לא ייאמן, הבנתי למה את מתכוונת ב"מקוריות",שמעתי עכשיו את כל The Dark Side of the Moon פעמיים וזה פשוט לא זה, לא לזה התכוונתי.
ברור שהם משוגעים, הכתיבה שלהם היא כתיבה של ערפול, פילוסופיות על עצם החומר, דיבורים על הקיום, על המקומות שעליהם אפשר לדבר בלי סוף ואפשר לשתוק באותה מידה, וכל מה שתאמר או לא תאמר יהיה חסר משמעות, כי הוא קיים בעצם הקיום. זה בנוגע לכתיבה. (הנה.. אני יכול להמשיך עכשיו עם משפטים על זה בלי סוף)
בנוגע למוסיקה, אין שמץ מקוריות אמיתית, שמץ לחנים מקוריים, מגוחך.
לביטלס יש שירים פשוט לא מוסברים, יצירתיות אמיתית, מוסיקה אמיתית..
לפינק פלויד אין שמץ מזה, הם פשוט חיו בתקופה בה הסאונד לבדו כבר סיפק את הסחורה, אפשר לשמוע אילתור בגיטרה וליהנות ממנו שעות.. הצליל מגניב ותו לא.
כל השירים שלהם אותו דבר, אותן המנגינות, צפויות, חוזרות על עצמן.
מ'כפת להם.. הרי כיף לאלתר, ואפילו כיף לשמוע את זה, אז למה לא לשבת שנה ולהירדם על כמה מיתרים בגיטרה.. ולהתחרפן... חי נפשי שאני יכול לעשות אותו הדבר. אני יכול לעשות אלבום כזה..
ז"א.. אני צריך עוד כמה אנשים.. ולהירדם לשנתיים.. ו.. ללמוד לפנ"כ קצת עיבוד, להתמקצע בגיטרה חשמלית – וזהו.
(אבל זאת הרי בעצם קצת חוצפה, להלאות את הציבור באילתורי השיעמום שלך במשך שעות |מאזין לעוד אחד המעברים המטורללים בין שירים בThe Dark Side of the Moon|
שיעשו מוסיקת רקע לסרטי מדע בדיוני, ערך מוסיקלי אמיתי אין לזה)
כל הפינק פלויד הזה זאת בדיחה אחת גדולה, שכיף לשמוע.
כנראה שהביטלס הם היחידים שמצאו קצת יצירתיות אמיתית.. (במודל הזה של להקה)
כל השאר הם חלטורות..
שמעתי גם את Stairway to Heaven של לד זפלין, אני מכיר את השיר הזה, רק לא ידעתי מי שר אותו.
הוא שיר חמוד, רק שלביטלס יש 50 כאלה ושעולים עליו, והם לא העמידו פנים.
והיו להם קולות ייחודיים, פול מקרטני זה פשוט ייחודיות אמיתית, ולנון גם עזר עם הקול הצורמני שלו.
וביחד הם עשו מוסיקה מקורית ואמיתית, הם היו ממש אמיתיים.
אחריהם כבר כולם השתמשו באותם הקולות, אותם המשחקים, אותם ה"קנייצ'ים", אותו הסגנון, אותם סלסולי\פרפורי חנפנות\ילדותיות\התפנקות\העמדת פנים..
כל הקווינים והפינקפלוידים שכל מה שהם עשו בחייהם זה משהו שבין העמדת פנים לשקיעה "פילוסופית" במיטה, עם סם או בלעדיו, בישיבה מזרחית. והסקת תובנות חסרות משמעות - על עצם התובנות - שאין בהם יותר ממה שהן, תנועת שפתיים ואויר. האא.. כן, ופיס, שלום כמובן. כי למה לא שלום אם כבר מתים הני וואי?
צ'מעו, אי אפשר להתעלם מקיומם של פינק פלויד וקווין ורולינגס סטונס, כי הם מרעישים ומוכרים, אבל פ'סדר, יש הרבה דברים שקיימים ומפריעים בעין.
בקיצור, בדיחה אמיתית, עובדים על כולכם – "מבינים" שכמותכם – ומושכים אתכם באף מלמעלה עם גרר של רכב.
פחחחח אחד גדול ומייבש חיך.
תהנו לכם, תמשיכו לדבר על דיבורים, ולנגן על זה.
|אנחה|

תענוג לראות את הפרצופים השמרנים שלהם!
מוטיז....