חלות למתחילה..אשתו של בעלי

אני נשואה כבר למעלה מ-6 שנים ועדיין אף פעם לא הכנתי חלות.. יש לי פחד כזה שהם יצאו קשות ולא טעימות ואז לעולם אני לא אנסה שוב....

יש מצב להצליח בפעם הראשונה שמנסים או שבחלות חייבים ללמוד מטעויות?

יש למישהי מתכון מאוד מוצלח ומוסבר בפירוט שאין מצב שאני יהרוס..?

 

תודה!!

אני יכולה לתת את שלי...תות

זה מתכון מצוין שקיבלתי מאחותי, אני מכינה אותו כבר איזה 8 שנים ומקבלת עליו פידבקים מעולים. יוצא אוורירי ורך.

אני מכינה עם קמח 70% (ממליצה בחום), אבל במקור הוא עם קמח לבן.

 

1 קילו קמח

1 כף גדושה שמרים (או שקית שמרית)

1 כף גדושה מלח

5-8 כפות סוכר, לפי הטעם

2 ביצים

3/4 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים (לא רותחים)

 

שמים קמח בקערה. אסור שהמלח והשמרים ייגעו ישירות, ולכן פשוט מניחים בצד אחד של הקערה את השמרים, בצד השני מלח וסוכר. מערבבים כל צד עם הקמח, ורק אז מערבבים את כל הקמח יחד.

מוסיפים את הרטובים - ביצים, שמן ומים. מה שיכול להשפיע זה גודל הכוס, אז שימי לב שהבצק אמור לצאת מעט דביק, אם הוא יבש ולא נדבק לידיים אז לא טוב... אמנם זה מקשה על קליעת החלות, אבל זה גורם לחלות רכות.

לשים היטב, מניחים לתפיחה מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את הנפח (ביום חם כמו מחר את צריכה לשים לב שלא יתפח מדי/יחמיץ... ביום קר תפיחה יכולה לקחת כמה שעות, ביום מאוד חם - שעה). מורחים את הידיים במעט שמן (כי כאמור הבצק דביק), וקולעים חלות. קחי בחשבון שהחלות עוד תופחות הרבה אחכ (תעשי ביניהן הרבה רווח). מניחים את החלות לתפיחה נוספת בתבנית (פחות מהקודמת. בערך חצי שעה, שתראי שהן התחילו לתפוח), מורחים עליהן ביצה וכל מה שמתחשק - שומשום, גרעיני חמניה, זעתר, קוואקר וכו, ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות. זמן האפייה תלוי בסוג התנור - בערך 40 דק'. אם את אופה בטורבו מן הסתם תצטרכי להחליף באמצע בין התבניות. איך תדעי שמוכן? שמלמעלה מקבל צבע יפה, ובעיקר כשמציצים בזהירות מלמטה - רואים שזה כבר זהוב (=לא לבן).

מקווה שהייתי מספיק מפורטת... אין לי מה להתגאות כי לא המצאתי את המתכון, אבל באמת שכל הזמן אומרים שאלו חלות מנצחות... בהצלחה ואם יש לך שאלות - בשמחה.

תודה רבה!!אשתו של בעלי

מפורט ביותר! 

כמה חלות יוצאות מהכמות הזו?

גודל של כוס נייר חדפי"ת (של שתיה חמה) מתאימה לכמויות?

 

ועוד שאלה- אפשר לשמור במקפיא/מקרר חלק מהכמות של הבצק ולהשתמש בו אחרי כמה ימים (לפיצה וכד')?

נראה לי כדאי לנסות חלה אחת, לראות איך יוצא לי..

 

תודהחיוך

אני חושבת שאם את רוצהאת פניך אבקש

להכין ממנו בסיס לפיצה את יכלה לאפות אותו מעט ולהקפיא. יש הרבה פיצריות שעושות ככה ומוכרות. אפילו שמות עליו כבר רוטב וכו'.. אני אף פעם לא הכנתי אבל אני רואה אצא אמא שלי.. עדיף שאלה שמכינים יגידו לך מה הם עושים.. אם אפשר להקפיא בצק ממש- אני לא זוכרת שנתקלתי בזה..

שוב, אני לא בעלת ניסיון אז אם מישהי תתקן אותי- בשמחה.אני אשמח לדעת. כוס חד"פ לדעתי תתאים אם את משתמשת בה לאורך כל האפיה. כוס אחת לחומרים היבשים ואחת לרטובים. 

לגבי הכמות, תלוי מה הגודל שלהן... 

אם זה עוד רלוונטי..תות

לי יוצאות בד"כ 5 חלות בינוניות, אבל אם את מעדיפה גדולות תעשי 4. אני חושבת שכוס נייר תתאים, אבל אם תראי שיצא לך לא מספיק "רטוב" תנסי כוס קצת יותר גדולה. 

את בהחלט יכולה להקפיא את הצק, כמובן אחרי שהוא תופח. אני מעדיפה להקפיא לאחר האפייה (שכחתי לכתוב את זה אבל את החלות של שבת בבוקר אני תמיד מקפיאה, כי הן מתייבשות יחסית מהר).

אמא שלי לפעמים מכינה את החלות עד שלב קליעת החלות, ואז מקפיאה אותן. לפני האפייה היא מוציאה, נותנת להן להפשיר ואז אופה. לה זה מצליח, לא ניסיתי...

רק כף שמרים לק"ג קמח?שמחה ד.


אין לי מתכון, אבל אני רוצה לעודד אותךשמחה ד.

אני בהתחלה עשיתי טעויות מגוחכות, כמו להפוך את כמויות המלח והסוכר (אל תשאלי איך יצא), להרוג את השמרים במים רותחים ולהתרגז שהחלות לא תופחות בתוך חצי שעה ביום חורפי. 

בסוף למדתי (: 

אז כן, אני חושבת שאם את בת אנוש רגילה כנראה תצטרכי ללמוד מטעויות. אבל זה לא נורא כל כך, נכון? 

תודה על העידודאשתו של בעלי

מקווה שיצא מוצלח גם בפעם הראשונה!

אני מכירה את עצמי טוב טוב.. אם אני אראה שבעלי לא כ"כ אוכל מהחלה, אני לא ינסה שוב..עצוב

 

או שהגיע הזמן לעבוד על עצמי בנושא הזהקורץ

אני[יחסית מאוד קטנה!!] הכנתי חלות בכיתה ד!!אולפניסטית 1


כמה טיפיםדובדבנית

חבל שתלמדי מהנסיון שלך... תלמדי מהנסיון של אחריםחיוך

אגב, המתכון שלי הוא בדיוק כמו המתכון של תות... רק בלי ביצים בכלל. מעניין למה.

דבר ראשון- ללוש במיקסר בלי השמן. ואת השמן להוסיף בהדרגה.

עצה שניה- ללוש במשך 10 דקות. לחכות קצת ללוש שוב ולחכות... כך כפול 4 פעמים

(הלישות הבאות כמובן יותר קצרות מ10 דקות) כשהבצק נח בין לישה ללישה הוא יוצא בסוף מעובד יותר טוב.

לפני ששמים את החלות בתבנית להתפחה- מעבירים אותם מתחת לזרם מים או מברישים אותם במים (התבנית נרטבת אבל זה לא משנה...)

ואחרון חביב- לא לאפות על טורבו. עדיף לחמם את התנור ל 200 מעלות. רק כשהוא חם להכניס את החלות. לאפות 5 דקות על 200 מעלות ואז להנמיך את החום לבינוני 180. 

המון הצלחה!

ביצים במתכון וטיפ נוסףעודד במיקסר

מסכים ומחזק לגבי הטיפים על הלישה והאפייה (אם כי אני מתעצל ועושה רק סבב אחד או שניים של לישה נוספת)

הביצים בבצק נועדו (יחד עם השמן) ליצור מרקם חלק, כך שכשבוצעים את החלה מתקבלים מעין סיבים ארוכים,

זה מרקם שמתאים כמעט רק לחלות ובלי הביצים בבצק לא מקבלים אותו.

 

טיפים נוספים:

תמיד לכסות את הבצק בניילון (שקית גופייה או שקית זבל גדולה) כדי למנוע התייבשות - גם בהתפחה כבצק וגם אחרי הקליעה.

אני מבריש בביצה ומפזר את השומשום מיד אחרי הקליעה, עוד לפני ההתפחה כדי לא להפיל את החלות אח"כ.

בהצלחה!

מתכון מעולה ומוסבר הכי שיש. פשוט להכנה.*בננית*

(הוא רק נראה ארוך בגלל שפירטתי, אבל ההכנה קלה בטירוף. גם היום הכנתי אותן...

כתבתי את זה למישהי לא מזמן פה.. אז הנה, העתקתי לכאן:

 

היום הכנתי אותו, וזה המתכון הקבוע בבית.. כל האורחים תמיד מתלהבים (כולל הבני דודים הלא כלכך אכלניםמוציא לשון)

הרגע יצאו מהתנור (-;

הן מאוד קלות להכנה בנטו, אבל לוקחות קצת זמן בתפיחה וכו'..

ברוטו לוקח להכין אותן בערך 3 שעות.. נטו חצי שעה.

יוצא בערך 4 חלות בינוניות.

 

אז ככה-

מצרכים:

1 קילו קמח

קוביית שמרים

6 כפות סוכר (אני נדיבה ושמה לפעמים גם 8-9.. הן טעימות יותר ככהחושף שיניים)

כפית מלח

קצת מים רותחים (הסבר בהמשך)

חצי כוס שמן

3 כוסות מים

*כוס חד"פ (עם דגש על החד פעמית - זה גודל מסויים)*

ביצה ושומשום למריחה על החלות.

 

אופן ההכנה:

1. לוקחים את הכוס החד"פ ומכניסית לתוכה רבע כוס מים רותחים (או קצת יותר מרבע), וממלאים (עד החצי של הכוס) את השאר במים פושרים.

2. מכניסית לתוך המים חצי כפית סוכר, וחצי כפית קמח, ואת קוביית השמרים.

3. מחכים עם הכוס כעשר דקות, עד שהשמרים תוססים (רואים אותם עושים סוג של קצף למעלה. המלצה שלי - לערבב קצת את השמרים כשאת שמה אותם ואז זה לוקח פחות מ-10 דקות.. שימי ♥: להשגיח על השמרים, כי אם הם יהיו יותר מדי זמן בכוס - לחלות יהיה טעם חזק של שמרים)

4. תוך כדי שהשמרים תוססים, לשים כפית מלח בקערה, קילו קמח, ואת הסוכר.

5. כשהשמרים תוססים מוסיפים אותם לתוך הקערה עם הקמח.

6. ממלאים את הכוס הריקה (שבה היו השמרים) ב-3 כוסות מים ושופכים לתוך העיסה.

7. מוסיפים רבע כוס שמן ומערבליםבמיקסר/לשִׁים ביד. (את רבע הכוס האחרת של השמן אני ממליצה להוסיף לאחר הלישה - הן יוצאות יותר טוב ככה).

8. מכסים בשקית ניילון או במגבת (אני עושה עם שקית) וממתינים שעה וחצי לתפיחה.

9. לאחר שהחלות תפחו, מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים ומעגלית לצורת עיגול (הבצק דביק קצת. לכן עדיף לעשות צורות פשוטות..)

שימי לב לא לשים יותר מחצי מהבצק בתבנית תנור גדולה אחת. כי הן תופחות עוד.

10. ממתינים עוד 40 דקות, מחממים את התנור ל-180 מעלות, לאחר ה-40 דקות מורחים ביצה ומפזרים שומשום (לבחירה).

11. אופים 20 דקות.

 

בתיאבון ושבת שלום!!

את חייבת לנסות את זה.. פירטתי כמה שיכולתי. את יכולה לפנות אלי באישי ולשאול מה שלא מובן (:

 

נ.ב. עצה קטנה - אחרי כחצי שעה לאחר האפייה (כשהן קצת מתקררות) מומלץ לעטוף אותן היטב בניילון נצמד. ככה הן שומרות על הטריות. דרך אגב, בהקפאה (אם הן עטופות היטב) הן נשמרות מעולה וטרי גם לאחר חודש ואפילו יותר!!

 

וואייי תודה!! מתכון מנצח!!קולמוס הנפש 3>

לא שניסיתי אחרים אבל זה שפירטת כלכך עשה לי חשק לנסות דווקא את שלך... ויצא מ-ו-ש-ל-ם!!! (עשיתי אותן חצי קמח מלא ובכל זאת לא פגם בכלל באווריריות....)

פשוט ט ע י מ ו ת.

אז תודה רבה רבה מוציא לשוןמוציא לשון

שבת שלום!!

לי יש חלות מצויינותהביצה שהתחפשה

בס"ד

 

מקמח 70%

פשוט מעולות!

 

[מתוך: לקראת חלה]

 

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

3 כפות סוכר ~ לפי המתיקות הרצויה

בין רבע לשליש כוס שמן

3~ כוסות מים- בערך- מים פושרים! אני שמה בערך 3\2 מים מהברז והשאר מים חמים אבל לבדוק שזה לא חם מידי!!!!!!!

 

[יש לשים את החומרים לפי הסדר הזה]

 

אם יש לך מיקסר- תדחפי הכל למיקסר, ברגע שנהיה בצק תוסיפי כף מלח [לא לפני! מלח הורג את השמרים!!!!] כמה שיותר זמן לישה יותר טוב- בערך עשר דקות.

 

בהצלחה!

הכנתי את המתכון שלךשמחה ד.

ויצא ממש טוב. חלות רכות ומעולות. תודה רבה. 

תודה רבה לכולן!אשתו של בעלי

על המתכונים, הטיפים והעידוד!חיוך

 

(השבת לא הכנתי כי לא היה לי שמרים וזמן, אבל בע"ה אני רוצה להכין לשבת הקרובה. בל"נ אכנס לספר איך יצאקורץ)

 

ל"ג שמח!

נוווו הכנת? D-;קולמוס הנפש 3>


הכנתי חלות!! איזה כיףאשתו של בעלי

פעם ראשונה בחיי!מוציא לשון

וב"ה הם יצאו ממש טובות! רכות מאוד וטעימות...

 

תודה רבה לכולכן על הביטחון שנתתם בי עם הטיפים והמתכונים המעולים! ש

שבת שלום!

משמח לשמוע! שתמיד תצליחי (:שמחה ד.אחרונה


איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך