בס"ד בר"ה
אני אנסה לענות...
ראשית חשוב לדעת שכל דבר שאנו מסתכלים עליו מבחוץ, נראה מסובך ולא הגיוני, כשנכנסים לזה, זה נהיה פתאום יותר מובן וקל...
וכך גם בחסידות "ברסלב"...מבחוץ אנשים מסתכלים על זה וחושבים שהחסידים אנשים פשוט הזויים וכו' וכו'..אך מי שבאמת מעמיק, מתעניין, שואל וקורא בספרים מגלה כמה עמקות וחכמה ומאידך פשיטות ותמימות יש בדרך הנפלאה הזאת שרבינו גילה לנו....
כמובן שלא את הכל אני יצליח להראות לך פה, כי בשביל להבין מי זה רבינו ומהי דרכו, צריך להתחיל לקרוא ספרים שלו ועליו ולאט לאט להתחיל להיכנס....וכמובן להתפלל על זה לה' שיזכה אותנו...
בקשר לשאלות הספציפיות שלך, זה מה שאני יודע:
א. בצל חי- רבינו אסר על חסידיו לאכול בצל חי, מכיון שזה ירק מאוד חריף, והאדים שלו עולים למוח ולא נותנים לאדם לחשוב כמו שצריך....
ב. אומן ראש השנה- נושא כ"כ ארוך, אך בקצרה אני יגיד לך, שרבינו לא גילה לנו מה זה ה-"ראש השנה" שלו, אבל הוא התבטא עליו בצורה כ"כ נוראה שאין ספק, שזהו דבר חשוב מאוד מאוד שהרבה תיקונים וישועות מגיעים לאדם על ידו...
(ורבינו לא אמר, תעשו את כל העבירות שבעולם העיקר שתהיו אצלי בראש השנה ואני אושיע אתכם..אלא רבינו אמר לנו שנחזור בתשובה על מה שהיה, ושמכאן ואילך לא נתנהג כמו שהיינו בעבר)
ד. כיפה עם פונפון- זוהי כיפה ירושלמית כזאת, יש עוד חסידויות שהולכים עם כיפה כזאת...סגנון לבוש! בברסלב זה יותר נפוץ בגלל ש...(לעניות דעתי) גם רבינו הלך עם כיפה עם פונפון....
ה. ציצית על הבגדים- לא כל חסידי ברסלב נוהגים את זה, ויש "לא חסידי ברסלב" שהוכלים ככה....מה גם שבדיוק השבוע קראתי בשו"ע שהוא כותב ללכת עם הציצית ככה (לא זוכר אם זה מה שנפסק ממש להלכה, מה שבטוח גאווה יהודית!
)
מקווה שעזרתי ולו במעט...
שוב, הדברים שאמרתי פה, נאמרו מתוך ידיעותיי הדלות...להסברים מפורטים יותר ואולי אמינים יותר, כדאי לשאול רב ברסלב, או את נתל'ה 
ה' עמך, הרבה ישועות