את השאלה הנ"ל שאל אותי בחור בדייט ראשון.
אמיתי לגמרי.טרי מאתמול!...
מצב הדייטים שלי הולך ונעשה הזוי יותר ויותר...מעניין מה יהיה בדייט הבא..
(למען האמת-אני כבר לא אופתע מכלום....כנראה שראיתי הכל)
את השאלה הנ"ל שאל אותי בחור בדייט ראשון.
אמיתי לגמרי.טרי מאתמול!...
מצב הדייטים שלי הולך ונעשה הזוי יותר ויותר...מעניין מה יהיה בדייט הבא..
(למען האמת-אני כבר לא אופתע מכלום....כנראה שראיתי הכל)
יעל מהדרוםלק"י
או לפרוספקטים של אולמות, מקומות מגורים, ושמות של חנויות לריהוט הבית..
"אז מה את אומרת על הטבעת הזו, יפה, לא?!"בלדריתשאחד שאל אותי שאלה דומה - אבל הוא הקדים ואמר: אני יודע שאומרים לא לשאול את זה,
אבל בכל זאת אני אשאל" הייתי בטוחה שהוא צוחק, אבל הוא היה רציני לגמרי..
יש כאלה חסרי תקנה..
הבחורה הנבוכה עומדת להתעלף מהתרגשות ואז-
השאלות ההזויות האלה..
יקירה, את לא לבד 
בחורה נבוכה עומדת להתעלף מהתרגשות? אם ככה, היא ההזויה 
אני גם חושבת שהשאלה הזו לא מומלצת ולא במקום (משהו שקשה לענות עליו. או שזה אישי מדיי, או שזה מורכב מדיי, או שתקבל תשובות בססמאות שלא יתרמו מאומה לדיון). אבל זה לא עד כדי כך איום ונורא.
אפשר לדון לכף זכות
לק"י
|בורה ועמת הארץ בכלל הדייטים|
פריסבי
אביה*חחח
אבל ת'אמת- אני חושבת שאם הבחור היה מוצא חן בעינייך וזה הדבר היחיד שלא היה נשמע לך, זה היה נסלח מבחינתך, לא?
האמת שלי זה לא נשמע כ-זה הזוי, בסדר, לא הייתי רוצה להישאל ולא הייתי שואלת, אבל אפשר לתת גם תשובה לא פלספנית- כזאת שמתאימה לדייט ראשון ולדפדף הלאה...
הללישהייתי עונה לו שאני מוכנה לתכנן, את החדרים, אריחים, הכל.
אבל להקים את הבית..
זאת לא עבודה של בנות
אבל מה הבעיה בלשאול שאלה כזאת בדייט ראשון??
אני לא הייתי בדייט שלך ולא ממש יודע איך היתה האווירה...
אבל נשמעת לי שאלה לגיטית לגמרי (במיוחד בימינו שיש כל כך הרבה תשובות לשאלה הזאת..).
סה"כ הדייטים נועדו להכיר אחד את השני...השאלה לא נשמעת לי אישית מידי מכיון שגם ככה היא תישאל מבן\בת הזוג זה גם אחד מהפרמטרים שצריך לבדוק... לדעת למה הוא שואף וכ"ו....
אמנם זה דייט ראשון והכל...וכמובן לא צריך לקפוץ שלבים...אבל שאלה כזאת היא חשובה מאוד ולדעתי זה משהו שכן צריך לדעת על השני די מהתחלה...
שאין טעם לשאול אותה בכלל.
יאללה גם כן אתם כל דבר עושות סיפור.. גם אם זה נשמע לכם פאדיחה לשאול את זה תבינו את הכוונה ותקחו את זה למקום טוב בשיחה ומשהו שבאמת יעזור. אף אחד לא בא לשמוע הרצאות..
וחאלאס עם הצחוקים האלה על מי שאת יוצאת איתו!! את הבנת את הכוונה שלו?! את רואה את החיים מהמבט שלו?!
חאלאס חאלאס ועוד פעם חאלאס
צריך לעשות את זה לא בקטע ציני אלא אם רוצים באמת להבהיר לצד השני כיצד עדיף להתנהג בפגישה וכיצד עדיף לא להתנהג....
כדי שיהיה לתועלת כולם
(אפילו אשמח לרשימת ״עשי״ ו״אל תעשי״ בדייטים)
לצחוק זה סתם לא עוזר לכלום
"אז תגידי, איפה נגור כשנהיה כבר זקנים ולא נתפקד עצמאי לא עלינו? בבית אבות או אצל ביתנו הבכורה שיהיו לה כבר 10 ילדים?"

הזוי.
הבנים - מה הבעיה בשאלה? מה אתם עושות סיפור?
הבנות - איזה הזוי זה...
קיצור כנראה זה משקף את ההבדלים בנינו.
הבנות רוצות שיחה טבעית זורמת ולא שאלות ממוחזרות שמוכנות מראש,
הבנים קצת מתקשים בזה (הרוב..), אז הם נתלים בשאלות האלו ולכן זה לא נראה להם כזה הזוי...
