שאלה - נהגים בעייתיים, התיעצותאפרת25

אם יש נהג שאני ממש לא סובלת אותו והוא בנאדם מגעיל ברמות,

אני אף פעם לא נרשמת למשמרות איתו, אבל קורה לפעמים שהוא מחליף עם נהגים אחרים ברגע האחרון , או שמבקשים ממני לעבוד איתו כי אף אחת אחרת לא מוכנה לעלות איתו לאמבולנס 

במצב כזה נראה לכם  הגיוני "לסרב פקודה" ופשוט להגיד שאני לא עולה עם הייצור הזה? 

או שזה ישרוף אותי בתחנה , ויעשה לי מלא בעיות מול האחראי מתנדבים ?

זאת אומרת זה מקובל לא להסכים לעלות עם נהג מסויים שהמשמרת איתו בלתי נסבלת ברמה של דיכאון ???

לא לצאת בהצהרות שלב.ש.

"אני לא עושה עם הנהג הזה משמרות".

תמצאי תירוץ למה את לא יכולה לעשות באותו יום משמרת.

יש דברים שצריך לשמור לעצמך, עם כל הכוונות הטובות...

ואם אני כבר שם, בתחנה... והוא פשוט מחליף עם נהגאפרת25

עם נהג אחר בלי להודיע בבלת"מ??

תייצרי‏ ‏בלת"מ‏ ‏משלךהדרכה
כן.....יש נהגים שאני לא מוכן לעלות איתם בשוםבנדא מצוי!!

פנים

מכמה סיבות

שהעיקריות בהם

1. אני באתי להתנדב ולתרום - אני לא צריך לסבול בגלל זה

2. בגלל שהיחס בין הצוות יהיה במשמרת הנ"ל על הפנים - החולים לא צריכים לסבול בגלל זה!!

מסבירים יפה מאד שאת לא מסוגלת לעבוד אם אותו אדם - לאחראי מתנדבים!!

בד"כ זה עובד!!

בנדא-ב.ש.

יש דברים שלא אומרים לאחראי מתנדבים. אתה לא יודע אם הוא רכלן או חבר של אותו נהג וכו'...

אף אחד לא רוצה להיות מסומן אצל אחראי כזה או אחר.

הכי פשוט כמו שכתבו - לייצר בלת"מ.

לא יודע איך זה אצלךבנדא מצוי!!

אבל אצלנו בתחנה אמרו לנו להגיד לאחראי מתנדבים אם יש איזה בעיה ספציפית עם איזה נהג ע"מ לא להשתבץ איתו ביחד!!

איך מייצרים בלת"מ 5 דקות לפניאפרת25

לפני שהמשמרת מתחילה, כשפתאום מנחיתים עליך נהג-זוועה שלא נרשמת איתו בכלל?

במאמר מוסגר:.....................

בכלל - כל המדא הזה, כמה שאני טוחנת משמרות יותר ויותר, אני מגלה שהכל כאן קומבינות ותככים ורכילויות. 

בכלל לא חשוב כמה אתה טוב ומקצועי. זה אולי 5%.  95% זה כמה אתה חבר או מלקק לאנשי המפתח.

אפילו מע"ר בן 16 וחצי שעושה עכשיו בגרות בלשון ותנ"ך יכול להיות יותר מסודר ומדוגם מחובש בכיר בן 37 שיש לו ילדים ועבודה ותארים ,  אם הוא חבר של האנשים הנכונים.    

הדרך היחידה נראה לי שמישהו יכול להתקדם בלי קשרים זה אם הוא יוצא לקורס פראמדיקים על חשבונו (ואז הוא נהיה מלך וכולם סוגדים לו... הפרמדיקים הם מן ישות-על של מדא)

כאילו מה אני אומרת??אפרת25

אומרת להם, תשמעו , יש לי תור לרופא שיניים, נזכרתי עכשיו עשר דקות לפני שפותחים את האמבולנס??

ואם זה במשמרת לילה?  קצת קשה לחמוק ממשמרת עם נהג אחרי שאת כבר בתחנה והוא רוצה לפתוח איתך  

תתפלאי אבל התככים לא פוסחים על הפרמדיקים...הדרכה

דוקא ככל שעולים בשרשרת המזון כך גם התככים והקומבינות גדלים.

מה לעשות כנראה זה מחיר שצריך לשלם לצערנו על מנת לזכות לעזור לחולים.

גועל נפש תאמין ליאפרת25

צריך להעיף את המנכל הזה ולחליף את כל העובדים והמנהלים  , למערכת מסודרת והוגנת עם כללים ברורים איך מתקדמים . 

למה בבית חולים ובאקדמיה ובהמון מקומות אחרים אפשר להתקדם לפי ציונים, ורק במדא אנשים דפרים שועטים כשאנשים מוכשרים נשרכים מאחור???

למה ? 

כי הארגון מושחת ורקוב, ויש כמה שיושבים על סיר הבשר. 

חבל שהתורמים מחו"ל לא יודעים את זה ולא סוגרים את הברז ומחייבים להפריט את מדא או להלאים הכל

אפרת היקרהב.ש.

אני חושב שרוב מי שפה מזדהה איתך לגמרי.

יש דברים שלא הייתי כותב ברשת באופן כל כך גלוי.

דברים רצים מפה לאוזן.

תכונה אחת אני יכול לזהות אצלך. מה שאת חושבת - את אומרת. בלי לעשות חשבון לאף אחד.

אני צודק?

מה אכפת לי להגיד, אני עובדת שם?אפרת25

ממילא לא הייתי רוצה לעבוד בעבודה שמשלמת שכר מינימום וכל היום את בסכנת תביעה של מיליונים על כל רשלנות קטנה  . 

מדא זאת העבודה הכי כפוית טובה שיש, אין שום קשר בין המאמץ והאחריות לבין השכר.

את לא עובדת שםב.ש.

אבל: א. את ייצוגית. את מייצגת את המקום שאת נמצאת בו. ב. את מתנדבת וקיימת אפשרות מקבילה לפיטורין, רק אצל מתנדבים.

אחותי, לא אכפת לי מה את חושבת על מד"א- את לא יכולהיערול

לכתוב דבר כזה!! ובטח שלא במקום כזה!

אני מציעה שתמצאי לך מישהו לדבר איתו על זה באופן אישי, כי בתור מתנדבת מד"א את לא יכולה ללכלך ככה על הארגון. יש דברים שפשוט אי אפשר לעשות.

את מנצלת את העובדה שהם מאפשרים לך (וקיבלו אותך) להתנדב אצלם ותוקעת להם סכין בגב כשאת מלכלכת עליהם ככה, ועוד במקום נגיש לכולם!

אני לא בקטע של הטפה, אבל לדעתי הגזמת...

וכמו שאת רואה- גם אני אומרת את מה שאני חושבת. אבל אני לא חושבת שזה המקום לדברים כאלה. 

מה הקשר? למה לא יכולה?אפרת25

אני  מתנדבת בגוף ציבורי, עמותה רשומה לאומית ,  שמותר למתוח עליה ביקורת פומבית . 

אני לא חתומה על שום מסמך שבו הצהרתי על נאמנות ללא סייג לארגון ולמפקדיו, לא עברתי השבעה,  וזכותי להגיד מה דעתי על מה שקורה שם כמו שכל אזרח אחר יכול לבטא את דעותיו. 

סכין בגב זה מונח ששייך למאפיונרים ולמשפחות פשע. בחברה מתוקנת קוראים למה שאני עושה  "אור השמש מחטא ומטהר" 

אם כולם יודעים שהכל בארגון קומבינות וקשרים, וגם בתחנה לא מפסיקים לומר את זה ואף אחד לא מכחיש, כולל וזה נהגים ופרמאדיקים, וזאת האווירה וזה הסגנון של התחנות במרחב אז יש בעיה . חייבים להגיד את האמת בקול רם, אחרת המצב ימשיך להיות רקוב ואנחנו נוכל להאשים רק את עצמנו ששתקנו ולא דיווחנו על המחדלים  .

צריך להבדיל בין הרצון לעזור לחולים (גמילות חסדים ) לבין הצורך לתקן את המערכת המושחתת  (ביעור חמ ץ )   

חוץ מזה ממש לא מפחיד אותיאפרת25

נכון נחמד בהתנדבות, אבל זה לא כאילו אני מתפרנסת מהאמבולנסים. לא מפחיד אותי ש"יפטרו" אותי.

קודם כל הפסד שלהם שתהיה להם מתנדבת אחת פחות , אפשר לחשוב שיש 100 קופצים על כל אמבולנס. לא יודעת איך זה אצלכם אצלנו חצי מהנהגים יוצאים לבד לנסיעות  

אחרי זה, זה יעשה להם נזק תדמיתי שהם פיטרו מתנדבת רק כי היא חשפה את האמת שכולם מדברים עליה (הקומבינות והפרוטקציות ) .  תאר לעצמך שאני הולכת לYNET ועושים שם כתבה עלי, ואני מספרת על כל מה שראיתי בתחנה.  לא נעים  . 

עדיף שיבריאו את הארגון במקום להיטפל למתנדבים חפים מפשע, בסהכ יש אנשים טובים במדא וחבל שיסבלו . התנדבות צריכה להיות כיף ולא איזו מערכת מתישה

מסכים‏ ‏עם‏ ‏אפרת‏ ‏++++הדרכה
רוב‏ ‏המתנדבים‏ ‏שאני‏ ‏מכיר‏‏ ‏מגיעים‏‏ ‏כדי‏ ‏לעזור‏ ‏לחולים‏ ,‏ ‏למרות‏ ‏המערכת‏ ‏‏ולא‏ ‏בשביל‏ ‏המערכת‏.‏ ‏(למרבה‏ ‏הצער)
וללא‏ ‏השמעת‏ ‏ביקורת‏ ‏לא‏ ‏יהיה‏ ‏סיכוי‏ ‏ולו‏ ‏הקלוש‏ ‏ביותר‏ ‏לתיקון‏ ‏ולשיפור.
לא ממש יעשו על זה כתבהב.ש.אחרונה

כי יש בערך עשרים כאלה ביום.

את צודקת בקטע של האידאל.

צריך לדעת לאיזו מערכת נכנסים. בכל מקום יש את המחיר שלו. בכל מקום יש יתרונות וחסרונות.

אפרופו יתרונות, יש מקומות ששם אין שמץ וזכר לדברים האלה. פשוט כיף להתנדב שם ולו מהסיבה החברתית. שוררת שם אחווה בין כ-ו-ל-ם מבכיר הפרמדיקים ועד אחרון המע"רים.

מומלץ להיות במקום כזה פעם אחת ולו בשביל לדעת שלא הכל שחור.

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך