פשוט מבאס!! עברו לי היום 3 חודשים מהפעם שעברהוואלה?!
שתרמתי, וברוב התלהבות סחבתי חברות, הבאתי אישור הורים והלכתי לתרום.. חיכיתי בתור (אפילו קיבלתי ארטיק מאיזה אנשים שהביאו למי שתרם..נחמדים,לא?)
קיצור כולי עושה הכנות נפשיות...
ובסוף הזותי (שאח׳כ זיהיתי שהיא זאת שלקחה לי פעם שעברה ופוצצה תווריד על הדרך...) זיהתה איזה משו לא טוב באישור הורים אז יצאתי משם אבלה וחפויית ראש...
מ-ב-א-ס!
אני מסכימה למנהלים למחוק את זה.. אין להודעה שום טעם חוץ מהלתעצבן על מד׳א שהם כאלה קשוחים בקטע של האישור הורים.. איך הזותי אמרה לי? ׳צו בית משפט׳...
מה את היית עושה במקומה?ב.ש.

מה את כל כך להוטה לתרום דםאפרת25

את עושה להם טובה שאת תורמת, אם הם לא רוצים לא צריך, שיגידו תודה שנתת להם וריד.

גם אני באה לפעמים לניידת של התרומות ,ואם יש יותר משני אנשים בתור או מתיחסים לא יפה אני סאה אחרי חודש בזמני הפנוי.

מי שמתרים צריך להיות נחמד, אנחנו לא עובדים אצלו

את צודקת אפרתב.ש.

אבל אני גם מבין את הצד שלה.

היא מאוד רוצה לתרום בשביל כאלה שצריכים ולהציל חיים והיא מוכנה לעשות את זה גם במחיר של חור ביד + מתרים לא נחמד.

בדיוק כמו שאת רוצה מאוד להציל חיים והולכת לעשות משמרות גם אם הנהג/הצוות שיהיה איתך לא הכי מושלם מבחינה חברתית...

מאז שקיבלתי עצות בפורוםאפרת25

אני לא עולה יותר עם נהגים לא אדיבים.

יש שניים שסימנתי כבר כמועדים לפורענות, ואפילו לא הסכמתי לעלות עם אחד למרות שביקשו . מי שלא מסוגל להיות אנושי לחולים ולמתנדבים , שיסתדר לבד עם הסחיבות של הציוד

אני באמת לא מאמינה שאדם צריך להתנדב בכל מחיר .  צבא ומיסים כל אחד צריך לעשות, אבל התנדבות צריכה להיות שפויה והגיונית  .  העולם לא יתמוטט אם מתנדבים יתעקשו שיכבדו אותם :  מד"א יכולה במקרה הגרוע להוציא כסף מהתקציב המנופח ולשכור עובדים,   במקום להתשמש במתנדבים על האמבולנסים,  ואפילו לשלם לאנשים בשביל מנות דם ,אם המצב כל כך קשה...    תכלס   אם אפשר לתקצב את המשטרה ומכבי האש אפשר גם את מדא . זו דעתי 

יש לי מן חלום כזה מאז שאני זוכרת תצמי...וואלה?!
אולי אפשר לקרוא לזה ג׳וק לתרום דם...
כן, אבל ג'וק מיותר. לכי ללונה-פארק במקוםאפרת25

וזה גם לא בריא לתרום כל כך הרבה דםאפרת25

אזהו שזה בריא מאד לתרום דםבנדא מצוי!!

לנשים פחות יש צורך כי להן יש חילוף דם טבעי

לגברים שאין חילוף דם טבעי חשוב וכדאי מאד לתרום דם כמה שיותר(במסגרת שכדאי וטוב-כל שלושה ארבעה חודשים)

בדקתי את הנושא עם שני רופאיםאפרת25

ושניהם אמרו חד משמעית שזהו מיתוס נפוץ וחסר כל ביסוס מדעי . 

הסיבה שאנשים שתורמים דם חולים פחות היא אך ורק בגלל סיבות סוציו אקונומיות,  אלה אנשים שבממוצע יותר משכילים ולכן יותר מודעים לענייני בריאות, 

מה שאומר שיש הסקה לא נכונה בין קורלציה לסיבתיות, הם אמרו שבנק הדם משתמש במחקר ישן ומלא שגיאות כדי ליח"צן תרומות דם, אבל אם מסתכלים על העובדות המדעיות יותר בריא לא לתרום כלום, או לפחות לא יותר מפעם בשנה שנתיים

אם אתה לא מאמין לי תשאל רופאים ותראהאפרת25

לא חובשים ופרמדיקים שמבינים ברפואת חירום במד"א ומקסימום יודעים לעשות אינטובציה ודורמיקום, אני מתכוונת לרופאים אמיתיים שלמדו 7 שנים לפחות באוניברסיטה ומכירים את הכימיה והביולוגיה לעומק ולרוחב

לא חקרתי את הנושאב.ש.אחרונה

ואני גם לא מוסמך בעניין אבל אני גם שמעתי על רופאים שעמדתם לא לתרום לעיתים קרובות.

ובנדא צודק בעניין שלגברים יש יותר צורך (ושוב, גם זה במינון הנכון).

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך