מחפשת רעיונות לקישוט בי"ס,כיתה,מרחבי למידה וכו'..אנונימי (פותח)

רעיונות, עצות ותמונות לדברים שמצאתם ברשת או צילמתם בבית הספר שלכם- 

יעזרו מאוד מאוד!!

כל נושא, כל עיצוב ובכל תקציב..

מוזמנים לשתף

תודה.. 

אשמח לקצת יותר פרטיםחי(נ)וך

יש לי הרבה מאד חומרים, ואשמח לעזור.

בשביל זה, חשוב לי לדעת קצת יותר פרטים- זה בי"ס יסודי / תיכון, בנים / בנות, קישוט של כל הבי"ס, רק כיתתי וכד'.

בית ספר יסודי, תורני, קומות נפרדות בנים ובנות..אנונימי (פותח)

הצורך כרגע הוא בעיקר מחוץ לכיתות- במסדרונות, בכניסה לבי"ס.

אך גם קישוט כיתתי יסייע.. 

לפי דעתי גם קיר באולפנה יכול להתאים, אגאד להתאים אותו

ביקשתי- כי אני צריכה בעיקר השראה, רעיונות..

תודה!

קירות עם-חיהלב
ציור רקע ושיר/ חמשיר עם משהו מהנושא
לדוגמא על התחלות... פרידות חגים שגרה וכו
או סתם פתגמים יפים כמו "כשקשה לך סימן שאתה בעליה" וציור של אופניים...
תודה! יש לך במקרה צילומים של דברים??אנונימי (פותח)
אין לי איך להעלות-חיהלב
אבל יכולה לאמר איך בניתי:
עשיתי משהו לסופשנה על סיום ...
חיפשתי בגוגל תמונות תחת הכותרת קיץ תמונה שתתאים לי ומצאתי תמונה של 2 עצי דקל וחוף ים... נדפסתי אותה, והעתקתי ...
חיברתי 5 ברחסטולים, כאורך הקיר, נתתי למורה מוכשרת לצייר ולתלמידים לצבוע, בגואש, ואת השיר הדפסתי בגדול, ניילתי והדבקתי עם דבק חם...
כמובן שכתבתי שהכיתה שלי הכינה...

בתכנית שלי לעשות משהו כזה ביום הראשון ללימודים, ולתלות מיד... עם שיר על התחלות חדשות וקשיים של התחלה...
אבל למה מאנונימי? שואלת באמת...חיהלב
כנראה שיש סיבות אנונימי (פותח)

תודה על הרעיונות..

צריכה יותר רעיונות ביצועיים- חומרי אמנות, טכניקות וכו'.. 

רעיונות לקישוטחי(נ)וך

לדעתי, מכיוון שבד"כ יש הרבה קירות מחוץ לכיתות, כדאי לך לחשוב מה הנושא שאת רוצה שיהיה בכל קיר (אם את אחראית על כולם), למשל, קיר אחד- חגים, שני- תורה, שלישי- תפילה, רביעי- זהירות בדרכים, חמישי- ציונות, שישי- יצירות של התלמידים וכד'.

אחרי שאת יודעת מה הנושא, הרבה יותר קל לתכנן את הקירות.

מכל מיני סיבות, אני מעדיפה לא להעלות לכאן צילומים של קירות שהכנתי..

אכתוב רעיונות באופן כללי, ואם את מעוניינת בתמונות ממש- אשמח לשלוח לך באישי (בגלל שאת מאנונימי אני צריכה שתשלחי לי מסר..)

1) לתחילת שנה- בכניסה לבית הספר ניתן לכתוב בגדול "ברוכים הבאים" / "מתחילים בחיוך" ולהוריד מהתקרה חוטים עם סמיילים חמודים, או לתלות מסביב למילים סמיילים.

2) חגים ולוח השנה- כמובן, כל חג וזמן בפני עצמו. אני ממליצה על הספר "בחן ובקלות" של ברוריה ברק. יש בו הרבה רעיונות.

דוגמא לרעיון מהספר שלה: בתחילת שנה ניתן לתלות 2 יונים משני הצדדים וביניהם לתלות חוט. על החוט לתלות עם אטבים פתקים שהילדים כותבים בהם איחולים לשנה החדשה. מעל החוט לכתוב: "תחל שנה וברכותיה" וכד'.

3) קיר תפילה- ניתן לכתוב את המילים של השיר של אהרן רזאל המדבר על התפילה- "נתחזק בתפילה תמיד", ולשים תמונה של ילד מתפלל או תפילות ובקשות של התלמידים וכד'.

4)  קיר תורה- אם זה קיר שמחוץ לכיתה, אז צריך להתייחס לכל החומשים, ולא רק לחומש הספציפי הנלמד בכיתה, לכן ניתן אולי לכתוב את השמות של חמשת החומשים ומסביב לכל חומש לשים ציורים / אביזרים של דברים הקשורים ומאפיינים את אותו חומש, למשל בראשית - חלק מהבריאה, תיבת נח וסולם יעקב, חומש שמות- עשרת המכות, הר סיני וקבלת התורה וכו'.

5) קיר ציונות- אני לא יודעת בדיוק באיזה בי"ס את מלמדת, ואם שייך בכלל לעשות קיר כזה. אם כן שייך, מכיוון שציינת שאת בבי"ס תורני, לדעתי, כדאי שבקיר כזה יהיה ציטוט קצר של אחד מגדולי ישראל על התחלת הגאולה/ מדינת ישראל, וגם תמונות של רבנים שלקחו חלק בתנועה הציונית.

6) זהירות בדרכים- ניתן לשים ציור או תמונה גדולה של ילד / ילדה חוצים כביש / רוכבים על אופניים, וליד זה לתלות ציורים של ילדים על בתחום זהירות בדרכים, או כל מיני כללים של זהירות בדרכים (ילד עד גיל 9 לא חוצה לבד וכד').

אני מקווה שלרעיונות כאלה התכוונת, ושזה עוזר לך...

אשמח לתת עוד רעיונות בהתאם למה שאת צריכה. אם בחרת להכין קירות בנושאים מסויימים, תכתבי אותם בבקשה, ואז נוכל להתמקד יותר ולתת לך רעיונות ספציפיים.

שיהיה בהצלחה!

עזרת לי מאוד!! תודה רבה רבה!!אנונימי (פותח)

יש לך רעיונות למרחב כיתות א'-ב'? 

קירות, ציורים, דברים שנופלים מהתקרה, כל דבר שיעורר עניין וצבע..

רעיונות לקישוט- כיתות א-בחי(נ)וך

במרחב של כיתות א-ב אפשר להתייחס למספר נושאים:

1. התחלה של בי"ס (כיתות א)- אפשר לעשות קיר שכתוב בו "שלום כיתה א", ומסביב הרבה תמונות או ציורים של חפצים הקשורים לבי"ס- קלמר, ספרים, מחברות וכד'.

אפשר לעשות קיר שבמרכזו יש ילקוט גדול וכתוב: "מה בילקוט?", ומסביב לשים תמונות של כל הדברים שצריכים להיות בילקוט- ספרים, מחברות, קלמר, אוכל, בקבוק וכד'. (מומלץ מתחת לכל דבר גם לכתוב במילים במה מדובר, למשל מתחת לבקבוק לכתוב "בקבוק" מכיוון שזה השלב שבו הילדים לומדים את הקריאה, ובעזרת מילים כתובות הם יכולים לאט לאט לזהות את האותיות).

אותו רעיון אפשר לעשות עם "מה בקלמר" ולשים מסביב תמונות של מכשירי כתיבה.

2. רכישת הקריאה- כידוע, בכיתה א' לומדים לקרוא ולכתוב, ולכן בד"כ עושים קיר הקשור לכך. ניתן לעשות קיר עם בלונים פורחים שבכל בלון יש אות אחרת, ולכתוב למעלה "אותיות פורחות", או לשים הרבה פרחים, שבמרכז כל פרח כתובה אות אחרת, ובעלי כותרת מסביב יש ציורים המתחילים באותה אות (למשל ב- בית, ברווז, בלון).

בכיתה ב' הרמה כבר גבוהה יותר, ולכן כדאי לשים על הקיר דברים הקשורים לנלמד בכיתה, למשל, אפשר לתלות על הלוח את כללי הכתיבה, או לכתוב דוגמאות של תיאור דמות, מקום וזמן.

3. חשבון- כיתה א- ניתן לשים את המספרים עד 10 או 20 בצורה צבעונית וחמודה, או לשים מספר ולידו כמות מתאימה של חפצים / אצבעות (יש הרבה כאלה- ניתן בקלות למצוא את זה בגוגל), וכמובן, כדאי לשים גם את לוח המאה.

כיתה ב- ניתן לשים הסברים למושגים הנלמדים במהלך השנה, כמו- מנה, מכפלה, סכום וכד', או מושגים בהנדסה (גם את זה ניתן למצוא בקלות בגוגל), וגם את לוח המאה / לוח הכפל.

לדעתי, כאשר שמים כללים- לא כדאי לשים אותם בצורה מלבנית פשוטה- אפשר לעצב אותם ולשים אותם בעיגולים, משולשים או משושים- משהו מיוחד ומעניין, שיגרום לילדים להסתכל, ולקיר להראות יפה...

רעיונות לכותרות לקיר חשבון: "חושבים ומחשבים", חשבון שלי", "כיף חשבון", "מחשבים בהנאה".

יש כאלה שאוהבים לעשות קירות פעילים, זאת אומרת, שבקיר עצמו יש פעילויות שהילדים יכולים לעשות, למשל- לשים בצד אחד כרטיסיות עם תרגילים, ובצד השני- פתרונות, והילדים מזיזים את הכרטיסיות ומתאימים בין תרגיל לפתרון שלו. כמובן, שאם עושים דבר כזה- חשוב שהלוח יהיה די נמוך, כך שהילדים יוכלו להגיע אליו, וכדאי מאד לניילן את הכרטיסיות כדי שהן ישמרו.

4. שמות הילדים / ימי הולדת- ילדים מאד אוהבים לראות על הלוחות דברים שהם עשו או משהו שקשור אליהם ולשם שלהם, לכן ניתן להדביק עם דלת הכיתה מבחוץ ציורים קטנים, למשל של פרחים ועל כל פרח לכתוב שם של ילד, ובאמצע לכתוב: "גינת הפרחים שלנו", או לשים לבבות עם השמות שלהם וכד'.

את שמות הילדים אפשר לכתוב גם על דברים שמורידים מהתקרה- פרחים, עיגולים, לבבות, נרות (כי הם מאירים) ועוד.

דבר נוסף, ניתן לעשות קיר "יום הולדת" שבו כתוב מתי כל ילד נולד, באיזה חודש. ניתן שהקיר הזה יהיה קבוע מתחילת השנה (ויופיעו בו כל החודשים), או שהקיר יתחלף כל חודש, ובכל חודש יציינו למי יש יום הולדת. ניתן לעשות את הקיר עם בלונים, או עם ציורים של מתנות.

אם רוצים, ניתן לבקש מהילדים שיש להם יום הולדת להכין "תעודת זהות" על עצמם- מה הם אוהבים לעשות, כמה אחים יש להם, איזה מקצוע הם אוהבים וכו'- ולתלות גם את זה בקיר.

כמובן, שאפשר לעשות גם קיר תורה, בהתאם לחומש שלומדים וקיר חגים (שצריך להתאים לחומש הנלמד ולחג המתקרב).

שהיה ממש בהצלחה!

אם אתה צריכה- אשמח לתת עוד רעיונות...

אולי תתנו לי גם רעיונות?חיהלבאחרונה
כיתת חנמ בנים גדולים ברמה קוגנטיבית נמוכה...
מצד הענין היה מתאים לתלות להם מעל הלוח את האותיות, כמו בכיתה א אבל מפאת כבודם... נמנעתי...

אוקי- פינת יום הולדת, מה עוד מתאים להם? השמה עשינט "מפתחות להצלחה" כל אחד כתב מה עוזר לו להצליח וכו עם איזה פתגם של ר נחמן מברסלב. לא זוכרת...
צריכה עוד רעיונות...
מחטץ לכיתה- יש לוח תכנון חודשי עם פעילויות וימים מיוחדים מודגשים + כל חודש שתי דמויות הקשורות לאותו חודש עם 5 שורות מידע.
עוד קיר- חדשות, צילומי כתבות מעניינות.
קיר- עם קישוט מתחלף שיר / משהו שקשור לתקופה
קיר תמונות מהווי בית הספר.
*נ.ב. האם כדאי בתחילת שנה להוריד את התמונות של שנה שעברה? ושיהיה ריק עד שיתחילו לפתח...
התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך