סתם להאיר את תשומת ליבכם..המצב חסה

לפני שבועיים היה לקרוב משפחה שלי בר מצוה בכותל,

דיברתי שם עם מישהו, ופתאום ראיתי אדם מעורפל הרכה לאחר שהקיא.

התקשרתי במקום למד"א, לא ענו אז התקשרתי מיד ל'הצלה', והם דיברו עם מד"א שיצרו איתי קשר.

כשהגיע האמבולנס שמתי לב שאני ועוד אחד היחידים שמתפקדים שם, כל מי שהיה נוכח במקום לא עשה כלום

ואני [בן 15] ניהלתי שם אירוע לבד.

היום, הלכתי בירושלים וראיתי תאונה כמה דקות אחרי שקרתה, [כבר היה צוות של מד"א

וכמה חובשים של הצלה במקום,] עזרתי במה שיכולתי (להביא אלונקה וכו')

ושמתי לב שחוץ ממני ועוד 2 חובשים, אף אחד שם לא תיפקד, אלא היו עסוקים בלקשקש.

[לא דברים שקשורים לדיווח, דיבור עם מישהו שקשור לנפגע, מדידה או התיעצות רפואית,] אלא פשוט קישקשו,

ואני שם הייתי פחות או יותר "אחראי" על מה שהלך שם..

זה לא היה בשביל למתוח ביקורת, אלא סתם דבר ששמתי לב אליו-

ערנות אף פעם לא מזיקה, וגם להגדיל ראש זה לא דבר רע במקרים כאלו.

שימו לב..

אני לא חובש או משהו כזה, סתם למדתי עזרה ראשונה..

בעז"ה אני אמור לעבור קורס בעוד חודש.

למדתי פעם בפסיכולוגיהמירימי
שכשיש סכנה/ בעיה במציאות של רבים, יש נטיה לכולם לסמוך על כך שמישהו בטוח כבר יעשה את מה שצריך, כי יש כאן כל כך הרבה. בנוסף, אם אף אחד לא נלחץ/ מתרגש וכד' אדם מרגיש סוג של לחץ חברתי לא לפעול גם אם הוא מרגיש שצריך לפעול. כל הכבוד על מה שכתבת!
אין סיכוי שלא ענו לך ב101. אולי ניתקת לפני.אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי בנדא מצוי!! בתאריך י' בתמוז תשע"ג 23:13

כאשר המוקד האזורי עמוס, זה עובר לממל"מ. לוקח עוד 11 שניות בדיוק. אותן בזבזת על חיוג לארגון קיקיוני(לא מדברים ככה).

בנוסף, סביר להניח שמרבית אלו שראית שייכים לאותו הארגון, והגיעו סתם למקום. ייתכן מאוד וגם עשו זאת בצורה בלתי חוקית של נסיעה באופנועים שאינם מוגדרים כרכבי חירום תוך הפעלת צ'קלקה וסיכון חיי נוסעים על הכביש.

בפעמים הבאות, רק 101.

יש סיכוי טוב מאוד שלא ענו לו.....מאיר770

בס"ד

מנסיון לא פעם ולא פעמיים אלא הרבה יותר 101 לא עונים, וכן - בעיקרון זה עובר לממל"מ אבל ממש לא תמיד...

חבל ליצור מחלוקות בעם ישראלב.ש.

חמש ליטר שמן לא יעזרו לכבות את אש המחלוקות שגם ככה קיימות לצערנו...

ולשאלתך, אף אחד פה לא היה שם ולכן לא יוכלו לתת לך תשובה וודאית לתמיהתך.

אוסיף הצעה על מה שכבר נאמר: ישנם מקרים שבהם מגיעים למקרה כדי לעזור אבל אז רואים שישנם מספיק מטפלים ביחס לגודל ואופי האירוע. דווקא במקרים כאלה שאין צורך בעוד אנשים - החכמה היא לא להתערב ולגשת לסייע רק כאשר ראש הצוות מבקש סיוע.

כאמור, אינני אומר שזה מה שקרה באמת מכיוון שלא הייתי שם. אני רק מציע עוד אפשרות די סבירה שבנוסף יש בה מן הלימוד זכות.

ככלל, כאשר יש מקרה שכל אחד מנסה להיות ראש הצוות - התוצאות אינן טובות.

בשבוע שעבר למשל, ניסיתי לנהל מקרה של חוסר הכרה כתוצאה מדימום פנימי מסיבי. במהלך האירוע התווסף חובש שניסה להתערב ו"לייעץ" שלא לעשות פעולות מסוימות בניגוד להלך מחשבתי. לאחר ויכוח קצר ביני לבינו החלטתי, כחלק משיקולי ראש צוות, לפעול כפי ראות עיני מבלי להתחשב בדעתו. לאחר כמה ימים התברר מביה"ח שאלו היו פעולות מצילות חיים. כפשוטו.

תודה על ההארה.

לא כולם ניהלו, אף אחד לא היה אחראי..המצב חסה

ברגע שהנהג אמבולנס תפס פיקוד על הענין וראיתי שאני כבר לא נחוץ הלכתי משם [ב2 המקרים]

...ב.ש.

במקרים מסוימים, לאחר הבדיקות הבסיסיות לא נותר הרבה מה לעשות עד שהאמבולנס מגיע ולכן יש המתנה של עשר דקות או אפילו רבע שעה כך שלצופה מן הצד זה נראה כרשלנות ובזבוז זמן.

חמודי, בוא נתחיל עם זה שתעבור קורס 60 ואזאפרת25

ואז תתחיל להטיף ולחנך חובשים ,פראמדיקים .ה צלה , מד"א ומי שאתה רק רוצה. בסדר? 

נמאס כבר מכל הבני נוער המתלהבים האלה

עוד בן 15 ש"מנהל" לי אירועים... (הפעם אפילו בליאפרת25

בלי קורס מער) . שובר שיאים

כשהחובשים ה"מושלמים" שיודעים הכל יתפקדו פיקס...אנונימי (פותח)

ולא יהיה בנוער צורך נדבר...

לא חסרים מקרים של מע"רים שהצילו את המטופל.

***הכותב הוא חובש בכיר סטודנט לרפואה, 15 שנים בארגון מד"א.

ודרך אגבאפרת25

אם מדא היה ארגון שמכבד את עצמו הוא היה משלם לכל החובשים, ואז לא היו נוצרים מצבים אבסורדיים שכל מערך ההצלה של ישראל מסתמך על תלמידי כיתה י' וי"א שצוברים טונות של ניסיון על חשבון בית ספר תיכון והבגרויות שלהם. התחנה שלי מלאה בבני נוער שברחו מבית הספר בשביל ההובי הזה. 

באף מדינה נורמאלית אחרת אין ילדים כמו אצלנו במשטרה (משאז) במכבי אש (צופי אש)  ובמדא (נוער מדא) . אולי במקומות באפריקה יש תופעות כאלה. וזאת לא רק בעיה של כסף אלא של ניצול הקטנת ראש ושחיתות וסיאוב של הבכירים והפוליטיקאים שמעדיפים שילדים בני 16 יגיעו להתקפי לב ותאונות מאשר לעשות רפורמה . תכלס בינינו גם 90% מהחובשים והנהגים לא מקצועיים בכלל והקורסים ברמה מאד נמוכה , חוץ מקורס פראמדיקים. מדא זה הרבה מאד חלטורה שכל אחד מתקבל אליה, בין אם הוא מבריק ואיכותי ובין אם הוא סתם אחד מהרחוב.  ראיון הקבלה שלי אצל הא' מתנדבים נמשך בדיוק 3 דקות, כולל דקה עד שהוא מצא את הטפסים.  זה היה הליך המיון במדא במרחב אחד. במרחב השני שלא הלכתי אליו מדדתי 4.5 דקות ראיון (מה את עושה בחיים? מפחדת מדם ? יכולה לבוא פעמיים בחודש? רישיון? יופי, התאריכים נוחים לך?) . זה המצב תגידו מה שתגידו. בכל עבודה אחרת אפילו שירו ת לקוחות מטומטם בסלולר שולחים אותך לחצי יום מרכז הערכה . רק מדא נראה כמו שכונה, וככה גם מתיחסים למטופלים ולמתנדבים ,זה הפרצוף שלנו

אתה גר בישראל בכלל???רציני

כמה מדינות מערביות אתה מכיר שנותנים נשק לכל "ילד" בן 18?

אתה לא חי במדינת החלומות שלך אתה חי במדינה שילדים בני 15 הצילו מאות חיי אדם בתקופה של הפיגועים (עוד לפני שאסרו על נוער להגיע לאירועים) וגם בדרך משם לבתי החולים.

זה שעכשיו מצאת את עצמך במצב של עודף חובשים זה יפה אבל המצב לא היה כך לפני עשר שנים!

ברוך הבא למדינת ישראל!

חמודה, תרגעי ודחוף...אנונימי (פותח)
עם כל הכבוד לחובש הבכיר האנונימיאפרת25

אני עדיין לא חושבת שבני 15 צריכים לנהל שום דבר מלבד את הבגרות שלהם בהיסטוריה ולשון. 

הזילזול שלך בנוער חוצה גבולות...ermt

הלוואי שתצלחי להגיע לחצי מהרמת תפקוד של מתנדבי נוער מהתחנה שלי.... 

אפרת25-אנונימי (פותח)

מסתובבים פה בפרום גם מתנדבי נוער (או שהיו מתנדבי נוער)

זה ממש פוגע הגישה שלך החבר'ה האלה משקעים המון זמן ומרץ לטובת הצלת חיים

והגישה שלך רק מורידה להם את המוטיבציה ופוגעת בהם...

לא יודע איפה את מתנדבת אבל או שמתנדבי הנוער שלך בתחנה ממש ממש גרועים

או שהתפיסה שלך ממש מעוותת

אגב במאמר מוסגר אני אגלה לך שמה שאת למדת בקורס חובשים גם נוער יכול ללמוד (חוץ מפרוצדורות מאוד מסויימות)

ויש המון נוער שברמה המקצועית שלו לא רחוק מלהיות חובש

ההבדל בין חובש שרק עבר קורס לנוער שמתנדב כבר 2-3 שנים הוא לא גדול

יש נוער שיכול לספר לך שהוא היה כבר ביותר לידות משעות שינה, אין ספור החייאות, אינטובציות, ביגים תאונות דרכים קשות ועוד היד נטויה. 

אני מסכימה איתך חלקיתאפרת25

נכון שמבחינה מקצועית קורס חובשים זה לא תואר בפיזיקה.  אני מסכימה שזה קורס חפיף ולא מי יודע מה קשה

מבחינת הבגרות האישית אני חושבת וכבר כתבתי את זה בעבר, שאין מקום במד"א לאנשים מתחת לגיל 21,  ושאף אדם שפוי לא היה רוצה שנער בן 16 יבוא לטפל בו בשעתו הקשה. 

יש סיבה שהצבא מגייס בגיל 18, ושבאוניברסיטה מותר ללמוד פסיכולוגיה מגיל 20, ושבער"ן מקבלים מתנדבים רק מגיל 23 ,  והסיבות האלה לא קשורות לאיי קיו אלא לדברים אחרים שהגיל כן משפיע עליהם .

חוצמזה אני גם לא חושבת שזה עושה טוב לבני נוער בגילאים האלה להחשף למראות קשים אבל זה סיפור אחר

הערהאפרת25

ספציפית כאן זילזלתי בנער שכתב שהוא בן 15, אפילו עוד לא עבר קורס, אבל היתה לו המון ביקורת על חובשים במקום שמן הסתם היו כוננים/נהגי אמבולנס , שבטח קצת יותר ותיקים מנוסים ומבינים ממנו  - שאפילו לא עשה קורס מערים עדיין ואולי קרא באיזה ספרון או באינטרנט איך לטפל.   

סבבה שהוא ניסה לעזור אבל שלא יעביר ביקורת לפני שהוא למד במקום מסודר והתנדב קצת, כמו שאני כחובשת לא פותחת פה על פראמדיקים וחובשים ותיקים שמבינים יותר ממני 

מתי חינכתי?המצב חסה

בסה"כ אמרתי שאף אחד שם לא תפס פיקוד והנהגי אמבולנס היו עסוקים בלדבר

לא מתחתי ביקורת על האדם הפרטי, אלא על ההתנהלות.

[ב.ש.- במקרה הראשון לא היה אף אחד אחראי, לא דיברתי על חובשים, במקרה השני היה אמבולנס במקום]

תקראי את מה שכתבתי, ואז תגיבי.

אני זוכר שגם לי יצא להיקלע למקרים לפני שהתחלתיקלמן זלמן

להתנדב וחשבתי שאני יודע הכל...אבל האמת היא שעד שאתה לא רואה הרבה מקרים מסוגים שונים אתה לא יכול לשפוט, כי

אתה פשוט לא יודע כלום בתכלס...אז יכול להיות שראית את אותו מקרה שחשבת שהצוות לא תפקד, אבל יכול להיות שהם פשוט ראו שזה מקרה חרטה ועשו ת'עבודה בנחת...אב אתה שלא ראית מקרים חשבת שזה נורא רציני.

אז אני מציע לך להתחיל להתנדב ואז תוכל לבקר איך אנשים עובדים...בהצלחה

זה מה שאמרתיאפרת25
אמרת את זה בצורה מזלזלת ולא מכבדת...קלמן זלמן
רוצה לתת ביקורת? תלמד מ: ב.ש.אנונימי (פותח)אחרונה
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך