על מעלת יושבי הארץ, עמוד כ"ג.
"ועיין עוד בספר הקדוש "חסד לאברהם" להמקובל האלוקי(זקינו של מרן החיד"א) מעין ג' נהר י"ב, שכתב בזה"ל: "כל הדר בארץ ישראל נקרא צדיק הגם שאינו צדיק כפי הנרא לעניים, כי אם לא היה צדיק היה הארץ מקיאו... וכיון שאין הארץ מקיאו- בהכרח הוא נקרא צדיק, ואף אם הוא בחזקת רשע
...
ואני מוסיף עוד על דבריו(כמובן זה המשך ציטוט מדברי האם הבנים שמחה, זה לא דברי!!!) וכש"כ כשאנו רואים בדברי חז!ל שמעשיהם רצויים לפני המקום כגון אלו בוני הארץ דזמנינו... דודאי אסור לדבר עליהם סרה.
וכל מי שאינו נזהר בזה ואינו שומר פיו- אינו שומר מצרות נפשו, ויפול תחת גזירה"וכל מנאצי לא יראוה"
מדלג לפרק שלישי, עמוד קע"ג
"אם כי לפע"ד, לא ברור כ"כ לומר כן, כי מוכח מש"ס... דניחא ליה לקב"ה בנין הארץ הקדושה אף אם הוא בעבירה, ח"ו. וא"כ יש לדון אם היה לפנינו ענין שאפשר לקיים מצות עשה דישוב רק בעבירה, ח"ו, ואם לא העבירה לא היה ניבנה, אולי נדון לומר- דמוטב לבנותה, וידחה העשה דבנין ששקול נגד כל התורה כמבואר בחז"ל, את העבירה.
ומה גם דכל קיום האומה הקדושה תלוי בישוב הארץ... וכבר ידוע מכללי הש"ס, דעשה גדול וחשוב דוחה עשה ולא תעשה"
ויש עןד המון מקורות בפרק שלישי בספר ואכמ"ל.
.