אל תלמדו חשבונאות..
אין עבודה (אני ב"ה מצאתי) אבל השוק מוצף..
משכורת רעב..
אני שלמדתי 7 שעות רצוף פתרתי רק 3 תרגילים..
ויצאתי עכשיו לאכול..
אהההההההההה
|משתגעת|
אני עכשיו בתרגיל הרביעי, לא רק להיום אלא בכלל.
מה יהיה?
איך אני אמורה להספיק ?
המרצה שלי דיבר היום על המבחן
שאלה ראשונה מתרכזת בעיקר בתמורה,ע"ע מסובך..הון ב' וכו..
שאלה שניה פשוטה יחסית, רק 2 חברות. כן עם שינויים בש. החזקה וע.פ של אג"ח מורכבת. אג"ח זמין למכירה..מדיניות שונה באג"ח , רכישה של אחוז מסויים והנפקה מחדש של אחוז אחר וכו.
שלישית אמורה להיות הבלאגן העיקרי- מאוחדים עם אחזקה בשרשרת. ככל הנראה יינתנו הדוחות הנפרדים והעצמאיים..אז ללמוד טוב תקטע הזה. עושים לפי האחוז ברווח. (אני אפס בשרשראות הדוחות האלה)
אח"כ יש תיאורטית על שליטה- כשהכי חשוב זה לפתח דיון..זכויות מגינות / משתתפות. ז.ממשיות. הסדרים, פוטנציאליות וכו..מסקנה נכונה זה רק חצי נקודה. הדיון זה הדבר העיקרי.
ואמורות להיות גם אמריקאיות..על כל נושא שהוא..
ישלי סיכוי תגידי?
אני רק התחלתי תתרגילים..
קיצר
צרת רבים..
לא מנחם..אבל בכ"ז, ליבי איתך.
אלא שהוא דיבר עם יוחי ברוס וזה מה שהוא הבין ממנו.
הוא לא סתם חפר לנו מה יהיה בכל שאלה..כי הוא כן קיבל מיקוד כזה..אבל שוב, לא בוודאות-
לא לסמוך ברמה של לוותר נניח בשרשרת על מצב שנק' המוצא היא מאוחדים...-הוא גם אמר שזה יכול להופיע באמריקאי...
כן לסמוך בקטע של ללמוד טוב את מה שהוא אמר...
אני לא יודעת עד כמה אני אסתדר
הוא אומר ש 2 פשוטה "יחסית" אבל אז מתחילים לטרטר אותך עם ע.פ ושינויים ואג"ח מוזרה שיש שינוי במדיניות ואחוז הפידיון שונה וכל מיני דברים שלא עשיתי בחיים..אז אני מקווה שאני אבין ואסתדר..אבל לא כזה בטוח..0:
אצל האם..ואז ככשמשיגים שליטה בהתחלה עושים שינוי מדיניות. וגם אחכ ברווח..לא יודעת איך בדיוק
ואז רוכשים אתזה..נניח 70 אחוזים רק, ומוכרים אחכ 30 אחוזים.
ואם יש שינויים בהחזקה בטח גם צריכים לפצל את העסקה ללפני ואחרי...
וגם ככה אחכ מפצלים לתרומת האם ותרומת בת
נשמע כמו גיהנום.
רגע אמאא
כשיש באמת משו כזה..מה עושים??
אפילו סתם נכס..שעשינו לו שינוי במדיניות ואז כל פעם התאמות לרווח..
אם אחכ יש ע.פ בו ..אז מה עושים? מתעלמים..?
כי הרי בכ"מ העסקה מבוטלת...?
פשוט העתקתי מה שעשינו בכיתה..
כן . זה מובן, זה הגיוני
אבל לא הצלחתי לזוז אפילו צעד אחד בלי הפתרון
זה פשוט הזוי
של מאוחדים אם אני אחזור על כל תרגיל.
פה זה בכלל לא משו של איחוד...בקושי..זה מלא מלא מלא מלא קרנות..מכל הסוגים..
וזה הזוי
כל הנדרש זה דוחות על השינויים..זה חפרני ברמות. לא קשה..כן חפרני ולא אחזתי מה רוצים
אין סיבה אבל לעשות שוב..לא שאלת מאוחדים מורכבת..
זהו סיימתי תרביעי להיום
אני אלך הביתה עכשיו..בבית בעז"ה אני אנוח ואעשה עוד תרגיל.
קרועה מעייפות.
בצלםאלוקים
אינלי מושג למה זה מצחיק. זה לאבצלםאלוקיםאמרתי לאוריאל שיוחי לא היה אומר לו משו אחר..וגם אם כן, *הוא* לא היה אומר לנו אתזה..0:0:0:
לאמשנה אני באמת מקווה שיהיה הוגן וברמה שלמדנו.
אה[בל תכלס תדעו המבחנים קשים הבדיקה מאד מקלה.
חבר שלי לדג לא היה נמושג איך עושים ע"פ אז הוא לקח את התבנית של ברוטו מס נטו וחירטט מספרים בפנים ועבר...
כנסו לאתר של אלישיב לשנת השלמה. בקטגוריה של "נכשירים פיננסים" יאס 39 תמצאו הרבה תרגילים כאלה
(אל תבהלו מכמות החומר
)
אחזקה לצדדים. לדעתי מאד מאד בסיסית (אלא אם אין לכם צדדים?)
נראלי לא היה מאד מסובך..
הם יודעים לסבך יותר
אבל עשיתי עם הפתרון לידי..הצצתי הרבה..0:0:
ואין הרבה זמן לשבת ולהתרכז מאד.
השאלה שאחרי זה ממש טובה
בהצלחה!!!!!
אולי נקים פורום סגור של אנשים שהם לא רואי חשבון, מיעוט נרדף..
מצאה עבודה ממש טובה במשרד האוצר
יופי, גם אני עובדת ב"big4" אבל דוגרי זה לא אומר שהשוק לא מוצף... ואין מקומות לסטאז'
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל