רצוי להתחיל את הארוחה המפסקת כשעה וחצי לפני תחילת הצום
מומלץ לפתוח את הצום בתה עם כפית דבש או סוכר
מאחר שלא ניתן למנוע את חסרונותיו של הצום, פנינו לבדוק כיצד ניתן לעבור אותו בקלות, בבטחה ובדרך הטובה ביותר. ויינר מציעה כמה טיפים מעשיים:
ארוחת בוקר מזינה - מומלץ להתחיל את בוקרו של ערב יום הכיפור בארוחת בוקר מזינה המכילה פחמימות מורכבות, כגון: לחם מחיטה מלאה או שיפון, דגני בוקר מחיטה מלאה, דייסת קווקר בתוספת מוצרי חלב, ביצה וירקות.
ארוחות במהלך היום - במשך כל אותו היום ועד לארוחה המפסקת יש לאכול כל 2-3 שעות, ארוחות קטנות עתירות בפחמימות מורכבות. המטרה היא לטעון את מאגרי הפחמימות המצויים בגוף, אשר ינוצלו על-ידו בשעות הצום הראשונות.
ארוחה מפסקת - בארוחה המפסקת רצוי להימנע ממזון מתובל, מלוח או חריף מדי וכן מאלכוהול. רצוי להתחיל את הארוחה כשעה וחצי לפני תחילת הצום. אכילה איטית ואוכל מגוון מגדילים את תחושת השובע ומונעים את הרגשת המלאות, הכבדות ואי הנוחות. הארוחה צריכה להכיל פחמימות מורכבות, כגון קטניות - אפונה, עדשים; דגנים - לחם, אורז, פסטה, תפוח אדמה, חיטה, כוסמת וקינואה. להוסיף לארוחה גם מזונות עתירי סיבים תזונתיים, כגון פירות, המשפרים את תחושת השובע ומשמרים אותה לאורך זמן.
הרבו בשתיים מים - מומלץ לשתות במשך היום עד לארוחה המפסקת כ-10 כוסות מים. גם בסיום הארוחה המפסקת חשוב לשתות מים, לפחות שתי כוסות. רצוי להימנע ממשקאות מתוקים הגורמים לתחושת צמא וכן ממשקאות המכילים קפאין, כגון קפה, תה, קולה ודומיהם.
הארוחה בסיום הצום - בסיומו של הצום מומלץ לחזור ולאכול לאט ובהדרגה. אכילה איטית עוזרת לעיכול המזון ומגבירה את תחושת השובע. אכילה מופרזת מיד בסיום הצום עלולה לגרום להרגשה רעה. מומלץ להתחיל בכוס שתייה ממותקת (תה עם כפית סוכר או דבש) ולהמשיך במעט פירות יבשים או פרוסת עוגה דקה. בארוחה מומלץ לשלב מזונות שאינם עתירי סיבים תזונתיים, כגון לחם לבן, אורז לבן, פסטות ותפוחי אדמה; ולהימנע ממזונות המכילים סיבים תזונתיים, אשר יכולים לגרום להרגשת אי נוחות. יש להמשיך להקפיד על שתייה, שתיים עד שלוש כוסות מים לפני ובמהלך הארוחה. מומלץ להוסיף למזון מלח, כדי להחזיר לגוף את המלחים החסרים.






