(כן, נכנסתי לפה, סו וואט?)
אתם לא חושבים שכל השירים האלו על הרבנים (לא על רבי נחמן ספציפית..) הם קצת סגידה?
לי מהצד זה נראה כאילו אתם עושים אותו סגן לאלוקים...
לא יודעת, ככה זה נשמע...
(כן, נכנסתי לפה, סו וואט?)
אתם לא חושבים שכל השירים האלו על הרבנים (לא על רבי נחמן ספציפית..) הם קצת סגידה?
לי מהצד זה נראה כאילו אתם עושים אותו סגן לאלוקים...
לא יודעת, ככה זה נשמע...
לדוג'
רבי נחמן מתקן עוד נשמות
רבי נחמן מקיים את ההבטחות
ואנחנו מבקשים שהוא יביא אלינו את משיח בן דוד
רבי נחמן זה מי שמתקן את הנשמות?
רבי נחמן הוא זה שיביא את המשיח?
גם אם הכוונה לא כזאת, זה לא נשמע טוב בכלל!
בס"ד בר"ה
ואני לא רוצה להישמע לא טוב, או ח"ו להרחיק יהודים..אבל, לבינתיים, אני אענה לך בקצרה (ואל תסיק שום מסקנה
)
כן! ר' נחמן זה מי שמתקן את הנשמות!
כן! ר' נחמן זה מי שיביא את המשיח!
בע"ה מחר ארחיב, שוב אני מבקש..אל תסיק שום מסקנה!! 
לילה טוב ומבורך!!!
נסה לחשוב על מה שאמרתי, ולחבר בין ה-2....ש.ב להיום 
אולי זכותו של רבי נחמן תעשה ותביא
הוא בעצמו לא יעה את זה
כי הוא לא יכול
הוא יציר כפיו של הקב"ה, בשר ודם
יש דברים שרק הקב"ה יכול לעשות
יש המון שירים, מכל מיני סוגים וזרמים.
יש גם שיר שמכנה את אומן "עיר הקודש".
נו, אז?
ברור שזו שטות. ר' נחמן בעצמו אמר שאומן זה שיא הטומאה ולכן הוא רצה להיקבר שם.
בסדר, נו. אפשר לגחך ולהמשיך הלאה.
הרי העולם הרוחני שלנו לא נבנה ממילים של שירים שיוצאים חדשות לבקרים. ואנחנו לא אחראים על כל מילה שיוצאת ממישהו שיש לו כיפת נ נח על הראש.
כמו שאני לא מזדהה באופן מלא עם קהילת ברסלב המסורתית במאה שערים, כך אני לא מזדהה באופן מלא עם הערסים הנחמדים שחוזרים בתשובה ושרים שירים כאלו ואחרים.
יש לי פינה חמה בלב לכולם, זאת האמת.
אבל אני לא כמוהם ולא צריכה להיות כמוהם ולכן גם לא צריכה להיות שיפוטית לגביהם. שיהיו הם מה שטוב להם ואני אהיה מה שטוב לי.
בסך הכל השירים האלה הם קצת משעשעים במקרה הטוב, קצת מגוחכים במקרה הפחות טוב.
וחלקם גם נחמדים.
ולגבי תיקון הנשמות- לו הייתי מבינה מה בדיוק זה אומר, מצבי היה נהדר...
מכיוון שאני לא ממש מבינה בנשמות, אפילו לא בפרטית שלי, מה שנותר לי הוא להאמין לר' נחמן שאמר שהוא יכול לתקן נשמות.
ומי שלא קרא את הספר "האור הגנוב" שיעוף לקרוא אותו מהר.
ושיקדיש לזה לפחות יום שלם, כי אי אפשר להפסיק באמצע...
וזה לא רק בעייה בברסלב אלה גם בכל ההשטתחות הזו אצל קברי צדיקים שבאמת כשמגיעים לקברם צריך לומר שבזכות הצדיק השוכן פו - השם יעזור לי, וכך בצדיקים החיים - שבזכות הרב הזה ועומק דעתו הקדושה ועצותיו הנבונות שהשם יעזור, ובסוף גם כן למרות שזה הכי פחות חשוב נו מה שבזכות רבי נחמן שהשם יעזור או הפוך גם שבזכות השם יהי לכל הצדייקים שוכני עפר והרבנים וגדולי הדור שבינינו י-- יהיה לשם כלי לעזור לנו בתוך שלוחים שלו יתברך.
וגם משיח בן יוסף יהיה כזה וגם משיח בן דוד, ואין מידיו של השם יתברך מציל לשום קומה שתשאר איפושהוא בעולמות.
כי אנחנו בגלל שאנחנו חיים על כדור הארץ מהובלים מאוד בחוצפה מקליפות הדומם והעפר, והאבק דרכים שישי לנו בני האדם באשר הם ובנות חווה צורך להשתחרר מהעפרי הזה וליהיות רוחים ואז יכולים לנשא את השם מעל כל הרבנים וצדיקים ואז זוכים באמת לדבקות היפה בשם שברסלב עוד כן מנסים ללמד בכמה מספרייהם וזה נקרא אצלי הברסלבים נקיי הדעת
1. סגן? רבינו הוא אלוהים בגוף! <לא ליטרלי, כמובן> רבינו הוא הדעת הכי מכוווננת על רצון המאציל העליון. אם בשירים יש אמת, את שואלת? לא רק בשירים, אלא כל מה שתעלי על דעתך להגיד על רבינו, זו אמת. את זה אמר ר' מרדכי שרעבי אם זכרוני אינו מטעה אותי- כל מה שאומרים על מוהרן- אמת.
את חושבת שיש לך תפיסה ברבינו, שרבינו הוא עוד.. רב.. צדיק.. שהיה. אבל האמת היא שרבינו זה התחלת ההתחלות וסוף הסופים ואיתו התייעץ הקב"ה אם לברוא עולם אם לאו לפני שברא עולמו ואמר לו- ברא. ואמר לו ה'- ומי יערב לי שיתוקנו? ואמר לו- אני ערב על כך. וברא.
רבינו הוא מחמשת הנשמות שלא היו בחטא אדם הראשון <לא ארחיב, אם את שם אז הבנת ואם לאו.. חזרי לאחורייך בספיקות שלך. עליו אומר הרמב"ם- כל העולם נברא בשביל צדיק אחד וכולם לא נבראו אלא כדי לשמש לזה הצדיק. למה? כדי שלא יהיה לו משעמם בעולם. ועל כתפיו אנחנו נשענים. כל העולם וכל הצדיקים. כולם צריכים את רבינו והוא המשפיע לכולם, מקטן עד גדול בין באתגליא בין באתכסיא, כולם מקבלים ממנו.
2. ה' מעל הכל, כמובן.
3. רבי נחמן מתקן הנשמות, מקיים ההבטחות? בוודאי. הוא ורק הוא. והוא יביא אלינו את משיח בן דוד? רק הוא מסוגל. אם לא הדעת של רבינו שמתפשטת בעולם אין לאף אחד סיכוי לשרוד. מי יביא את המשיח, את? רבנים שצועקים עליך- שמור את הברית? שמור לשון הרע? מי רופא הנפשות, הפסיכולוג הכי גדול שמבין את נבכי הנפש הדפוקה שלנו בדור הזה אם לא רבינו? מי עוד? רבנים שכותבים ספרים בתקופה הזו, אי אפשר להבין את הלשון שלהם מחמת ה'דרגה הגבוהה' שלהם שאינם יכולים לדבר בשפה מובנת.. אבל רבינו ורבי נתן? לפני מאתיים שנה!!!!!!!!!!! ואת קוראת את הספרים שלהם בלשון שמדברים היום, כאילו חבר מדבר אלייך. את חושבת שכך דיברו לפני מאתיים שנה? כנסי לארכיון עיתונות לפני שלושים שנה, בקושי תביני את השפה.
מי יתן לך דעת בדור הזה? כל הגדולים נותנים לך עיצות כשאת למעלה.. אבל בצלילות? כולם עוזבים אותך.. מי נשאר? בסופו של דבר פוטרים אותך ב- אז כנראה את לא מספיק רוצה את ה'.. אבל לרבינו יש דרכים לקרב אותך לה' גם אם את על סמים בהודו, אוכלת שקצים, תנינים וחזירים.
4. שדות האמונה- אשרינו שזכינו.
5. אולי זכותו של רבינו תעשה כי הוא לא יכול לעשות?!! כי הוא בשר ודם?!! הלא על משה רבינו כתוב חציו אדם חציו מלאך! יש תורה בליקוטי מוהרן, לא זוכר היכן, על כך שהצדיק <כל צדיק> רק נראה כבשר ודם.. אבל הוא למעשה בכלל לא קיים כאן! אתה מנסה להבין את הדברים בשכל שלך שרוצה תאוות ושווארמה כבש עם טחינה וקולה בצד?! כי הוא לא יכול לעשות?!! מי גילה רז זה לבניי?!! הלא מסופר על הבעשט שהגיע לתלמידו ותלמידו הדליק לו את המקטרת כשהוא שוכב על הבטן על הריצפה בפישוט ידיים ורגליים וכך הכין לו את המקטרת כשהבעשט יושב על הכסא מולו. אמרה לו אחותו של אותו תלמיד- הוא אמנם הרבי שלך, אבל עד כדי כך אתה משפיל את עצמך?!! אמר לה- זה 'רק' מה שאני עושה כי אני יודע מי זה הבעשט, אבל אם את היית יודעת מי הוא, היית חושבת שהוא ה' יתברך ומתחילה לעבוד אותו במקום את ה' ית'. וזה הבעשט! שרבינו אמר שהגיע לדרגתו כבר בגיל 13!!!! אולי זכותו תעשה?!!! למה הוא מת?!! מה עם קצת לימוד על כך שצדיקים במותם נקראים חיים, גדולים צדיקים במותם וכו'.. לרגע אינם נחים וכל הזמן הם עובדים על גאולתם של ישראל!
6. אומן עיר הקודש? הלא כבר קיים הסיפור על תלמיד הבעשט שרצה להגיע לארץ ישראל והבעשט לא הסכים לו.. והנל הפציר והפציר במשך המון זמן עד שיום אחד אמר לו הבעשט- בסדר. אך לפני כן לך וטבול. כשחזר שאל אותו הבעשט- מה ראית בטבילה? אמר לו- בטבילה ראשונה ראיתי את ארץ ישראל. בשניה את ירושלים. בשלישית את בית המקדש, ברביעית את קודש הקודשים.. אך את ארון הברית לא ראיתי!
אמר לו הבעשט- זה כי הארון נמצא במז'יבוז'!!!!!!!!!! הבעשט זה קודש קודשים, הוא הוא ארון הקודש. ואחריו רבינו המשיך הכל על עצמו!!!!! אומן עיר הקודש? לא יודע, אבל ארון הברית נמצא שם.
7. דו שיח עילג של חירשים <בלי לפגוע> מיסטר ברסלב, מיסטר תמימי?!!
ומה אלוקים, היכן הוא?!! הוא שלח לך את רבינו שיראה לך את הדרך להתקרב אליו, כמו שאמר רבינו- עד משה היה אפשר להתקרב לה' ישירות, לאחר שירדה נשמת משה, הכל עובר דרכו! אבל את, צדיקה, את הרי יודעת להקיש דבר מתוך דבר בין דיאלוג. והיות שהוצאת עצמך מהכלל כפרת בעיקר. מי לימד אותך לדבר עם ה' לפני רבינו?!! מי לימד אותך לא להתייאש כשקשה, בירידות שלך כשאת עוברת במקומות המטונפים שרק את יודעת.. מי? אם לא הצדיקים היית יודעת מי זה ה'? הרי הכל כתוב לנו, אבל אם לא היה כתוב היית יודעת מי זה ה'?!! אז למה צריך צדיקים?!! שיכירו לדפוקים כמונו את ה'. אז במקום לחשוב על הנושא הזה 'הרבה'.. עדיף שתקראי מה <לא מי> זה רבי נחמן/משה רבינו/רשב"י/האר"י/הבעשט. ואז תביני את ההבדל בינם לבין רב השכונות שלך. <בלי לזלזל חלילה>
8. אז בברסלב יש 'בעיה' ולך אולי יש פתרון לבעיה? שהרי אתה מזהה בעיות בהתהוות. צריך להגיד- בזכות הצדיק ה' יעזור?!! ה' יעזור לך בגלל ההגעה שלך לצדיק!!!!!!! שהרי כבר אמר רבינו- כל הרגיל על קברי צדיקים נעשה לו נס אעפ שאינו ראוי! אבל רגע, אתה ראוי הרי, לא? שופט הארץ הנך?!!
בזכות רבי נחמן ה' יעזור? או בזכות ה' רבינו יזכה שסייע לנו? מי יעזור לכופר כמוך, אתה מחזיק מעצמך משהו שה' יעזור לך בזכות עצמך?!! אם אנחנו לא נשענים על כפתיים רחבות של כל הצדיקים באיזה זכות אנחנו חיים, בזכותך?!!! הלא רבינו אמר לרבי נתןןןןןןןןןן לרבי נתןןןןןןןן שהיה אמור להיות אב"ד והיה צדיק עצום עוד לפני שהכיר את רבינו!!! רבינו אמר לו- מה יעשה חלוש כמוך?!!!!!!!!!!!!!! חלושששש כמוך!!!!!!!! לא אמר לו- צאאאדיקקקקקקק חאאאסידדדדדדד! מה יעשה חלוש כמוך!!!!!!! אל תחשוב שאתה משהו! אתה כמו לכלוך על המקטורן שלי!
