אוף. ירחם ה'.עובד ה בשמחה!!

בע"ה

עד ששברתי ת'מניעות מההורים מלטוס לרבנו הקדוש, יש לי מזה צימצומים על ר"ה.....

לוידע.... מאיר לי חנוכה...

אבל רבנו אמר שבר"ה הוא יכול לעשות דברים שכל השנה הוא לא יכול לעשות....מבולבל

אין שאלה על אומן ר''ה!!!דורשת קרבתך

הוא מושך גם בפיאות של בנות?! להשליך את השכל=]
נראלי שלא רק בפאות גם בזקנים [לש' זקן]דניאלה .ד.

כפרעלייך נשמה

דווקא כן....עובד ה בשמחה!!

בע"ה

ר"ה זה הזמן לתפילה וזה... ואין מה לעשות אני חייב את המניין המצומצם שלי.... כזה להתפלל בקלויז עם שלושת אלפים אנשים זה מאבד ת'גדשמק...

אוף... הרבה יותר מאיר לי חנוכה...

אז סע בחנוכה ... אין כמו מה שה' מאיר לךה' הוא המלך =)
השאלה מה עדיף...עובד ה בשמחה!!

בע"ה

התבטלות לצדיק או שיש מקום להארות...

אני די צריך ת'תיקון...עצוב

דבר על זה עם ה' בהתבודדותננח=)

והוא בטוח יאיר לך את הדבר הכי נכון!! ה' יתברך תמיד עונה כשמדברים איתו!!

לא חייב להתפלל עם מיליון אנשים, יש מניינים מצומצמילהשליך את השכל=]

ם..חוצמזה שאם לא תנסה איך תדע?!

בלי קשר אהבתי תחתימה שלך(דבר עם הרועה...) מעריצה של אבא
אולי עדיף לשאול צדיק..דניאלה .ד.
אני יכולה לשאול את כלתו של הרב בזאנסון אם תרצה.. אולי היא אפילו תשאל ת'רב בעצמה או את הבן שלו-בעלה.
אם תגיב שכן אתקשר אליה. בל"נ ב"הצלחה
ממ...עובד ה בשמחה!!

בע"ה

נראה לי שקודם כל אני אשאל את הרב שלי...

תודה רבה!

אאאעעעע!!עובד ה בשמחה!!
אוף...
הרב שלי יהודי שיא החסיד, אבל הוא לא ברסלבר ...
הוא לא אמר לא לנסוע, אבל כזה...
זהו.. זה העניין, לכן חייב להתמקד במה שחשוב קודם לךדניאלה .ד.

אח"כ באמת לבחור..

יש פעמים שניתן לצאת מהארץ לצרכים מסוימים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%94_%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%A5_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_(%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%94)

אם אתה כ"כ מחובר לרבינו, אולי יש אפשרות לדסקס על זה שוב עם הרב

או לא יודעת זה כמובן אחרי חושבים שלך עם עצמך מה בראש סדר העדיפויות האישי שלך.

"האם אני ברסלבר?"

הנסיעה לשם מקשרת מאוד.. אתה יכול לחזור ברסלבר לגמרי.

שמעתי שהחסידים של הרבי מלובביץ' למשל לא הולכם לציון של רבינו מהסיבה הזאת- זה מקשר

והם לא רוצים לאבד ת'קשר עם הרבי ע"י הקשר עם רבינו.

אבל אני הקטנה.. לא יודעת. תתיעץ עם גדולים ממני, וודאי להם תהיה התשובה יחד עם עיני הלב שלך. בע"ה.

זה באמת עניין לא פשוט היציאה מהארץ וזה.. 

אבל העיקר לעשות דברים אחרי רב ובלב שלם!

ב"הצלחה לך! מזל שיש לנו צדיקים ב"ה.

בקשר ל-"לשאול צדיק" על אומן ראש השנה...שדות האמונה

בס"ד בר"ה

ר' נתן אמר, שגם אם רבינו היה אומר לו, שלא יבוא אליו בראש השנה..הוא לא היה שומע לו...

יתכן.. ושמעתי גם לא ממקור ראשון, צריך לברר שובדניאלה .ד.

על רב גדול [חסיד ברסלב] שאמר שאין צורך לצאת לחו"ל לרבינו

הוא כבר פה! בארץ!  

הבנתי גם שרבינו הוא גלגול ר' שמעון בר יוחאי.. מגניב לא?!

זה חלק ממה שהרב אומר...עובד ה בשמחה!!

בע"ה

הרב אומר שיש הרבה חסידי ברסלב וגם הרבה מזקני חסידי ברסלב שמבינים את התורות של רבנו בצורה שונה...

ושבר"ה הם בדווקא נשארים בארץ בשנה סתם הם נוסעים, אבל בר"ה הם בארץ...

הרב אמר שיש שלשה קיבוצים של אנ"ש בר"ה באומן ב'שול' (מאה שערים) ובמירון...

מקווה שנזכה להיות באחד מהם השנה...

ר' נחמן בעצמו אמר שחסידיו יהיו כיתות כיתותדניאלה .ד.

כך לימדו אותי..

וואי מלא ב"הצלחה לאן שלא תפנה! 

אשרייך! ממש תודה!עובד ה בשמחה!!
לא יודע אם אנחנו מדברים על אותו רב..שדות האמונה

בס"ד בר"ה

אבל גם אני מכיר רב שנשאר בארץ בראש השנה....

לא יודע, לא נכנס לעניינים של צדיקים...

דבר אחד אני יודע! רבינו אמר שהראש השנה שלו עולה על הכל!!!! ומי שסר למשמעתו צריך להיות אצלו בראש השנה, אז פשוט טסים, נקודה!

ובקשר לגלגול..

לא זוכר אם קראתי את זה פה, או ששמעתי איפושהו...

היו כמה צדיקים, שה' יתברך הוריד אותם לעולם, בדור שהמצב שלו היה כ"כ קשה, שאם הנשמה לא היתה יורדת, כנראה המצב לא היה יכול להתקן..וכל אחד מהם הביא דרך מסוימת לעולם, שעל ידה הוא תיקן את אותו הדור, עד הפעם הבאה....

משה רבינו, רבי שמעון, האר"י, הבעל שם טוב ורבינו הקדוש! (ואומרים שכולם אותה נשמה)

ומפה הגיע הדיבור של רבינו "ממני עד משיח לא יהיה חידוש"...

כלומר: ממשה רבינו עד רבי שמעון, לא היה חידוש, ואז הגיע ר' שמעון וחידש ת'זוהר, מר' שמעון עד האר"י לא היה חידוש, ואז הגיע האר"י וחידש את כל ענין הקבלה, מהאר"י עד הבעש"ט לא היה חידוש, ואז הגיע הבעש"ט וחידש את החסידות, מהבעש"ט עד רבינו לא היה חידוש, ואז הגיע רבינו ומה שהוא חידש פה בעולם אפשר לראות בעיניים שלנו

ומרבינו עד משיח לא יהיה חידוש!!!!!

אחחח אשרינו שזכינו להתקרב לרבינו

הרב אמרעובד ה בשמחה!!

בע"ה

שיש חסידי ברסלב ו(הוא אמר שזה הרבה מזקני חסידי ברסלב שלמדו הרבה רבנו...) והם מבינים את זה שהעניין זה התקשרות לצדיק והיא דרך ארץ ישראל... לא הבנתי את זה לגמרי, אבל יש להם סברות... נראה לי שכדאי לברר לעומק..

תתפלל או תתפלל , תאכל או לא תאכל, תישן או לא תישןשפיפול

אבל תגיע לראש השנה.

אלו היו הדברים של רבי נחמן.

חוץ מזה? להתלל בקלויז? מה פתאום?

חסרים מניינים? יש עשרות.

ראש השנה!!!!!!!!!!!!שדות האמונה

בס"ד בר"ה

אני צריך לזוז לישון עכשיו, אבל בע"ה ארחיב בהזדמנות!

המון ישועות

גם ר"ה וגם חנוכה, מה הבעיה?...בת 30

כמובן, אם כרטיס האשראי עומד בקצב.

ר"ה זה ר"ה, אין מה לעשות. (כן כן, אני נשארת בבית עם הילדות. לבד. לשבוע.) ושמעתי הרבה מאוד שאומרים ששנה שבה טסו לאומן בר,ה היא אחרת לגמרי מכזו שלא טסו. גם אנחנו הרגשנו. ולדעתי כל ההסתבכויות האלה "רבינו פה, שם", "הוא טס הוא לא טס". וואלה, הוא אמר לבוא אז באים. מה שנקרא פשיטות ותמימות.  ואם כולם באים אני בטוחה שגם הוא בא...בטיסה של אלעל מן הסתם...

מצד שני, כיף להיות בציון כשרגוע ושקט ואין אלפים מסביב. אבל זה לא יקרה גם בשבת חנוכה, אלא שבת לפני ושבת אחרי...

בהצלחה.

לעובד ה' בשמחה ---רק אשרינו!

בס"ד  בר"ה

קודם כל -- אשריך!!

אשריך שאלה ההתלבטויות שלך..

ואשריך שיש לך כאלה כיסופים לרבינו..

צריך לדעת  שלהגיע לרבינו על כל פנים לא משנה מתי - זה תיקון נצחי לנשמה שאין לשער ולתאר 

את גדולת הזכיי'ה של מי שזוכה.

עוד דבר שאמר רבינו הוא ש"אצלי העיקר הוא ראש השנה" ו"הראש השנה שלי עולה על הכל" וכו'. ו"לא מבעיא אתם

כולכם תלויים בראש השנה שלי אלא אפילו כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי". וכו' וכו'.

ועוד מבואר בליקו"מ בכמה וכמה תורות - העניין של ראש השנה ושל הקיבוץ של הנפשות בראש השנה אצל הצדיק האמת.

ובליקוטי הלכות מבואר כנ"ל בהרבה מקומות.

ו"אמר רבינו שבר"ה יכול לעשות תיקונים מה שבכל השנה אינו יכול".

לגבי המניעות המוח שיש לך והחששות מהשינוי הזה וההבדל העצום ממה שהיית רגיל - 

איך אתה יודע מה יהיה. כל עוד לא היית אף פעם עדיין, אתה לא תדע. וגם אני הייתי רגיל למניין מסוים

וחשבתי שיהיה לי ר"ה מעוך בלי שום יישוב הדעת בתפילה וכו'. וכשהגעתי ראיתי שזה בכלל לא מה שחשבתי. ולהיפך -

התפללתי שם תפילה הרבה יותר בכוונה וברגש אמיתי ומהלב. תאמין לי...

לגבי הדיבורים על אלו שנשארים בא"י --  ר' לוי יצחק בנדר זצ"ל אמר לפני שנפטר לר' יעקב מאיר שכטר שיחי'

שייעשה קיבוץ בשול לאלו שלא עלתה בידם ליסוע. (כי לרב שכטר בעצמו יש בעיה כלשהי עם הטיסה והוא חולה וכו'..)

וכן הקיבוץ במירון הוא בעיקר לאלו שנשארו מכל מיני סיבות. אבל כלל חסידי ברסלב יודעים ןמאמינים שעיקר הקיבוץ הוא אצל רבינו באומן על ציונו הקדוש.

יש עוד מה להאריך אבל אין לי זמן להאריך עוד וכו'..

אשרינו! יהי רצון שניפגש כולנו באומן בר"ה.

אשריך אחינו הקדוש!עובד ה בשמחה!!

קודם כל- אתה מתווווק! אין עליך! אשרי רבנו שאלו חסידיו!חיוך גדול

ת'אמת, לפני עד איזה שבוע הייתי מתווכח עם כל מי שהיה אומר לי מה לעזוב ת'ארץ ? ועוד בראש השנה?

אבל לוידע... אחרי שדיברתי עם הרב, והוא באמת 'עויבד' רציני, הוא אמר לי שהוא קיבל מרבותיו שלא יוצאים מהארץ לקברי צדיקים, והוא אמר לי, שוואללה זה גם לו מאוד קשה יש לו המון צדיקים שהוא מקושר אליהם ולמד מהתורות שלהם אין סוף ובכול זאת הוא לא יוצא..

אוווף! זה מחרפן!! כי מצד אחד הוא הרב שלי ואני מקבל ממנו המון ב'עבוידה' וכו'... אבל אני ממש כוסף להשתטח על הציון של רבינו הקדושבוכה

אחי היקר...שדות האמונה

בס"ד בר"ה

זרוק ת'שכל!

רבינו אמר לבוא אליו, אנחנו באים! נקודה!

מדובר פה בתיקון הנשמה שלך, לעניות דעתי אתה לא אמור לשאול או להקשיב לרב בענין הזה!!!

ואני לא אומר את זה בקטע רע, פשוט ככה זה..הרב שלך לא יודע מה הולך לך בנשמה, רבינו כן יודע!

זו נטו עצת היצרהאטורי האנזו

שאל את הרב שלך אם הוא יכול להבטיח לתקן את נשמתך בתיקון נצחי עוד לפני שתצא מהעולם הזה, במעמד שני עדים נאמנים.

אם הוא יבטיח לך, גם אני לא אסע. 

אחרי 17 שנים באומן, לאף אחד אין כח לנסוע וכולם היו מעדיפים מניינים מצומצמים בארץ, אבל חשק זה לא המדד כאן..

עיקר המניעה היא בשכל.. שאין חשק לנסוע. אבל זו עצת היצר כי ברגע שייכנס החג, אז תבין את גודל החרטה ואיך היצר עבד עליך.

אל תחפש חשק, נוסעים איך שלא יהיה. נזרקים למטוס וזהו. אתה לא נוסע לתאילנד, אתה נוסע לכבוש חלק עצום במלחמה שלך עם היצר. הגיוני שקצת יהיה אקשן בראש מצד היצר, לא?

ולא שייך לשאול רבנים שלא מבינים ברבינו, זה כמו שאני אשאל תינוק איך להכין קוסקוס, הוא יגיד לי- שים הרבה ממתקים בפנים. לא שייך, הם לא מבינים בזה.

אם כבר לשאול רב, שאל את רבי נתן והוא יגיד לך שאפילו אם הדרך היתה רצופה בחרבות שלופות, הוא היה נוסע על ארבע לרבינו. והפירוש- על אף שהיה יודע שלא יחזור וימות בדרך.

ולגבי הצמצומים בתפילות, אל תתפלל. העיקר שתהיה שם.

'בעיני ה' יתברך אין דבר יותר גדול מראש השנה של רבינו'

^^^^ אשריך!!! רק תיקון קל..שדות האמונה

בס"ד בר"ה

מה שרבינו אמר "...אל תתפלל, העיקר תהיה אצלי על ראש השנה" הכוונה אפילו אל תתפלל בכוונה..

חושבת שכדאי לטוס בר"ה!שלוק

בהצלוחה..=)

רק ר"ה!!! גמאני בא!! בעז"ה..הכלטובה
בניגוד לכולם פה,אנונימי (פותח)

אני חושבת וממליצה לך לא לנסוע לראש השנה.

בראש השנה - זמן של תפילות והתחברות לה׳, עדיף שתתפלל איפה שתרגיש הכי טוב. ואם בארץ תרגיש טוב בתפילות עם ה׳ אז עדיף שתשאר בארץ.

ותסע בחנוכה. 

ממש ממש ממליצה לך להקשיב לעצמך.

איזה דיבורים מתוקים !!! אשריינוווו !! ה' הוא המלך =)

אני חזרתי מאומן לפני חודש ברוך ה' ועד יום הטיסה היו לי מניעות אין סופיות וגם אצל רבינו ואפילו בעיקר !! אבל שחזרתי לארץ הודתי על כל מניעה ומניעה !! מאמינה שאם רבינו אמר לבוא אליו נוסעים - "עיקר היהדות לילך בתמימות ובפשיטות" בלי לחשוב יותר מדיי .... לנסוע - נוסעייםם !! ממליצה לך לנסוע ביותר ולכל בני ישראל !!! יהי רצון שתזכה לעשות כרצון ה' יתברך !!! אשרייכם ישראל . 

ראיתי אתזה היום.. בדיוק בשבילך!!!הכלטובה

'אחד אמר לפניו שהיה ניחא לו יותר להיות אצלו על שבת תשובה ולא על ראש השנה כי אין לו מקום לעמוד שם בבית המדרש וגם אין לו אכסניא טובה לאכול וללון ומחמת זה דעתו מבולבלת מאוד ואינו יכול להתפלל בכונה, על כן היה טוב לפניו יותר להיות אצלו בזמן אחר ולא בראש השנה.

השיב לו רבנו ז"ל בזו הלשון: אם לאכול אם שלא לאכול, אם לישון אם שלא לישון, אם להתפלל אם שלא להתפלל(רצונו לומר שלא להתפלל בכונה כראוי)אך ורק שתהיו אצלי על ראש השנה יהיה איך שיהיה!!(ובאמת כל הדברים אלו הנ"ל הם רק דמיונות ופתויים של הבעל דבר, כי תודה לאל נראה בחוש שעל פי הרוב מתפללין יותר בכונה בגלל הקבוץ הקדוש על ראש השנה יותר ממה שהיה מתפלל בביתו)'.[חיי הוהר"ן ת"ד]

"כן תאכל, לא תאכל..כן תשתה, לא תשתה.."להשליך את השכל=]אחרונה
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך