שלום לתופרות ולסורגות.. אהבה של אימא

לפני דיי הרבה זמן נעזרתי בכן לכיפה שרציתי להכין לבעלי... פאדיחה, אבל הגעתי כמעט לדוגמא, ואז נטשתי אותה...

אבל היא לא הנושא... אני עוד אחזור אליה בע"ה. אבל בינתיים אני חושבת על משהו אחר.. כי עוד חצי שנה בערך בננו בכורנו יהיה בן שלוש בע"ה, ואני כל כך רוצה להיות אימא משקיעה כזאת ולהכין לו את הכיפה הראשונה שלו מעשה ידיי.........אישה

אבל שלא באמת יראו עליה שהיא הראשונה..... קורץ

עכשיו למה כל החפירה?! אני רק רוצה להיכנס לעניינים - אני רוצה לסרוג לו כיפה מחוט עבה.. אתן מבינות למה אני מתכוונת? הכיפות הגדולות האלו, שהחוט שלהן עבה ולא כמו הכיפות הרגילות.... אממ.. כמו ברסלב כזה?.. אני רוצה שהכיפה תקיף לו את הראש..

אז רציתי לדעת איזה חוט אני אמורה לקנות?

וגם.. יש איזה הוראות סריגה לכיפה כזאת.. שיהיו מובנות וברורות ותוכלו להפנות אותי אליהן?

מקווה שהובנתי...

תודה רבה, תבורכו!

המלצה חמה שלייהודיה מא"י

דברי עם איזו שכנה סורגת שתעזור לך

בכל מקרה כיפה כזאת זה הרבה יותר קל, אבל הרבה יותר. משתמשים בחוט כותנה עבה כזה כמו של כיפות עם חוט עבה... נסי לשאול בחנות על חוט "הילה" (כי יש חברה אחת שנותנת שמות לחוטים, וכמדומני שהחוטים הנ"ל נקראים כך) או פשוט על חוט כותנה עבה לכיפות.

כיפה כזאת גם סורגים בדר"כ עם עמודים ולא עם עיניים רגילות של כיפה.

את הדוגמא עושים בדר"כ בעזרת שורות בצבעים שונים, ודוגמאות סריגה שונות.

לשים לב להוסיף מספיק עיניים בהתחלה, ולהתחיל לעגל בזמן שלא תהיה גדולה מידי

זהו, זה הולך הרבה יותר בקלות כי זה רץ.

תודה יהודיה אהבה של אימא

הלוואי הלוואי שהייתה לי פה מישהי שיכולה ללמד אותי.... אני בכלל לא בסביבה סורגת... ולא בסביבה דתית... והחברות שלי שסורגות רחוקות מאוד... נקודה רגישה בוכה

בקרוב בע"ה נעבור דירה וזה אמור להשתנות 

בכל אופן, עודדת אותי, אם זה יותר קל זה יכול לתת לי דחיפה!! אבל אין שום הוראות באינטרנט? ברורות ומובנות?

כשאני אהייה מומחית אני אקים בלוג לסריגת כיפות... עוד איזה 40 שנה.. חושף שיניים

אבל עד אז? =/

את יכולה לנסות לחפש סרטונים ביוטיוביהודיה מא"י

נסי לחפש משהו כמו סריגת כיפה או אולי עדיף "איך לסרוג עמודים" הבעיה היא שרוב הסרטונים הם באנגלית, ואין לי מושג מה צריכות להיות מילות החיפוש באנגלית.

אבל חצי שנה זה הרבה זמן, לסרוג כיפה כזאת זה ענין של מקסימום שבועיים. (לסורגת חדשה ומתחילה כמובן, סורגת וותיקה גומרת כיפה כזאת ביומיים) כך שיש לך זמן פשוט לחפש מישהי שתלמד אותך "על אמת"

ממש מסקרן אותי, אם כבר העלית את זה -אהבה של אימא

נגיד, כמה זמן ביום, בממוצע, את סורגת?

ובכלל, בנות כאן?

כי מאז ומתמיד לא היה לי זמן לזה!!! והיום אני כל כך מתחרטת... משקיענית שכמוני, השקעתי בלימודים, ישבתי וסיכמתי, כשחברות שלי יושבות וסורגות להן... והיום, מה הרווחתי מכל הסיכומים?! היה עדיף שהייתי יודעת לסרוג צוחק

אבל ברצינות - גם היום, אני בבית כל היום, אבל מטפלת בילדים, מנקה, מכבסת מבשלת....... מתי את מספיקה לסרוג??

אני בקושי מצליחה לגרד לעצמי איזו חצי שעה בשבוע בשביל זה! ממש בקושי......

אני סורגת בשיעורים והרצאות.זכיתי

סתם כך ביום יום בד"כ ממש לא מגיעה לזה. אז הילדים עומדים בתור לכיפה שלהםקורץ

מישהו אמר שיש לי זמן לסרוג?יהודיה מא"י

עכשיו במאמצים גדולים סרגתי לבעלי כיפה לחתונה אחרי כמה שנים טובות שהוא מחכה לזה. אני טורחת למצוא את הזמן רק בנסיבות מיוחדות. כמו חאלקה למשל.

ובכל זאת - בזמן שיושבים בגן שעשועים עם הילדים, בזמן שהתינוק החמוד מתעקש שאימא תשב על הריצפה לידו כשהוא משחק, בסוף היום כשעוד מוקדם מידי ללכת לישון, אבל באמת שאין כוח לקום ולהתחיל לשטוף כלים-לעשות כביסה-לנקות את הבית וכו'.

אבל כיפה כזאת לחאלקה באמת שלא מצריכה כ"כ הרבה זמן

אני סורגת המון וכל הכיפות של ילדי ובעלי הם ממניזו

אז ככה לכיפות של מתנחלים בעצם  למה שאת מתכוונת תקני חוט כותנה ככה קוראם לזה ומניסיוני האישי אל תסרגי סריגת עמודים ולא חצי עמוד אלא רק עינים ככה הכיפה תהיה יציבה וחזקה ותשב לו טוב על הראש בלי לזוז והיא לא תהיה רופפת,בהצלחה

וכמובן שבסיס הכיפה זאת אומרת בסיס הראש של הילדזו

עד איפה שהכיפה מתחילה לרדת להוסיף עינים,אני ינסה לפרט בהתחלה וסיפי עינים כל 3,2 עינים,אחר כך תגדילי  אחרי 5,6 וכן הלאה 

באופן כללי - עדיף לסרוג כיפה קשה וחזקה, או רכה?אהבה של אימא
אני אוהבת קשותמקום בעולם

אח"כ בכביסה הן נהיות רכות יותר..

סליחה שאני מקפיצה את השירשור...אהבה של אימא

יש לי בשורה משמחת, וגם כמה שאלות והכל באותו נושא, אז חבל לפתוח שרשור חדש....

הבשורה המשמחת - הכיפה הראשונה שלי קיימת, מוכנה וגמורה!!!

אז כן, חיפפתי ב"דוגמא", סתם עשיתי פסים... והאמת שגם לא סרגתי עד הגודל הרצוי לבעלי, אלא קצת פחות... וכו'..

אבל, החלטתי שאם אני אתעכב על כל דבר, הכיפה הראשונה שלי לא תצא בחיים לאוויר העולם... אז שתהייה כיפה פחות "מושלמת", אבל שה"ראשונה" כבר תהייה, ומשם אני אמשיך הלאה, אחרי שיש לי בסיס...

אז למדתי - להחליף צבעים

וראיתי - איך הכיפה מתעגלת כשמפסיקים להוסיף עיניים

וגיליתי - שעם הזמן הסריגה משתפרת

ונהנתי - ואפילו קניתי ספר סריגה, כדי ללמוד בצורה טובה יותר על סוגי הסריגה וכו'..

ונשארתי - עם טעם של עוד מוציא לשון

וזה באמת בזכותכן!!! כי אחרת לא הייתי מצליחה בכלל לסרוג גם את הכיפה הראשונית הזאת...

צירפתי את התמונה, לא כדי להשוויץ... חחח אני יודעת שיש לי עוד הרבה מה ללמוד.. אלא דווקא כדי שתתנו לי עצות איך לשפר לפעם הבאה... יאללה!! ביקורת

עכשיו השאלות..אהבה של אימא

השאלות לא קשורות לכיפה הזאת, אלא לכיפה שאני רוצה לסרוג בע"ה, שעליה שאלתי בשרשור..

איזה עובי החוט שאני צריכה לקנות?

ואיזה סוג?

ואיזה גודל מסרגה?

ולסרוג חזק/חלש?

ולגבי הסריגה עצמה - יהודיה, כתבת לי שצריך לסרוג עמודים ולא עיניים... מה זה אומר?
ומצד שני "זו" אומרת שדווקא כדאי לי עיניים ולא עמודים...

אפשר הסבר?

תודה!!!

אה, ועוד שאלה שקשורה גם לכיפה הזאת, וגם לכיפות הבאות שאני רוצה לסרוג לבעלי בע"ה -
אני רוצה לסרוג דוגמא על כל הכיפה.. "שטיח" (ככה זה נקרא, נכון?!). אז איך עושים את זה מבחינת עיניים וכו'? זה הרבה יותר מסובך?

מישהי? בכל זאת? אהבה של אימא
ניסיון אחרון - מישהי?...אהבה של אימא
הנה תשובות, כמה שאפשריהודיה מא"י

אני משתמשת לכיפות הגדולות האלו בחוט כותנה "הילה" ולאו דווקא זה, אבל יש חברה די נפוצה שכך נקרא החוט בעובי הזה אצלם. זה חוט די סטנדרטי לסריגת כיפות גדולות.

אני סורגת אותו עם מסרגה 1.5 לעמודים, ו2 לחצאי עמודים (עיניים רגילות).

אם לסרוג חלש או חזק זה ענין של העדפה. כיפה סרוגה בצפיפות מחזיקה זמן רב יותר, אבל גם עשויה להיות פחות נוחה לסריגה וללבישה.

ולפי דעתי באופן חד וחלק לכיפה של כל הראש כמו שאת רוצה לסרוג כדאי לסרוג בעמודים, ואפשר לשלב גם שורות של חצאי עמודים, ועמודים נמוכים ועמודים גבוהים (וכמובן איקסים, וחורים ומניפות ומניפות הפוכות וכל יתר דוגמאות הסריגה שככה עושים דוגמאות בכיפות כאלה. וכמובן שהמשחק בין צבעים שונים ועוביים שונים של שורה עושה עבודה יפה)

ובקשר לשאלה האחרונה: זה באמת מסובך, ועם הנסיון לומדים איך לעשות את זה טוב.

אפשר להתחיל עם דוגמא שהיא בעצם הרבה פסים של דוגמא, ואז זה קל יותר

איך עושים מניפות? חורים וכו'?מחפשת מתכון

אני סורגת עיניים רגילות ובא לי ללמוד טכניקות נוספות.

מה ההבדל בין עמוד לחצי עמוד?

מרגישה בורה... למרות שאני סורגת כבר שנים... כיפות רגילות!

זה כ"כ מסובך להסביר את כל הדברים האלו בלי הדגמהיהודיה מא"י

אבל ננסה

אז קודם כל

חצי עמוד זה העיניים של כיפה רגילה

בעמוד נמוך כורכים את החוט על המסרגה, מכניסים את המסרגה לכיפה ומושכים לולאה, ואז סוגרים את 3 הלולאות שעל המסרגה במשיכה אחת.

בעמוד רגיל שמשמש לרוב לסריגה של כיפות כאלו מחוט עבה וכובעים לנשים כורכים את החוט על המסרגה, מכניסים את המסרגה לכיפה ומושכים לולאה, סורגים את 3 הלולאות שעל המסרגה בשני שלבים. כלומר סוגרים שתים ואז עוד שתיים

מניפות: סורגים מספר עמודים באותה עין בדרך 3-5 תלוי בגודל שרוצים את המניפות, ואז מדלגים על עיניים לפי כמה שסרגנו (אם עושים מניפות של 4 עיניים, מדלגים על 3 עיניים לפני שסורגים את המניפה הבאה

חורים: סורגים עמוד ואז עין שרשרת, מדלגים על עין בכיפה וסורגים עוד עמוד

תודה!מחפשת מתכון

בע"ה ינוסה בקרוב ממש! קורץ

תודה יהודיה אהבה של אימאאחרונה
כיפה קשה מחזיקה מעמד יותר זמןזו

אבל זה דורש יותר השקעה,אם את רוצה כיפה מהירה אז תסרגי עמודים למרות שהם מאבדות את צורתן מהר מאוד

..shira935

אני מאוד מאוד רוצה לדעת לסרוג אבל אין לי מושג איך מתחילים {אני יודעת איך עושים אבל תהתחלה אני לא יודעת ואין לחברות כל כך הרבה זמן פנוי ללמד...} למשהיא יש הצעה או אולי סרטון שהיא מכירה שיכול לעזור?

אנימקווה שתביני במיליםזו

א. לוקחים את קצה תחילת החוט ועושים קשר לולאה(שכחתי איך קוראים לקשר הזה) אני אתן דוגמא קצת לא נעימה כמו קשר של חוט תליה,מכניסים את המסרגה ללולאה אאת שאר החוט מלפפת סביב האצבע ביד השניה לא חזק כמה סיבובים רופפים כדי שתוכלי לשחק עם החוט בזמן הסריגה,ב. את עושה 3 עינים באויר ככה יוצא שיש לך 3 עינים לאורך החוט. ג.זהו בעצם השלב שאת מתחילה את סריגת הכיפה-אני רק יציין שתמיד החוט צריך להיות מלופף סביב האצבע השניה בצורה רופפת את מתחילה לסרוג מהלולאה האחרונה כלפי מעלה ואז הכיפה מתחילה להתעגל אח"כ את עושה עוד עין בעין השניה שמתחת לראשונה ואז ממשיכה ככה עד שתקבלי צורה עגולה כמובן שצריך בהתחלה להוסיף כל הזמן עינים,בהצלחה!

אני יחדד לא חוט תלית כביסה אלא חוט תליה שמוציאיםזו

להורג....

ירמונקארק להידבק בצדיק

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.

יארמלקעשם פשוט

סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.

אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.

יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם. 

סורגות את זה נשים מומחיות , זו סריגה ב 4 מסרגותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך א' בחשוון תשפ"ו 20:58

בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים

אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.

(הכיפה נקראת יארמולקא)

כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד

הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.

אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.

אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.

לײַד השול במאה שערים יש חנות.

תודהרק להידבק בצדיקאחרונה
עובי מסרגהאנש

אני רוצה לסרוג כיפה מחוט כותנה

שתהיה הכי דקה וצפופה

באיזו מסרגה הכי קטנה אפשר להשתמש לסריגת חוט כותנה?

..הרמוניה

לי היה 0.75 mm

לי פעם היתה 0.6עשב לימון

זה היה דוקר את האצבע כל פעם באותו מקום עד שבסוף הסריגה של הכיפה היה שם חור בעובי 0.6..

היום לא סורגת בפחות מ1

🙈הרמוניהאחרונה
איך סורגים כיפה צמר שתהיה עבה?הרועההקטנה

שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה

צריך חוט עבה ומסרגה עבהתמיד בשמחההה:)אחרונה

זה הסוד

הארכת סוודרHelena Shmuely
האים יש שיטה להאריך סריג מלמטה, אחרי שכבר סיימתי לסרוג? סרגתי סוודר לנכדתי ויצא קצת קצר. אני רוצה ללאריך אותו מצד התכתון, כלמר מהפטנט.יש עיצה?
אפשר להעלות עיניים בצד התחתוןעשב לימון

ולסרוג עוד מקטע של פטנט.

מכונת תפירה, מנוף הגבהה אחורי תקולaviva43
מכונת תפירהaviva43אחרונה
מנוף הגבהה אחורי תקול 
אז איך לתמחר עבודת יד?עשב לימון

(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)

מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4 
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם

מקור: איך לתמחר עבודת היד?

@תגל הארץ 

הייתי עושה את א. אבל יותר לשעה לא מגיע לי מינימוםפרח-אש
על תחום מומחיות...

נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי 

תודה רבה על ההסבר והתיוגתגל הארץאחרונה
עבודה 5נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

שאלה ליתגל הארץ

כמה אתן לוקחות על כיפה?

חוט דק?עבה?

לא סגורה על כמה לוקחים🙃

אולי יעניין אותך