כמו שאריק אמר- תופעה נפוצה ומוכרת.
זה לא שאני כותבת מניסיון אך אני יכולה לומר את מה שנראה לי:
ה-שאלה כאן שחברה שלה צריכה לשאול את עצמה היא: אם היא כ"כ מוצלחת- האם היא גם מחפשת בחור מוצלח לא פחות ממנה? אולי אפילו "רק" בתת מודע?
אם התשובה היא כן- לא פלא שבחורים אומרים לה לא. למה? כי היא משדרת להם, אולי אפילו בלי שהיא שמה לב, שהיא לא מעוניינת בהם. שהיא יותר מהם. שבשלב מסויים, מין הסתם היא תיפרד מהם... הגיוני ממש שבחור פשוט יחליט לחתוך מעצמו במצב כזה.
אם התשובה היא לא (לא כי היא חלילה מתפשרת אלא כי היא מבינה שמה שחשוב באמת זה פנימיות ולא דברים חיצוניים שמשפיעים על מה שנקרא "הצלחה")- זה עדין לא אומר שכאן זה נגמר. יכול להיות שהיא קצת משדרת גאווה? אולי קצת מרגישה את עצמה, לא בכוונה, "מעל" הבחור?
לדעתי, בחורה מוצלחת מאד שיוצאת עם בחור צדיק וחכם- גם אם הוא לא מלך היופי כמוה, גם אם הוא לא גאון כמוה, אם היא תנהג בענווה- ותאמין באמת שהבחור שעומד מולה יש בו מידות טובות שגורמות לו להיות לא פחות ממנה- רק אז היא תוכל לשדר שהיא באמת מעוניינת בו. במצב כזה הבחור ירגיש טוב עם עצמו, שהוא יוצא עם אחת שבאמת מעריכה אותו.
עוד דבר שאני רואה לנכון לרשום: עוד שאלה חשובה שכדאי לחשוב עליה היא, מהי "הצלחה"?
לצערי אנחנו חיים בחברה שטחית בה הצלחה מוגדרת כ: מראה חיצוני טוב, חכמה- הצלחה בלימודים (ציונים טובים וזה ולאו דווקא חכמת חיים), כמה חברים יש וכו'.
כדי שבן אדם יפה,חכם,עשיר וכו' יוכל להגיע לענווה אמיתית לדעתי זה מתחיל מזה שהוא יבין שהדברים הללו- הם מהקב"ה בלבד! והם הבל... בן אדם מוצלח באמת זה בן אדם בעל מידות טובות ומעשים טובים! נקודה סימן קריאה!!
ולכן גם בחורה מוצלחת- שהיא מוצלחת גם בדברים "השטחיים" שרשמתי קודם, אם היא תעשה לעצמה סדר עדיפויות נכון לגבי מה באמת חשוב בחיים ומה לא, זה יכול לגרום למחסומים לעבור.
סדר עדיפויות אומר שאין הכוונה שצריך לוותר על הדברים הכביכול שטחיים- כמובן שבחורה בעלת תואר שני לא צריכה לצאת עם אינסטלטור. אך הכוונה היא שגם אם היא תצא עם בחור חכם אך לא גאון כמוה- היא עדין תעריך אותו כי היא תדע שמה שחשוב באמת- יש בו. ולכן הוא לא פחות ממנה גם אם הוא לא מוציא מאיות. וגם אם אין לו מיליון חברים.
סורי על החפירה, מקווה שעזרתי.