לטגן מעט בצל קטן קצוץ עד להזהבה, להוסיף כ- 2.5 כוסות דלורית/בטטה ו-2 כפות קמח ולערבב עד שהקמח מצפה את הירקות ומאבד מהצבע הלבן שלו. להוסיף מים שיכסו בשני ס''מ את הירקות. להוסיף מעט טימין, להרתיח, לכסות ולבשל כשעה ברתיחה עדינה (בועות קטנות כמעט בכל מקום). לטחון את המרק עם בלנדר/ סטיק בלנדר או להעביר דרך מסננת. להוסיף מלח ופלפל שחור, לחמם ולהגיש עם או בלי שמנת מתוקה/ חמוצה.
אפשר גם לאפות דלורית/ בטטה, לרסק/ לטחון, להוסיף מים ותבלינים ולחמם.
מרק פשוט יותר אפשר להכין כמו שהציעו כבר (אני קוראת לזה 'גרסת אמא') ע''י קציצת ירקות שונים, הכנסה למרק ובישול. בצל, גזר, סלרי ותפו''א הם בסיס טוב למרק. פלפל ירוק/אדום, או כרוב הייתי מוסיפה במידה כי הם מוסיפים טעם חזק.
למרק משביע יותר ניתן להוסיף גריסים, קטניות, פסטה, מעט סולת.
למרק שעועית שחורה הייתי מוסיפה מעט כמון (כפית או כף, לפי גודל הסיר והטעם), שום ואורגנו.
למרק שעועית לבנה הייתי מוסיפה כף או שתיים רסק עגבניות ופפריקה.
למרק עדשים- חוויאג' למרק או מעט קארי.
מרק בצל פשוט ניתן להכין ע''י קציצה של בצל ענק (מסוג הבצלים הגדולים והמתוקים יותר) וטיגון במעט שמן, על חום נמוך בסיר מכוסה כ-45 דקות עד שהבצל נהיה חום ורך מאוד. להוסיף מים, להרתיח ולבשל כרבע שעה. להוסיף מלח ופלפל שחור. לפזר מעט גבינה צהובה על המרק לפני ההגשה וצנים/קרקר יהיה גם כן נחמד. לא חייב גבינה אבל זה מוסיף המון.
יש מתכון למרק עגבניות בשרשור למטה.