מישהו יודע איפה מוכרים בזול "אביהם של ישראל"?איש השקים
יש לי את הספר הראשון, אם אתה רוצה (מסירה)דינה ל.
אני מוכנה לקבל אותו...נקודה למחשבה
דברי איתי דינה ל.
פעם קניתי בזולכתר הרימון
בחנות ברחוב הצבי (ליד תחנה מרכזית), ליד בזק.
לא זוכרת איך קוראים לחנות, אולי משהו עם תכלת.
שמעתי שהולך לצאתyosi90
‏"אביהם של ישראל הסיפור האמיתי" (ח"ו לא בא להביע זילוזל ברב!!!! לדעתי רוב המוחלט של הסיפורים לא מדוייקים.......או שחסר פרטים שניתן להסביר אותם ע"י טבע פשוט....)
זה רציני...?דינה ל.
ותזהר. אתה פותח תיבת פנדורה מסוכנת! /אור אדום ואזעקה/
זה לא ברצינות!!!!!yosi90
הספר לא ברצינות דעתי האישית כן....
תן לנו הסבראיש השקים
"אביהם של ישראל - הסיפור האמיתי"שורש וגרביים

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/256621

וכל מילה נוספת מיותרת

זה היה די מבחיל..הרועה

גם אני לא בקטעים של ספרים כאלה אבל טענה כזאתי היא די שפלה.

הוצאת שם רעאיש השקים
אוקיי, תן לי הסבר משכנע לעובדות הבאות:שורש וגרביים

1. הרב מרכי אליהו הוציא שני ספרים בימי חייו. (דרכי טהרה, סידור קול אליהו, והערות על קיצוש"ע)

2. בנו לא הוציא ספר מקורי מימיו. (אני לא מכיר, אשמח אם תתקנו אותי)

3. מייד לאחר מותו, מתחילים לצאת לאור ספרי מעשיות בקצב מהיר מאד.

לא נראה כאילו יש כאן פיצוי על משהו?

או ניסיון לתפוס עמדה כממלא מקום?

הרב כדורי לא הוציא ספרים, מה זה אומר עליו?איש השקים

שיעוריו של הרב מרדכי אליהו זצ"ל יצאו בעלוני "קול צופייך" אן זה משנה..

אגב גם משה רבינו לא ממש הוציא ספר מימיו מה זה אומר עליו?

יצאו גם ספרים כאלה לפני מותו כמו "דורש טוב לעמו" של הרב זעפרני, אבל זה לא רלוונטי, הספרים יצאו כדי לחזק את עמ"י.

גם אם יש לך חשש כזה, שיש כוונות נסתרות בהוצאת הספרים. מי התיר לך להכפיש את הרב בגלל החשש שלך? האם טרחת לדבר איתו על זה לפחות? 

זה בדיוק מה שנקרא להוציא שם רע

אני לא מכפיששורש וגרביים

מה אמרתי? 

הוא עושה לעצמו יחסי ציבור, וזה לגיטימי

רק צריך להכיר בכך ולהבין אתה זה.

הרבה רבנים עושים את זה בדרכים שונות.

ועוד משהו קטן:

תנסה להיזכר לפני כמה זמן התחלנו לשמוע על הרב שמואל אליהו בזירה הארצית?

רק לפני 6-7 שנים

מזל שיש עלוני שבת וארגוני חזרה בתשובה וספרי אביהם של ישראל ועוד עמה דברים

אחרת לא היינו זוכים להכיר את הרב

במילים אחרות אתה אומר שכוונת הרב בהוצאת הספריםאיש השקים

זה לצרכיו האישיים וזה בהחלט הכפשה.

את הרב שמואל אני מכיר לפוחות 12 שנים וכבר אז הוא מגיע לכל מקום שהוא חושב שאפשר להשפיע קדושה.

בכל אופן שמעתי לא מזמן מעוזר שהיה עם הרב הרבה שנים שהרב אומר שהוא רוצה להבחר ולפרפר בבתי ספר להכניס יר"ש לילדים.

דבריך אינם מדוייקיםנפשי תערוג

רוב ספרי ההלכה שיצאו עד היום היו כתובים עוד בימיורק שאף אחד לא היה מוכן להוציא אותם בלי שהרב יעבור עליהם, ובצדק

מחוסר זמן מובן (הרב היה מנצל כל שניה ושניה) הוא לא הספיק לעבור על הספרים

ואז כבר התאשפז וחיכו שהוא יהיה חזק יותר כדי שהוא יצליח לעבור על הספרים בנחת, דבר שלצערנו לא קרה

כיום עוברים על ספריו תלמידיו המובקים, בניו והרב שמואל זעפרני.

הקטע של ספרי סיפורי ה"מעשיות" כמו שאתה מכנה אותם

לא בא בקטע של מעשיות אלא בכדי ללמוד את דרכי החיים של הרב, כמו שמשמש רואה איך הרב מתמודד עם מגוון סיטואציות וכך לומד, זה שמשולב בסיפורים האלה גם הרבה ניסים, זה בגלל שכל מי שהיה בסביבות של הרב בחייו ידע שהרב מלומד בניסים.

ודרך אגב, הספר "דורש טוב לעמו" של הרב זעפרני על הרב אליהו יצא בשנת תשס"ז, שהרב היה בחיים, מתפקד ובקיא. (דרך אגב, הוא מתכנן להוציא עוד כמה כרכים לספר, אבל את זה הוא תכנן עוד הרבה לפני שהרב נפטר, הם כתובים אצלו במחשב, צריך לעשות להם הגהה, עריכה ועימוד)

עובדה 2 נכונה בהחלטשורש וגרביים
והיא העיקר כאן
עובדה 2 לא נכונה, וגם עובדה 1..אדם כל שהוא

לגבי עובדה 1, הרב שמואל כ"ץ התחיל לעבוד על שו"ת הרב הראשי (תשובות לשאלות שנשאל הרב מרדכי אליהו) בחיי הרב אליהו, והכרך הראשון יצא בחייו (כמדומני שהרב אליהו עבר על הכרך הראשון ביסודיות, אבל איני בטוח).

לגבי עובדה 2, בדיקה בקטלוג בית הספרים הלאומי, שזמין באינטרנט, מראה שהיא לא נכונה.

ולגבי עובדה 3, טבעי לחלוטין שבן רואה צורך להנציח את דמותו ומורשתו של אביו אחר פטירתו.

אז מה אתה בא להגיד?שורש וגרביים
אשמח אם תאיר את עיניי לגבי 2
בויקיפדיה כתוב שהוא ערך את כתבי אביו.
בפרסומים השונים (ויש הרבה) לא ראיתי מעולם משהו שהוא כתב.

ביזוי ת"ח חמור ! ,אני מוחה בךשואף לאור
עבר עריכה על ידי שואף לאור בתאריך כ"ז בתמוז תשע"ג 18:13

טענה נוראה שבינה לבין המציאות פעורה תהום..

הטענות שהבאת לא מספיקות לכלום,לא מספיקות כדי לא לדון לכף זכות אף אדם בינוני,ולא מספיקות בשביל לתרץ הוצאת דיבה שמבוססת על ניחושים וכל שכן שמדובר בתלמיד חכם גדול שאין חולק על כך...

לגבי הטענות עצמן,לא נכון !,ישנם עוד הרבה ספרים שלא מנית כלל ! כולל מאמר מרדכי וחוברות ,וישנם עוד כתבים רבים של הרב זצ"ל שעוברים תהליך כדי להוציא אותם לאור.

שוב, יחסי ציבור זה דבר לגיטימישורש וגרביים
כולם היום עושים את זה.
לא מבין למה אנשים קופצים כאן.

זה בסדר, הרב שמואל אליהו הוציא הרבה ספרים כדי לפרסם את עצמו וכדי שכולם יכירו את תורת אביו, זה הגיוני.

צריך רק לזכור את המשפט ״מי שמנסה לעשות רושם, זה הרושם שהוא עושה״.
לא הצגת את הדברים כךשואף לאור

הצגת את זה כיאלו כל המטרה מאחורי הדברים אחרת לגמרי,מעין רמיית הציבור,כיאלו ויש "סיפור אמיתי" מאחורי ספרים שבאו לתאר את מסירותו וגדלותו של הרב אליהו זצ"ל.. ולא כיאלו וזה דבר לגיטמי שבא בנוסף.

אתה לא יכול לומר שיחסי ציבור הם לגיטמיים ולהציג פלטפורמה לפיה ח"ו הרב בעצם מנצל את המציאות בשביל זה,אתה לא מתייחס לנקודה הזו.

ואני מוחה על המשפט האחרון !

מעניין, אשמח לקבל פירוט או דוגמא.מישהו10
בבני ברק ברחוב כהנמן ישהדסדסאחרונה

חנות ספרים של הרב פנחב ראובן. ממש בזול

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך