זהו, חלק מהאנשים באומןא.מ.נ

וחלק נשארו איתנו.

שמעתי שיש גם בנות באומן בראש השנה. איזה כיף להן!

בטח לא נותנים להם להכנס לציון מרוב שצפוף שם..

שנזכה כולנו אם לא השנה אז שנה הבאה ראש השנה בירושלים בבית המקדש!

חג שמח!

בנות באומן?אנונימי (פותח)
איך ייתכן דבר כזה????????
לא בראש השנה.סבא גפטו
אני יודעת שיש בראש השנה בנות...א.מ.נ
לא מליון אבל יש..
אין סיכוי לבנות להיות באומן בר"ה !אנונימי (פותח)
ואם הן שם , לא נותנים להן להיכנס לציון .
אז הן מתפללות מרחוק .
שיתפללו כבר מא"י . חוסך להן כסף וזמן !
אוקייא.מ.נ
א. יש סיכוי כי עובדה...
ב. זה נכון שעושים להם צרות כדי להכנס לציון..
ודרך אגב..א.מ.נ
גם לא כל הבנים שנמצאים באומן מגיעים בכלל לציון..
כן היו,מתנחל גאה.
בע"ה ית'

חרדי אחד שאני מכיר הגיע אם משפחתו והבנות שלו..
היו הרבה בנות באומן,תיקון הכללי
אבל "משמרת הקודש" שמרה שהן לא יסתובבו ברחובות, והם עמדו מרחוק ויתפללו. ברור שזה עדיף מאשר להיות בארץ, אבל עדיף שיבואו בטו בשבט!
"...ברור שזה עדיף מאשר להיות בארץ..."סבא גפטו
אחי, שמת לב מה כתבת? ברגע זה פסלת את אחד מיסודות היהדות! את אחד מהיעדים שלנו - העם היהודי - ארץ ישראל!

עצוב.

זה מדהים באיזה דעתדוד נחמן
עקומה כולם חזרו, האמת שזה מאד מזעזע ועצוב, כנראה שיקח עוד קצת וגם הם בעצמם יתפסו כי הם מדברים באופן בלתי הגיוני ובדעת ממש לא מהקדושה, הקב"ה רחמן, נראה שהשנה הוא הולך להוציא אותם מהטעויות האלו, בשעה טובה.
כדאי שלא תכליל!.מתנחל גאה.
בע"ה ית'

יש כאלו שמקבלים פשוט אורות גבוהים ב'כלים חד פעמיים' איך שניקרא..
פשוט אין להם תכלים לקבל את כול האורות מרבנו הקדוש,

אני לדוגמא, חזרתי חדש.
ומה שתגיד לא ישנה, אני אומר לך שפשוט כ"כ הרבה ניסים פרטיים גלויים קראו לי..
(כמו הבילבולים,שלא היו מניחים אותי לרגע! אחרי היתבודדות אחת של 4 שעות בציון, פשוט אין זכר להם וכו' וכו'..)
אבל גם בזה אל תכליל...קראתיך
אני מקירה מלא בנות ונשים שטסו לאומן ולמרות שהם שמעו מכל הסיפורים והמיקרים שחוזרים מישם חדשים ויותר "רוחניים" ובנאדם אחר,הם כ"כ התאכזבו שהם חזרו כי כלום לא קרה להם....
אז אשרייך שה' זיכה אותך לחזור בנאדם אחר,אבל זה לא קורה לכולם.....
וסתם חבל שמצפים לזה כ"כ ואחרי שרואים שלא קורה כלום הציפיה נופלת ומתאכזבים קשות....

שנה-טובה ומתוקה!ישועות ונקמות!
זה הנסיון.. שלא ליפול...מתנחל גאה.
בע"ה

זה מה שניקרא טיפול בהרדמה.. הם לא מרגישים אבל..
וכול מי שדיברתי איתו אחרי זה כנ"ל.
כמה וכמה ילדים שלא זכו להבין את עוצמת החג וסיפקו פרנסה בשוק לאוקריינים ימ"ש!.
כן יש מצב.....קראתיך
בוא נגיד ברוב המקרים אלה שרוצים שיזוז משהו אצלם,זז ואלה שלא רוצים לא זז......
לא נכון,תיקון הכללי
יכול להיות שעוד שנתיים יזוז להם איזה משהו ויש כאלה שלעולם לא. זה התיקון!

אבל מה שבטוח, שכל מי שטס פעם ראשונה, שיתכונן לתיקונים מרבינו.
אני רוצה בעז"ה לטוס,אבל למה רק בפעם הראשונה?קראתיך
יותר מפעם ראשונה-לא יוצאים מארץ הקודש...מתנחל גאה.
בע"ה ית'

פעם אחת יצאתי זה מספיק, מישהו אמר לי שאם אני לא יבוא שנה הבאה הוא מביא לי אל דולר, הוא טוען שאני יבוא על ארבע.
אבל לא, רבנו אמר שכול מי שסר למשמעתו שיבוא ר"ה, באתי, ויותר לא בע"ה בלנ"ד.
למה לא יותר?אנונימי (פותח)
למה?
לא נהנית שם באומן?
זה לא סיפק אותך?
ברור שכן, אבל ארץ הקודש..מתנחל גאה.
אבל ר' נחמן לא פירט כמה פעמים לבוא אליו בר"ה...קראתיך
לא?
לפחות זה נשמע ככה שהוא אמר לבוא כל ר"ה.....הוא לא אמר מספר מסויים של פעמים...
בלעע...הסתבכתי...מקווה שתבינו...
-מתנחל גאה.

בע"ה ית'

רבנו הקדוש אמר לבוא אליו כול ר"ה ושכול מי שסר למשמעתו שיבוא!,

וזה מה שהוא אמר,-

"הראש השנה שלי הוא חידוש גדול. והשם יתברך יודע שאין הדבר הזה בירושה מאבותי, רק השם יתברך נתן לי זאת במתנה שאני יודע מהו ראש השנה. לא מבעיא אתם כולכם בודאי תלויים בראש השנה שלי, אלא אפילו כל העולם כלו תלוי בראש השנה שלי."

ור"נ הוציא כרוז שבו הודיע על דרישתו מכל אחד מחסידיו להיות בחצרו במשך ראש השנה:-

"אמר, הראש השנה שלי עולה על הכל. והיה פלא אצלי מאחר שהמקורבים שלי מאמינים לי, ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי שיהיו כולם על ראש השנה איש לא יעדר. כי כל עניין שלי הוא רק ראש השנה. והזהיר לעשות כרוז שכל מי שסר אל משמעתו ומקורב אליו יהיה על ראש השנה אצלו, לא יחסר איש. ומי שזוכה להיות על ראש השנה ראוי לו לשמח מאד מאד..."

"היו מן החסידים שניסו להתחמק מבקשתו של ר"נ באמתלות שונות. כך התלונן אחד מן החסידים לפני ר"נ, שקשה עליו השהייה בחצר הרבי בראש השנה, שכן יש מחסור באכסניה מתאימה ללינה ואכילה, וגם הצפיפות בבית המדרש של הרבי אינה מאפשרת לו להתרכז כראוי בתפילה. על כן הציע לפני רבו שיהיה במחיצתו ב'שבת תשובה' במקום בראש השנה. השיב לו רבנו הקדוש:

'אם לאכול אם שלא לאכול, אם לישן אם שלא לישן, אם להתפלל אם שלא להתפלל (רצונו לומר שלא להתפלל בכוונה כראוי), אך ורק שתהיו אצלי על ראש השנה יהיה איך שיהיה (ואמר בלשון אשכנז בזו הלשון: יא עסין ניט עסין, יא שלאפין ניט שלאפין, יא דאווינען ניט דאווינען, אבי דו זאלסט ביי מיר זיין אויף ראש השנה). ובאמת כל דברים אלו הנ"ל הם רק דמיונות ופיתויים של הבעל דבר [= יצר הרע], ב"ה רואים שמתפללין יותר בכוונה בכלל הקבוץ הקדוש על ראש השנה, ממה שאנשים היו מתפללים בביתם.."

זה אמר רבנו הקדוש למה כן לבוא אליו ולמה חייב על כול נשמה יהודית שרוצה תיקון,!.

עיינו ליקוטי תפילות שנ"ב.
עיינו כנ"ל תצ"א.

ועוד מקומות שרבנו אומר שם שרק ניזכה לקדושת ארץ ישראל, ושהמקום שלו הוא רק ארץ ישראל ולכול מקום שהוא אולך הוא אולך לארץ ישראל,
יש תפילה של רבנו שכולה געגועים ותחינות לזכות להגיע לארץ הקודש, אחרי שאנחנו בארץ הקודש אנחנו יורדים לזבל של אוקריינה?.. ה' ירחם,

אני בע"ה לא ירד יותר בחיים בל"נ לאומן, רק כשיהיה לי בן לפני גיל שבע ניסע איתו לרבנו... בע"ה..
אהה.....מובן...קראתיך
אבל זה ניראה לי קצת קשה העניין שלא לחזור לשם יותר,כי אחרי פעם אחת שהיית שם זה קשה שלא לחזור למקום הקדוש הזה.........
טוב בע"ה......
לי זה לא מובןאנונימי (פותח)
הרי אמרת שריבנו אמר לבוא כל ר"ה
ואתה לא רוצה לבוא כל השנה..
סתירה, לא?
מתנחל גאהדוד נחמן
מתנחל גאהדוד נחמן
ומה יקרה אם תשנה למתנחל ענו?
וכמה תשמח אם אומר לך כי אתה קרוב מאד לדעת אמת קדושה, כי רבינו ידע שמי שבא אליו פעם אחת ברצינות ובביטול תיכף יאיר בזה האדם אור הקודש והתורה של ארץ ישראל, וכבר פעל בשביל אותו אדם הכל, כי השאול תחתיות זה בודאי רחוק מארץ ישראל, ורבינו אמר כי מי שיבוא הוא יוציאו מהשאול תחתיות, ובודאי יוציאו , ואם כבר להוציא מהשאול הרי שעכשיו גם יכניסו לארץ ישראל.
ואם נכנס בארץ ישראל, זה גן עדן (נכון יש הרבה מדורים והיכלות בגן עדן, וכבר ילך מדרגה לדרגה - אך בתוך גן עדן).
כן מי שנשאר בארץ ישראל ונוהג בדרך רבינו נחמן הקדוש זוכה להיות בקיבוץ הקדוש באמת הזה שמעל לזמן ומעל למקום הזה שרבינו נמצא בו בנפש רוח נשמה חיה ויחידה.
ובע"ה כעת יהיה גם בגוף.
ושם באומן נגמר ונחתם כי לא יהיה שם רבינו יותר בשום בחינה, ומה יהיה שם? השם ירחם ויציל וישמור אותנו.
רבינו שכולו ארץ ישראל חלילה לו להוציא יהודי מארץ ישראל כל הענין שלו זה לקבץ כל יהודי וכל ניצוץ קדוש לארץ ישראל.
שבת שלום.
דוד נחמן-קוקו
אתה לא מכיר את מתנחל גאה.
אם היית מכיר אותו- לא היית מנסה לשכנע אותו לבוא לאומן, כי הפה שלך נשאר פעור מזה שהוא בכלל הגיע...

שנה שעברה שטסתי (פעם ראשונה) הייתי ב"אורות", וכל מה שרציתי כל השנה זה רק לחזור לאומן.
אז הנה, השנה חזרתי לאומן- וכל מה שרציתי לעשות- זה לחזור לארצינו האהובה והקדושה.
כרגע אני לא יודע מה אני יעשה שנה הבאה: ארץ הקודש או אומן.

נראה...
אני אומר לך בבטחוןדוד נחמן
שנה הבאה אתה פה בארץ ישראל גופא בראש השנה.
ואני אומר לך בע"ה ית'! שנה הבאה אנחנו פה.מתנחל גאה.
עד שנה הבאה יעברו הרבה מים בנהר,ה' גדול!קראתיךאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך