בהסדר זה בהכרח המסלול הרגיל או שאפשר גם לשרת 3 שנים?
בישיבה גבוהה חייב 3 שנים?
יש הגבלות לאן אפשר להתגייס ב2 סוגי הישיבות?
(ואם אפשר הסבר כללי על כל מסלול...)
בהסדר זה בהכרח המסלול הרגיל או שאפשר גם לשרת 3 שנים?
בישיבה גבוהה חייב 3 שנים?
יש הגבלות לאן אפשר להתגייס ב2 סוגי הישיבות?
(ואם אפשר הסבר כללי על כל מסלול...)
יש 3 מסלולים עיקריים:
ישיבת הסדר- מסלול שמורכב משנה וחצי ראשונות בישיבה, אח"כ מתגייסים ל16 חודשים ואח"כ חוזרים לישיבה לעוד שנתיים בערך
מכינה וישבה גבוהה- דחיית גיוס למועד מאוחר יותר ובסוף המועד הזה התגייסות לשלוש שנים.
בישיבת הסדר ניתן בפועל לעשות מסלול של 3 שנים צבא. ע"י זה שתקופת הצבא חותמים על טופס ויתור מהישיבה ונשארים עד שמסיימים שלוש שנים שירות צבאי.
וכיום יש איתו קצת בעיה ממה שהבנתי...
שונה מחי"ר רגיל, יש הגבלות במסלולים מסוימים?
אם אתה במכינה או בישיבה גבוהה אז אין בעייה לבקש יום סיירות ולעשות מיונים לכלל היחידות.
אם אתה חושב על הסדר אז אתה תתגייס לאן שהישיבה שתלך אליה תתגיס, (יש סבב בין הישיבות לכל חטיבות החי"ר הנדסה ומוד"ש) אתה יכול להתגייס איתם והכי רחוק שתגיע זה יציאה לגיבוש יחט"יות ואם תתקבל תחתום ויתור על ההסדר. בנוסף אתה יכול לצאת לגיבוש צנחנים ולשרת שם עם ביינישם מכלל ישיבות ההסדר.
אני בעז"ה הולך שנה הבאה להסדר ויהיה לי יום סיירות בינואר 2014.
אבל, כאשר מגיעים לשלבים מתקדמים במיונים מבקשים ממך לחתום ויתור (לפעמים רק אחרי שמתקבלים).
מעבר ליום סיירות אתה צריך להיות מוכן לוותר על ההסדר.
יש גיבושים שאם אתה מסיים אותם אתה חייב לחתום ויתור על ההסדר, יש מסלולים שאפשר להמשיך שלב אחד ואחר כך דורשים חתימה על ויתור.
בכל אופן יום סיירות זה המקום בו אתה צריך להחליט אם אתה רוצה הסדר או להמשיך לנסות להגיע לסיירת ולחתום ויתור
כל עולם הישיבות עומד במצב שאף אחד לא יודע מה באמת הולך. עקרונית גם בישיבה גבוהה משמתשים בחוק טל וכשמגיע גיל מסויים אתה יכול להתגייס ל16 חודשים. (גיל 22 אני חושב).
ובישיבת הסדר, אתה יכול לצאת ליום סיירות כל עוד זה לפני החיול שלך (משהו כמו בסוף שיעור א' ברוב הישיבות) אם עברת אתה חותם ויתור על ההסדר. (רוב הישיבות היום הם ישיבות שמציעות את שני המסלולים)
ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?
הי לכולם,
פטור מגיוס מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.
אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה.
מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד?
כי בפועל לא הייתי בקבע
יש משמעות לצבע?
יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.
הצבע היה נגזרת של תפקיד.
ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.
מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה