כמות: 14-12 מאפינס עם תוספות מינימליות, מעל 18 מאפינס אם אתם מפציצים בתוספות.
מרכיבים
1/4 1 כוסות קמח
3/4 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן (אפשר לצמצם לכף או שתיים אם אתם מקפידים על כמויות שומן)
2 ביצים
1 כוס חלב (אפשר להחליף במים או בחלב סויה לגרסת פרווה)
תוספות - ראו פירוט בהמשך
כלים
תבנית שקעים
מנז'טים
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות. שמים מנז'טים בשקעים שבתבנית.
מערבבים בקערה את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה והמלח.
מוסיפים את השמן, הביצים והחלב, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה (חשוב לערבב כמה שפחות, כדי שהמאפינס יישארו אווריריים ולא דחוסים).
מערבבים פנימה בעדינות את התוספות. יוצקים את הבלילה למנז'טים שבתבנית - ממלאים רק עד לכ-2/3 מגובה המנז'ט. אם יש במאפינס שלכם המון המון תוספות, אפשר למלא עד ל-3/4 מהגובה (כי התוספות לא תופחות, רק הבלילה, ואם יש רק מעט בלילה המאפינס יתפחו פחות).
אופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
תוספות(!!!)
מה שכיף במאפינס הוא שאפשר להוסיף מה שבא לכם, והכמויות לא ממש קריטיות. הנה רשימות תוספות אופציונאליות עם טווחי כמויות מומלצים:
2-1 כוסות ירקות: חיים, משומרים, או מבושלים; חתוכים, מגוררים או קצוצים. דוגמאות: עגבניות קצוצות, עגבניות שרי חצויות, בצל מטוגן, עשבי תיבול קצוצים, זיתים פרוסים, תירס (רגיל או גמדי), פלפלים קצוצים, קישוא מגורר, שאריות של ירקות מוקפצים, ברוקולי או כרובית מבושלים (או קפואים ומופשרים), עלי תרד קרועים... באמת שהשמים הם הגבול.
250-100 גרם גבינות: בולגרית או פטה מפוררת, גבינה צהובה מגוררת או חתוכה לקוביות, פרמזן, מוצרלה, צפתית... אפשר גם להוסיף קופסת טונה מסוננת ומפוררת.
תבלינים יבשים: בין חצי כפית לכפית וחצי (אם יש לכם עוד המון תוספות שימו יותר, אם יש רק עוד מעט תוספות שימו פחות). אפשר לשים פפריקה מתוקה או חריפה, בזיליקום, טימין, אורגנו, אבקת שום, כמון... אפשר להוסיף גם כמה כפות ממרחים, כמו פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד.
1/2 עד 1 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או פקאן. אפשר גם כמה כפיות/כפות של זרעים, כמו שומשום, קצח או זרעי פשתן.
שילובים נחמדים:
מאפינס תירס וגבינה צהובה: כוס וחצי תירס משומר + 150 גרם גבינה צהובה מגוררת + 1 כפית פפריקה חריפה.
מאפינס שרי ובולגרית: כוס וחצי עגבניות שרי + 100 גרם בולגרית מפוררת + חופן עלי בזיליקום קרועים.