תשמרו על קשריוני

את הרגע הזה אני חווה לפחות חמש פעמים ביום; אני שולחת את היד לתא הקטן של התיק כדי לשלוף את הפלאפון אבל הוא לא שם. אם יתקינו לי קוצב לב יום אחד, זה יהיה בגלל רגעי האימה האלה. תוך כדי שאני מנסה להסדיר נשימה ולהיראות רגועה, אני מתחילה לחפש אותו בתא הגדול של התיק, אולי בכל זאת הוא נפל לשם מהתא הקטן. אבל הוא גם לא שם. זיעה קרה מתחילה לשטוף אותי. אני שולחת יד לבדוק את הכיסים, אבל בדיקה זריזה מזכירה לי שאין לי כיסים בכלל. טוב, אולי לא חיפשתי מספיק טוב בתא הגדול, אני חושבת לעצמי, ומתחילה לרוקן אותו - מחברת, יומן, פירורי קרקרים, מסטיקים שכבר מזמן איבדו את צבעם המקורי, גומיות, תמרים שהפכו לממרח. הכל היה שם, רק הפלאפון לא.

מה שהתחיל כחשש גדול עם שברירי תקווה שנסמכים על סטטיסטיקה - מתגלה כאמיתי. הפלאפון איננו. 
בשלב הזה אני כבר לא יכולה לשחק אותה רגועה, וזה בכלל לא מעניין אותי מי נמצא על ידי. ואבוי למי שרק יעז לומר לי ברגעי האימה האלה את המשפט ״תרגעי רגע, בואי ננסה לשחזר מה עשית איתו״. וואלה, זה באמת גאוני, איך לא חשבתי על זה עד עכשיו, לשחזר מה עשיתי עם הפלאפון ולהירגע רגע. ומי שיבוא ויאמר לי ״כפרת עוונות, לא נורא״, זה בכלל הסוף שלו. אני מתישהו הבעתי הסכמה להקריב את הפלאפון בשביל לכפר על העוונות שלי? ולא נורא?? זה הכי נורא! זה נורא ואיום. סוף העולם בכלל. ואת מי הרי מעניינים העוונות שלי כשסוף העולם כבר פה? אפילו מילים אחרונות אין לי חשק לומר. 

אבל הטרגדיה הכי גדולה היא שבאותו בוקר שבו חרב עלי עולמי, הדרכתי סיור. ולא היתה לי אפילו את הפריבילגיה לשקוע בהיסטריה שלי ולהיסחף עם העצבים, כי יש מולי קבוצה עכשיו שמשום מה הפלאפון שלי ממש לא מעניין אותה, ואם אתחיל לצווח, להרביץ ולקלל, זה לא מה שיעשה טוב לתדמית המתנחלים. 
אז לקחתי נשימה עמוקה, הרמתי את המיקרופון של האוטובוס והמשכתי להסביר פנים, למרות שבשלב הזה כבר לא היה אכפת לי מכלום. שיחזירו את הכל וזהו. מצידי גם לארוז ולעבור לאוגנדה מחר בבוקר.

אומרים שלוקח זמן לעכל אובדן. זה התחיל לקרות לי כשרציתי לדעת בסך הכל מה השעה. דבר אלמנטרי. אבל נחשו מה, ללא הפלאפון אין לי שום יכולת לענות לעצמי על השאלה הבסיסית הזו. את האמת, כבר הביך אותי לזרוק כל דקה וחצי לאיזה גבר את משפט הסטארטאפ האלמותי ״סליחה, מה השעה?״. גם להודיע על עיכובים במהלך הסיור לא יכולתי. ושלא תבינו לא נכון, היו סביבי אנשים מקסימים שהיו מוכנים לתת לי שיחות טלפון, כמה שאני רק רוצה, אבל מי בכלל זוכר מספרי טלפון בעל פה? אפילו את מספר הטלפון של אמא שלי לא זכרתי כדי להתקשר ולבדוק מה עם הבת שלי ואם הכל בסדר. טוב, בסך הכל אמא, אפשר לחשוב, למה שאדע את מספר הטלפון שלה?
באותו ערב, מפגש שגרתי עם חברה הפך למאתגר ומורט עצבים. אם חשבתי שמביך לשאול גברים מה השעה, אז הרבה יותר מביך היה לבקש מהם כל רגע שיחת טלפון כדי לנסות להבין איפה היא מחכה לי.
רגעים טובים? האמת, שהיו גם כאלה ביום הזה. הם היו כל כך טובים עד שהיה צורך לתעד אותם. ואיך מתעדים היום ללא פלאפון? עזבו אתכם, מצלמה רגילה זה הכי אייטיז. 
ושלא נתחיל לדבר על נסיעה ברכב ללא waze, זה באמת היה כבר מוגזם. אני אשכרה מצאתי את עצמי בסדרת ניווט עם אטלס מפות כבישי ישראל, כשבמקביל אני צופרת, פותחת חלון ושואלת אנשים שנראים לי אמינים איך לעזאזל אני מגיעה ליעד המבוקש; ועל הדרך אני גם נזכרת למה עד היום קשה לי לתת אמון באנשים. ולא, אין חישוב מסלול מחדש אחרי שהם מטעים אותך. 
מותשת ומטושטשת מתלאות היום הגעתי בסוף הביתה. זהו, היום הזה מאחורי, חשבתי לעצמי, מחר הטלפון יחזור לחיי ויחד איתו יחזרו שלובי ידיים גם השליטה, הביטחון והחיוך. שכבתי במיטה ושוב זה היכה בי. אין לי שום דרך לכוון אפילו שעון מעורר למחר! קמתי מהמיטה וחיפשתי שעון כדי לדעת לפחות מה השעה, אבל נחשו מה, אין בכל הבית שלי ולו שעון אחד.
אפילו בצבא לא הייתי בכזו דריכות כמו שהייתי באותו לילה שאופיין בקימות היסטריות כל חצי שעה ומבט חטוף לחלון כדי לראות אם יש אור בחוץ.

וכך עברו להם 24 שעות של חרדה, יום הוא לא יום ולילה הוא לא לילה. וכל מה שעשיתי זה לנסות ולהיזכר איך רק לפני כמה שנים חיינו בשלווה גמורה ללא הטלפונים הניידים האלו שהשתלטו לנו על החיים.
הפלאפון הוא כבר מזמן המתחרה של הכלב בתואר ידידו הטוב של האדם. אנחנו הולכים לישון איתו בלילה וקמים איתו בבוקר. הוא כבר ממש לא רק אמצעי תקשורת - הוא היומן שלנו, מזכיר לנו אירועים חשובים, הנווט הפרטי שלנו, המחשבון הצמוד, הדרך שלנו להפוך כל דבר לזמין, להתעדכן בחדשות, הוא מגרש המשחקים שלנו, המצלמה, מנהל חשבון הבנק, הדרך שלנו לזכור ימי הולדת. הוא בעצם הכל. מה הפלא שאנחנו לא יכולים שנייה אחת בלעדיו. 

האינסטינקט הראשוני שלי היה לצאת כנגד התופעה הזו. איזה מין דבר זה שאנחנו משועבדים למכשיר הקטן הזה? אבל האמת, ממש לא בא לי. המכשיר הקטן הזה, על יתרונותיו וחסרונותיו, משפר ומקל על חיי, עם זה אני לא יכולה להתווכח. אז למה להילחם בו בעצם?

אבל בכל זאת משהו השתנה בי בעקבות היום הזה. פתאום הבנתי איך אני עסוקה בתקשורת עם אנשים שלא נמצאים בסביבה על חשבון תקשורת עם האנשים שנמצאים מולי ממש עכשיו.
כמה פעמים שיחקתי עם הבת שלי ועניתי להודעות תוך כדי המשחק? כמה פעמים ישבתי עם חברים לכוס בירה ובמקביל התכתבתי בקבוצת הוואטסאפ? כמה פעמים ישבתי עם אמא שלי לשיחה טובה ועניתי לטלפונים תוך כדי שאנחנו מדברות? למה אנחנו יכולים להיות תמיד זמינים בפלאפון אבל לא זמינים לאנשים שיושבים מולנו?
אז החלטתי לשים את הפלאפון בצד כשאני עם אנשים. זה אמנם לא תמיד מצליח ובטח שלא קל, אבל אני כבר מרגישה איך אני מבלה עם אנשים יותר בנחת. איך אני שמה לב קצת יותר לדברים האמיתיים בחיים. 
אגב, כל מי שנמנע עד עכשיו מרוב פחד - נרגעתי מאז אותו יום ואפשר לחזור לדבר איתי. אל דאגה, גם פרקתי את התיק לאוגנדה והחלטתי להישאר. מוזמנים להרים טלפון ואם אני לא עונה אפשר להשאיר סמס. גם בפייסבוק אני זמינה ומיילים זה תמיד הכי טוב. אפשר גם לעקוב אחרי באינסטגרם. רק עשו טובה ותניחו לי עם הקבוצות וואטסאפ האלה.  
תשמרו על קשר!

- See more at: http://mitnachlot.co.il/blog/92#sthash.FLvXza0s.dpuf

צריך לזרוק אותו ליםיוני

אבל לא הולכים לים בשלושת השבועות אז..

כמה נכון..עלמא1234

הזדהתי עם השורות הראשונותכתר הרימון
קרה לי כמה פעמיםהקולה טובה

ודווקא לא היה נורא

ואפילו לא נבהלתי 

אבל אולי זה בגלל שיש לי פלא' רגיל ולא סמארטפון?

קראתי ונהנתי.חיים שלמהאחרונה
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסאאחרונה

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך