בס"ד בר"ה
לפי איזה פוסק??
הרב עובדיה/הרב מרדכי אליהו/אחר
בס"ד בר"ה
לפי איזה פוסק??
הרב עובדיה/הרב מרדכי אליהו/אחר
פעם הרב מלמד, פעם הרב טאו, פעם הרב שמואל אליהו, פעם הרב אבינר ועוד ועוד...
בעבר היה רב גדול אחד שהלכתי אחריו, היום פחות.
ולא, אני לא מיצהר 
בעזהי"ת.
בקטן- לפי מה שעושים בבית של בעלי, וכשיש שאלות ספציפיות אני מפנה אותן לרב צבי פרבשטיין.
שדות האמונהבס"ד בר"ה
מה הבעיה לשים פה? 
אנחנו לא בימי הסנהדרין. במחילה.
אתם הולים בהכל לפיו?
בס"ד בר"ה
כל מה שהוא לא נתן עליו הערה, זה אומר שזה מה שהוא פוסק גם?
בס"ד בר"ה
מי זה אבא שלכם? 
ו-טל123 ו-ותן טל...אולי אתם אחים 
אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
טל 123בס"ד בר"ה
האם הרב שאתם הולכים לפיו בענין ההלכתי (הלכה למעשה), יש מצב שהוא יאמר דברים שינגדו את ההשקפה שלכם?
ואם כן, תמשיכו ללכת לפי הלכותיו?
האם זה בכלל סותר?
יכול להיות שיהיו כמה רבנים לאדם? רב לכל ענין? (הלכה, השקפה, חינוך הילדים, שלום בית, דעת תורה וכו')
אם הייתם רוצים לקבל עליכם את פסיקותיו של רב מסוים, אבל אתם יודעים/שומעים שהוא אומר דברים שנוגדים את השקפתכם, האם הייתם מקבלים אותו על עצמכם כפוסק?
אם כן, זתומרת- שהלכה והשקפה לא קשורים אחד לשני, ואתם יכולים ללכת לפי פסיקותיו בהלכה, אך לחיות דרך חיים שונה משלו לגמרי!
ואם לא, זתומרת- שאם הוא הפוסק שלכם הוא יהיה הפוסק שלכם גם לעניני השקפה, ואם הוא יאמר משו שנוגד את דרך חייכם, אתם תלכו לפיו!
מקווה שהובנתי 
לק"י
שאפשר ללכת עפ"י רב אחד בעניין ההשקפה, ועפ"י רב אחר בעניינים אחרים.
(יש מצב שאפשר גם בעניינים האחרים- ללכת לפי כמה רבנים).
יש רבנים לעניינים שונים (פשוט יותר זמינים/ יותר מומחים לעניינים אלו)
ברור שגם אם יש לי מס' רבנים, הם כולם באותה ההשקפה (פחות או יותר)
וגם אני- באותו הכיוון.
רב שאומר דברים שנוגדים את ההשקפה שלי- או שאני לא יכולה להיות ה(תלמידה?) שלו,
או לא מתאים שהוא יהיה הרב שלי...
(זו היתה מטרתך?)
יש נושא אחד, שאני לא באותה הדעה עם הרב שלי, (לרוב השאלות)
קצת השקפה, לא עניין של יהדות או נצרות,
בעצם, כפרה על "הרב שלי"
הוא בכלל מכיר אותי? חחחה
בקושי,
אני מידי פעם מתקשרת לשאול,
ולפעמים בכלל לא מזדהה אפילו...
במה הוא הרב שלי?
בזה שאני מגדירה אותו ככזה ש"אם" אצתרך..
בס"ד בר"ה
השאלה שלי קצת יותר שחור לבן, אני אתן דוגמה!
נניח ואת הולכת לפינוי מאחזים וזוהי דרך והשקפה שאת מאוד מאמינה בה....
יש רב שהוא מאוד מפורט הלכתית ומאוד נוח ללכת לפי פסיקותיו...אין נושא שהוא לא נוגע בו לפרטי פרטים...ואת מאוד רוצה לקבל אותו עלייך כפוסק...
אך מצד שני הוא התבטא כך: "אני לא מבין את הבנות האלה שהולכות לפינויים, אם תשאלו אותי, בת לא צריכה ללכת לפינויים"
(סתם דוגמא שעלתה לי)
האם היית מקבלת אותו עלייך כרב לענין הלכה בלבד, וממשיכה ללכת לפי השקפתך ודרכך??
הובנתי יותר טוב?? 
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
בס"ד בר"ה
אז ת'כלס איך זה מסתדר??
אם הוא הפוסק שלהם, אז הם צריכים לעשות מה שהוא אומר! לא?
יכול להיות שלא, אבל הייתי ממש שמח לראות מקור אם יש...
ככה שמעתי בשם הרב אברהם שפירא זצ"ל
שבכל נושא אתה יכול לעשות רב אחר
בס"ד בר"ה
ממישו שאפשר לסמוך עליו שאומר דברים נכונים כמו שהרב אמר?
)הפסיקת הלכה- מושפעת מאוד מההשקפה
אי אפשר לגשת לפסיקת ההלכה- שמעצבת את החיים התורניים שלנו- בלי שיש דעה ויחס כיצב החיים צריכים להיראות למעשה, מה ראוי ומה נכון
לדוגמא-
עד כמה נפסוק להקל בכשרות- כדי לשמור על שלום בית או אהבת ישראל (בין שכנים)?
יהיה רב שיגיד- חשוב יותר להחמיר בכשרות- מלהיות חבר של כל השכנים שלך
יהיה רב אחר שיגיד- חשוב להיות חברותי לכל השכנים שלך, גם במחיר של לפסוק לקולא בהלכות מסויימות (ולהזהר היטב! לדעת את ההלכה ולא לעבור על דברי תורה\ דברי חכמים)
יהיה רב שיגיד- אדרבה! אתה תחמיר בכשרות- והיופי של המסירות להלכה- זה מה שיקרב אליך את השכנים שלך
דוגמא קטנה וקלה
(לא כתבתי מי הרב שלי- כי זה עושה לי אווטינג.
הרב הוא פוסק גדול- בד"כ שאלות אני מפנה לתלמידים שלו- רבנים שפוסקים לפי דרכו, שלי נעים יותר לשאול אותם (כל רב לפי התמחותו הספציפית) )
בס"ד בר"ה
יש את ההלכה היבשה שעל פיה אנו נוהגים....
מה לעשות ואיך להתנהג זה ענין אחר..כל עוד אתה לא נוגד את ההלכה, אני חושב שאפשר לעשות את מה שאתה רוצה לעשות!
אבל אני לא חושב שאם רב מסוים יאמר דברים שינגדו את ההשקפה שלי, אני לא אעשה את מה שהוא פוסק בענין כשרות המטבח לדוגמא...
אבל התורה שלנו היא תורת חיים
אם יש רב שההשקפה שלו למשל היא שאם אתה חזב"ש אז תגיד שלום להורים החילונים שלך ותתנתק מהם ומתרבותם הרעה-
אז הוא יפסוק לך בהלכות כשרות לאכול אצלם רק מחד"פ, מכשרות פלונית, מאריזות סגורות....
קיצר להיות הדוס- הלא- נחמד שהחומרות שלו מוציאות את אמא שלו מהכלים וגורמות לה לחשוב שהבן שלה....
זה דוגמא להשקפה- יחס של דתיים וחילונית- שיש לו נ"מ ברורה על פסיקת הלכה בכשרות
וכשרות זה הדוגמא הקלה
באישי- אני יכולה לתת לך דוגמאות קשות יותר- של תחומי חיים רגישים- שלהשקפה יש השלכה ברורה על איך הפוסק מכריע את ההלכה
ורק בגלל שעוד לא כתבו פה-
אז הוריי בעלי הולכים בגדול לפי הרב פיינשטין (אין פה עוד אמריקאים?) (ואם יש שאלה ספציפית- אז יש את רב השכונה)
ואנחנו הולכים לפי חמי (שיש לו סמיכה לרבנות) ולפי הרב של היישוב.
המרא דאתרא וחבר הבד"ץ דק"ק קראון הייטס הרב אהרון יעקב שווי שיח'
או שזה הרב אשר? 
הרב אליהו וכיום בנו הרב שמואל.
שמעתי מהרב שמואל שאפשר ללכת לפי מספר רבנים אבל רק מי שנמצא במצב כזה שהוא יודע לחשב עפ"י הלכה יסודית מי מבין החכמים צודק. וגם לראות שזו תורת חיים הנובעת מתוך שמחה והכלת האחר ולא מתוך שנאה והשמצות.
אז ברור שזה עדיף ![]()
![]()
תודה 
שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.
סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים
בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.
יאללה שוטו
(שמחתי לראות אותך)
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א
או שזה נוטריקון של "תתאשפז"
לא, לא כמו שחשבתם 😁
הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?