מתי ה' יעשה לך טובה? מתי שתהיה לך הדעת הזו של התבודדות, של ללכת רק לה' ומי החדיר את זה בך?!! אני זוכר לפני 15 שנה אף רבבבבבבבבבבבב לא דיבר מלדבר עם ה' ולא רק זה.. אף אחד לא דיבר מנפילות וירידות!!!!!!! אף אחד! שום רב! וכל אחד היה בטוח שרק הוא דפוק יחידי בעולם! זה לא כמו עכשיו שכולם מדברים שקשה ונופלים לפעמים! ומי החדיר את הדעת הזו של התבודדות? נכון שאבותינו קיימו את זה אבל מי לימד אותך לעשות את זה?!!! רבינו חידש את החשק והרצון לעשות את זה! אז לקחת את העיצה הזו ועכשיו אתה מתנשא איך צריך ובזכות מה ואיך דברים פועלים?!!!!
לסיכום- כולכם, אבל כולכם, חוץ משדות האמונה שזכה להכיר את האמת, בעלי גאווה שחושבים שהם יכולים לשרוד לבד. כל קשר ביניכם לבין ברסלב הינו מקרי ביותר, עד שתלמדו לפחות מהי נשמת צדיק האמת שהוא רבינו. ומה ההבדל בינו לבין צדיקים אחרים, שנקראים ענפים לעומת הגזע.
ועוד לסיום- יש רק ה' בעולם, והוא המחליט והוא הקובע. אבל בחיים לא הייתם יודעים איך לעשות מה.. אם לא היתה לכם הדעת הזו שרבינו לימד. נמצא, שרבינו הוא העיקר כדי לעבוד את ה', אחרת אי אפשר. משל לתיבת מטמון ללא מפתח. נמצא שהחיפוש אחר המפתח הופך להיות העיקר.. כי בלעדיו אין סיכוי להיכנס לתיבה.
וכבר אמר רבינו- אם תבוא 95% ביטול עצמי ו 5% אתה, לא תקבל ממני. הדברים נאמרו בצורה הזו לא בכדי לזלזל אלא בכדי שיחדרו עמוק ללב. בכלליות, קשה לאנשים לעכל את רבינו כמו שאתה בוודאי יודע. אבל כשאני רואה שירשורים בם חסידי ברסלב כביכול מתנצלים ומנסים לספק הסברים לכל מיני אנשים ש'קשה להם' דרך ההתבטאות של רבינו.. וכבר אמר רבינו- 'כנראה שקל לבוא על דעתי'.
אנשים מסתייגים כי אין להם זכות להתקרב לאור שכזה, לא שלי יש זכות שכזו אבל אני לפחות מתחנן על זה כל פעם מחדש כי הצדיק כל הזמן נעלם לכל אחד בכל זמן. אז.. אני לא הדובר הרשמי של ברסלב ואם כן היתה להם הזכות להתקרב לאור שכזה, בטח ובטח שהם לא היו רואים אותי ממטר. הם היו רצים היישר מעלי לעבר האור הזה.
נראה לי שלא הובנתי...
או שכן.. לא יודעת..
בכולופן- לא התכוונתי שמי ששר אותם באמת מאמין בזה, אבל מי שלא בקטע של ברסלב, אולי יכול להסיק מזה את הכוונות האלו..
על המחשבות שאולי יעלו במוחו של מישהו לא ברסלב ששומע את השירים????
אם יש מי שמסיק מסקנה כזו- שיעשה מה שצריך לעשות עם עצמו. למה להטיל את הענין על הזמר? ויותר גרוע מכך- על ברסלברים אחרים שלא קשורים לזמר?
רק שאלתי.
תקשיבי שנייה למילים של השירים מזווית אחרת, ותביני.
פשוט כי אני לא אוהבת אותם כל כך.
לכן אני לא מבינה למה מי שלא מתחבר לשירים שומע אותם. אלא אם כן השומע רוצה לחפש את הברסלברים ולתפוס אותם בפינה.
אגב, אם מסתכלים על דברים מזווית אחרת, אז רוב הועלם הרוחני של הדתיים נשמע הזוי לגמרי.
והרבה שיעורי תורה של רבנים גדולים יכולים להישמע, מזווית אחרת, מוזרים ומנותקים, וגם מטיפים ומנצלים.
אבל זה הענין. כשאדם בתוך משהו אז הוא לא רואה מזווית אחרת.
לא שזה לא טוב הזווית האחרת, אבל אי אפשר לשפוט עולם רוחני שלם מבחוץ. כי כל עוד אתה בחוץ, אתה לא לגמרי מבין את מה שקורה בפנים.
"הופה גנגם סטייל","נוסה" וכל הדברים המגעילים של היום..........
לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר
סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.
אז כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.
אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר,
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!
אני גם רוצה
גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.
ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.
לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.
וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.
וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..
ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.
שתזכי להזמנה אישית!
כל צעד מקרב אותנו
לגלות שוב את פנייך
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?