שאלה: אפשר לדעת אם אתה ברסלבר או לא.. ולמה אתה נגד אומן ונגד נ- נחמ- נחמ- נחמן מאומן?
תשובה: ברסלב בלב ובנשמה. כי ראיתי כי כבר כמה שנים אין נחת רוח בשמים מהקיבוץ באומן, משהו קרה, השתבש, למרות הכוונה הטובה של האנשים, התוצאה יוצאת הפוכה ומזיקה לעם ישראל מאד, ורק מספר מועט של יודעי ח"ן מהקרובים לרצון של הקב"ה אכן ראו גם הם זאת, וברור שהקב"ה רוצה שינוי בדבר, כלומר שהקיבוץ יהיה בארץ ישראל גופא. וכמובן ידוע שכשהקב"ה רוצה, זה יקרה ומהר. ואני רק כתבתי כדי שאנשים ידעו מהרצון של הקב"ה.
לגבי הקבוצה הנקראית ננח היא קבוצה בעייתית מאד, הסיסמא שלהם אינה כלל מצד הקדושה זו טעות גדולה וגורמת נזק עצום לנשמת הצדיק - רבי נחמן (ומעוררת דינים קשים שהוא כל העת צריך לעצור שלא יגיעו לעם ישראל- בקיצור הם גורמים בלאגן גדול לצדיק).
שנה טובה
ישעיהו דוד נחמן.
שאלה: אבל זה קשה מאוד..
כי אתה אומר משהו אחד ואתה ברסלבר ואחרי שהם ברסלברים גם הם אומרים משהו אחד שהוא שונה מהדעה שלך,
אז מה אני בתור מתחילה אמורה לעשות?
תודה על העזרה..
תשובה: יש בתורת ישראל מושג הנקרא "המתנה" כלומר לחכות לא לקבוע דעה, נכון זה לא קל, אך זה מונע להכנס לטעות שאחר כך קשה מאד לצאת ממנה.
עכשיו נשאלת השאלה מה כן עושים בהמתנה?
כן נוקטים עמדה ובוחרים ונוהגים בדברים שכלל הציבור (כלומר כל הציבור אינו חלוק עליו). למשל: על הקיבוץ במירון או בירושלים ב"שול" אף אחד לא חולק כלומר כולם ללא יוצא מן הכלל יגידו שהוא קדוש.
כנ"ל על הזרם המרכזי בברסלב - שאינם אומרים נ. נח... ואף על פי כן הם ברסלבים בכל רמ"ח אבריהם ושס"ה גידיהם. אם כך מה כל כך קשה? נהפוך הוא זה הפשוט זה המתבקש במיוחד בעת התחלת התשובה או הדרך הברסלבית, בתחילה לטעום ולהנהיג בתוכנו את הנגיש הרגיל המרכזי היסוד שבהנהגות החסידות הברסלבית , כלומר ללכת מן הקל הפשוט המבורר המקובל על הכלל, ורק כשזה כבר יושב בתוכנו וחלק קדוש בחיינו אפשר לבדוק הלאה.
ולא כמו שכולם רצים תיכף לאומן, ישר לאור הגדול, כי אור גדול וחזק יכול גם לסנוור מאד, כלומר שמתוך ההארה הגדולה (ובחוסר כלים מתאימים) יהיה שבירה טעות וקלקול הכלים. כלומר הדבר האמיתי כשרוצים להתקרב ולהיות מתלמידי הצדיק הוא ללכת בצעדים מדודים, לאט ובטוח ובשלבים, בדיוק כפי שבונים בית.
בהצלחה.
שבת שלום.
מבקש אם אפשר לפרסם את החילופי דברים שביננו כי יוכלו להואיל לחברים נוספים בפורום. מחכה לתשובה.
תגובת השואלת: אממ , אולי אתה קצת צודק, אבל באמת שאין לי כ"כ סבלנות לחשוב, לשבת בינתיים, ולחכות שתתגבש לי איזושהי דעה, כי זה לא ילך ככה, לכן אני שואלת, מתחקרת ע"מ להגיע לאיזושהי מסקנה לגבי עצמי והכל.. אבל מה שזה עושה זה בדיוק ההפך, אני רק מסתבכת מכל החקירות והחיפושים, כיוון שכל אחד אומר לי משו אחר,,
ואתה צודק שזה לא טוב ללכת בעקבות העדר..
כי לדוגמא חשבתי ליסוע לאומן בקרוב, לא יודעת מתי, ואז אמרתי לעצמי: למה בדיוק? מה אני אעשה שם?
בינתיים אני לא מוצאת צורך כלשהוא כדי ליסוע לשם, אבל אני מבינה שאם כולם נוסעים כנראה שיש שם משהו, שג אני חייבת לראות..
אבל לא יודעת, אתה צודק תאמת, שצריך לחשוב טוב טוב ולחכות.. ...
טוב, ה' יודע מה יהיה איתי, אני אעשה כמיטב יכולתי וה' יעזור לי בע"ה..
תודה רבה..ואתה יכול לפרסם את מה שכתבתי ושכתבת.

