עבר עריכה על ידי אחתעם_בטן בתאריך י' באב תשע"ג 12:40
אחרי שעם הגדולה היה לי ממש ככה, משעה 8 בערב היא היתה לא רגועה, סבלה מגזים, ואני כבר חשבתי שזאת גזירה ואין מה לעשות, פשוט לחכות שלושה חודשים שזה יעבור...
1. תנסי את שיטת הקסם של יוקטנה. כשמה כן היא, ממש קסם! עם הבן השני שלי: כל ערב בערך בשמונה בערב, כשראינו שהוא מתחיל להיות עצבני מגזים, לקחנו לכיור לעשות קקי, וזה עבד כמו קסם, אח"כ הוא ישן איזה 4-5 שעות רצוף, ואז קם כל שעתיים לינוק כרגיל. ככה עשינו במשך שבוע בערך, עד שראינו שהוא כבר מתרוקן לבד במהלך היום וכבר לא עצבני בערב, והולך לישון רגוע
2. אני דוקא מהמצדדות לישון עם התינוק במיטה, אבל אני רואה שכשהוא ישן איתי, הוא מתעורר לינוק כל שעה, ואני כל הלילה מסתובבת מצד לצד להניק וקמה סהרורית, אז החלטתי שהוא ישן במיטה שלו צמוד למיטה שלי, ואני לא מתעצלת ומתיישבת להניק, ולא בשכיבה...
3. אם את אומרת שהוא קם לינוק כל שעתיים-שלוש אני חושבת שזה סביר ואין לך מה להתבאס מזה, בעז"ה זה ישתנה, אבל כרגע הוא עדיין קטן וכנראה צריך את זה.
אני לא מבינה את המושג 'מחליף את היום בלילה', לא יודעת, לי זה לא מסתדר.
התינוק בימים הראשונים שלו צריך אוכל לעיתים קרובות, ולרוב בשעות הערב מערכת העיכול והמערכת החיסונית נכנסות לפעולה וזה דורש הרבה אנרגיה ומשאבים מהגוף, אז קשה לו יותר בשעות הערב והלילה.