לקראת יום כיפורחובשת

בס"ד

איך לעבור את הצום פחות או יותר בשלום.

קיבלתי במייל יחד עם הוספות אישיות שלי בסוגרים.

לקראת הצום סיגל פרישמן, מנהלת שירות הדיאטה בבי"ח בילינסון מייעצת:

·         בארוחה המפסקת, מומלץ שלא לאכול כמויות גדולות. ארוחות גדולות מדי אינן מקלות על הצום, נהפוך הוא- יכולות לגרום לנו לרעב וצמא מוגברים. גופנו יכול לאחסן כמויות מוגבלות של פחמימות והעודף הופך לשומן אשר אין לו תרומה להקלת הצום אלא דווקא לעודף משקל. (לא לאכול דגים וכד' א.א)

·         רצוי לחלק את הארוחות ל 3-4 במהלך יום זה. (המצווה לאכול 7 "סעודות" אותו יום, ולהרבות ברכות, אומר הכתוב מי שאוכל הרבה ביום התשיעי (ט' תשרי) כאילו התענה תשיעי ועשירי א.א)

·         רצוי לא להרבות בתבלינים ומלח.

·         במשך היום ובעיקר בארוחה המפסקת מומלץ לאכול פחמימות מורכבות ומלאות ובעלות אינדקס גליקמי נמוך. (לחם, פסטות, אצלינו בבית אוכלים בין היתר מרק ירקות עשיר עם איטריות, ולשתות הרבה רצוי מים א.א)

·         חשוב לכלול חלבון כלשהו ושמן בכמות מוגבלת בכל אחת מהארוחות. (פרוסה עם גבינה לבנה עונה על ההגדרה א.א)

·         מומלץ להימנע מאלכוהול. (טיפ זה ממולץ לכל הזמן ולא רק לפני צומות א.א)

·         מומלץ להפחית את כמויות הקפאין כבר יומיים שלושה לפני הצום על מנת למנוע כאבי ראש.

• [

שבירת הצום:

• בשלב ראשון- חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות. לדוגמה- תה/ קפה/ משקה דיאט+ פרוסת עוגה/ לחם קל או קרקרים עם גבינה, ריבה, דבש. (משקה חם ממולץ ביותר א.א)
  • בהמשך- רצוי לאכול ארוחה קלה כדוגמת ארוחת בוקר: ביצה קשה, סלט ירקות, גבינות, לחם קל וכד'. לקנח בפירות, יוגורט.

יום אחרי הצום:

לשתות הרבה ע"מ להחזיר את הנוזלים החסרים לגוף

הארוחות המפסקת וזו של הפסקת הצום אינן צריכות לספק את כמויות האנרגיה ורכיבי המזון שנגרעו במהלך הצום.

גמר חתימה טובה

אורטל

תגובה לאיך לעבור את הצוםאנונימי (פותח)
אכן באחד הצומות ניסיתי את השיטה להפחית מכמות הקפה ששתיתי כמה ימים לפני הצום, אך זה ממש לא עזר. אלא להפך גם בימים שהפחתתי מכמות הקפאין הרגילה שאני צורכת כאב לי הראש. ולכן ניסיתי שיטה הפוכה משל זו, לצרוך יותר קפאין בימים שקדמו לצום על מנת לספק לגוף צריכה של קפאין מוגברת וביום של הצום הגוף לא יצטרך קפאין כיון שהוא מכיל כבר מנה של קפאין נותרת . וזה עבד!!!
אולי..אנונימי (פותח)
אצלי זה לא היה באותו המישור כמו שלך.. אני הורדתי בכמות הקפאין וכך רקותי לא כאבו לי במשך הצום..
שיהיה יום נהדר
"ועיניתם את נפשותיכם"אלעד
האם כשריבונו של עולם קבע את חמשת העינויים ביום כיפור הוא התכוון שנחפש את כל הדרכים כדי להקל מעלינו את העול? אתמהה.

אבןל נצטרף לחגיגה. שמעתי ממקור רבני מוסמך שאם שופכים את תוכנה של שקית תה (רגילה) על הלשון ובולעים עם כוס מים (לא משנה חמים או קרים)- לא צמאים כל הצום. בלי נדר אודיע לכם אם נכונה השמועה..
לאכול צימוקים..עצות של אמא =]דבורל'ה
וואו..תודה..מתנחלת לעד
תודה ממש!!!! ממש עזרת לי...אני תמיד לא יודעת איך לעשות ואח"כ אני מצתערת שעות..ורועבת...אז תודה ממש!!1
אפשר גם לאכול שקדיה--גבאי
קונים את זה בחנויות טבע..............
אימלההההההה.....שנה שעברה התעלפתי...tiferet
|פוחדת|
מה לעשות בשביל לא להגיע למצב הזה גם השנה?
עוד כמה המלצות לקראת הצום:סימן שאלה
מומלץ לאכול במהלך היום שקדים וצימוקים..
רצוי לאכול ענבים ולשתות מיץ ענבים לפני הצום כי הם מכילים כמות גדולה של סוכר-פירות שמשאיר תחושת שובע לאורך הצום.
וכמובן לשתות הרבה מים לאורך כל היום..

גמר חתימה טובה לכולם!!
הקפצהב.ש.אחרונה
צום קל!
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך