שדרותי, אני עוד אבעט בך! שב בשקט!
לכל הבנות שיוצאות עם אשכנזיםאריק מהדרום
שדרותי, אני עוד אבעט בך! שב בשקט!
טעות בהלכה..ד.
אשכנזים לא רוחצים "רחיצה לתענוג" רק בתשעת הימים.
וגם זה בגדר הנ"ל.
טובאריק מהדרום
אז מסתבר שאני זה-משה ר-
שצריך לבעוט בך![]()
עד לרגע זה לא הבנתי את ה"פח"...ד.
אולי בעיה שלי בהומור, או בהבנת הבדיחות שלך..
אולי סתם אי הערכה מספקת של הידע ההלכתי שלך...
[אגב, אני מעריך שהצוחקות לקחו את ה"מידע" כפשוטו...]
במקרה, אני מכירה את ההלכה (גם של אחינו האשכנזים..)יעל מהדרום
לק"י
ככה שהבנתי שזאת בדיחה.
בגלל זה לא יוצאים עם אשכנזים..יעל מהדרום
לק"י
<צ>

יטבתה
אהבתי את האחרון במיוחד 
ולפני זה הם התקלחו?
נפשי תערוג
למען הסר ספק
<צ>
לא הבנתי. ולאשכנזיות מותר להתקלח!??טנגענס
גם אשכנזים וגם אשכנזיות.אריק מהדרום
אז למה טרחת להזהיר דווקא את הבנות?טנגענס
זה כי הן מוכנות-הלליש
להתקלח גם במים קרים לצורך העניין.
(לאשכנזים מותר להתקלח במים קרים אם ממש מרגישים שחייבים. בתשעת הימים כמובן
)
ספרדים מתקלחים במים קרים מלכתחילה..יעל מהדרום
במיוחד האלה שגרים בדרום
טנגענס
לכן הוא אמר- אשכנזים
לא?הלליש
סוד קטן קטן ישלי לגלות לכם
מרב.
ההורים שלי יצאו ר-ק בשלושת השבועות 
דייט ראשון במוצאי י"ז בתמוז.
אירוסין בסוף אב.
אבא שלי אשכנזי. אמא שלי אשכנזיה [אולי היא הייתה רגילה לזה מהאחים/אבא שלה?
]
מה שיותר הצחיק אותי בסיפור שלהם זה שהיא ראתה את אבא שלי איזה 4 פעמים עם זקן- מהדייט הראשון-
ואז פתאום הוא התגלח לה 

[ב"ה. אבאשלי עם זקן זה משו לא מהעולם הזה..]
לפחות שהבדיחות שלך יהיו מבוססות אבל
הלליש
שטויותפייגליניזית
סליחה על הרצינותלשם שבו ואחלמה
אמירה מסוכנתאלעד
פותחת פתח לעוד הרבה "חילולי ה" שעשויים להתיק איסורים, תקנות ומנהגים חשובים.
לטובת כל מי שמתלבט מה מותר ומה אסור..מחפשתותו
פסק הלכה של הרב אליעזר מלמד, לקוח מאתר "ישיבה":
כא - רחיצה
אף שמצד תקנת חכמים איסור הרחיצה חל בתשעה באב בלבד, נהגו הראשונים להחמיר ברחיצה גם בימים שלפני תשעה באב. בספרד נהגו רבים להחמיר שלא לרחוץ במים חמים בשבוע שחל בו תשעה באב, ואילו באשכנז נהגו שלא לרחוץ כלל בתשעת הימים אפילו במים קרים, ורק לקראת שבת חזון התרחצו מעט במים קרים (שו"ע תקנא, טז; מ"ב שם, כה"ח קפו).
אבל כיום הרגלי הניקיון והרחיצה השתנו לחלוטין. בעבר לא היו מים זורמים בבתים, לכן רחצה היתה נחשבת לאירוע מיוחד של תענוג ופינוק, ולא נגרם לאנשים כמעט סבל ממניעת רחצה. אבל כיום שהכל רגילים להתרחץ, הרחצה הפכה לפעילות שגרתית, ורבים רגילים להתרחץ בכל יום עם סבון, ואם לא יתרחצו יום אחד, יסבלו, ויש שאפילו יתקשו להירדם עקב כך.
לפיכך, כל מי שחש צער מכך שלא התרחץ, בין מיוצאי ספרד ובין מיוצאי אשכנז, רשאי להתרחץ בתשעת הימים ובשבוע שחל בו תשעה באב, אלא שיתרחץ במים פושרים, כך שלא יהנה מרחיצתו, אלא כל מגמתו תהיה לניקיון בלבד. ואף מותר להשתמש בסבון כדי להסיר מעצמו ריח רע. ואם הוא סובל מכך שאינו חופף את ראשו, יחפוף את ראשו בשמפו.
ומי שריח זיעתו נודף מפני שלא התרחץ, אף שהוא עצמו אינו סובל מכך, מוטב שיתרחץ בתשעת הימים ובשבוע שחל בו תשעה באב, כדי להסיר ממנו את הריח הרע, שגדול כבוד הבריות. וכיום אנשים רבים רגישים לריחות רעים, ואם לא יתרחץ נמצא שיתחלל שם שמים על ידו.
קיצר, מותר להתקלח.
וגם אם לא - אני חושבת שההחמרה בתשעת הימים ולא מ-יז' תמוז.
כן, אבל תסייגי...ותן טל
מותר להתקלח אבל בסייגים שנכתבו פה, לא סתם...כלומר, במים פושרים/קרים, ולהשתדל לא להינות מהרחיצה - דהיינו, לעשות את זה כמה שיותר מהר, רק בדיוק מה שצריכים, להסתבן מהר, לשטוף את הגוף, להשתמש בשמפו ולשטוף את הראש במהירות, לא לעמוד מתחת לטוש יותר ממה שצריך, וכו' וכו'...
אם באמת המקלחת תהיה כזאת - בסדר.
הבעיה מתחילה כשאנשים יתחילו לחפף כאן ולחפף כאן...
תכל'ס, א-ת, תעמדי בכללים הנ"ל? (בהנחה שאת אשכנזית, וגם אם את ספרדייה יש הגבלות כנ"ל...) - את תשדלי לא להינות בכלל ממקלחת בתשעת הימים ולא להתעכב במקלחת מעבר לזמן שצריך נטו בשביל להתנקות?
אני מניח שלבנות זה הרבה יותר קשה כי ממה שאני מכיר, באופן כללי, בממוצע, בנות מתקלחות זמן רב יותר מבנים - ככה שדווקא אם את בת מן הסתם זה יהיה קשה יותר וצריך להיזהר יותר...
כל טוב
זה נכון שקשה אולי לעמוד בכלליםלשם שבו ואחלמה
אבל מצד שני, אם זה חילול ה', הרי שמי שנכשל בחילול ה' הוא במצב הרבה יותר גרוע ממי שנכשל במקלחת לשם תענוג,
שהרי חילול ה' זה איסור תורה ומקלחת לשם תענוג, לא.
לכן אם כבר להיזהר אז לכיוון השני.
מזה אף מזה אל תנח ידך...ותן טל
לא אמרתי שתחלל ה', אבל, אם נהיה לרגע קטנוניים - גם במקלחת של 5 דקות בלבד, אתה יכול למנוע את החילול ה', לכן, אל תמרח את המקלחת ל15 דקות, תוך שאתה משתמש בטענה של חילול ה' כצידוק למעשך...
תתקלח, אבל כשאתה יודע באמת כמה אתה צריך. יותר מזה, זה כבר לא קשור לחילול ה'...
אני חושבת שעדיף שאעבוד את ה' בנעימות ובלי טרדות..מחפשתותו
מאשר בסבל ובחוסר שלווה.
אני לא פוסקת הלכתית,
אבל אם רבנים גדולים קבעו שישראל זו מדינה חמה ומקלחת כיום היא בעיקר לניקיון-
מי אני שלא אקבל את דבריהם??
אתה שואל מה אני יעשה בפועל?
אין לי מושג..
אשתדל לקיים את ההלכה, זו עבודה, בדיוק כמו לשון הרע, גזל ושאר עניינים..
קצת מצחיק אותי להתמקד בימים האלה בשאלה: "אם להתקלח או לא להתקלח"?!
ובעצם לפספס את מהות הימים.
המיקוד צריך להיות בתחושת החסרון, בצער על גלות השכינה, בתפילה לבניין המקדש,
וממש לא בכמה דק' אהיה במקלחת.
ואם המקלחת הופכת לעיקר- אתה בעצם עובד מצוות והלכות וממש לא את ה' יתברך!
שימים אלו יתהפכו לימי שמחה ואור וליציאה אמיתית מהמיצרים הפרטיים והכלליים, במהרה!
חבל שזה מה שהבנת מדבריי.ותן טל
אני בהחלטט יודע ומבין ומרגיש שכל האיסורים הם רק אמצעי למטרה שהיא להרגיש את צער החורבן. אבל אני גם יודע שעדיין זה לא מקטין מהצורך לדקדק בהם בקלה כבחמורה...
אז תראי מה עניתי למעלה ליהונתן בר - נכון, את תתקלחי כי רבנים אמרו שכיום כשזה נצרך, עושים את זה - אבל הם גם אמרו שעושים את זה נטו בשביל נקיון, לכן את תשתדלי ככל האפשר לתמצת את המקלחת למטרת ניקיון בלבד. דהיינו, ואני חוזר על מה שכתבתי ליהונתן בר - ברור לכל אדם שפוי כמעט, ש5 דקות יעילות, מספיקות כדי למנוע חילול ה' ולהתנקות לשופרא דשופרא, כמעט לכל אדם ואישה באשר הם - לכן, דעי לעצמך מה הזמן הנטו שאת צריכה בשביל להתנקות, ואותו תרשי לעצמך. אם תשארי במקלחת 15/20 דקות, אל לך להשתמש בתירוץ שחכמים התירו, כי לא זאת הם התירו...
חלילה אינני בא לשלול את דבריהם של רבנים גדולים, להיפך - אני בא לחזק אותם ולהגיד שמה שהם התירו זה אך ורק מה שהם התירו, ולא יותר מזה, ומי שמותח את ההיתר, פוגע בעצמו, ופוגע בפסק ההלכה של הרב ומוזיל את ערכו...
וכמובן שלא ישתמע חלילה שאני מכוון את זה אלייך באופן אישי - איני מכיר אותך ואיני יודע איך תנהגי, רק נתתי עיקרון מסוים שתקף לכל אחד...
ערב טוב!!!
בתקווה למשיח עוד לפני תשעה באב!!!
יש על נושא הזה "בדיחה" מוכרת..
>אביה*אחרונה
מרכזניק יוצא עם מישהי בספירת העומר- מחליט לפסוק לעצמו שלכבוד הדייט מותר לו להתקלח...
טוב, הדייט סבבה והכל, נחמד...
למחרת הוא שואל את הבחורה אם תרצה להמשיך?! הבחורה- מסרבת..
הוא אומר לה אבל היה נחמד וזה...
אז היא אומרת- שאני אצא עם מישהו שמתגלח בספירת העומר?!?!?!
נענה ברצינות:ותן טל
יש לחלק בין מקרים שונים וזמנים שונים. בזמנים שבהם האיסור להתקלח הוא בשביל תענוג, אז כדי "לא להסתובב מסריח ברחוב", כמו שאתה אומר, אפשר להתקלח נטו כדי להוריד את הליכלוך והסירחון, ולא כדי להתענג, ואולי להחמיר ולהתקלח במים קרים בלבד (יש דבר כזה...אם כ"כ חשוב לא להסריח, אפשר להתקלח גם במים קרים...).
בזמנים שבהם האיסורים הם אחרים - כמו שבת, יש קושי גדול יותר להתקלח, במיוחד לאשכנזים שאצלם דיני חימום מים מחמירים יותר מאצל ספרדים, ולכן רק במקרים נדירים תוכל להתקלח, וגם זה על מים קרים בלבד, בלי לסחוט וכו' וכו' - ובקיצור, לרוב תשאל רב ועד שהוא יתיר לך ייקח זמן...
אבל, במקרים שבהם האיסור חמור מאוד - ואני מתכוון ליום כיפור - לא יעזור לך כמה שתרצה, אתה פשט לא תתקלח. כמה שתהיה מסריח וכמה שתדע שאתה אמור ללכת ברחוב לבית הכנסת בבוקר - אתה ל-א יכול להתקלח וזה איסור חמור...
ככה שלפני שאתה מודד "חילול ה'" ביחס לסביבה החיצונית, תמדוד אותו קודם כל כלפיי פנים...
יש לנו מצוות ואנחנו שומרים עליהם גם אם לעיתים זה "לא נראה טוב" כלפי חוץ. אנחנו יודעים את האמת, ומי שירצה גם לשמוע אותה, נשמיע לו אותה במאור פנים. לכן אנחנו גם שומרים נגיעה למרות שזה "יכול להביא לחילול ה' כלפי חוץ" ועוד דברים רבים רבים...
יום טוב
נסחפת מעטשורש וגרביים
וגם שם רחצה להורדת לכלוך וזוהמה מותרת.
תעלה על קו 400 ביום קיץ ותבין על מה הדיון.
חילול ה׳ במיטבו
ואגב, בשבת מותר להתקלח איבר איבר במים קרים וללא סחיטה.
אגב 2, כנראה שההבדל בפסיקה בין האשכנזים לספרדים נובע מהעובדה הפשוטה שהיה פחות חם באירופה
לא קראת אותי מספיק...ותן טל
לא אמרתי שהוא דיבר על יום כיפור, אלא רק ציינתי שיש מקרים בהם גם אם תרצה, לא תוכל להתיר דברים (ואפילו לא התכוונתי דווקא לעניין הזה, אלא בכללי כעיקרון, שזה רק דוגמא קטנה ממנו). לגופא: ביום כיפור רק אם נטו לצורך נקיון, ללא שום שוום הנאה, אם זה ממש ממש מפריע לך, ולא תתענג בזה בשום מצב, אז אתה יכול במים קרים לקטוף איבר כדי לנקותו מהליכלוך או מהזיעה.
אבל מצב של לרחוץ את כל גופו במים קרים לצורך הורדת זיעה - זה שום רב לא יתיר לך ביום כיפור. אולי איבר איבר, בעדינות כמובן בלי לשחוט ולבלי להינות בכלל...
יום כיפור הוא רק דוגמא ליום חמור שבו עדיף כמה שיותר להחמיר כי תכל'ס, ביום הזה נגזר הגורל שלך לשנה הקרובה אז אם להיות חריפים מעט - גם אם בשאר הימים אתה פחות מחמיר, ביום הזה עדיף לך להחמיר יותר ולהיזהר יותר...
לגבי מה שאמרת קו 400 וכו' - אני מבין היטב, אין צורך להסביר לי, אבל עדיין זה לא מצדיק במקרה שאתה צריך לעבור עבירה בשביל זה, לעבור אותה. כמובן שכל עוד יש פתח היתר במקרה של נקיון וריח טוב למען הרבים גם ולא רק למענך, אז תשתמש בהיתר כמובן ברמה שמתירים לך ובצירוף הסייגים - אבל בגלל "חילול ה' ", לא נוכל להתיר כל דבר...ז-ה מה שבאת להגיד. ולא נסחפתי בכלל
.
לגבי שבת - אכן, אמרתי, וכנראה לא קראת את דבריי, שמותר יהיה לרחוץ במקרים מסויימים כאשר זה ממש מפריע, במים קרים בלבד, בלי לסחוט וכו' וכו'...
יום טוב
אין חכמה ואין תבונה ואין עצה לנגד ה'.ה' מלכנו
והוא זה שציווה על קדושת שמולשם שבו ואחלמה
מקלחת צרפתית מותר?
יוני
נראה לי שמומלץ שלא
עוגת גבינה.
תסכימי איתי שעדיף את זה מאשר כלום?
יטבתה
כנראה שלא יצא לך להיות במחציתם של אנשיםעוגת גבינה.
שריח הזיעה שלהם מהול בריח של בושם יוקרתי.
ע"ע ערבים.
זה פשוט זוועה שבא למות.

יטבתה
לא לא יצא, ב"ה 
בע"ה שלא יצא
עוגת גבינה.
ע״ע צרפתים
יוני
האיסור היה על הבית מרחץ..
אני טוענת שיש דברים שלא צריך לדעת.עוגת גבינה.
אם מישהו לא מתקלח שלא ישתף אותנו בעיניין.
אם נריח, זו כבר בעיה אחרת לגמרי 
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
נכון מאודadvfb
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?