אני נורמלית?אישה קטנה

שלום לכולם, רציתי לשתף במשהו,ולשאול אם אני היחידה שמרגישה ככה או שיש עוד כמוני,והאם צריך לטפל בזה או להשלים עם זה... אני אמא לכמה ילדים ב״ה,בגילאים שונים,הקטן מתקרב לגיל שנתיים,והשאר בגנים בגילאים שונים. העניין הוא,שאני,כמובן מאוד אוהבת אותם,חיבוקים ונשיקות בכיף,אבל אני לא סובלת שהגדולים מניחים ראש עליי או יושבים עליי...זה נורמלי??? לא יודעת להסביר למה...עם הקטן סבבה,הוא תינוקי כזה,אין לי בעייה שישב עליי או יירדם עליי... צריך לעשות עם זה משהו...? ראוי לציין לטובה את אבא שלהם שיח׳ שבשמחה מחבק,מנשק,מרים,מרדים....אז יש להם מקום מפלט....

לא יודעת אם זה נורמליאנונימי (פותח)

גם אני אשמח לתשובה. יש לי את אותה בעיה עם אחד הבנים שלי, בן 8. החיבוקים והנשיקות שלו ממש לא נעימים לי. אני תופסת את עצמי כדי לא לברוח ממנו, ולהחזיר לו חיבוקים ונשיקות. לא נעים להגיד, אבל לפעמים אני מרחמת על אשתו...

כמובן שאני אוהבת אותו, לא יודעת למה זה קורה לי דווקא איתו. עם שאר הילדים אין לי בעיה.

למה את מרחמת עלד.

אשתו?..

אולי, אם כבר, על עצמך?...

הבעיה איננה בו - וחבל שתחשבי כך. כי זה עלול להקרין עליו. מוטב כמו שניסחה הקודמת, ששאלה אם לה יש בעיה.

ובוודאי שאת צריכה "לעבוד על עצמך" בענין הזה, לראות כמה הוא חביב וכו'. ח"ו שירגיש "דחוי" באיזה אופן..

ולגבי השאלה הראשונה - באמת שאלה. אינני יודע. אבל אולי במקום לעשות "חיטוטים פסיכולוגיים", הדרך הישרה היא לתת שפע טוב במה שלא מפריע, להסתמך גם על האבא, וכאשר הגדולים "מניחים ראש" וכו' - פשוט להתגבר..

לצערי הרב גם לי זה קורה..אנונימי (פותח)

וזה עצוב לי מאוד. זה קורה לי דווקא עם הבן הבכור (גיל גן). המגע שלו הרבה פעמים לא נעים לי, הוא נמרח עלי בכוח ודווקא בזמן שזה לא מתאים לי (עובדת על המחשב וכו'). אצל הקטנים זה בכלל לא קורה, גם אם אני ממש עסוקה.

נראה לי שאולי הסיבה זה שהוא הילד שהכי קשה לי להתמודד איתו (לא מקשיב...).

בעלי מעיר לי על זה הרבה פעמים, שאם אני אחבק אותו ואנשק ואתן לו מלא חום לפני שזה בא ממנו, זה לא יבוא בצורה של "המרחות".

תמיד כשהוא ישן אני מסתכלת עליו ואומרת לעצמי "מה את רוצה ממנו??? כזה מתוק"

עצוב לי

(נחמת טיפשים אבל נחמה... טוב לי לגלות שאני לא לבד. לא העזתי לדבר על זה)

כעת, אחרי ש"דיברת"ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך י"ח בסיון תשע"ג 22:19

ופרקת - 

תתאמצי ליישם את עצת בעלך..

אני לא יוגדעת עד כמה זה מתאים לגיל גן אבל אם הילד44444אחרונה

היה בכיתה א' למשל הייתי מסבירה לו שלא לכל אחד נעים כל מגע. למשל אחד אוהב שמלטפים אותו בלחי ולשני זה ממש לא נעים. הייתי מסבירה לו שלא נעים לי איך שהוא נוגע בי ומראה לו  איך כן נעים לי (זה ממש חשוב שידע ויבין בדיוק מה נעים ומה לא...). כמובן עם הסבר שאני ממש רוצה בקרבתו אבל בצורה שתתאים לי.

זה נראה לי דבר שהכון להפנות אליו את תשומת ליבו של הילד, זה "טיפ" חשוב מאד ליחסים בין אנשים אם זה עם משפחה, חברים ואי"ה גם בין בעל לאשה.

תחשבי שאת אמא שלו שמשתדלת לא לדחות אותו אבל אם הוא יעשה את זה לחברים זה ממש מתכון לבעיות חברתיות.

אם ההסבר הזה מתאים לבן שלך? אני מאמינה שכן, תשתדלי להתאים לגיל....

מנקודת מבט של הילדה:משיח עכשיו!

לא זכור לי ולאחיותיי (ואנחנו כולה בנות 18 עד 21) את אמא שלנו מחבקת אותנו או מנשקת. אבא עוד איכשהו היה מנשק קצת, אבל אמא כלל וכלל לא.

בדיוק בשבת דיברנו על זה שזה ממש היה חסר לנו. כל המגע הזה. אבל אנחנו מבינות שזה האופי שלה, (וגם אמא שלה לא הייתה מנשקת/ מחבקת אותה).

הילדים שלי ממש קטנים (הגדול בין שנתיים) ואני מנשקת ומחבקת אותם המון המון, אולי כדי לפצות על מה שאימי עשתה לי.... מקווה שאמשיך לעשות זאת גם בגיל מאוחר יותר

מציעה לך לתת המון המון יחס לבבי וכן, לגעת בילדים. זה מכאיב להם אם לא

טוב לא אמרתי שאני שומרת נגיעה מהם, רק שאופנים מסויאישה קטנה

מסויימים של מגע לא נעימים לי...

מחזק את הכיוון של דן עם קצת פירוטאנונימי (פותח)

כמו כולם פה אין לי  הכלים לאבחן בעייה כזו או אחרת 

ההגנה הכי טובה היא ההתקפה 

את רוצה להגן על עצמך מגילויי חיבה כאלה אז תתקפי בגילויי חיבה אחרים 

נשקי אותם ודגדגי אותם עד דמעות לטפי אותם באופן אקטיבי כדי שלא תצטרכי לספוג ליטוף פסיבי

אל תחששי להעניק בדרכים שנעימות לך כי צריך שיהיה לך כיף להעניק להם 

המשימה שלך היא פשוטה : את צריכה לגרום להם להרגיש רוויים מחום  של אמא כך שלא יצטרכו שעה שלימה לבקש זאת ממך אלא רק  כהשלמה קצרצרה לפעילות אינטנסיבית שיזמת 

במקרה שבכ"ז נוצר מצב מציק אז תמצאי דרך עדינה להסב את מתן החום לדרכים שנעימות גם לך

רק לא להדוף ....

כן את נורמלית הם כבר לא תינוקות הם ילדים גדולים ואוטוטו  נערים

ובאקלים שלנו זה לא תמיד נעים שבנים באם מהמגרש ישר לחיקה של אמא 

(אגב לא לשלול דאודורנט או אמצעים טבעים דומים כדי לנטרל ריחות שאולי מציקים לך)

הערה:ד.

הם לא "או-טו-טו נערים".

היא כתבה שכולם בגילאי גן..

ממש אהבתי!משיח עכשיו!
קשיים בוויסות חושייוקטנה

אי אפשר לאבחן דרך הרשת, כמובן, וממילא אני לא אשת מקצוע, אבל נשמע שמדובר ב"רגישות יתר למגע".

תעשי חיפוש בגוגל ותראי אם שאר הסימנים גם מתלבשים עליך

מגע לא תמיד נעים גם לאדם נורמליyr

באופן הנורמלי זה משתנה מזמן לזמן.

לכן לילד בגיל גן ומעלה הייתי מסביר: "אני אוהב/ת אותך ורוצה חיבוק ונשיקה אבל עכשיו לא בא לי", מסתפק בחיבוק קצר ודוחה אותו מהתרפקות ארוכה.

ומשלים כפל כפלים בזמן אחר שבו כן בא לי.

ובכך מלמד אותו לקח חשוב - שכן, מאוד חשוב שיופנם לו ויחלחל גם אל היחס לאשתו בעתיד - שגם קירבת יתר עלולה להיות מעיקה לפעמים.

גם לי זה נראה כך מהכתובמנדולינה
זה רק מהילדים? או שיש עוד מגע שמציק לך?
רק כשמניחים עליי ראש על הכתף או על הברכייםאישה קטנה

ושהגדולים יושבים עליי. חיבוקים נשיקות וליטופים זה סבבה.שוב, שהקטן יעשה את הכל- סבבה כי זה פעוט, הגדולים זה מעיק.

ניסיון לעזורמנדולינה
נשמע שאת סולחת לקטן, כי הוא קטן ולא מבין, ואולי בגלל זה את לא נותנת למגע להפריע לך. אבל אם הם כבר מבינים, את לא יכולה להתעלם. כי יש לך פרצה להמנע מהמגע.
אני גם כזאת יחסית, לא אוהבת שנשענים עליי וכו' ובדכ עוזר לי לדמיין דברים טובים כשזה קורה, אין לי ילדים גדולים אבל לפעמים זה יכולה להיות חברה או אחותי וזה יכול לשגע אותי. הפתרון שלי הואלהלחם בזה בראש.
אני לא סולחת לקטן, אני נהנית מזה,אישה קטנה

נראה לי שמפריע לי הגודל שלהם, שהגדולים יושבים עליי זה לא נוח, כבד, אני חושבת שעליתי על משהו עמוק מעבר לעניין המשקל-

כשזה ילד פעוט- אני נהנית להרגיש המחסה שלו, מהגדולים ומעלה, מחילה- כולל בעלי- אני לא אוהבת שנשענים עליי, אני אוהבת להישען על בעלי ולהרגיש שהוא מגן עליי ולא אני עליו.אולי גם עם הגדולים- זה ספציפית שיושבים עליי או שמים ראש. אין בעייה עם חיבוקים ונשיקות.

המשךמנדולינה
לדמיין שזה נחמד, אולי גם זה יותר מפריע לך שזה לא בשליטתך- כלומר שהם יוזמים את המגע. אז אולי כשזה קורה פשוט תזרמי איתם ואם אחד הילדים נשען עליך תלטפי אותו וכך במקום שזה יעיק עליך תמקדי את המגע שלך, ואז את נוגעת ולא נמרחים עליך.
לי זה בד"כ עוזר.
סורי על הבלאגן. מקווה שזה מועיל
אין לי ילדים בגיל הזהאמאשוני

אבל אני זוכרת את זה מהש"ל. הילדים היו באים להימרח אצלי והבנות בכלל איזה חיבוקים...

זה לא היה לי נעים אבל היה חשוב לי לתת להם את האפשרות הזאת. הרבה משעות היום הייתי איתם.

אז זה היה נראה לי כ"כ חשוב וזה בכלל לא הילדים שלי...

הציעו פה רעיונות יפים,

רק באתי לחזק שאכן כדאי לטפל בנק' שמפריעה לך ולא להתעלם ממנה.

בהצלחה!

זה קורה לי רק עם בת אחת [והגדולה]קצפת

פעם שאלתי את עצמי למה, היום כבר הפסקתי, ככה זה המגע שלה לא נעים לי. אני משתדלת להיות מודעת בצורך שלה למגע [את האחרים אני זוללת בלי תיכנון מוקדם ואיתה זה לא בא לי בטיבעי אלה בתיכנון מראש] כשהיא ניגשת אלי אני עוצמת עניים ונזכרת בא כשהיא היתה קטנה ופשושית [ונסיכה יחידה] וזה עוזר לי להחזיר לה חיבוק מהלב.

עד שקראתי את השירשור הזה חשבתי שרק לי יש את השריטה הזאת....

טוב שאת עושה כך..ד.

דווקא לה זה אולי הכי חשוב.

וזה יכול לפעמים לחסוך הרבה בעיות בהמשך.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך