מה אתם מכינים לשישי בערב ולשבת בבוקר?פופקוו
מסקרן אותי וגם קצת זה יתן לי רעיונות.
אני נגיד לשישי בערב בדרך כלל: סלטים ואז דג (חריימה ) ובסןף זה תה עם עוגה.
לשבת בבוקר זה משתנה לפעמים דגי מושט מטוגנים וסלטים כזה, לפעמים חמין ולפעמים ביצים וטונה.
אשמח תשתפו
די קבוע..יעל מהדרום

לק"י

 

ליל שבת:

1. קציצות ("כפיתות").

2. קוסקוס ורוטב עם שעועית, עוף ותפו"א (לפעמים אדום- "דביך" ולפעמים ירוק מתרד- "פכילה").

3. סלטים

 

שבת בבוקר:

1. קציצות

2. קוסקוס וחמין חיטה עם בשר, תפו"א וקוקלות (מן קציצות מסולת).

3. סלטים

ברור שאין תפריט קבוע..אבל לרוב זה ככה:מירי ט.

ערב:

דג-נסיכה/סלמון חריימה. או סלמון בתנור.

מרק עוף עם אטריות.

עוף בתנור+תפו"א.

 

בוקר:

דג-בגלל שאנחנו לא מחממים בשבת דברים עם רוטב אז מעדיפים שניצל דג,

אבל לפעמים בכל זאת אוכלים דג כלשהו בתנור..רק קר. עדיין טעים.

(וכשמ-מ-ש לא בא אז סלט טונה או דג קנוי אחר.)

חמין או שניצל עוף.

והתוספות משתנות..פעם פשטידה, פעם אורז, פעם ככה..פעם זה..

 

סלטים:

סלט כרוב, סלט חסה, סלק, חומוס, ביצים,גזר מתוק או מלוח,חצילים לסוגיו..

 

קינוחים:

בד"כ פרות העונה או עוגה/עוגיות פרווה ושתייה חמה.

 

וכמובן שאלו רק הדברים השכיחים יותר. ברור שזה לא העתק-הדבק כל שבת..

וואי אפשר לבוא אליכם שבת?אלעד

מנפנף

כשאני מסתכלת על זה שוב זה נראה המון.מירי ט.

זה נראה יותר ממה שזה..אבל עדיין אתה מוזמן..

אם להזמין את עצמי כאן למישהו..הייתי הולכת לחנהלה 2010 זה ממש ואו.

איך את עושה סלט ביצים? עם מיונז?ציליגילימימי
אצלינו האוכל קבוע חוץ מהדגיםשושנה29

 

  שבת בלילה:

 

  דג - פעם זה סלומון בתנור, פעם מושט בתנור (מגישה קר גם בלילה וגם בבוקר). או קציצות דג....

 

  מרק עוף וירקות - עם אטריות

 

  צלי עוף - פשטידה תפו"א ופתיתים.

 

 

 שבת בבוקר:

 

 אותו דג מהלילה כי מכינה כמות..

 

 ביצה קשה

 

 חמין.

 

 

 הסלטים ללילה וליום:

 

 טחינה, סלט עגבניות (ערבי), חזרת, (לפעמים חצילים מטוגנים).

 

אצלנומשיח עכשיו!

שישי בערב- ארוחה בשרית בקיץ מנת דג ומנה עיקרית (תוספת + עוף או קציצות). בחורף גם מרק

שבת בבוקר- חלבי: אני מכינה משהו מיוחד כמו קוגל, או פשטידה, או תפו"א מוקרמים, עם גבינות מיוחדות וסלט ירקות טוב

 

ואני ממש משתוללת עם הקינוחים. הד"כ אני מכיה עוגה מיוחדת + קינוח קטן נוסף כמו מאפינס\ כדו"ש מושקעים\ אם אין זמן אז ג'לי

אצלינו-חנהלה 2010

לא קבוע (מאוד אוהבים גיוון) אבל הרבה פעמים:

 

ערב שבת:

בורקס בשר (ביתי)/ בלינצ'ס 

רוטב פטריות

עוף בתנור על אורז/ תפוחי אדמה

 

אם חלבי בערב:

מרק מצל מוקרם

דג סלמון בתנור

תפוחי אדמה מוקרמים

לזניה

 

בוקר:

בלינצ'ס/ אגרולים (הכל ביתי)

שניצלים

אורז

מוקפצים

קציצות בשר

 

סד"ש:

פיצוניות/ הום פרייז/ תפוחי אדמה בתנור אחרים/ סלט בורגול וכו' וכו'

 

סלטים:

סלט בטטה, סלט פלפלים קלויים, חצילים מתוקים, חצילים מוחמצים, חציל קלוי, טחינה, חומוס, סלט זיתים

 

עוגות, חלות ומנות אחרונות לפעמים...

 

וזה תפריט די בנאלי... שיחסית עושים הרבה בכל מיני שינויים...

 

איך מכינים הום פרייז?ציפור
לא קבוע..מקום בעולם

ערב שבת:
מרק תירס\ירקות\עוף. אם חלבי [לא קורה כמעט אף פעם..] אז מרק בצל עשיר וטעיםם או מרק כתום.
חריימה\שניצל דג\סלמון\מושט..

בורקס בשר [ביתי]

רוטב פטריות

תפוחי אדמה

שניצל

אורז

 

שבת בבוקר:
עוף עם תפו"א

אורז

חמין עם בשר

פשטידות [קישואים,תירס,בצל]

כרוב\פלפל\קישוא ממולא

 

סלטים:
סלט ירקות,סלט שרי,כרוב,כרוב עם גזר,חסה,טחינה,ממרח זיתים[ביתי],פסטו[ביתי]..

 

אני ראיתי שכשבילדים גדלים נע בין הגילאים 5,8 הםזו

אוהבים דברים קבועים ודי פשוטים אבל אפשר לשדרג לדוגמא: ערב שבת- עוף מתוק בסילאן,תפו"א וקציצות בשר או קציצות ברוטב אדום. שבת בבוקר-שניצלים בציפוי פירורי לחם(דרך אגב ממש לא צריך טיגון בתנור זה יוצא מצוין ופחות ליכלוך ובלאגן)וחמין עוף ותפו"א. כל זה כמובן בתוספת של סלטים ביתיים-פלפלים קלויים,חצילים מטוגנים,טחינה,חילבה,סלט תפו"א,מטבוחה,כרוב במיונז,סלק. בתאבון

אז ככה..מנדולינה
ערב- מרק או כתום/ ירקות/ עוף עם כנפי הודו ולצידו קוסקוס.
אם יש לי כח אז גם דג, או סלמון בתנור או מושט חריימה, ולפעמים כשרוח היצירתיות שורה עליי אז משהו מקורי אחר..
ואז סלטים :
ירקות/חסה/כרוב/ טבולה/ פטריות חמות/סלרי ועוד. עיקרית- עוף בתנור, ועוד מנה בשרית, פרגיות/חזה עוף/פשטידת בשר..
אורז/מוקפץ/תפו"א ובטטות בתנור/
המשךמנדולינה
תוספות- ירקות מבושלים/קינואה עם ירקות/

קינוח- בד"כ לא מכינה.. אין לנו כח אפעם לשלב הזה..

ולבוקר-
בדכ אוכלים אותו דבר, או שאני משחקת עם התוספות, מכינה משהו לערב ומשהו לבוקר.
ובחורף יש חמין בד"כ.

לפעמים לפעמים קיגל.
ולפעמים סלט כבד קצוץ עם ביצה קשה ובצל מטוגן.
זהו.
עכשיו נהייתי רעבה
שבת קודש אצלנומוריה בשמחה

 

בעיקרון אנחנו שנינו מבית מרוקאי אז די משתגעים עם האוכל...ואם יש אורחים אז בכלל

בכל ארוחה יש חומס וטחינה ושלושה סוגים של סלטים חיים - כל פעם מה ירקות אחרים, ולפעמים גם מטבוחה וחצילים מטוגנים.

 

ערב שבת- 

חלות של בית וסלטים

דג- טונה/סלמון מרוקאי

מנה עיקרית- ממש מגוון כל פעם משהוא אחר, בשבת האחרונה הכנתי ארטישוק ממולא בעוף טחון.

תוספות- גם מאוד מגוון: אורז/קוסקוס/בורגול/איטריה (איטריות ביצים שמכינים כמו אורז-שיצא אחד אחד)

ואם אין ירק במנה העיקרית אז מנת ירקות ליד- בתנור או מבושלים.

קינוח- אני תמיד מכינה עוגה אבל בדרך כלל לאף אחד אין כבר מקום...

 

שבת בבוקר:

חלות וסלטים

פתיחה: פשטידה/ סיגרים /בורקס תוצרת בית.

חמין של אורז ופירות יבשים או בשר עם חיטה, לפעמים אני מכינה חיטה בסיר ואז מנה של בשר ליד.

פירות

 

סעודה שלישית:

אני משתדלת שתהיה מושקעת...

חלות וסלטים

פשטידה/ גחנון/סיגרים פרווה או פיצה טונה

 

שבת שלמה שמחה וטעימה.

תפריט לשבתציליגילימימי

שבת בערב - מרק עוף (כן, גם בקיץ!!) +איטריות (לפעמים קניידעלך).

עוף ותפו"א /עוף ואורז / עוף ותפו"א וגם אורז...

 

(לעיתים רחוקות אני מגוונת ועושה מנה ראשונה גדולה במקום מנה עיקרית: דגים/בורקס בשר עם רוטב)

סלטים (לא המון): חומוס, טחינה, רסק עגבניות, בטטה, ירקות חי, בורגול, מטבוחה, גזר מתוק (בדר"כ 4-5 סלטים מתוך הנ"ל).

 

שבת בבוקר - אותם סלטים

מנה ראשונה: בלינצ'ס עם פטריות/דג/סלט ביצים עם טונה/מוסקה/תפו"א ממולאים בבשר

מנה עיקרית: חמין (לפעמים), עוף/שניצלים/כדורי בשר

אורז ואפונה /תפו"א.

 

סעודה שלישית: לחם ואותם סלטים +פשטידה/פיציות קטנות/בלינצ'ס גבינה.

 

מנות אחרונות: מוס/גלידה כלשהיא/אבטיח ומלון.

אנחנו תימנים - אז זה די קבוע חוץ מסד"שhag_moed

לק"י

 

ערב שבת

סלטים

דג (כשיש אורחים)

חילבה

מרק תימני (כולל: תפו"א, גזר, עוף) {כן, גם בקיץ החם}.

 

 

שבת בוקר

נשוף (חיטה עם חלב) / לסיס (שעועית)

מוצרי חלב (גבינות, שמנת, וכד')

ביצים קשות

קובנה / ג'חנון

פשטידה (כשיש אורחים)

רסק עגבניות

 

 

סד"ש (משתנה משבת לשבת, זה בדרך כלל תלוי באורחים))

סלטים

דגים / עוף בתנור

תפו"א בתנור

אורז

רוטב זיתים

 

 

סלטים: (בוחרים בד"כ 5-6 סלטים)

סלט מיונז, ירקות חי, בטטה, כרוב עם נודלס, שרי, סלק, מטבוחה, כרוב במיונז, טחינה, מלפפון עם שמיר, חומוס מבושל.

 

 

קינוחים:

עוגה פרווה / חלבי, פירות העונה.

 

הכי חשוב:

לחם / פיתות - מעשה ידי אשתי.

 

 

 

אפשר מתכון לחמין של אורז ופירות יבשים?אורין

וכמה סלטים אתם מכינים... אצלנו סלט חי וטחינה  ולא ח"י סלטים

אין כמו אוכל של שבת!ח.צ.גנט
בסד
ערב שבת זה בדכ דגים מרוקאים עם המון רוטב או פילה דג עם משחת תבלינים בתנור והום פרייז או דגים מטוגנים ופירה
בוצר:
עוף עם תפוא וסויה /עוף עם פטריות/עוף עם אפונה/עוף וירקות בתנור/קציצות/חמין
ותוספות:
אורז לבן או עם שקדים/בצל מטוגן
פסטה ברוטב
תפוא בתנור
קוסקוס
ס.שלישית:
פשטידות למינהן,
בצל/ירקות/פטריות
בלינצס במילוי/פטריות/פירה תפוא ובצל
ואנחנו אוהבים המון סלטים אז..
ביצים במיונז מטבוחה חצילים מטוגניםטחינה אדומה חמוצים גזר וקולורבי עגבניות עם פלפל חריף
סלט ירקות ופירות עושים לי עונג שבתlinux
עבר עריכה על ידי linux בתאריך כ"ט בסיון תשע"ג 17:02

ולא צריך יותר.

אצלנו בד"כ כך:בת נוגה

ליל שבת:

 

- חלה וסלטים - לא הרבה מידי רק מה שממש אוהבים, איננו רוצים להתמלא מזה מידי ולכן מגישים במקביל את ה-

- דגים - בד"כ מושט (סלמון נדיר יותר)  ברוטב יין בצל וחרדל \ מתובל עם ירקות

- מרק עוף עם כופתאות

- כרעי עוף ברוטב עם תפו"א\בטטה\ בצל ופטריות

   פשטידה או תפו"א בתנור  (תלוי עם לעוף היתה תוספת, כאמור)

- מוס שוקולד או אבטיח

 

שבת בבוקר:

- חלה וסלטים כאמור

- דגים כמו בלילה (אם היה רוטב אני מחממת על סיר החמין בלי רוטב)

- חמין של עוף, תפו"א וקטניות

- אבטיח או קרטיבים או מוס

 

אוהבת להכין גם עוגה לשבת, וזהו!

 

ויאללה עכשיו אני אעוף לבשל סופסוף

מחפשת מתכון לתפוחי אדמה...אפוייםלב שמח!

אין לי מצרכים מיוחדים  לתבל

אבל...תנסו...

תודה

לכבוד שבת קודש

תפו"א אפוייםאני7

מקלפים, מרתיחים סיר מים ,

מבשלים עם רסק עגבניות  חמש עד עשר דקות .

מסננים,

מתבלים בצ'ילי מתוק ותבלינים (מלח ,פלפל ,פפריקה ) .

אופים בתנור כחצי שעה  (בודקים עם מזלג ) עד שמשחים .

בתאבון .

אפשר כמוית יותר מדויקות?שיר-שיראחרונה

בא לי להכין.

כמה רסק עגבניות?

כמה צ'ילי מתוק?

 

תודה

אפשר את המתכון של הדג ביין?פודינג111
אצלנו-בין השורות

ערב:

- סלטים: כרוב לבן/ סגול/ קולסלואו, עגבניות+ בצל, חסה+ גזר+ פאקנים וכ'ו, חומוס, טחינה...

- דגים: בד"כ סלמון+ גפילטע פיש.

- מרק עוף עם המון ירקות +אטריות/ קניידעלך.

- עוף ברוטב משמש/ תבלינים,

- תוספות: אורז+ בצל ופטריות/ פירה/ תפו"א אפויים/ פתיתים עם גזר ובצל.

- קינוח.

 

בוקר:

- סלטים+ דג.

- סלט מלפפונים+ קוגל תפו"א+ סוג של סלט עוף וביצים,

- חמין.

- קינוח.

 

סד"ש: דג+ סלטים,

עוגה/ ממתקים/ גלידה ותה/ קפה.

 

קינוח: (שבד"כ כבר שבעים ממש עד שמגיעים אליו) מיניז/ גלידה/ גליליות/ פירות/ פיצוחים.

ככה:אושר תמידי

סלטים: 

סלט מיונז - ביצים, תפו"א, חמוציות ושקדים עם מיונז (אחלה דבר)

סלט בצל (אנחנו חולים על זה...)

סלט חסה עם עגבניות שרי ופטריות - רוטב אלף האיים או שום ביתי.

סלט כרוב וגזר - מגורדים עם שמן זית ומלח

טחינה

פלפלים קלויים

ובעקרון זה מתגוון...

 

דגים:

סלמון בתנור עם עגבניות/

חריימה טונה/

קציצות דג ביתיות.

 

מנה שניה - ליל שבת:

עוף ותפו"א ברוטב חרדל בתנור/

עוף, תפו"א, בטטה ובצל עם שמן ותבלינים בתנור/

בשר עם תפו"א וגזר ברוטב יין אדום/

עוף עם תפו"א ופטריות ברוטב יין לבן.

 

שבת בבוקר:

חמין מתגוון...

 

 

טוב..אז אצלינו:אלעד

הכי חשוב- כל פעם אנחנו מכינים משהו מוזר וחדש,

ומצמידים לו איזה שם מעניין

בלי זה אין שבת!

 

ערב:

לחם- פיתות טריות מאפה בית

סלטים- סלק, גזר, טחינה, וכד' וסלט ירקות קצוץ קצוץ עם כוסברה כמנה אישית

מנה ראשונה- סלמון בתנור / בלינצ'ס ירקות / סירות ירקות ממולאים

מנה עיקרית- כדורי בשר ואורז / עוף שלם עם בצל ושום / כרעיים בתנור ותפו"א / בקר מס' 3

קינוח- בקטנה, עם איזו עוגה

 

בוצר:

לחם- חלות טריות מאפה בית

סלטים- כרגיל, עם סלט ערבי ענק

מנה ראשונה- פשטידה / סלט טונה או ביצים

מנה עיקרית- שניצל ואורז / פרגיות ונודלס / חזה עוף בכל מיני

קינוח- מה שבא

 

סעודה שלילית:

סלטים- בסגנון יווני, וגבינות

מנה עיקרית- פשטידה / רוקט קרומפלי / לזניה, לפי החשק והזמן

וואי..חייב לנעוץ את השירשור הזה... אקונהמטטה
וואו.. אני משנה מלא..ספגטי מוקרם

אבל השבת שבעלי הכי אוהב זה:

 

סלטים

וחלות שלי

 

בערב:

מרק עוף\ ירקות

קוסקוס (נורמאלי.. לא משקית.)

מפרום

 

(מלא פעמים זה משתנה.. לקציצות, עוף, אורז, אפילו לפעמים רק מרק עוף וקוסקוס- זה משביע בטירוף)

 

בבוקר:

חריימה

בסטיל

ובחורף חמין עם קוקוס.

בקיץ אני לא עושה חמין ומסובכת מאוד מאוד.

לפעמים נודלס, שניצלים, עוף, תפו"א.. 

---שווגי =)

ערב-

מרק עוף/כתום/אפונה/ירקות

עוף/כדורי בשר/בשר בקר עם פטריות/שניצלונים/לשון..

מוקפצים

תפוחי אדמה ובטטה (משתדלים לגוון בטעמים..)

אורז (רגיל, סקנדנבי, תיבול כלשהו מ"שום פלפל ושמן זית")

הרבה סלטיים..

בוקר-

דג סלמון/נסיכה

הרבה סלטיים..

ואחד מכל האפשרויות שכתבתי בערב..

 

בקשות למתכונים:רוני בלילה
עבר עריכה על ידי רוני בלילה בתאריך ט' בתמוז תשע"ג 17:10

1. אני ממש אוהבת מרק עוף עם אטריות אבל לא יוצא לי טוב, כמה שזה נשמע מצחיק.

אז איך לעשות? בלי אבקת מרק בבקשה.

 

2. מפרום

 

3. רוטב פטריות לבלינצ'ס,שוב בלי אבקת מרק.

 

 

 

רוטב פטריותתות

http://www.nikib.co.il/tosafot/4467/

 

אני משתמשת במילוי שהיא מציעה בתור רוטב, בלי א. מרק (מתבלת כמו שאני אוהבת - מוסיפה חוויאג')

>>פעימה

בס"ד

 

ערב:

דג, בורקס תפו"א, בורקס בשר עם רוטב

מרק עוף

תפו"א אפויים, עוף בקוקי, אורז, בטטה

 

בוקר:

בורקס תפו"א, בשר + רוטב

סיני מוקפץ, חזה עוף, אורז, עוף מתוק, תפו"א

 

מה שעולה בגיוונים:

טורטיה, חומוס עם בשר טחון 

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך