בס"ד
שלום לכם,
למי שלא יודע אני שיעור א' בישיבה הקדושה בבת - אל תובב"א (תבנה ותיכונן במהרה בימינו אמן!)
יש קטע באמצע מוסף של יוה"כ (לפחות בנוסח האשכנזי) שמתחיל ב"ויאתיו כל לעובדך...
הקטע הולך לפי א,ב מ "ויאתיו כל לעובדך... ויתנו לך כתר מלוכה" ופה מתחיל הסיפור...
מה היה עושה ללב שלכם לראות יהודי בן 71 (הרב זלמן ברוך מלמד) שכל התפילה (כמעט) ישב במקומו כי הוא שומר את כוחותיו לתפילת נעילה, נעמד ומתחיל למחוא כפיים בהתלהבות וכמעט התחיל לקפוץ עם כולם...???
באמצע תפילת מוסף בישיבה (זה היה בערך שעה - שעה וחצי אחרי שכל מניין רגיל הגיע לשם... למרות שהתחלנו שעה לפני כולם...) פתאום 3/4 מחברה בבית - מדרש קמים, ומתארגנות שורות שורות של אנשים, וצועקים עם כל הגרון (להזכירכם היום צום...) ורוקדים בהתלהבות אן - קץ...! כמעט כל הבית מדרש היה על הרגליים והאוירה... עליה נאמר "עין לא ראתה אלוקים זולתך" "אמת מה נהדר היה כהן גדול..."
אחרי כמעט רבע שעה של ריקודים (לי נגמר הגרון) הרב זלמן היה צריך לעלות לבמה ולסמן לכולם להפסיק!
צר לי, יש לי הקלטה של השיר (מכמה ימים לפני ר"ה השנה האחרון- היה ערב עם שירים לקראת הימים הנוראים בישיבה ויש לי את השירים...) הוא אורך 7:37 דקות אבל הוא גדול מידי... אז אם מיש'ו יודע לשלוח שירים באימייל ורוצה שאני אשלח לו מוזמן להסביר לי...