השבוע ביום שני נערך כנס של בניין-שלם בירושלים, עם כל מיני שיחות כאלה וזה (ביניהם גם של הרב אבינר, יוני לביא ועוד) בנושאים ממש מעניינים.
בקיצור, היתה שיחה אחת בנושא "מה רע במוזיקה חילונית?"....
בנוסף לכל הסיבות המוכרות, המרצה אמר סיבה נוספת: המוזיקה משפיעה לנו על התת מודע, וזה דבר שהוכיחו אותו מדעית במחקרים.
הוא סיפר על שני בחורים שרצו להתאבד בעקבות איזה שיר מאלף במיוחד (...) בנושא התאבדות, אבל אחד שרד בטעות (למרבה הצער, האקדח היה חלקלק מהדם של חבר שלו ולכן הוא פשוט החטיא את המטרה, ז"א את המוח שלו...). כשהוא סיפר שההתאבדות נעשתה בעקבות השיר של הלהקה ההיא, ההורים תבעו את הלהקה. לאחר חקירות וחפירות, גילו שבין שאר קולות הרקע בשיר הדיכאוני הזה, הכניסו גם את המילים "do it" באופן שממש קשה לשמוע אותן. חוקרים הצליחו להוכיח שזה משפיע על התת הכרה ויכול לגרום לבנאדם להחליט להתאבד!!! בגלל זה ההורים זכו במשפט...
ולסיפור אחר:
לפני כמה שנים הזמינו לכאן לארץ להקה מפורסמת ומצליחה מחו"ל (שנכנסה מתישהוא לספר השיאים של גינס...) לשיר לכבוד יום העצמאות. הם חיברו שיר מיוחד לכבודנו – happy nation, אבל חכו רגע לפני שאתן מתלהבות...
שמתי כאן קישור לשיר הזה ב you tube. תשמעו רגע ממש את ההתחלה, עד הקטע שאיזו בלונדינית מתחילה לשיר "happy nation".... (לכל הצדיקות שבינינו, הרב אלייקים לבנון פסק שמותר ואפילו צריך לשמוע את זה, גם בתשעת הימים).
נכון מילים ממש מוזרות??ממש אי אפשר להבין מה הוא אומר... בויקיפדיה טוענים שזה בלטינית.
למעשה, זה בעברית (רק שהמבטא הנוראי של הזמר מצליח להסוות את זה...).
תשמעו שוב ותנסו להבין מה הוא אומר...
הצלחתם?? אני בספק, זה ממש קשה...
המילים האמיתיות הן:
"על כנפי הנשר בעזרת האל
הייתי כאן לפני כולם
בינתיים אני אהרוג אותכם
הייתי כאן לפני כולם".
והינה עוד גירסא:
לא רוצה אתכם
אשנא דתכם
הייתי כאן לפני כולם
בינתיים אני אהרוג אתכם
הייתי כאן לפני כולם
סתם לידע כללי, אחד שם בלהקה (מן הסתם זה ששר....) הוא ניאו נאצי. נכון שהכל מקבל משמעות חדשה עכשיו??
תשמעו שוב את השיר ותנסו לשמוע את המילים, זה די קשה...
בקיצור, מסקנה: אל – תשמעו – שירים – לועזיים.
לכו תדעו מה משתילים לכם שם בין הצלילים...
וזה משפיע עליכם גם אם אתם לא מבינים את המילים או שומעים בכלל!!!!
אולי לא כולם כאלה, אבל לא נראלי שכדאי להסתכן...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
מועתק מאתר HPORTAL...