אתמול-
י-ם## אתם בנסיעה דחופה לבן 17 שהתעלף. אנו מגיעים רואים בחור מאד חיוור שלדבריו הלך והתעלף. הנ"ל מתלונן על כאבים בגב ובבטן עליונה, לפני שבוע נדקר בגבו ושוחרר מבית חולים בלי הבחנה מיוחדת. תתחילו לשאול שאלות..
אתמול-
י-ם## אתם בנסיעה דחופה לבן 17 שהתעלף. אנו מגיעים רואים בחור מאד חיוור שלדבריו הלך והתעלף. הנ"ל מתלונן על כאבים בגב ובבטן עליונה, לפני שבוע נדקר בגבו ושוחרר מבית חולים בלי הבחנה מיוחדת. תתחילו לשאול שאלות..
מה המדדים?
אכל ושתה.
מדדים-ל"ד:60 סיסטולי
דופק:120 סדיר
נשימה:40 שטחי
הכאבים בבטן הם עוד לפני שהתעלף. אין המטומה והבטן לא קשה. הכאבים בגב לא ממוקדים,הוא נדקר מסכין,אין לו רקע רפואי מלבד הדקירה.
אולי להקלת הכאבים, בכל זאת הוא נדקר..
אם המדדים הם אכן מה שנכתב למעלה (ל"ד סיסטולי 60 וכו')....אז זה נחשב הלם....מה המקור לסימנים? כמה אפשרויות....דימום פנימי שלא התגלה בבדיקות שאחרי הדקירה, אם הדקירה הייתה באיזור העליון של גב/ בטן ייתכן שהתפתחה פגיעת חזה (אוויר/ דם או גם וגם) ועם מדדים כאלו זה נחשב קיפוח המודינמי....
חדר טראומה וכמו שאחת מהגולן אמרה-התגלה המוטורקס ועשו לו נקז.
ועכשיו שאלה-הבחור שלנו לא התלונן על קשיי נשימה ולא היה לו סימני קיפוח נשימתי(למעט הנשימה המהירה). איך זה יכול להיות?
נסה לנשום 40 נשימות בדקה (כל שניה וחצי נשימה) ואז תגיד לי אם זה לא קשיי נשימה.
מעבר לכך ש 40 נשימות בדקה זה לא אידיאלי בכלל....הנורות האדומות פה נדלקות בגלל המצב ההמודינמי, ל"ד סיסטולי נמוך משמעותית, דופק מהיר, אני מניחה שהעור היה חיוור ומזיע...... ההבדל המשמעותי בין פגיעת חזה פשוטה ולבין טנשיין פנאו/המוטורקס- הוא קיפוח המודינמי שבהחלט משתקף כאן בתיאור וכשמחברים יחד את סיפור המקרה והסימנים, לא נותרו כ"כ הרבה אפשרויות...
לא היו סימני קוצנ"ש נוספים-כדוגמת כיחלון פריפרי,שימוש באברי עזר קולות בנשימה וכדו'.ועוד פעם- הוא לא התלונן על קושי בנשימה.
דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש
השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?
לכאורה הוא בעצם רק התעלף
גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.
אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.
ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.
(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)
שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!
כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית
אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.
למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל 
הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?
תודה