יש מה לעשות עם שפשפת בין הרגליים??אנונימי (פותח)

משחה שמותר לשים בהיריון?

כואב כל כךבוכה

שימי טייץ. עוזר פלאיםנשואים פלוס
אני לא מוותרת על טייץ כל יום !נעמי23

פשוט נוח בכל המצבים!!!!

בלי זה , אני מרגישה את הרגליים מתחככות אחת בשנייה וזה סיוט ...

סובלת מזה המון... קרם פשוט מונע ומקלאנונימי (פותח)
משחת לנולין זה די עוזרחילזון 123

וואי בדיוק עכשיו התחיל לי...לא בהריון...אנונימי (פותח)

מתכוונת למרוח את המשחה moraz- לא יודעת אם מותר בהריון אך נראה לי שאין בעיה...

עוזרת פלאים!

משחת החתלה של התינוקות סוגרת עניין בשניה!יוקטנה
קמח תפו"א \ קורנפלור מעולה, נח ולא מרגיש שומני!!!!קצפת

איזה משחה למשל?אנונימי (פותח)

זה היריון ראשון ואין לי ילדים.

ואיך אני יודעת אם משחה טובה לשימוש בהיריון?

ושאלה אחרונה-

טייץ הוא טוב כשהשפשפת היא רק בין הרגליים, אבל לי נהיה שפשפת גם איפה שהגומי של התחתונים. זה מזעזע!! יש דרך למנוע?

אני משתמשת ביבי פסטהיהודיה מא"י

והפתרון למה שהזכרת

קודם כל במקלחת לנקות את השפשפת טוב עם סבון, אפילו שזה שורף

אחרי המקלחת לייבש טוב טוב.

לשים משחת החתלה/אלוורה/אלכהול (שורף)/טלק/כל משחה אחרת שעוזרת נגד שפשפת

ולישון בלי תחתונים

נוסף לזה: לוודא שהתחתונים שלובשים מתאימות במידה. וחם עכשיו, מזיעים, לפעמים התחתונים מתרטבות מזיעה וזה גורם לשפשפות. אז אם צריך מחליפים כמה פעמים ביום.

תודה! בעז"ה אקנה את הבייבי פסטה.אנונימי (פותח)

בטוח שאפשר להשתמש בהיריון נכון?

כן בטח אין בעיה. גם עדינול... כאלה יוקטנה
גם טלק עוזרהריוןראשון
חיבוקיפעת1

יש כאן עצות מצויינות. תרגישי טוב.

אומרים שלרסס דאודורנט שםאישה קטנה

שורף רצח אבל עוזר פלאים...

גם אני מהסובלות (בלי קשר להריון)44444

אני שמה משחה של תינוקות שהיא רק מתחילה.

המלצה טובה- לשים 2 תחתונים (100% כותנה).

יש משחות נוספות, לא יודעת אם הן להריון ולא זוכרת את השם.

לא יודעת אם זה שם-אנונימי (פותח)

אבל נסי לישון בלי תחתונים,לי זה ממש עוזר..

תרגישי טוב מותק.

עדינול-מחולל פלאים!! אין דברים כאלהבר1812

אני כ"כ סובלת מזה לפעמים שכבר נהיו לי ממש פצעים, פעמיים שמתי עדינול לפני השינה וקמתי בלי כלום!

גיסתי ממליצה לשים ספיד סטיק, אומרת שזה עוזר, וגם קרם של "קלנדולה".

בהצלחה

עדינול עוזר אבל שורף מאודאנונימי (פותח)
ורק אני פראית?!אנונימי (פותח)אחרונה

וברגע שיש לי שפשפת שמה טופיסלן עם הקורטיזון שבו?

מריחה אחת ויחידה לפני הלילה ולהתראות לשפשפת.

ועשיתי את זה גם בהריון.

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אולי כדאי להתכונן הפעם?אמאשוני

אולי לתקבל נשימות ותנועתיות כמו בצירים או משהו כזה..

או להכין פלייליסט

להכין קשימה של דברים שעושים כשנכנזים לממד.

למשל אפשר להכין דפים עבודה מהסוג של מבוכים, צביעה לפי צבעים, השלמת ציור לפי קו סימטריה ודברים בסגנון.

אפשר גם לעשות רשימת משימות בסגנון של:

לחםש שני דברים כחולים מסביבי,

לחפש משהו שמתחיל באות ת'

אומרים שזב טוב לאיפוס.

אני חושבת שדווקא הפעם שאפשר קצת להתכונן זה עוזר ובע"ה שלא נצטרך ❤️

בעקבות השרשור על לו"ז- איך מתנהלים עם מתבגרים?shiran30005

הבן הגדןל מגיע הביתה ב 9 וחצי בלילה מהישיבה , אוכל ויושב על המחשב/טלפון. הבן השני מגיע ב 6 וחצי בערב גם כן אוכל וצולל למחשב , עוזר פה ושם כשצריך משתדלת כמה שפחות הוא אחרי יום ארוך וכבר עייף. הבעיה היא שהם נמרחים ונזכרים להתקלח בשעות מאוחרות כבר 11 כבר לערך או רק להדליק את המים החמים בשעה 11 . וואלה אני כבר עייפה, הבית די מסודר, לרוב יש גם אוכל מבושל למחר, אבל מפריע לי הסדר הזה של הלילה. אתמול נניח הגדול נזכר שהוא רוצה להתקלח הדוד כבר היה דלוק כי אני רציתי להכנס למקלחת כמובן שאמרתי לו להכנס לפני כדי שלא לעכב אותו אבל זה עיכב ממש אותי בהמון זמן, ביקשתי מהבן השני רק לעשות שואב והוא נזכר רק לקראת 11 אמרתי אין מצב בשעה הזאת הייתי כבר גמורה. ככה הייתי עצבנית על זה שהוא נזכר פתאום שצריך להתקלח, וההוא לא עשה שואב ובכלל איפה אני מכניסה זמן שרק בשבילי? זמן זוגי?

יש לנו בבית סוג של הסכמה שהילדים ישנים לפנינו , לפעמים ב 12 בלילה אני במיטה מתה לישון אבל מחכה שהם יכנסו למיטות

אל תשאלו איך זה מגיע ל 11 וחצי-12 בלילה הזמן פשוט עף. ואז מתחיל גם הסיפורים והחוויןת שלהם ולא נעים לי אבל אין בי טיפת כח לשמוע אותם

איך מתנהלים בבית עם מתבגרים מתוקים? בכל זאת יש בבית גם קטנים וגם אני אחרי יום עבודה מחפשת בערב את הזמן שלי

אני חושבת שהגיע הזמן לישון כשאת רוצהיעל מהדרום

לק"י

ולא לחכות להם.

זו התוכנית שלי עם בני 8 ו-11, שישנים מאוחר. גם לי נמאס לישון מאוחר מאוד, בין היתר בגללם (כי לרוב אני יושבת לידם לפני השינה).

אצלי חלק מהמטרה היא גם לגרום להם לישון מוקדם יותר. אצלך זה לא העניין, אבל אפשר לישון לפניהם.

בבית של ההורים שלי באיזה שהוא שלבסטודנטית אלופה

הם התחילו להיכנס למיטה לפנינו, בטח אמא שלי.

היא קמה בשש בבוקר ובעשר- עשר וחצי היא כבר במיטה.

ובינינו זה גרם לנו גם קצת להתחיל להתקפל לכיוון החדרים וגם אם לא, אז היו כללים ברורים, אין חברים ומשאירים מטבח נקי כמו שקיבלנו (אפשר לבשל, לאכול וכו, אבל לנקות אח"כ).

באמת יש שלב שלמתבגרים אין תפיסת זמן בכלל ובעיניי ההורים לא אמורים לסבול מזה.

גם אצלנורקאני

בתור מתבגרת הייתי נשארת ערה גם עד 3 בלילה

אי אפשר לחכות שכולם ילכו לישון...

רק נזהרתי לא להרעיש 

אצלנו מגיל 12 הם מתנהלים בעצמםצוףלבוב
יש לי גם גדולים יותר ואני קמה בלילה לקטנה אז אני משכיבה קטנים והולכת לישון. כן מזכירה לא להרעיש ולכבות בוילר. 
לצערי לא מסוגלת, פשוט לא מסוגלתממתקית

לעלות לישון כשהבית עוד שוקק חיי הגדולים...
לצערי הרב.
צריכה ללמוד ממך.

אצלי זה לא ישיםצוףלבוב

תיכוניסטית שלי לא לומדת ביום ראשון, שניים אחריה מתחילים ביום ראשון בשעה 11 , זה אומר שהם הולכים לישון במוצ"ש מאוד מאוחר.

אצלי לילות לבנים בסניף זו התמודדות רצינית כי אני רוצה לישון. וגם ל"ג בעומר...

דווקא כיף לך שאת יכולה להחזיק את עצמך ערה. אני פשוט נרדמת

קטעים באתי גם לשאול שאלה דומה...ממתקית

אני ממש מזדהה איתך, בעיקר בקטע שאת מדליקה דוד לעצמך מתה כבר להתקלח ולהתרענו, ובדיוק איזה מתבגר בא ואז את נותנת לוו קודם. ואז את שוב צריכה לחכות לדוד שיחמם.

ואני לעולם לא הולכת לישון עד שכולם במיטות, זה סוג של שריטה שלי.
אצלנו הגדולה בעיקר אצל חברות עד מאוחר בלילה, הליכה רגלית (אוטובוסים לחברות לא מרשה אחרי 21:00).
היא חוזרת סביב חצות.
אתמול ממש כעסתי עליה והגבלתי עש שעה 22:00 היא התעצבנה ואמרה שכוחן עוד בחוץ בשעה הזו (מה שנכון אגב)
מה אני אמורה לעשות?
סליחה על הנצלוש, אבל מציעה לך ולי כשעייפים פשוט להיכנס לחדר, לסגור דלת לשכוח מהבית, לקרוא ולהירדם בכיף. ולשים את אחד הגדולים אחראי לכסות את הקטנים לפני שהולך לישון ולנעול דלת, לסגור חלונות וכו

תבקשי ממנה להעיר אותך כשהיא באה, שתדעי שחזרהיעל מהדרום

לק"י

המינוס שאם היא לא תחזור, אז לא תדעי🤦‍♀️

אולי לשים שעון מעורר לזמן שהיא אמורה לחזור. אבל זה גם מבעס לקום באמצע השינה.

מזל שאצלי עוד לא הגיעו לשלב הזה.

לא משנה שאני ישנה מאוחר בכל מקרה.

(בת כמה הגדולה, שחוזרת רק ב12?)

בת 16...ממתקית
את בטוחה שבאמת *כולן* עוד בחוץ?....חילזון 123
לתת להם לנהל את הזמן שלהם בנפרד משלךניגון של הלב

זה גם אומר שאת הולכת לישון בלי קשר אם הם ישנים או לא, וגם נכנסת להתקלח לפניהם אם בדיוק תיכננת. הם כבר גדולים מספיק בשביל לדאוג לעצמם ולהשאיר נקי אחריהם, אפשר לשחרר ורק להציב להם כמה כללים למי שהולך לישון אחרון (בבית של ההורים שלי היה כלל שמי שחוזר אחרון עושה סבב שכולם נמצאים ונועל דלתות או מוודא שהבוילר/האורות מכובים). את יכולה גם פשוט להיכנס לחדר ולסגור את הדלת בשביל להרגיש שיש לך זמן לעצמך לבד ולדמיין שהם כבר ישנים

אבל באמת ממליצה לך לשחרר כבר עכשיו (לא יודעת בני כמה הם, אבל זה רק ילך ויחמיר עם השנים). אם את או בעלך מתעוררים לפעמים באמצע הלילה אתם יכולים לעשות סיבוב לראות שהכל בסדר, אבל נראלי ילדים שבגיל תיכון כבר יכולים להסתדר לבד בערב...

אצלנוoo

בעלי אחראי משמרת ערב

אני הולכת לישון מוקדם

והוא מתפעל את הילד שחוזר מאוחר

הוא לא מרשה זמן מסך

הילד אוכל מדבר איתו מתקלח מתארגן לשינה והולך לישון בזמן

יש ילדים שצריכים גם בגיל גדול הכוונה בניהול זמן

אם לא עוזרים להם הם יכולים לגלוש לשעות מאוחרות

וטיפ לגבי מקלחת

להתקלח לפני שהוא מגיע

אם יש רק מקלחת אחת

חבל להיות תלויים בעיכובים שלו

למה את צריכה לישון אחריהם?חילזון 123
יש אנשים שבאופי שלהם לא מסוגלים להרפותפרח חדש

כשאנשים מסתובבים בבית

לא יודעת אם זה המצב של הפותחת

אבל אני כזאת

והייתי כזאת גם בתור מתבגרת

לא הצלחתי להשתחרר מזה גם כשישנתי בפנימייה

סבלתי מזה הרבה

כמה שניסיתי

שריטה שלי 

מסכימה. גם אני לא אוהבת לשחררחילזון 123אחרונה

אבל יש גיל שבו באמת אי אפשר לחכות שירדמו....

אפשר לוודא שכולם בבית, שהבית שקט יחסית

אבל אי אפשר לצפות שבגיל נגיד 16-17 כולם ירדמו לפני

יש ילדים גדולים שצריכים עזרה והכוונה בניהול הזמןפרח חדש

אצלינו כך עוד אני לא אומרת להם מה לעשות

הם לא עושים (קשיי קשב וריכוז..)

אז מהרגע שהם באים הביתה אני כל הזמן מתזכרת להם את סדר הדברים.

והכלל שמ10 לא מסתובבים בכל הבית

אפשר להיות במיטה בשקט

גם מאוד קשה להם לקום בבוקר

אז חייבת שישנו בשעה סבירה

אני לא יודעת בני כמה המתבגריםמתיכון ועד מעון

אבל יש שלב בחיים שאני שחררתי והפסקתי ללכת לישון אחרי הילדים, אני קמה לפניהם, עובדת קשה, אין סיבה שאני אצטרך לחכות שהם ילכו לישון.

לגבי זמן זוגי, שהילדים גדולים גם אם הם במרחב הציבורי הם בד"כ בשקט ומתעסקים בעניניהם, ולא מפריעים לי לזמן לעצמי או לשיחה זוגית.

לגבי השיחה, אני מאוד אוהבת לשוחח איתם, ובאמת הרבה פעמים הם נפתחים דווקא בלילה בשקט, אם זה מפעם לפעם אני זורמת, אבל אם אין לי כוח אני מבקשת שנמצא זמן בימים הקרובים לשיחה.

לגבי השואב, אני מזכירה. אם חזר, נח אכל ועכשיו לא עושה כלום אבקש שוב. 

כותבת מה שאני עושהאורי8
קודם כל, השינה שלי לא תלויה בשינה שלהם. אני הולכת לישון כשאני רוצה , גם אם הם ערים. זמן זוגי- בחדר שלנו, או שאפשר לצאת לסיבוב.  )כשקר- סיבוב ברכב). יש לך ביביסיטר צמוד, חלומה של כל אמא לקטנים. ( אם הקטנים ישנים הגדולים לא צריכים לטרוח ויכולים להמשיך בעיסוקיהם פשוט להיות בבית). מבחינת השעות שלהם אלו שעות נורמליות של מתבגרים. ( בחופש זה נהיה גרוע יותר). גם זמן שלך , צריך להתרגל שאין ערב שקט בבית. רוצה זמן שקט? כנסי לחדר שלך. 
מאיזה גיל אתן מצחצחות שיניים לילדים?כנה שנטעה
בדיוק התחלתירקאני

בת שנה ורבע

יש לה מלא שיניים

אז התחלתי כמה שאני מצליחה 

היא לא מאוד משתפת פעולה

כמה זה מלא שיניים?כנה שנטעה
לבן שלי יש 5 שיניים (חמודייי) ומרגיש לי הגיוני לצחצח לו אבל מתלבטת אם אני לא משוגעת חחח ואם כן, איך גורמים לו לירוק את זה בגיל קטן כלכך? הוא בטח יבלע את המשחה גם אם אני שמה ממש קצת..
לקנות משחה יעודית לתינוקותמקרמה

ואז הם לא צריכים לירוק

בעיקרון ההמלצה היא לצחצח מהשן הראשונה

אנחנו מצאנו שבהתחלה הכי נח לנו זה תוך כדי המקלחת ועם מברשת אצבעון

יש לה כבר 10 שינייםרקאני

4 מתוכן טוחנות

אני עושה בלי משחה בינתיים

רק מצחצחת כזה שייצא הלכלוך

כי כל המשחות שראיתי היה כתוב מגיל שנתיים...

אני מאמינה שזה לא בעיה לבלוע משחה שמיועדת לילדים אבל אין לי מושג

את יכולה למצוא בבית מרקחת של הקופהמקרמה
ויש גם לוולדה, מאמי קר וטפטופים
תודה!רקאני
היום מנחים כן לצחצח עם משחהיעל מהדרום

לק"י

לא להתייחס לגיל שכתוב.

אלא לכמות של חומר שנמצא בה (פלואוריד אולי). לא זוכרת... צריך לשאול בטיפת חלב.

אפשר לצחצח רק עם מים בהתחלהרק טוב!
מהשיניים הראשונותואז את תראי
אני מצחצחת תמיד כבר מהשיניים הראשונות!התייעצות הריון
בהתחלה עם אצבעון רך מסיליקון ומאוחר יותר עם מברשת רכה.. רואה בזה חשיבות רבה, והילד מתרגל לצחצוח ככה מגיל ממש צעיר
לילדים שלי יוצאות שיניים בגיל מוקדםמתיכון ועד מעון

אז בהתחלה אני רק מנגבת את השיניים והלשון בחיתול טטרה ובהמשך מצחצחת. אבל מתחילה מהופעת השן הראשונה

בעיקרון מהשן הראשונההשקט הזהאחרונה
אבל ככל שיש יותר שיניים יותר מקפידה על זה
אשמח לקבל המלצות למשאבהתוהה לעצמי

מחפשת משאבה שתשאב בזריזות, תרוקן את השד כמו שצריך ושתהיה נעימה ולא כואבת.

לא קריטי לי הקטע של האלחוטי, שואבת גם ככה צמוד לשקע.

אשמח מאוד להמלצות מניסיון!

זה נראה לי ממש אישיואני שר

לי יש לנסינו חשמלית דו"צ והיא אחלה (עד כמה שלשאוב אחלה בשבילי).

צריך גם התאמה של גודל הקאפ לגודל שלך, זה משפיע על היעילות והכאב (בכל מקרה לא אמור לכאוב!)

תודה!תוהה לעצמי
איך יודעים להתאים גודל קאפ?
להייגן יש סרגל מדידה אולי גם לעוד חברותאולי בקרוב
ידנית רלוונטית? אם כן, אז של אוונטיעל מהדרום
לא יודעת אם היא מהירה יותר מחשמלית. לא ניסיתייעל מהדרום
תודה!תוהה לעצמי
מעדיפה לא ידנית מטעמי עצלנות וחיסכון בזמן.. אני צריכה ידיים פנויות כדי לאכול ולהתעסק הפלאפון במקביל🫣
יש באלי אקספרסרקאני

משאבה של אוונט

שיכולה להיות גם ידנית וגם חשמלית

אבל היא חד צדדית

אני אישית מעדיפה דו"צ שיהיה כמה שיותר מהר

ולנסינו מעולה לי

קישור:
משאבת חלב חשמלית ניידת PHILIPS AVENT עם מסאג' חכם וסטימולציה של פרחים - שואב טבעי לתינוקות Mimics - AliExpress 1501 

זו בדיוק ההתלבטותתוהה לעצמי
יש פה תגובות שלגמרי גרמו לי לרצות לקנות אוונט ידנית, אבל מעדיפה שיהיה זריז ואז עדיף דוצ.. 
שמעתי הרבה המלצות על ביאמבההילושש

לא ניסיתי, 

לי יש את של לנסינו, דו"צ, חשמלית..  והיא סבבה, ותו לא. 

אני גם שמעתי עליה המלצותתוהה לעצמי
אבל הבנתי שהמנוע שלה לא הכי חזק שיש, וכרגע זה יותר קריטי לי
לנסינורקאני
שאבתי לאורך המון זמן עם אמדהמתיכון ועד מעון

אני חושבת שהיא לא מאוד שקטה אבל היא יעילה ואת יכולה לשלוט בעוצמה אז זה לא כואב

אוונט הידניתכורסא ירוקה

יש לי לנסינו חשמלית דוצ, זה לוקח חצי שעה ומרתק אותך למקום.

עם אוונט  ידנית תוך 10-15 דקות הצלחתי להגיע לריקון, וזה ממש נוח כי אני מתאימה לעצמי את העוצמה אם יש גודש וכאלה. ממש אהבתי אותה

מענייןרקאני

לי עם לנסינו לקח 10-15 דקות

של הייגן הייתה לי מעולה יותר מביאמבה בפערשירה_11
הם עוד קיימים?תוהה לעצמי
באתר שלהם יש כרגע במלאי רק משאבה ידנית
למה לאשירה_11
תבדקי בשילב 
גם שם אזל במלאי..תוהה לעצמי
תעכבי, אולי עוד מעט יתחדש המלאיאולי בקרובאחרונה
נראלי שפעם זה קרה כשהם הוציאו קונוסים חדשים, אז אולי עוד מעט יהיה להם גם משהו חדש.. אני חושבת שראיתי לאחרונה פרסומת שלהם על משאבה ניידת סטייל ביאמבה
אשמח לשמוע יתרונות לשני ילדים ראשונים מאותו המיןבידיים פתוחות

ואם בנים אז בכלל אשמח לשמוע

יהיה הפרש של כמעט שנה וחצי בע"ה

מציעה שתפתחי שרשור חדש...מתואמת
בכל אופן, זה תלוי באופי, לא במין, לדעתי ולפי מה שאני רואה אצלי (וגם זוכרת כמתבגרת עם אחים מתבגרים בעצמי).
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרוםאחרונה
איך מנהלים לו"ז ערב יעיל ואשכרה עומדים בו?אובדת חצות

אשמח לעצות.

נניח שילדיי היקרים נמרחים ולהרדים אותם לוקח המון זמן בערב (מתסכל כשלעצמו אבל בעיקר גולש לערב המאוחר)- נכנסים לישון מאוחר, רוצים אותי או את אבא שלהם, מספרים מלא סיפורים, משתוללים, לא רוצים לישון, קופצים ממיטה למיטה, סיפורים שאני מספרת, סיפורים שהם נזכרים לספר לי, גם ב21:00 עד רוצים ליטוף וגירוד עד שירדמו (ככה הרגלנו אותם וקשה לשלוח אותם לישון כי הם מתעקשים שנהיה איתם עד שירדמו) והופ- מ19 בערב מגיעים ל21:30 בואכה 22. מודה שאנחנו לא יעילים, שנינו סביבם, שנינו מתרוצצים ומבזבזים את כל הערב. אחד מתוסכל שלוקח לו מלא זמן להרדים, השני עייף וגם מתוסכל ומתחלפים. לצערי הם לא שמים עלינו, ככה מרגיש, אם לא נהיה איתם בחדר הם מייד יצאו אחרינו ויהיו בסלון, וכשאנחנו איתם, הם מפריעים, מפטפטים, אנחנו אומרים שאסור לדבר וצריך להיות רציניים ולישון אבל הם לא מתרגשים במיוחד וממשיכים בשלהם. מרגישה שזה lose lose situation ועדיין עם כל הקושי מעשר כבר אין זמן לכלום.

איך אתן מצליחות להכניס את כל הדברים שעוד צריך חוץ מלהרדים את הילדים בזמן כ"כ מועט שנשאר?

- לארגן את המטבח אחרי ארוחת ערב

-לעשות כלים

-לסדר את הבית ליום המחרת

-זמן זוגי (אין)

- טלפון לאמא (עושה באופן חטוף אם בכלל, ודיי שפוכה ועצבנית)

-להכין אוכל (אידיאלי) ליום העבודה שלכן מחר (לא קורה)

-להתקלח, להסיר איפור, למרוח קרמים

-לראות איזו סדרה ולנוח שניה (אם לא קורה, אז מבאס לישון בלי שהקדשתי שניה לעצמי ביום הזה, אם כן קורה אז דופקים את הסעיף הבא וישנים מאוחר מאד מה שדופק בהתאמה את הבוקר שלמחרת כי קמים באפיסת כוחות אחרי בינג')

-לישון מוקדם

בקיצור- בלתי אפשרי..........

איך מייעלים את הזמן?

אנחנו מחלקים את ההשכבותנעמי28

אחד מאפס את הבית ואחד שמשכיב.

יש סדר מאוד ברור של ארוחה, מקלחות, צחצוח שיניים, טקס שינה כזה (לכל הגילאים )

בינתיים יש מדיח שחוסך זמן בשטיפת כלים והאחראי  על הסדר מאפס משחקים/ כביסה או שדוחה למחר - יש לי גם עוזרת כשצריכה.

וההרדמות שלנו לא חלקות אבל לא כאלה ארוכות כמו אצלכם

אם הם לא עייפים, למה לא לאחר את שעת ההשכבה?אן אליוט

כמו שהציעו, אחרי ארוחת הערב אפשר שאחד מהם ירחוץ אותם, והשני ינקה, ואח"כ שישחקו קצת בזמן שאתם מבשלים ועושים את שאר עבודות הבית. תוך כדי גם אפשר לדבר איתם ולשמוע את הסיפורים שעולים וכו'.

גם ההרדמה, למשל ב8, אולי שאחד מכם ישאר איתם בחדר עם דלת סגורה עד שירדמו, ולשני יהיה קצת זמן רגוע, ותחליפו ביניכם כל יום. גם אצלינו הקטנים לא נרדמים לבד ויוצאים מהחדר אם אין מישהו איתם, אז אחד מאיתנו נשאר וברמה מסויימת זה גם קצת זמן שקט שגולשים בו בפלאפון וקוראים חדשות/מיילים וכו'

גם אני לא מספיקה הכלהשם שלי

וגם אם יש זמן, בדרך כלל בערב כבר אין לי כח.

לגבי ההשכבות של הילדים-

אם הם צריכים שיהיו איתם, אז מלכתחילה תשבו לידם עד שירדמו. אין מה לנסות לתת להם להירדם לבד ובסוף לבוא כי הם לא נרדמים/ משתוללים.

לא צריך ששניכם תהיו עסוקים בהרדמות. עדיף שאחד יהיה עם הילדים,והשני בינתיים יהיה פנוי לדברים אחרים.

תמצאו זמן לכל הדיבורים והסיפורים לפני ההשכבות, ובזמן ההשכבה תקבעו כללים ברורים כדי לא להימרח סתם.

אצלינו בדרך כלל אני מספרת שני סיפורים, ואז מכסה אותם, מכבה את האור יושבת לידם עד שהם נרדמים. בינתיים אני בטלפון, ולפעמים נותנת יד לאחד הילדים.

אם מתעכבים וכבר מאוחר, אז אני לא מספרת סיפור. ככה הם פחות נמרחים בערב לפני שהולכים לישון.

אם הם מפריעים אחד לשני לישון, אפשר לפצל אותם. שכל אחד מכם יהיה עם ילד אחר במקום אחר, או להרדים קודם אחד ואחר כך את השני.

אם לוקח להם הרבה זמן להירדם כי הם לא עייפים, עדיף לאחר את שעת ההשכבה.

אבל נשמע שהם הולכים לישון מאוחר, ולא זאת הבעיה.

אולי דווקא ההיפך, בגלל שהם לא ישנים מספיק, הם גם ישנים פחות טוב ומתעוררים בלילה.

הילדים שלי בגיל הזה הולכים לישון בסביבות השעה 8. אבל זה תלוי ילד, ותלוי גם מתי קמים.

לגבי שאר הדברים שצריך להספיק, גם לי זאת נקודה שקשה לי.

יש דברים שבעלי עושה, כמו לשטוף כלים.

לפעמים יותר קל לי לקום מוקדם ולבשל משהו בבוקר, מאשר להתחיל לבשל בערב.

יש דברים שאני משאירה ליום החופשי, או לסוף השבוע.

בזמן האחרון ההשכבות אצלי זה בשתי נגלות.

יש את שני האמצעיים, בני 4.5 ו 6.5, שהולכים לישון בסביבות 8.

ויש את בן השנתיים שישן צהריים במעון, ואני משכיבה אותו בסביבות 9:30.

לפעמים אני עושה דברים ביחד עם הקטן, כמו לדבר עם ההורים שלי. אבל זה לא משאיר לי הרבה זמן.

לפחות הגדולה הולכת לישון לבד.

תנסו שכל אחד מרדים אחד בנפרדשופטים

כשהילדים שלי היו קטנים רק בעלי היה מצליח להרדים את כולם יחד, אצלי תמיד נגרר לשיחות והשתללויות..

אפשר לשבת איתם יום לפני כן ולהגיד שעכשיו עושים זמן אישי לפני השינה, קצת דיבורים להמשיך לשינה רגועה..ילדים בני חמש בוודאי עייפים בשעה שמונה, בטח אם השינה שלהם לא רציפה..

צריך לנסות לעזור להם להרגיע את הגוף ולהיכנס למוד שינה, אם לא הולך ביחד אז בנפרד..

אצלי הכי עובד לפי שעותמקקה

שש ארוחת ערב

שבע מקלחות

שמונה במיטה

אצלי רגילים לישון לבד אבל גם אם לא יושבים איתם וזהו בלי לקום. ניסית לשים להם פודקאסט להקשיב כשהם שוכבים? זה יכול לעזור

עוד דבר, אם יש לכם עוד חדר תפרידו אותם

ככה לא יעצימו אחד את השני

מציעה טיפ של שינוי חשיבה: שילוב בין דבריםמתואמת

נניח שאני צריכה לשיר שירים או לספר סיפורים לילדים שלי כדי שיירדמו - אז אספר להם סיפורים שמעניינים *אותי* (ברמה שלהם, אבל לא כאלה שלגמרי משעממים אותי) ואשיר להם שירים ש*אני* אוהבת ונהנית לשיר.

ונניח שאני צריכה לסדר ולנקות את הבית כשכל מה שבא לי זה לישון או לראות סדרה - אז אני אעשה את זה אבל אשמע תוך כדי משהו מעניין וכיפי (משיעור תורה קליל ועד פודקסט מעניין).

כך ארוויח שני דברים יחד - גם הרדמת הילדים/סדר הבית וגם זמן כיף לעצמי.

או נניח שבעלי ואני יחד צריכים להרדים את הילדים - אז נשב בחדר ונחליף בדיחות מעל ראשיהם שרק אנחנו מבינים, או נספר סיפור שבו כל אחד אומר שורה אחת ואז בעצם זה יוצא משחק בשבילנו.

ונניח שאנחנו מסדרים יחד את הבית אחרי שהילדים סוף סוף נרדמו - אז נפטפט תוך כדי ונעשה את זה בצורה כיפית ומשותפת ונהנה מזה.

וכך בעצם נרוויח גם זמן זוגי וגם הילדים יירדמו בסוף והבית יהיה מסודר.

כמובן, זה לא תחליף לגמרי לזמן זוגי אמיתי או לזמן אישי אמיתי, אבל פעם בכמה זמן אפשר להביא בייביסיטר ולצאת כזוג (לפעמים במפתיע אצל אחרים הילדים לא עושים בעיות), ופעם בכמה זמן אפשר להחליט שמוותרים על הסדר היומי ואז לעשות זמן כיף אישי.

ובשגרה לתחזק את הכיף והנחת תוך כדי הטיפול בילדים ובבית...

בהנחה שאין משהו מיוחדצוףלבוב

הולכים לישון בשמונה בגיל חמש. יש ילדים שכן צריך להיות קצת אסרטיביים. עברתי את זה עם גדולים. אם לא הייתי קצת אסרטיבית הם יכלו להיות ערים גם 16 שעות ביממה. לשטוף כלים ולבשל אפשר תוך כדי. הם לא תינוקות. אם הם הורסים בית תענישי אותם .

אני לא חושבת שיש שם איזה צורך שלא ענית עליו. פשוט זה כיף להשתולל ולזרוק דברים ולא ללכת לישון.

בעלי עדיין הולך לישון רק כשהוא מת מעייפות 

אין לי עצות , רק הזדהות , אני כבר ממוצשהדרים

מנסה להגיע לערב זוגי עם בעלי. יש לנו שני ילדים, הבכור בגן אז מי שמרדים אותו מסיים עם זה תוך דקה שתיים, אבל הקטנה בתקופה של השנצ במעון אין מה לדבר לפני 21-22 על שינה אצלה. ניסינו להיות יעילים ושאחד ירדים את שניהם אבל אז הם משתוללים וזה לא עובד, וגם בזמן האחרון היא רוצה רק אותי (אני לקראת לידה ממש והיא מרגישה ברמות ונהייתה רגשית), אז אני פשוט נרדמת איתה , ובגלל ההריון המתקדם קמה (כמו עכשיו) לפיפי ולמקלחת וכו ורואה את בעלי ישן בספה או עם הילד השני אחרי ש (שוב) אמרנו שנעשה ערב זוגי.

זה מסתכל מאוד אני לא מצליחה להחזיק את עצמי בסוף היום וגם לא הוא , ההרדמות פשוט מרדימות אותנו .

ואני עובדת מהבית אז איכשהו בהפוגות מספיקה לתחזק את הבית שזה המזל , אבל מבחינת זמן זוגי זה כבר ממש מדאיג כי אני שמה לב שזה כבר דפוס של שבועות שלמים שלא מחליפים מילה חוץ מליל שבת (מילים שהן לא טכניות או קשורות למה איתך

איך בעבודה ומי אוסף

את הילדים ). לא יודעת איך משלבים ילד שלישי בתוך המירוץ הזה תאמיני לי 

וואהו ממש מזדהה!אובדת חצותאחרונה
ותוהה מה עושים כשיש יותר משני ילדים 
מתחילים הרבה קודםאמאשוני

ב18:00 ארוחת ערב, מקלחות אפשר לפני,

ואז יש סדר יום קבוע.

סיפורים זה מדהים ותורם המון להתפתחות, לא הייתי מוותרת אלא מקדימה ל17:00. חשוב ממש לתת להם זמן להתבטא ולהקשיב להם בפניות.

אפשר לעשות אמבטיה משותפת ארוכה בזמן הזה לתת להם לדבר.

מ19:00 בפיגמות אחרי כל הארגונים מי שמוכן מצטרף לסיפור ומורידים את האנרגיות אט אט.

19:30/19:45 נגמרו הסיפורים ורק מנסים להירדם.

בעיני הגיוני לשבת לידם עד שירדמו.

הם עדיין קטנים וזקוקים לביטחון.

אבל זה לא אמור לקחת יותר מ45 דקות גג, גם אצל ילדים שמתקשים להירדם (אם כל הערב לפני היה מותאם למעבר לשינה)

אז נניח 20:30 אתם אמורים להיות אחרי השכבות.

מטבח כלים סידור הבית, עושה ההורה שלא יושב לידם עד שירדמו.

נניח הורה אחד יושב 45 דקות. השני ב45 דקות מארגן הכל.

טלפון לאמא לא צריך להיות בסוף היום, אפשר בדרך לעבודה/ מהעבודה. וגם לא חייבים כל יום.

להכין אוכל למחרת אני מכינה בזמן ההכנה של ארוחת ערב.

מכינה מראש יותר ושומרת בצד.

נדיר שמתחילה לבשל בשעות בערב, לפעמים קורה, אסל אז מבשלת כמות ל2-3 ימים.

נניח מטגנת שניצלים אחרי שהכל היה מוכן מראש, לוקח  45 דקות נגיד ומספיק לכמה ימים. (יש לי גם גדולים שאוכלים כמות יפה) אז אם זה לשני מבוגרים זה לא כמות גדולה.

מרקים למשל אני שופכת לסיר ונותנת לזה לרתוח עוד לפני ארוחת ערב ואז בסוף היום רק מסיימת מה שצריך נניח לטחון את המרק.

להעדיף בישול פשוט ככל הניתן. (לצרוב חזה עוף זה ממש כמה דקות)

וכן יש תקופות בחיים שאוכלים פחות מסודר, זה עובר..

להתקלח זה הזמן האישי שלי, לא צריכה מקלחת בנפרד לזמן אישי

סדרה זה בחלומות.

אי אפשר בתקופת שיא בחיים לגדל ילדים קטנים וגם לחיות כמו רווקים..

זמן זוגי משתדלים תוך כדי.. למשל אם מקפלים כביסה ביחד אז מדברים קצת תוך כדי.

ובעיקר בשישי בבוקר.

חיים עם ילדים הם עמוסים ב"ה, זהו עומס מבורך.

לדעתי אם מרגישים סיפוק והנאה מההורות, רואים איך הילדים גדלים והופכים לאנשים קטנים, זה נותן המון כח ושמחה וממילא מדרבן ונותן מוטיבציה לשלם את המחירים שהעומס מביא איתו.

אם התחושה היא שהילדים נטל (ובהחלט הגיוני שיש תקופות כאלו) אז העומס הופך למעמסה וזה קשה.

מבחינת הקושי, זה הולך ומשתפר.

הבכור שלי היה גם יחד פעלתן ושובב מלא רעיונות יצירתיים והיה צריך גם להשגיח עליו ב7 עיניים וגם לא ממש היה אפשר לנשום.

ואז הוא גדל, ופעם פגשנו הורים לתאומים בנים אנרגטיים ברמות, וההורים גם הביעו קושי כזה של למה הבנים שלנו לא יכולים לשבת שניה בשקט ולהיות רציניים כמו הבן שלך.

הרגעתי אותם שגם הבן שלי שהיה בגיל של התאומים שלהם לא ישב דקה, וגם כשהתאומים שלהם יגיעו חדיל של הבן שלי הם דם ירגעו קצת.

ועכשיו הם בני 10 וממש השתנו והרבה יותר רגועים.

עדיין יש להם שובבות של ילדים, אבל שובבות בריאה לא מוגזמת.

אז מצד אחד מעודדת אותך שעם הזמן זה ישתפר

ומצד שני לא כדאי לסחוב תסכול מהשלב הזה וכדאי לשפר את החוויה סביב המציאות המאתגרת כרגע. להרגיש סיפוק בתוך העומס.

מסכימה מאוד עם מה שכתבת.ואז את תראי
במצב הזה לגמרי הייתי שוקלת מלטוניןטרכיאדה

יכולה להגיד שרופא אנדוקרינולוג מומחה ממש אמר לנו שאין שום בעיה לתת את זה

אין בעיה לתת כל אחד? או למי שצריך?יעל מהדרום
לק"י

כי אומנם אני לא מהתחום, אבל לתת הורמון בלי צורך וודאי לא נשמע לי מומלץ.

מצטרפת לשקול מלטונין, צריך התייעצות עם רופאפאף

בארץ גם צריך לזה מרשם וגם צריך ליווי רופא לגבי המינון והסוג המדויק. (למרות שאפשר באייהרב לקנות בלי מרשם)

אבל לפעמים יש קשיים בהורות שמגיעים לא כי ההורים לא יודעים לתת גבולות אלא כי יש איזשהו קושי לילדים שמכניס את ההורים ללופ שמחמיר את הקושי של הילד, ואז כל מה שמצליחים לראות מבחוץ-זה שההורים לא מתנהלים כמו שצריך, אבל זה מגיע מקושי אמיתי של הילד שמעורר אצל ההורה תגובה שאולי מחמירה את המצב-אבל היא לא מקור הבעיה.

כן לפני המלטונין הייתי ממליצה על כל השיטות הרגילות-בלי מסך בערב בכלל, (עדיף בלי מסך אחהצ בעיניי בכלל) להחשיך את הבית, לייצר טקס שינה קבוע, אבל אם זה לא עובד-הייתי מנסה מלטונין. חבל שכולם סובלים לחינם

למה הגבת לי? אני לא אמרתי לשקול לתת😉יעל מהדרום
קופצת על האשכול וזמדהה איתך ככתפוז כתום

ילד בן שנה וחצי

ו- 2 בני 6 ו-7

אחהצ הולך לנו מצוין ממש, רגוע שלו, משחקים, עושים ש.ב

מכינים אוכל ואוכלים

מגיע זמן המקלחות וכו והמצב מתהפך

מזזמן רגוע הכל הופך לסיר לחץ...

מקלחת את הקטן

ורודפת אחרי 2 הגדולים יותר 

שיכנסו להתקלח

שיצאו מהמקלחת

ושבאמצע לא ישתוללו  מדי...

ואז ההשכבה ההארווווכככככה

הקטן לאחרונה צריך שיהיו לידו

ולוקח לו זמן

והגדולים בזמנים טובים קוראים ספר

ובזמנים פחות טובים משתוללים ועושים רעש

וזהו בשלב הזה אני כבר מאבדת את זה..

מגיע לזמן ההרדמות איתם כבר בלי עצבים וכוח

וזה מסתכל אותי

כן נותנת נשיקה וקריאת שמע עם כל הסבלנות והרוגע שעוד יש בי...

אבל כבר לא נשאר בי טיפת כח וסבלנות לסיפורים רגועים

ואם נזכרו במשהו להגיד זהו בכלל...

בעלי לא יכול להיות בבית לעזור...

מה אפשר לעשות?

להקדים אא כי לא נספיק כלום באחהצ...

אולי לנסות להעתיק את מה שעובד אחר הצהרייםמתואמת

לזמן ההשכבה:

אם משחקים זה כיף להם, אז להפוך את המקלחת לזמן משחק (לקלח בובות או משחקים אחרים יחד איתם).

אם את מספרת סיפורים, אז לשמור סיפורים מיוחדים (עדיף בהמשכים) לשעת ההשכבה.

וכן הלאה.

וגם לערוך להם הטרמה - ללמד אותם לזהות בשעון את שעת השינה, וחצי שעה מראש לומר להם: בעוד חצי שעה מתחילים מקלחות. ואחר כך - בעוד רבע שעה, בעוד חמש דקות...

ולומר להם את סדר הערב בכל פעם: נאכל ארוחת ערב, ניכנס להתקלח, נשכב במיטה, נשמע סיפור, נקרא קריאת שמע ואז נישן.

בדיוק חשבתי על זה השבוענקודה טובה

שאולי הזמן הזה לחוץ, לפחות אצלנו, כי כבר מגיעה תחושה של סוף יום ואז אתה רוצה שזה יגיע כבר מהר..

אם נגיד המקלחות היו לפני זמן המשחק והש"ב, את חושבת שזה היה מתנהל אותו דבר?

אני לא מרגישה שאני רוצה שהיום יגמר מהרתפוז כתום

מצידי למשוך את הזמן בנחת ולהשכיב ברוגע

אבל בלחץ משעה מסוימת שהם עדיין לא ישנים

ויהיה חסר להם שעות שינה

ויהיו עייפים למחרת...

כמה שאני מקדימה ואומרת בואו נשחק עד 7 כדי שנתקלח בנחת אחכ ולא בלחץ

זה לא עוזר

כשמגיע הזמן הם לא מתגייסים אליו

וכנראה שהבעיה בהתנהלות היא בי...

מציעה להחליף, לא להקדיםשמש בשמיים

לפעמים אני מקלחת אותם מיד אחרי ארוחת צהריים ובערב הם משחקים, או נניח מקלחת ואחריה ארוחת ערב, להשאיר את אותם דברים- משחקים, שיעורי בית, הכנת אוכל, ארוחה ומקלחת. פשוט להחליף את הסדר של הדברים. 

וגם, הגדולים יכולים לשמוע סיפור לפני השינה בהשכבה של הקטן ואז בהשכבה שלהם רק נשיקה וקריאת שמע אחרי שהם כבר קיבלו סיפור בנחת. ובן שנה וחצי אצלי לפחות היה נהנה מלשמוע אותי מקריאה גם סיפורים ברמה שהוא בכלל לא מבין, רק מהקול הרגוע של אמא.

אני חושבת קודם כל תכנוןאנונימית07

ברגע שאתם יודעים מה התכנון ואיך הסדר ערב/שינה שלהם יהיה, לכם יהיה קל יותר...  ואתם צריכים להשתדל להיצמד לשיגרה הזו ולא לסטות אחרת זה חוסר יציבות לילדים.

הם צריכים לדעת למה לצפות לקראת השינה זה כבר מרגיע את הגוף..

לדוג'-

לתת להם תעסוקה כשאת מכינה ארוחת ערב, לאסוף את המשחקים, לעשות מערכת, לסדר את החדרים לקראת השינה וכד'.

בזמן הארוחה לא קמים, אלא אם כן צריכים להתפנות או סיימו לאכול, אפשר לדבר איתם תוך כדי ולשאול אם יש להם משהו לספר לך (אם ירצו לאחר מכן תגידי שישמרו את זה למחר), לבקש מהם לפנות, אם יש קטנים אז שהגדולים יפנו להם, לתת להם לעזור בניגוב השולחן, סידור הכיסאות להחזיק לכם את היעה.. את גם מעסיקה אותם וגם משאירה שולחן נקי.

במקלחות- שבעלך יקלח אותם אחד אחרי השני, ונגיד את תארגני בגדים מראש ותקחי אותם  לחדר ותעזרי למי שצריך להתלבש ובעלך בינתיים מסדר את כל הבלאגן שנהיה בחדר מקלחת או להיפך בתפקידים ומראש לשים סל כביסה בצד כדי להניח אותם ישר שם ולא לזרוק לרצפה... זה חוסך המון זמן!

להגיד להם שעכשיו נכנסים למיטות ואף אחד לא קם בלי רשות של ההורים ולעמוד על זה! ממש להגיד להם עכשיו אנחנו נכנסים למיטות וכו'... גם אם אחד מהם קם על דעת עצמו בשביל להתפנות, את אומרת לו לחזור לחדר ולבקש רשות, בשביל להרגיל אותם לבקש רשות, כי עכשיו זמן שינה, לא כדי להיות רעה חלילה...

אפשר לשים להם בבוקסה סיפורים, שירים שקטים, מי שמפריע אתם תאלצו לכבות וחבל, בשביל שזה ימשיך הם חייבים להיות בשקט ולא לקום מהמיטות.

ככה לפחות אצלי זה עובד.

מציעה להסתכל על זה קצת אחרתתהילנה
במקום לנסות להכניס את הילדים לתוך מסגרות זמן שאת קובעת, פשוט לקחת כמה ימים כדי "ללמוד" את הילדים בלי מאבקים ואז להתאים לו"ז חדש לפי המציאות ולא לפי הציפיות.

לא יודעת בני כמה הילדים שלך, אני עם שני קטנטנים , אחת בת שנה וחצי ואחד בן ארבעה חודשים. אבל נראה לי שככל שהם יותר גדולים זה יותר קל כי זה יחסית יותר יציב. בתקופות שיש אצלנו שינויים, אנחנו "לומדים" את הדפוס כמה ימים ואז מתאימים את הלו"ז.

אני אתן לך דוגמא, למשל אצלי הגדולה כבר חודש התחילה להירדם רק באזור 22:00, שלפני זה הייתה ישנה ב19:00 קבוע. אז קודם כל אני לא מתוסכלת כי אני לא מנסה לכפות עליה דפוס מסוים. יש לה גישה למיטה, כשהיא עייפה היא פשוט לוקחת מוצץ ושמיכה והולכת לישון, לפעמים נרדמת על הרצפה לידינו. הכלל שלי הוא שאני לא מרדימה ילדים בכוח ולא מצפה מהם לעמוד באיזה זה לו"ז כי זה פשוט לא עובד.

אז מה כן? אחרי שלמדנו את הדפוס, פשוט מנסים לראות איך הילדים משתלבים. בהנחה שאתם שניכם בבית בשעות האלו, פשוט לעשות את כל הדברים ביחד איתם, בלי מריבות ובלי לנסות להשכיב אותם- הרי זה ממילא לא עובד. אז אם הם נרדמים ב21:30 פשוט תתכונני מראש שזה הזמן שלכם ביחד ותעשי בינתיים את כל מה שאת צריכה- מקלחת בזמן שהבן זוג שומר, לסדר את הבית ביחד איתם, לצפות במשהו נחמד (הם יכולים להיות איתכם), לאכול, טלפון למי שאת רוצה ולשלב אותם בשיחה. ואז כשהם הולכים לישון סוף סוף בכיף- כי בסוף כל ילד נרדם מתשיהו- את לא צריכה לעשות שום דבר, את מוכנה לשינה, ואז אפשר לשבת בכיף כמה דקות ופשוט ללכת לישון או יש זמן זוגי בלי הילדים.

אצלנומאוהבת בילדי

כולם חוזרים בין1 ורבע לרבע ל-2.

ארוחת צהריים ומיד אח"כ אני מדיחה כלים- אם התינוק בוכה וזה לא בגלל רעב, הגדולים יותר משחקים איתו.

זמן שעורי בית ומערכת ולמי שאין שיעורים- משחק או דף צביעה וכזה.

עכשיו בחורף לא יוצאים לגינה אז בעיקר משחקים בבית, הגדולות שלי (8,9) ממש אוהבות משחקי דמיון- אז כמעט כולם משתתפים בהם.

הכלל הוא שמי שמשתתף במשחק אח"כ עוזר לאסוף.

בד"כ בסביבות 5 אני כבר דואגת להתחיל לארגן את הבית, ארוחת ערב (מה שנשאר מהצהריים /פסטה/ סנדוויץ), מקלחות (מתחילה כבר ב5 וחצי).

השאיפה שעד 7 כולם במיטות.

כמובן בין לבין הנקה לתינוק וידיים בתורנות.

הכלל אצלנו שמי שהספיק לפני 7 להיות מוכן לשינה, כולל שהנעליים והבגדים למחר מסודרים- יש לו זמן לקרוא ספר במיטה עד 7. הילדים מממש מתאמצים להספיק, אפילו הקטן בן השנתיים... חיים שלי.

ואז כיבוי אורות וסיפור ברמקול עד 8.

(אוהבים אצלי את הפודקאסטים של עיתון משפחה. אבל אני שמה להם גם סיפורי צדיקים וכאלה)

לפעמים בן ה-2 נרדם ב6 ולפעמים ב8 אז הוא מסתובב בין הרגליים, אנחנו די מתעלמים ממנו...

בזמן שהילדים שומעים סיפור אנחנו מאפסים את הבית, אבל אין הרבה מה- כי הרוב כבר מסודר לפני שהילדים נכנסים למיטות.

אני מפעילה מכונה או 2, כלים שנשארו, טאטוא ולעמים מעבירים ניגוב.

ארוחת צהריים אני מכינה על הבוקר- בזמן שהילדים מתארגנים. דואגת שיהיה לי עוף מופשר ואז זה לא הרבה התעסקות- עוף בתנור, או מאודה בסיר עם תפו"א, מרק...

רק אם אני מכינה שניצלים אז ממש כשמתיישבים לאכול.

אבל! אני לא עובדת יום יום ולכן בבוקר משלימה שעות שינה וגם קצת כביסות. וסידורים.

וגם הזמן שלי עם בעלי לרוב הוא בזמן ארוחת בוקר או כשמסדרים את הבית בערב.

פעם ב... יוצאים ביחד (לרוב לאושר עד... חחח) כשאמא שלי שומרת על הילדים (גרים קרוב)

אתמול היה פה זוועה בערבשמש בשמיים

אז כמה שאני כותבת עצות, הכל בעירבון מוגבל 😅 הם יצאו מהמיטות, השתוללו, הדליקו אחד את השני והלכו לישון הרבה יותר מאוחר מהרגיל.

אבל- אצלנו זה לא כל ערב ככה, יש את הרגיל ויש יוצא מהכלל.

מצטרפת למה שהרבה כתבו לך להתאים את שעת ההשכבה לעייפות של הילדים, בתחילת שנה הייתי משכיבה את שניהם בשבע ואז שמתי לב שבן השנתיים נרדם רק בשמונה אז אני כבר לא מושכת אותו שעה במיטה אלא משכיבה אותו יותר לקראת שמונה (מאז זה התאחר עוד כי זה השלב שהשנ"צ כבר מתחיל לשבש לו את השנת לילה).

הם נרדמים ב21:30? אז תתחילי להשכיב אותם בתשע, תשע ורבע. בינתיים תנצלי את הזמן הזה שהם ערים לחלק מהרשימה של מה שאת רוצה לעשות כשהם ישנים, למשל לארגן את המטבח ולשטוף כלים אני לגמרי עושה כשהילדים מסביבי. את גם יכולה להכין לך כוס קפה ולראות סדרה ולתת להם בינתיים כוס תה ולנוח בספה איתך. או סתם זמן למשחק, ציורים, ספרים, מה שהם אוהבים לעשות בצהריים.

זה קשוח! אני גם מחכה לפעמים שהצהריים יגמרו כבר והילדים ילכו לישון ואז כשאני מחליטה במודע לדחות את תחילת הערב זה נותן עוד זמן שצריך להעסיק אותם ולהשגיח עליהם. אבל אפשר להשגיח עליהם תוך כדי דברים שאני עושה לעצמי. נניח זה אחלה זמן להשקיע באוכל למחר לעצמך.

גם אנחנו לפעמים מתחלפים בהשכבות ארוכות וזה מבורך בעיני שיש גיבוי כשאני כבר לא מסוגלת ועוד רגע מתפוצצת עליהם, וגם אצלנו צריך לשבת לידם עד שנרדמים (הגדול בן ארבע וחצי, קרוב לילדים שלך) הכי יעיל באמת זה השלב שאני כבר לא מדברת איתם, כל עוד הם מפטפטים איתי או אחד עם השני ההשכבה מתארכת. אני לפעמים שרה שירים שקטים ומתעלמת כשפונים אלי ורק מבהירה שעכשיו לא מדברים, לפעמים אני גולשת בפלאפון, היו פעמים שהייתה לי השתלמות בזום בערב ופשוט ישבתי בחדר שלהם עם מחשב עם אוזניות וזהו, אני כאן ולא כאן, אני פה להשגיח עליהם אבל לא זמינה אליהם וככה הם נרדמים.

הגדול לאחרונה החליט שהוא רוצה לישון לבד בלי השכבה בכלל, אני רק מכסה אותו ויוצאת והפלא ופלא הוא נרדם לבד! זה לא עצה בשבילך, כי אני גם לא יודעת איך זה קרה וזה היה ממש יוזמה שלו (אולי זה קשור לפתקי נחת?) רק לעודד שילד שההרדמות שלו יכולות לקחת שעה וחייב שיהיו לידו עד הסוף, פתאום נרדם לבד בקלות.

אחד יושב איתם בחדר והשני מארגן את הבית.ואז את תראי

טלפונים להורים ובכלל לא בשעות האלה...

אלה שעות שהטלפון נמצא אי שם ואין לי מושג איפה 🤣

אפשר לאחר את שעת השינה אם נראה שהם פשוט לא עייפים (לא כתבת גילאים), אפשר לעשות איזו שהיא פעילות נמרצת כדי שיתעייפו קצת לפני (גן שעשועים או ספורט כל שהוא בבית), אפשר להחליט שמשמיעים סיפור או שניים בפודקאסט, תוך כדי שמנסים להירדם ואחרי שמסתיים הולכים לישון.

מתחלקים במטלותהבוקר יעלה

אחד מרדים ואחד מאפס מה שצריך.

מבאס אבל זה המצב..

אצלנו כשהייתה לנו ילדה מאוד עירנית (שלימים התברר שהיא צריכה מלטונין) הגענו לזמן זוגי רק בימי שישי בבוקר. 

מלטונין זה דבר בטוח לתת?תפוז כתום
זה הורמון שגורם לשינהיעל מהדרום
לק"י

אז בעיני כדאי להתייעץ עם רופא לגבי הצורך, ולא לתת בלי התייעצות.

זה הורמוןאמאשוני

שהגוף תריך ליימר באופן טבעי.

הבעיה בלתת מלטונין לא כי זה חומר רע, להיפך זה הורמון מצויין שצריך להיות לנו בגוף.

הבעיה היא כשנותנים באוםן מלאכותי הגוף לא מייצר את זה טבעי וככה מתפתחת תלות.

אחד מתופעות הלוואי אגב זה בעיות שינה.

כי ככה זה עובד.

לכן צריך התוויה רפואית, זה לא כזה פשוט.

תעזרו לי לא ליהיות עצבנית על בעלישמ"פ

אתמול הודיע שייקח את הרכב ויחזור מוקדם מהעבודה אמרתי לו שזה מושלם כי אני חייבת קצת זמן לצאת לבד ( זמן לבד = ללכת לקנות לילדים בגדים חחח )

היה לו קצת עיכוב בבוקר אז התקשרתי לוודא שבאמת חוזר מוקדם והוא שואל אותי אם זה בסדר שיחזור מאוחר עכשיו בראש שלי אני כזה מההההה אתה לא זוכר שאמרתי שאני רוצה לצאת

בדיוק התינוק היה צריך אותי אז אמרתי שאני יחזור אליו

אני איזה שעה מנסה לשכנע את עצמי שזה בסדר ואני יסתדר ( מה שאומר שאני עכשיו צריכה לנסוע באוטובוס לקחת את הגדול )

אז מתקשרת אומרת לו שבסדר והוא ממש שמח ואני בראש כזה מההה??? לאאא הייתה צריך להגיד לי שאתה זוכר שרציתי לצאת ולכן תחזור מוקדם

קיצור אחרי איזה רבע שעה אמרתי לעצמי טוב עדיף שאני פשוט יגיד לו לחזור כי אני מרגישה הורמונלית ועצבנית עליו והוא יעדיף פשוט לחזור ואני יגיד לו מה אני באמת רוצה

והוא לא עונה

עכשיו זהו, זה כבר שעה של פקקים אז אין טעם שייצא. זה לצאת מוקדם או מאוחר

ואני מבואסתתתת

מרגישה הורמונלית לגמרי

חודשיים אחרי לידה נוראה לי הסרזט הזה עושה לי רעעעעע

למה גברים לא קוראים מחשבותתת או בין השורות חחח

מזכיר לי שפעם אחרי שהתחלנו  היינו אצל חמותי והוא רצה לאכול איזה משהו והוא שואל אותה אם זה בסדר והיא כזה בטח, את האמת חשבתי לאכול את זה לארוחת ערב אבל אני יאכל משהו אחר והוא אכל את זה ואז היא הייתה עצבנית  והוא באמת לא הבין כי הוא שאל 😅

מאז כשהיא אומרת דברים כאלה הוא מבקש שאני יתרגם לו לגברית חחח

לא בא לי להתפוצץ עליו כשחוזר,תעזרו לי!

אוי לא איזה סיטואציה מבאסתאמונה :)

יש לך איך לעשות משהו אחר נחמד בינתיים?

וכל הכבוד לך שהחלטת בסוף כן לומר, אפילו שזה לא עזר הפעם- בפעם הבאה זה יעזור

להסחב באוטובוסים להביא את הגדול לביתשמ"פ

פחות נחמד

אבל החלטתי שבדרך חזור נעצור לקנות ארוחת ערב משהו טעים 

איזה פער קלאסי של גבר ואישה.. מבאס!כורסא ירוקה
אני זוכרת שפעם שיגענו את אמא שלי שאנחנו רוצים משהו ואז היא אמרה בעצבים "תעשו מה שאתם רוצים" אז אני ישר הבנתי שעברנו גבול, ואחי היה כזה - אבל היא אמרה לעשות מה שאנחנו רוצים אז היא מרשה! בואי נעשה את זה..  

בכל מקרה נראה לי שממש טוב שאת כן אומרת, גם אם זה "רציתי להיות נחמדה אז אמרתי לך שזה בסדר אבל באמת באמת רציתי שתזכור לבד שדיברנו שאצא ושתבוא מוקדם מיוזמתך". הם באמת לא מבינים, אין אצלם סאבטקסט - אמרת שזה בסדר לך אז מבחינתו זה בסדר לך, הוא לא יבין אחרת.. זה שריר ממש להתאמן עליו אבל זה עושה כל כך טוב לזוגיות שמדברים בצורה מפורשת (בנעימות...)

אוליoo

הוא לא זכר

אולי הוא חשב שהסכמה שלך היא בעצם דחיית היציאה לזמן אחר

לא רואה סיבה לתקשר בצורה לא ברורה

אם הייתי רוצה לצאת

הייתי אומרת שחשוב לי שיחזור מוקדם כדי שאוכל לצאת

לא רואה בעיה להזכיר את היציאה שלי

ואם הוא חייב לצאת מאוחר

אז משנה בהתאם תוכניות

בלי עצבים

סתם מיותר

מבאסנעמי28

אצל גברים אין בין השורות 🥲

כשמקבלים את זה, החיים הופכים להרבה יותר קלים.

חיבוקתהילה 3>

הוא בטח כבר חזר

אבל באמת חשוב ללמוד להגיד מה שעל ליבנו באמת ולא לבלוע ואז להתפוצץ וכולם מפסידים..

זה נכוןשמ"פאחרונה

את האמת הצליח לחזור קצת יותר מוקדם וכן יצאתי אבל חצי מהחנויות כבר נסגרו והייתי גמורה ממש שזה באסה

אבל לפחות נרגעתי כבר כשחזר ב"ה 

אולי יעניין אותך