחר חודש ואפילו יותר!!