אבל הבעיה מחריפה בגלל הכלל שדחפו לנו חזק לחינוך, ושחלק* מהבנות מיישמות באדיקות, והוא שהגבר צריך להוביל. נראה לי שאני מסכים עם הכלל הזה בחלק מהדברים ועם העיקרון שלו, אבל יש לו יוצא מן הכלל. דיבור.
עם הבנות זכה לפי 9 יכולת דיבור לעומת בני ישראל. תשתמשו בזה. אין מה לעשות- זה התחום שלכן
יש הרבה יותר בנים מבנות שמתקשים בהעלאת נושאיים "נורמליים" כהגדרתכן. ברגע שהועלה נושא שיחה הבחור מסוגל לנהל שיחה מעניינת ויתגלה כאיש שיחה זורם וכיפי. אבל כשנושא שיחה מתמצה- קשה לו לזרום הלאה או להעלות נושא אחר.
כאן נכנס התפקיד שלך, יצואתו- לעזור לו, ולקחת על עצמך את תפקיד ניהול השיחה.
בדיוק כמו שיכולת לקשקש אתמול עם החברה עד 2 בלילה. לא מסובך. בשבילך (תרתי משמע).
נראה לי שזו הסיבה לתופעה הזו, שבנות מתלוננות על נושאי שיחה הזויים שבנים מעלים. עד כאן עניות דעתי. ודו"ק ואכמ"ל וד"ל וק"ל.
* אני מדגיש: רק חלק, נא לא להרוג אותי. זה נכתב מניסיון אישי עם חלק נכבד מהבנות שיצאתי איתן.
כלומר.. שמראש את מחכה ל"מתי הדייט הזה יהפוך להזוי כמו קודמיו?"..
כי זאת נראית לי אחלה שאלה. |מתכנן לשאול אותה בדייט הראשון שלו|
תלוי איך זה נשאל..
הוא לא שאל דווקא עליך..
בכללי.. איך את חושבת שזה יהיה..
שאלה לגיטימית לגמרי..
אבל הכל תלוי סיטואציה כך ש...
זו לדעתי לא מאוד בעייתי, ולא הזוי ברמות מטורפות, אבל כן לא כל-כך לעניין, וכן עדיף להימנע משאלות כאלה.
הבעיה עם השאלה שהיא מדיי כללית ורחבה. כמו שקשה לפתח שיחה משאלה כמו: "אז ספרי לי על עצמך", "תארי לי את תפיסת עולמך". אלו שאלות כלליות, התשובה עליהן מורכבת, והרבה אנשים לא יוכלו לענות עליהן היטב, אפילו חלקית. הדרך להכיר את מי שמולך, על תפיסת עולמו ואורחות חייו, היא להכיר עוד ועוד פרטים לגיבוש תמונה יותר ברורה. לא לשאול אותו עצמו על התמונה הכללית. שאלות כאלו עדיף שיהיו הרבה יותר ממוקדות.
חוץ מעניין זה, בפגישה ראשונה בדרך כלל עדיפה שיחה יום-יומית יותר זורמת, להתרשמות כללית על האופי, התקשורת ביניכם וכו'.
בכלל לא, להפך!
שאלה חשובה מאוד..
מאמינה שהוא לא ידע למקד מספיק את עצמו.
אני רואה את עצמי שואל אותה... אולי בתור מן פתיחה, אולי מן פתיחה מבודחת, אולי בהקשר לנושאים מסויימים ספציפיים.
זה לא הזוי.
יצאתי עם מישהו בדייט ראשון.. ודיברנו על חינוך ילדים..
(האמת שזה באמת היה קשור למשהו שאמרתי.. אבל זה היה מבדר..)
וזה לא גרם לי לרצות לברוח..דווקא היה לי נחמד..
מה רע בשאלת בירור קטנה..?..
למה הדייט הראשון חייב להיות ללא שום סממן של קשר..?
רק לבוא, להתרשם, לצחוק, לחייך, לשלם...
אני מסכים עם הגישה שבדייט הראשון לא חושבים על חתונה,
באים בעיקר לחוש כימיה,
אבל בואו לא נגזים.
אל תצפי לטבעת בדייט הבא, הבחור שמולך שקול, ערני ואחראי.
בשביל מה נפגשים?
לשחק במשחקי "חבר-חברה"?
מה הבעיה בשאלה הזאת?
להפך! זה יעזור לי מאוד לדעת האם אני הולך להיפגש עוד כמה פעמים עד שאני יגלה שזה לחלוטין לא בכיוון או שאני יכול כבר בפגישה הראשונה להוציא את המרצע מן השק ולחסוך המון זמן, כסף, כאב ראש, שחיקה וכו' וכו'.
לעניות דעתי זו שאלה של אדם נורמלי לגמרי עם ראש על הכתפיים שמאוד אכפת לו מהקשר שלו עכשיו. מראה רצינות.
נפק"מ לכמה אנשים למשל אם התשובה שלה תהיה בית של סגולות וקמיעות של רבינו שמכסות את כל הקירות. זה פרט די חשוב שסתם באסה לגלות את זה רק בפגישה החמישית.
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
הוא כמובן לא קשור לכאן
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?