שאלה על קומבינותאנונימי (פותח)

היי אני מעדיפה הפעם בעילום שם ברשותכם...

גם אצלכם בתחנה נתקלתם במקרים כאלה?

מישהו שגמר קורס חובשים (לא נהג), ושבוע אח"כ  בערך 5 או 6  משמרות אחרי שהתחיל להתנדב כבר נכנס לקורס בכירים, עונד דרגות מתן-שני (אחרי חודש התנדבות!) , קיבל הרשאה לעלות לנט"ן, קיבל וסט-כוננים וכמה זוגות מדים ספייר, ונדמה לי שגם מסתובב עם ביפר או מירס.

אני שואלת,  איך אנשים מצליחים לקבל את כל הדברים האלה בגיל 18, כשמתנדבים מבוגרים וותיקים לא מקבלים אפילו חולצה ?! ?!

ענית על זה בכותרתב.ש.
עדיין...אנונימי (פותח)

הכל אני יכולה להבין, אפילו זה שהוא מקבל קורס מתקדם תוך שבוע שבועיים מתחילת ההתנדבות, אפילו את הוסט והביפר...

אבל הקטע של הדרגות מחרפן.   באתר של מדא כתוב שאלה דרגות שמקבל מישהו עם ותק של 5 שנים ומעלה ו5 השתלמויות מקצועיות!

http://www.mdais.org/327/

איך מישהו שמתנדב פחות מחודש מקבל אותה???   

תשובות-אנונימי (פותח)

כדי להיות מקומבן במד"א אתה צריך להיות-בן של או אח של וכו'\ללקק למערכת(להתחנף לבכירים,להלשין על מתנדבים שהם כוננים באיחוד,שהם עושים דברים נגד החוקיםוכו')וגם כשדופקים אותך לקבל את בשקט ולא להתלונן\להיות בחורה יפה שקשורה לבעלי תפקידים...\להפוך את מד"א לחייך השניים-לטחון משמרות,לעזור  בדברים שלאו דווקא קשורים להתנדבות עצמה-לעזור במשרד מתנדבים, לעזור במחסן וסתם להיות בתחנה ולהכיר אנשים שיכולים לעזור לך להתקדם...

אין מה להגיד ארגון מסריח....אני משתדל להתרחק מכל הסירחון הזה וככה אני יכול להמשיך להתנדב בשמחה.

סליחה???אנונימי (פותח)

נשמע שאתה חתיכת אגו מנייאק (לא במובן הקללה, אלא במובן המילולי של הביטוי).

לעזור במשרדים השונים, או במחסן - זה חלק מההתנדבות לדעתי. לא חייבים להיות בכיסא הקדמי באמבולנס ולנסוע בקול סירנה רמה "להציל חיים", בכדי להיות לויאלי למערכת.

לטחון משמרות - מה רע בזה? אם מישהו יכול, וזה טוב לו, בכיף! אני עושה משמרות בכל פעם שאני יכול. בשביל להתמקצע.

להיות בחורה יפה שקשורה לבעלי תפקידים - נשמע שמשהו יושב על ליבך. מכיר גם גברים מכוערים הקשורים לבעלי תפקידים. כנראה שאתה רק מכוער ובלי קשר לבעלי תפקידים. כיעור חיצוני אינני יודע להגיד, אבל אופי מכוער בטוח יש לך. רואים זאת לפי השתן שאתה מטיל מהמקפצה על המערכת.

כשדופקים אותך לקבל את זה בשקט ולא להתלונן -  לא מכיר אף אחד שסתם את הפה, רק בשביל להתקמבן. ולרוב מי שמקומבן, לא נדפק.

להלשין על מתנדבים שהם כוננים באיחוד,שהם עושים דברים נגד החוקים - מי שכונן באיחוד הצלם, ומגיע בתור מד"א, ומעביר מידע לאיחוד הצלם, עובר על חוק מדינת ישראל, מה גם שבהצטרפות למד"א חותמים שלא נמצאים בשום מערכת אחרת. אין שום סיבה לתת לו להמשיך להתנדב במד"א. שיחליט מה כדאי לו יותר. מה גם שאיחוד הצלם היא מערכת מושחתת הרבה יותר ממה שמוצג כלפי חוץ. לגבי מתנדבים העוברים על החוק, אני משער שכוונתך היא לא לחובש בכיר המבצע אינטובצייה מצילת חיים בתוואי פינוי מרוחק, אלא לדברים אחרים שכולנו יודעים מה הם. לא סתם אומרים עליהם שהם "עוברים על החוק" ודי לחכימא ברמיזה.

ללקק למערכת - עובד כך בכל מערכת היררכית. מי שהמנהל רואה ומכיר, וכשיצטרכו עזרה המנהל פונה אליו והוא בא, כשיצ'פרו, הוא יצ'ופר.

להיות בן או אח של - מה לעשות, קשרי דם תמיד עובדים. גם במקרה זה נשמע שיש לך בטן מלאה על הנושא. לך להוריך והתלונן בפניהם למה הם נשארו בבית ולא התנדבו להצלת חיים. (נשמע לך מוגזם? אז אל תתלונן על כך פה).

במקרה לאחר זמן יפה במד"א-הוא צודק.כתמר יפרח

כדי להתקדם צריך "ללקק", זו אגב מילה שלמדתי במד"א..וזו גם הסיבה שלא המשכתי להתנדב..

דבר ראשון תרגע,אנונימי (פותח)

תנהל את הדיון בצורה מכובדת ואל תרד לפסים אישיים כי זה מוריד את הרמה של הדיון.

דבר שני ועקרוני-במערכת מתוקנת יש חוקים ונהלים שעל פיהם אפשר להתקדם ולא ע"פ הרגשות ותחושות של בעלי תפקידים כאלו ואחרים.

כנראה שדברי לא הובנו אז הבאר אותם-כשכתבתי שהמערכת מסריחה, התכוונתי לזה שאנשים מלקקים למערכת ושבחרות נהיות 'מאהבות' לבעלי תפקידים ובזכות זה הן מתקדמות ולא  התכוונתי לאותם אנשים שטוחנים משמרות ועוזרים למשרדים השונים שהם יבורכו למרות  שזה לא חלק מההתנדבות שהתחייבת לה כשנכנסת למד"א.נקודה

לכן,אם אדם מתקדם בזכות העזרה שלו למשרדים או שהוא עושה הרבה משמרות שיבורך. 

לגבי הדברים שאני עומד עליהם-מי שם אותך להיות שוטר על שאר המתנדבים ולהלשין עליהם?למה אתה חושב שאדם שמלשין על אנשים עושה את זה?הוא עושה את זה כדי ללקק למערכת, כי הרי איזה עוד אינטרס יש לו לעשות את זה?(וכשכתבתי "ללקק למערכת" התכוונתי לאנשים שדורכים על מתנדבים אחרים כדי להתקדם ולא מה שפרשנת אותי שללקק זה לעזור למערכת..)

מדהים איך ההנהלה של מד"א הצליחו להרעיל את המתנדבים של מד"א נגד איחוד..אני לא אומר שכל המתנדבים של איחוד הם מקצועניים ושפיצים..אבל בתור אחד שמכיר לא מעט מתנדבים של איחוד יש כאלו מאד מקצועניים ודרך הגב כנראה שאתה מתנדב חדש...אולי אתה לא יודע אבל רוב הכוננים של איחוד הם מתנדבי מד"א לשעבר שעברו אותם הכשרות והתנדבו באותם אמבולנסים שאתה מתנדב...אתה לא יודע כמה חובשים ואפילו נהגים במד"א שיש להם ציוד והם כוננים כי הם מקומבנים והם לא יודעים את החומר והם רמה 0 במקצועיות ואותם אנשים שאתה קורא להם "איחוד הצלם" יודעים הרבה יותר מהם...

תגיד לי, זה שמישהו הוא אח של או בן של הוא אמור להיות יותר מקומבן ממישהו אחר במערכת ממוסדת ושמתפקדת תחת משרד הבריאות אתה כנראה לא מבין איפה אתה נמצא... אתה לא מתנדב בחברה פרטית שהבעלים מחליטים את מי לקדם ואת מי להעזיב.

אתה חי בסרט שמי שמקומבן מנצלים אותו פחות...להפך מנצלים אותו הרבה יותר כי הוא עדיין רוצה להשאר מקומבן ולמצוא חן בעיני המערכת.

אתה כנראה עוד יחסית חדש במערכת ...לכן אתה לא הבנת את מה שכתבתי...כדי להמשיך להתנדב בשמחה במד"א אתה חיים לסתום את האף כדי לא להריח את הסירחון להיות חבר של אנשים טובים ולהתמקד בהצלת חיים.

המשך יומטוב שיהיה לך.

מסכים,ויש לי משהו להוסיף-קלמן זלמן

היהי אצלנו בתחנה מצב אבסורדי, יש מתנדב שהיה נוער שאבא שלו מהעובדים הותיקים בתחנה, וכשהוא היה נוער הוא היה עושה לילות ונטני"ם אפילו שהוא לא היה מורשה,וכולם ידעו על זה אבל אף אחד לא העיר לו על זה.  חוץ מיזה שאבא שלו מהעובדים הותיקים והאחראי נוער לא רצה להתעסק איתו כי הוא היה כל הזמן בתחנה והיה קשור לכל העובדים והוא היה בקשר טוב עם האחראי לוגיסטי והאחראי מתנדבים הכללי לכן לא רק שלא העיפו  אותו בביטה(כמו שהיו עושים לשאר המתנדבים)הוא נהיה בערך הכי מקומבן בתחנה. זה מה שנקרא מערכת מעוותת

תגידו זה חדש לכם? יש היום מערכת שלא מקומבנת?-משה ר-אחרונה

(לצערינו הרב)

אין מסגרת כזה, היום גם בישיבות ואולפנות יש קומבינות ומי שמקורב לצלחת מרוויח, גם במערכת הצבאית יש והרבה..

בקיצור זה נגע שיש אותו בכל מוסד, אז במה מד"א שונים?

תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך