כנסו בבקשהאנונימי (פותח)

שמעו משהו- המורה שלי לנהיגה שמעה שהיום יש הלולה של רבינו נחמן,

אמרתי לה שאני הולכת לאיזה מישהו שמארח את גדולי הרבנים בסיבה שלנו, אז היא שאלה אם אנחנו ברסלבים, כלומר המשפחה, ואז אמרתי לה שלא, ושרק אני מתקרבת פה ושם.

והיא כזה התחילה להטיף לי ולנסות לשגע אותי שהברסלבים הם משוגעים שהולכים לאומן גם שהאישה בהריון, וגם שאין מה לאכול בבית, בכל מצב הם ילכו לשם, וממתי יש לתימנים ולמרוקאים רב רוסי, והתחילה לשגע אותי שהברסלבים לא מתייחסים לילדים שלהם, לא מפרנסים אותם כמו שצריך.

אקיצר החדירה בי וואחד הטפה נגדם, ועניתי לה פה ושם , אבל הרבה תשובות בואו נגיד, לא היו לי,

כי באמת איך זה שהברסלברים הולכים לאומן וככה משאירים את המשפחה לבד, את האישה לבד, לא תמיד יש כסף והם רק חושבים על רבי נחמן, כמו מהופנטים, ?

אני לא יודעת, חשבתי שאני מבינה, אבל הסתבר שלא..

אשמח לעזרה

תשובה.מ.מ.י.ר
קודם כל, בעניין ההליכה אחרי ר' נחמן זי"ע בעיניים עצומות - כתבת באחת ההודעות שקנית את הספר "שמע ישראל" על רבי ישראל דב אודסר זצ"ל. אני לא יודע אם קראת אותו, אבל בין אם כן ובין אם לא - תקראי אותו שוב. זו פשוט מסירות נפש אחרי אידיאלים שאתה חושב שהם נכונים, ואדרבא - גם אם לא מסכימים עם האידיאלים הללו, צריך להעריך את הרב אודסר על הדביקות שלו באידיאלים האלו.
אני מניח שאם תקראי, תביני יותר את הנקודה.

מה זה שייך שאין כסף?! הרי גם להרבה אברכים ליטאים אין הרבה כסף, ולהרבה חסידים אין הרבה כסף, ולהרבה אברכים דתיים לאומיים אין הרבה כסף, והרבה אברכים חיים בצמצום.
ובכל זאת - הם מוסרים את הנפש, אפילו בחיי דחקות, בשביל ללמוד תורה.

בקשר לזה שמשאירים את האישה לבד בבית - אני בטוח שאם תשאלי רבנים ברסלברים, הם יגידו לך לבוא לאומן בר"ה רק אם האישה מסכימה לכך. גם רבי נחמן ללא ספק היה אומר כך.

(אני אישית לא חסיד ברסלב, ואני מתנגד לנסיעה לאומן בראש ובראשונה בגלל שאני הולך אחרי רבותיי שסוברים שאין לצאת לחוץ לארץ, אפילו לא לקברי צדיקים).

חג שמח!
שמעאנונימי (פותח)
קראתי את הספר שמע ישראל, וברו שהוא הכניס בי עזות דקודשא, אבל עדיין קצת היה קשה לי להבין את זה,
כי מצד אחד אתה מביא ילדים, מצד שני אין לך דרך לפרנס אותם, ובטוח שה' לא רוצה את זה, הוא רוצה שתדאג לילדים שלך , שתפרנס אותם, ולא תיסע לאומן ותשלם מלאן כסף כשאין לך אוכל עבור הילדים,
ברור לי שזה מסירות נפש כי הרי הם מוכנים בשביל הרב שלהם אפילו לעזוב את המשפחה בר"ה, שזה דבר גדול ומסירות נפש אדירה!!

אפשר להגיד את זה על כל דבר.מ.מ.י.ר
לדוג', כשבאים משפחות להקים התנחלות. למה הם עושים את זה?? אין להם חשמל, אין להם מים ואוכל באופן מסודר, הקור מקפיא, יש מסביב כפרים רבים של ערבים.
מדוע להביא לשם משפחה עם ילדים, ותינוקות?!

אם היו שואלים שאלות כאלו, לא היה היום מפעל ההתיישבות הכביר ב"ה.

העניין הוא: כשלאדם יש אידיאלים מסויימים, כאלו שהוא מוכן למסור עליהם את נפשו, אז הוא עושה בשבילם הרבה מאוד.
אני חושב (מבחינת החסידים, לא מבחינתי) שהאידיאל צריך להיות: לעבוד את ה'. הדרך היא להתדבק בצדיק (ר' נחמן) בכל כולך.
כשלאדם ברור שזו הדרך שלו, אז הוא ייסע לאומן אפילו אם קשה ואפילו אם דחוק (ופשוט שיביא ילדים, כמו כל משפחה נצרכת שמביאה ילדים לעולם. מאיפה השאלה הזו בכלל?!).
כמובן שלריב עם האישה זה לא בא בחשבון, אבל אם היא מסכימה - אז מבחינתו, מדוע שלא ילך?

חיזקת אותיאנונימי (פותח)
אשריך!!
אבלאנונימי (פותח)
לא עדיף להיות דתי לאומי רגיל ופשוט?
שיושב וחי בין חילונים, החילונים אוהבים אותו, הוא מקיים מצותת, הוא רגיל, נורמלי, דתי ממוצע, למה צריך להיות קיצוני?
מה שקיצוני לאחרים נורמלי בשבילנונ נח זה הכל
גדולתינו ותפארתינו יגלה משיח צדקינו
אבלאנונימי (פותח)
אחרים מסתכלים על הברסלבים כמשוגעים מטורפיםםםם

הייתם אתמול בהילולה?
הם יכולים להסתכל איך שבא להםנ נח זה הכל
יתגבר כארי לעבודת בוראו ולא יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת ה'

לא הייתי אתמול דווקא מאוד רציתי אבל לא יצא
הוא צודק.מ.מ.י.ר
העניין הוא כזה:
יש כמה וכמה דרכים בעבודת ה'. יש את החסידים, ויש את הליטאים, ויש את מי שהולך אחר הרב קוק, למשל. וגם בתוך החסידים יש דרכים שונות, וגם בתוך הליטאים יש דרכים שונות (לדוג' תנועת המוסר), וגם בתוך מי שהולך אחר הרב קוק יש דרכים שונות (למשל, הר המור-הר עציון).

כל הדרכים כולן מובילות לעבודת ה'.
גם חב"ד, גם ברסלב, גם חסידויות אחרות, גם הליטאים, גם המוסר'ניקים, גם הקוקניקים.
העיקר זה לעבוד את ה'! לעבוד את ה' בצורה מלאה, לקיים את כל מה שצריך ולהקפיד על כל מה שצריך.
אף אחד לא מדבר על 'חפיפניקיות' בשום אופן (יש גם ברסלעברים שלקחו את תורת השמחה של רבי נחמן ועשו עם זה דברים טמאים, אבל לא על זה אנחנו מדברים! וכנ"ל בחסידויות אחרות, אצל הליטאים, ואצל הקוקניקים - רק עבודת ה' שלימה! זו השאיפה שלנו!).

אבל צריך להבין שיש כמה דרכים לעבודת ה', וכל אחד צריך לבחור את הדרך שמתאימה לנפש שלו.

וכל אחד צריך ללכת אחרי העקרונות שלו עד הסוף. גם החב"דניקים הולכים אחרי הרבי באש ובמים, לאיפה שהוא שולח אותם, ומה שהוא אומר להם לעשות, גם אם זה מאוד קשה.
וכנ"ל שאר הדרכים שכתבתי.

כל הדרכים הללו שכתבתי, לכולם יש רבנים שמוריפ להם מה לעשות. כל אחד צריך ללכת לפי מה שמתאים לו.
המונע הכי גדול של האדם הואחגי עקיבא
אדם אחר!!!
אם נתיחס למה שהעולם אומרים לא נגיע לשום מקום
צריך לבדוק מה האמת ואז ללכת אחרי האמת בלי פשרות
גדולתינו ותפארתינו יגלה משיח צדקינודוד נחמן
חגי עקיבא, נכון שצריך ללכת בדרך האמת, אך בתחילה חשוב מאוד לברר מהי דרך האמת!
ובירור כזה רק משיח יכול לעשות כי הוא היחיד שיש לו הדעת השלימה הנקיה זו שלא הצליחו לטמא היוונים. שהיא חתומה בחותמו של כהן גדול.

ולגבי מי שאמר כי כל הדרכים מובילות לעבודת ה' , צר לי מאד לאכזב אותך, ושמח אנכי לנפץ דעות שגויות אצל רבים, ממש לא כך!

לא כל הדרכים הידועות בעם ישראל הם דרכי עבודת השם יתברך, למרות שזה נראה כך.

השקר הטוב חייב לבוא בלבושים של אמת, של לכאורה קודש, לא ממש לא כל הדרכים מובילות לעבודת השם.

נראה לי שהשנה יהיה בירור גדול בעם ישראל ויפול השקר והאמת תתגלה.
וכן נכון יש רבים בברסלב שאינם מיושבים כלל בדעתם ופועלים באופן די משוגע, אך הברסלבים האמיתיים הם תמיד מאד רציניים שקטים מיושבים בדעתם, שמחים אך באופן מכובד וכלל לא פרוע, ובקיצור גם אינם מתבלטים בציבור כי בדרך כלל צנועים וענווים הם.

ולגבי המורה של מורן מה שאמרה צדקה, והגיעה העת שמי שרציני בברסלב יקח זאת לתשומת ליבו וישנה את הנהגותיו לטובה, בטוב טעם ושכל ישר וקדוש, המתייחס לכל ענין בכובד ראש ובקדושה ולא להיות שטופי מוח ודעות, וזהו מהיתר לא אכפת.

אוי לי ואבוי לי מה קרה ומה עשו מברסלב ותורתו הקדושה של רבי נחמן.
וכמה כוחות זרים חדרו לתוככי חסידות זו וקלקלו היכולת להבין הדעת אמת קדושה של רבינו.

אך עכשיו בגאולה גם רבינו בעצמו חוזר בגוף ממש ויסלק כל הזרים וכל אלו שרצו לקחת משם לעצמם ולמלוכתם הפרטית. (כי כל ענין ברסלב זה רק המלוכה של הקב"ה), ויתקן היכולת להבין הדעת אמת הקדושה.

מועדים לשמחה.

מממש לא מסכימה איתה!יקירה
קודם כל זה החלולות מטורפות..לא כל הברסלבים הולכים שאין כסף..וודרך אגב!!!!!הם מאמינה שזה הצדיק!שלהם!!!ועם הולכים עלוי אז יהיה כסף!!לטוס ואני מאימנה שאישה בטוח רוצה!את זה!כי הם מאימנם בדרך!הזאותי..חוץ מי כל כלונו משווגעייםם!גם אני גם את!לא רק הברסבליםםם שטיות שבת מבוורכת!
לא כולםאנונימי (פותח)
יש כאלו שאין להם כסף והם יסעו למרות זאת.. ואם היית אתמול בהלולה , אז ראית שיש להם קצת משהו בראש, לברסלבים, שקופצים כמו ילדים בני 4..
מורן 14 לא להתבלבלנ נח זה הכל
אסור לנו להתבלבל מכל דבר קטן שאנחנו רואים בברסלב שלא נראה לנו לא כל אחד שיש לו כיפה פונפון וקופץ עד השמיים הוא ברסלב ולא כל מי שלומד אצל איזה רב של ברסלב הוא ברסלב....ברסלב'ר זה אחד שהולך בעצות של רבינו וזה הכי טוב בעולם אז פשוט לכי בעצות של רבינו ועל זה יכולים להגיד מה שרוצים העולם אבל אנחנו יודעים שזו הדרך הטובה מכולם.......סבא ישראל הקדוש אמר שברסלב צמח בזכות המחלוקת אם לא היה מחלוקת לא היה ברסלב תארי לך מה היה קורה אילו סבא היה שומע לכל אותם הלועגים לו (שזה היה כל טבריה כמעט ולא איזה מורה נהיגה) פשוט לא היה לנו ברסלב היום לכן לא צריך לשמוע על אף אחד שמונע אותנו מעבודת ה' וה' יעזור
נכון נ נח זה הכל..צוודקק!!וגם מורן 14יקירה
מי שמרחיק אותנו מעבוודת 'ה יתברך!ללא לההקשייב!!מה הקשר כמו ילדים בן הרבה..מה הם עשו??וזה טוב להשתגעע
תודהאנונימי (פותח)
חיזקתם אותי.!
אשריכם!
עוד משהו:תיקון הכללי
הרב ארז משה דורון הסביר בשיעור שהעביר באומן, שכל אחד יכול לאמר מה ש"מורן 14" אמרה:"למה לא להיות דתי לאומי רגיל?", והתשובה היא, שלמרות שאני יודע שבגלל שאני ברסלבר יש לי ירידות ועליות, ואני נמצא הררבה ב"משבר", וקטנות מוחין, בכל זאת אני נשאר ברסלבר, כי יודע שזאת האמת, ואני מוכן למסור את שלוות הנפש שלי בשביל האמת הזאת.
לא הבנתי---קוצ'יניו
מה ההבדל בין האמת של הדתי לאומי לבין הברסלבר..?
מה האמת של הברסלב?
אינני אוהב את הגישה הזאת!קשקשן
וכי רק ברסלב זה האמת? מה כל הרבנים והדעות האחרות הם שקר? מאיזה זכות אתה פוסל דעות שם לא כמוך????
לכל אחד יש דרך בעבודת ה' שמתאימה לו, יש ברסלבר ויש חבדני"ק ויש גם קוקניק וכו'. אין דרך אחת בעבודת ה' שהיא האמת וכל השאר שקר! יש הרבה צדיקים וכולם מכוונים לדבר אחד, לעבוד את השם, אז אתה מצאת שבברסלב זה מקומך סבבה, אבל אל תפסול אחרים!
לדעתי זו סתם מניפולציה זולה של נסיון לקנות אנשים למקום מסוים [וזה קיים לא רק בברסלב] ושהם לא יברחו למקום אחר, כי אנחנו האמת והכל שקר, אז מה יש לחפש במקום אחר?!
סליחה על ההתפרצות, פשוט זה דבר שאני חושב עליו כל הזמן.
צדיקים אנחנו צריכים להיזהר בלשוננונ נח זה הכל
שאנשים לא יבינו אותנו לא נכון קשקשן אתה צודק במה שאמרת אבל לא לזה התכוונו מה שאמרו פה התכוונו שהאמת של חסידי ברסלב זה אמת שאין אותה בהרבה מקומות ואני מדבר על אמת של חסידי ברסלב לא על אמת של מי שמתיימר לקרוא לעצמו חסיד ברסלב אלא חסיד ברסלב באמת שלא נראה לי שיש הרבה כאלו היום בע"ה נקווה שיגיעו למדרגה הזו כל אלה שמתקרבים אבל ברסלב זה מאוד קשה אין חסידות שדורשת ככה מהחסידים שלה לכן ברסלב לדעתי זו אחת החסידויות עם האמת הגדולה ביותר שלא תבין לא נכון זה לא אומר שכל השאר שקר ח"ו רק אני חושב שבברסלב יש משהו קצת יותר חזק ואמיתי מבשאר הדרכים ושוב אני מדגיש בברסלב ולא במי שסתם מחשיב עצמו ברסלב
שמת לב?קשקשן
'בברסלב יש משהו קצת יותר חזק ואמיתי', זה לא נראה לך שוב להגיד כולם אמת אהל אני הכי אמת.
צריך לדעת שאין במקום אחד יותר אמת מאחרים. אפשר לומר שיותר קשה להיות ברסלב [למרות שחבדניק נראה לי יותר קשה, ע"ע פסח וסוכות שליחות וכו' אבל לא משנה] אבל זה לא אומר שזה יותר אמת!
לעבוד את השם יתברך בדרכי הקודשדוד נחמןאחרונה
ברסלב מביאה דרך בסיסית בעבודת השם יתברך.
ישנם יג' שבטים בעם ישראל, ברוך השם לעת הגאולה יהיה שבט נוסף.
סה"כ יד שבטים.
זה אומר שיש יד דרכים ראשיות בעבודת השם יתברך.
גם בכל שבוט יש חלוקה לבתי אב שהם בחינות נוספות בתוך העבודה הראשית של אותו השבט.
אם כך נכון יש כמה דרכים לעבודת השם יתברך (יד דרכים) אלא מה שכעת בגלות, שכל טבע הגלות הוא הסתרה ריחוק ופירוד, השתרבבו לתוך עם ישראל דרכים שכלל אינן מדרכי הקודש בעבודת השם יתברך.
מה שמיוחד בעבודה הברסלבית שהיא נותנת מידה והתיחסות ובירור קדוש ליתר הדרכים בעבודת השם, ומשקפת אם הם מקרבים לשם יתברך ולתורה או לא, אם הם מישבים ההולך בהם בקודש או לא.
כלומר הדרך הברסלבית ותורתו של רבי נחמן מברסלב עוזרים לאדם הפרטי החפץ לעבוד את השם יתברך, להבין את הכללים והחוקים בעבודה, וללמוד לזהות אותם גם בדרכים הנוספות, או אם אינם קיימים בדרך מסוימת, כנראה שהדרך הזו מובילה לאן שהוא ..... רק לא לעבודת השם יתברך בקדושה וטהרה, דרכם של עם ישראל, עם הקודש עם הנבחר להיות עדות לקיומו של הקב"ה.
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך