הצלחתי!!הצלחתי!!אנונימי (פותח)

הצלחתי לשים טמפון

ב"ה!!!!

ב"ה ...תהני מהנוחותת.מ.
לבורותי אני אפילו לוידעת איך זה נראה אנונימי (פותח)

לא ניסיתי לשים. נשמע מוזר.

וואיי איזה כיף לךך!!...numb

ובדיוק קניתי.. מחר יש בריכה. ואני מפחדת לשים..=\

כיפלך, אני מפחדת לנסותאנונימי (פותח)
כיפלך אני ל מצליחהאנונימי (פותח)
אני ממש מפחדת לנסות.חמודית

ויכול להיות שיהיה לי מחזור במחנה.

אם זה יקרה- כדאי לי לשים טמפון??

יפה לך!! חלום חיי זה לא לפחד מהדבר הזה..דורשת קרבתך
חמודיתוש- כדאי לך ממש....צוקי!
מאוד מומלץ לנסות אם יהיה לך במחנה!ת.מ.
וגם אם לא!
אני שמתי פעם ראשונה בטיול נוער באילת שהיה אטרקציות ימיות וכמעט ויתרתי עליהם (ביחד עם עוד חברה) ואז הקומנרית פשוט הביאה לנו והסבירה לנו ועמדה ליד השירותים שאם נסתבך היא תסביר שוב וזה היה פשוט הצלה! אח"כ זה גם הציל לי טיול שנתי בצפון שהכל כמעט היה עם מים... ואח"כ כבר השתמשתי בטמפונים הרבה פעמים כי זה היה לי יותר נוח...
זה קצת מפחיד בפעם הראשונה וצריך לעשות היכרות עם האיזור האינטימי והמיוחד כ"כ שלנו (מה שמומלץ גם בלי קשר-זה ידע חשוב שיעזור לכן הרבה בחיים!) אפשר עוד לפני המחזור לקחת מראה ופשוט להסתכל באיזור להבין איך הוא בנוי והכל... ואז כשתצטרכי לשים את הטמפון יהיה יותר קל כי תביני את האיור של ההסבר ותכירי את האיזור...
חח לנו המורה לספרות () עשתה לנו שיעוראווזה.

שבו היא הסבירה כמה טמפון זה לא בריא.. לא פיזית ולא פסיכולוגית..

כי אז הגוף שלנו כאילו אומר לעצמו "עכשיו זה יום רגיל לגמריי אין לי כלום" והוא בעצם בהכחשה שיש תמחזור.. ומתעלמים ממנו וכו'..

קיצר היא אומרת שלא מומלץ לנסות.. כי מתרגלים וזה ואחכ אי אפשר.. חוצמיזה שאחרי 30 שנה של שימוש בטמפון זה הורס את הגוף..

[וואי איזה יום מצחיק זה היה D:]

לא שמעתי דעה רפואית שאומרת שטמפון הורס את הגוף...ת.מ.
נשמע לי המצאה!
זה נכון שבימים האלה הגוף צריך יותר מנוחה ולכן טמפון ולעשות הכל יכול להיות בעייתי אבל עדיין אני חושבת שחוסר נוחות ולהפסיד טיולים וכו' זה יותר בעייתי!
כיף לךאנונימי (פותח)

שתדעו שזה ממש עוזר...

ולמה לא להרגיש כמו ביום רגיל...

מרוב שאני משתמשת בטמפונים אני כבר לא זוכרת איך זה עם תחבושת..

חוצמזה שאמא שלי היא מיילדת והיא ממליצה על זה בחום כמשו קבוע ואני יודעת גם שרופאות נשים ממליצות כי זה גורם לאישה להכיר ת'גוף יותר טוב..

זה באמת נכון...ת.מ.
גם בהדרכת כלות תמיד שואלים אם השתמשת כי ה עוזר להכיר את הגוף...
את בטוחה שזו הסיבה ששואלים?אנונימי (פותח)

לא שואלים כי זה מגביר את הסיכוי שקרום הבתולים נקרע?

שואלים כי זה עוזזר להבין מה רמת ההיכרות של הכלה עםת.מ.אחרונה
הגוף שלה...
לגבי קרום הבתולין הוא מתרחב הרבה פעמים גם בלי שימוש בטמפון בגילאים שמתחתנים בהם היום...
ובנוסף יש מספר מבנים נפוצים של קרום הבתולין והקריעה שלו תלויה בזה (יש נשים שמגיעות ללידה עם קרום בתולין שלם!)
בעעעעע טמפוניםרחלקה

בעזהי"ת.

לא שמתי, לא שמה וכנראה גם לא אשים.

אחד הדברים הדוחים שיש!!!

בלי מוליך זה דוחה עם מה הבעיה?ת.מ.
הכל נקי ומדוייק ככה...
מה הבעיה בלי מוליך?talr123

זה הגוף שלי... ואכן, גם אני גיליתי את האור במחזור הקודם!

אין על טמפונים. באמת!

זה הגוף שלך ולכן חשוב שיהיה נקי וסטרילי...ת.מ.
לי בלי מוליך מרגיש מלוכלך ומלא חיידקים (אא"כ את מעבירה חיטוי רציני כל פעם שאת מחליפה-ואני לא מדברת על שטיפת ידיים עם סבון)
אם לך זה מרגיש מספיק נקי ונעים ונוח לך לכי על זה!
זה לא אומר לי כלום..רחלקה

בעזהי"ת.

אף פעם לא ניסיתי לשים אפילו. זה פשוט נשמע לי דוחה ומאוד לא בריא...

ואל תדאגו, אני מכירה את הגוף שלי טוב טוב טוב. פשוט לא נעים לי ההתעסקות (המיותרת) שם..

מה זה מוליך?????אנונימי (פותח)

אווווףף!! אני כבר שנה מנסה להבין מה זה ללא הצלחה..עצוב

זה כמו מזרק?? כלומר, יש כאלה שקוראים לזה מזרק??? פלסטיק כזה??
מה הבעיה בלי?? זה בסדר בלי?? אני מצליחה בלי...

כן..זה כמו מזרק...ת.מ.

זה לא עניין של להצליח או לא...

אז לֶמה צריך??אנונימי (פותח)
נוחות, נקיון וגם לפעמים יש כאלה שמצליחות רק עם\בלית.מ.
לא נראה לי שמתישהו אני יצליח לעשות את זה אנונימי (פותח)

אמאל'ה, מפחיד!

רק שלא יהיה לי ביום של הטיול |מחזור לא מסודר|

רק תיזהרו!!!!שונמית

אסור להשאיר את זה יותר מהזמן המומלץ. יש איזו מחלה שנגמרת מזה, שכבר במקרה קיצוני מתה מזה מישהי בצפון הארץ.

צרפתי- מי שזה מעניין אותה:

תסמונת ההלם הרעלני

היא מחלה הפוגעת בעיקר בנשים צעירות עם מחזור חודשי, בין הגילאים 12 ל – 24.  מחלה זו היא מחלה זיהומית, הקשורה לשימוש בטמפונים ונגרמת על ידי חיידק הסטפילוקוק.

שכיחותה של המחלה יורד בשנים האחרונות, ומעריכים שהיא מופיעה אצל 7 נשים מכל 100,000 (המצויות בגיל הפוריות). המחלה מובילה לשוק (ירידה חריפה ומשמעותית בלחץ הדם), עם פגיעה אפשרית במערכות רבות בגוף.

המחלה נגרמת מהפרשת חומר רעיל (טוקסין), המופרש מהחיידק סטאפילוקוק אאורס. הרעלן גורם לתופעות הזיהומיות הקשות ברחבי הגוף ולחום הגבוה שנצפה במחלה. לא ידוע כיצד חודר החיידק לדם, אם כי השימוש בטמפונים נקשר להידבקות במחלה.

משערים שההידבקות קשורה לפגיעות קטנות בדופן הנרתיק או מניעה של פינוי החיידקים עם הדימום. ככל שהטמפון נותר במקומו לזמן ארוך יותר, גדלים הסיכויים לפתח את המחלה (אם כי, יש לזכור, שיעורי ההופעה שלה בכל זאת נמוכים למדי).

סימנים וסימפטומים

הסימנים העיקריים המופיעים בתסמונת ההלם הרעלני כוללים חום גבוה, בדרך כלל קרוב ל- 39 מעלות או יותר, פריחה מפושטת ברחבי הגוף, לחץ דם נמוך מ- 90 מילימטר כספית, ומעורבות נוספת של מערכות איברים אחרות: מערכת העיכול, מערכת השרירים, הציפוי הפנימי של חללי הפה והלוע (המוקוזה), הכבד, מערכת הדם ומערכת העצבים המרכזית.

לעיתים קרובות, כשבוע עד שבועיים לאחר תחילת המחלה מופיעה התקלפות עור משמעותית המשפיעה בעיקר על כפות הידיים והרגליים (desquamation). בדרך כלל, המחלה מופיעה באופן מהיר וחד. ייתכנו גם שלשולים מימיים מרובים והקאות, שיכולים לבלבל את הרופא המטפל ולגרום לו לחשוד בקלקול קיבה פשוט. הפריחה שמופיעה במחלה נראית ככויית שמש, ומופיעה בעיקר על הפנים, החלקים העליונים בגפיים, בית החזה והגב.

בערך 30% מהנשים שחלו במחלה יחוו חזרה שלה. הסיכון הרב ביותר להופעה נוספת של המחלה הוא בשלושת המחזורים שלאחר המחלה הראשונית. עם זאת, שיעור החזרה מופחת מאוד אם ניתן טיפול אנטיביוטי מתאים במהלך ההופעה הראשונה. במקרים קשים במיוחד, מחלת השוק הרעלני יכולה לגרום למוות. כ- 4% מהחולות ימותו מהסינדרום.

הטיפול המחלה

טיפול תומך אגרסיבי חשוב מאוד במחלה. מתן נוזלים ואלקטרוליטים, גם בכמויות גבוהות מאוד, מסייע לחולות. חשוב לשמור על נפח הדם של החולה, לעקוב אחר תפוקת השתן, ולערוך בדיקות דם ותרביות דם מוקדם ככל שאפשר. במקרים של תת לחץ דם בלתי נשלט, ניתן להשתמש בדופמין לשמירה על לח דם תקין וזרימת דם טובה לרקמות הגוף. במקרים קשים יש צורך בהנשמה מלאכותית של החולה.

טיפול בסטרואידים בשלב מוקדם הוכח כמפחית את חומרת המחלה ומקצר את משך הסימפטומים. למרות שבדרך כלל לא ניתן למצוא את חיידק הסטאפילוקוק בדם, מקובל לתת טיפול באנטיביוטיקה מתאימה, מקבוצת הפנצילינים המתקדמים (למשל: נפצילין). מתן אנטיביוקה מפחית מאוד גם את הסיכון לחזרה של התסמונת.

בכל אישה בגיל הפוריות המגיעה בזמן המחזור עם התסמינים שתואור לעיל, ומשתשמשת בטמפונים, כדאי וצריך לחשוד בתסמונת ההלם הרעלני – טיפול מתאים מהיר ויעיל יכול לסיע בהבראה מהירה יותר ושלימה), המופרש מהחיידק סטאפילוקוק אאורס. הרעלן גורם לתופעות הזיהומיות הקשות ברחבי הגוף ולחום הגבוה שנצפה במחלה. לא ידוע כיצד חודר החיידק לדם, אם כי השימוש בטמפונים נקשר להידבקות במחלה.

משערים שההידבקות קשורה לפגיעות קטנות בדופן הנרתיק או מניעה של פינוי החיידקים עם הדימום. ככל שהטמפון נותר במקומו לזמן ארוך יותר, גדלים הסיכויים לפתח את המחלה (אם כי, יש לזכור, שיעורי ההופעה שלה בכל זאת נמוכים למדי).

סימנים וסימפטומים

הסימנים העיקריים המופיעים בתסמונת ההלם הרעלני כוללים חום גבוה, בדרך כלל קרוב ל- 39 מעלות או יותר, פריחה מפושטת ברחבי הגוף, לחץ דם נמוך מ- 90 מילימטר כספית, ומעורבות נוספת של מערכות איברים אחרות: מערכת העיכול, מערכת השרירים, הציפוי הפנימי של חללי הפה והלוע (המוקוזה), הכבד, מערכת הדם ומערכת העצבים המרכזית.

לעיתים קרובות, כשבוע עד שבועיים לאחר תחילת המחלה מופיעה התקלפות עור משמעותית המשפיעה בעיקר על כפות הידיים והרגליים (desquamation). בדרך כלל, המחלה מופיעה באופן מהיר וחד. ייתכנו גם שלשולים מימיים מרובים והקאות, שיכולים לבלבל את הרופא המטפל ולגרום לו לחשוד בקלקול קיבה פשוט. הפריחה שמופיעה במחלה נראית ככויית שמש, ומופיעה בעיקר על הפנים, החלקים העליונים בגפיים, בית החזה והגב.

בערך 30% מהנשים שחלו במחלה יחוו חזרה שלה. הסיכון הרב ביותר להופעה נוספת של המחלה הוא בשלושת המחזורים שלאחר המחלה הראשונית. עם זאת, שיעור החזרה מופחת מאוד אם ניתן טיפול אנטיביוטי מתאים במהלך ההופעה הראשונה. במקרים קשים במיוחד, מחלת השוק הרעלני יכולה לגרום למוות. כ- 4% מהחולות ימותו מהסינדרום.

הטיפול המחלה

טיפול תומך אגרסיבי חשוב מאוד במחלה. מתן נוזלים ואלקטרוליטים, גם בכמויות גבוהות מאוד, מסייע לחולות. חשוב לשמור על נפח הדם של החולה, לעקוב אחר תפוקת השתן, ולערוך בדיקות דם ותרביות דם מוקדם ככל שאפשר. במקרים של תת לחץ דם בלתי נשלט, ניתן להשתמש בדופמין לשמירה על לח דם תקין וזרימת דם טובה לרקמות הגוף. במקרים קשים יש צורך בהנשמה מלאכותית של החולה.

טיפול בסטרואידים בשלב מוקדם הוכח כמפחית את חומרת המחלה ומקצר את משך הסימפטומים. למרות שבדרך כלל לא ניתן למצוא את חיידק הסטאפילוקוק בדם, מקובל לתת טיפול באנטיביוטיקה מתאימה, מקבוצת הפנצילינים המתקדמים (למשל: נפצילין). מתן אנטיביוקה מפחית מאוד גם את הסיכון לחזרה של התסמונת.

בכל אישה בגיל הפוריות המגיעה בזמן המחזור עם התסמינים שתואור לעיל, ומשתשמשת בטמפונים, כדאי וצריך לחשוד בתסמונת ההלם הרעלני – טיפול מתאים מהיר ויעיל יכול לסיע בהבראה מהירה יותר ושלימה יותר. יותר.

יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך