שמעתי ת'שיעור של הרב סבג שהוא מספר..אנונימי (פותח)

על יהודי שהיה נאמן נורא ליוסף הצדיק,,,כל הזמן הוא רק היה בשכם והיה מתפלל כל הזמן אצל יוסף הצדיק...!

בקיצור היהודי הזה טס לאומן ,,,ושהוא חזר מאומן למי הוא בא??תנחשוו,,,,הוא בה ליוסף הצדיק..

והוא התחיל לבכות על הקבר שלו וכאילו הוא בכה מתוך חרטה למה הוא היה צריך לטוס לאומן וזה..

למה הוא היה צדיך לטוס עד אומן ,,,!

אז באותו רגע שהוא דיבר כך הוא נירדם על הכבר ויוסף הצדיק נגל אליו ואמר לו...

תסע כל שנה אני גם מגיעה לשם כל ראש השנה...

הרב סבג סיפר את זה,,,יותר בארכה הסיפור מספר הרב סבג,,בדיסק שניקרא "אומן אומן ראש השנה"...

והרב אמר שהסיפור הזה היה מופץ בעלונים...

חברה מישו מכיר תסיפור הזה?

אתה יודע כמה סיפורים ישדוד נחמן
רק מה? מי יודע איזה מהם סיפורים אמיתיים ואיזה לא?
בלי סיפורים "טובים" כל דרשה של כל רב תהיה די יבשה ומשעממת.
דוד נחמן הצדיק יש לך ספק ברב סבג????נ נח זה הכל
מה נראה לך הוא ממציא סיפורים???? היזהרו בלשונכם!!!! אני חייב למחות על כבודם של תלמידי חכמים!!!!
גם אני מוחה על כבודו של רבינודוד נחמן
והוא רבינו תלמיד חכם גדול, וכיום כל מי שרוצה את הפרסום הרציני ביותר המהיר והגורף חסידים ביותר מתלבש על רבינו ותורותיו, וזהו.
אני מוחה על כבוד רבינו!
אני מוחה על כבוד רבינו!
אני מוחה על כבוד רבינו!
אני קורא לכל אמיצי הלב יהודים טובים ואמיתיים להתחיל לפקוח עיניים אזניים מוח ולב, ולהתחיל לברר המדמה באמת לפי דרכי רבינו.
ואז כשיתחילו לברר את המדמה באמת בכל התבודדות וצעקה ובקשה ותחנונים, תיכף יאיר בהם, מי מהרבנים באמת תלמיד אמיתי של רבינו וראוי ללכת אחריו ולשמוע הוראותיו ולהיות מתלמידיו.
מה שכחתם כי אצלנו יש פורים למה?
כדי שנדע גם כי יש מצבים בהם מציאות מסוימת באה בלבושים שונים ממה שהיא באמת. כמובן יש מצב שאלו הלבושים השונים הם לטובה אך יש אוי ואבוי שאלו הלבושים מסתירים....
על האמת הכי גדולה יש המלחמה הכי גדולה, על האמת הכי גדולה מנסים לכסות ולהסתיר ולשנות ולשבש הכי הרבה.
ואת זה אי אפשר לעשות מרחוק או מבחוץ, צריך לכאורה להיות בתוך האמת בלבושיה החיצוניים ולשבש ולהסתיר ולקלקל.
ה"כוכב" האמיתי והקדוש בשמי ברסלב הוא רק רבינו, וכל כוכב עולה ומתפרסם צריך לבדוק טוב טוב בציציותיו.
כי אלו התלמידים האמיתיים של רבינו בורחים מן הפרסום והערצת הקהל, הם מחפשים רק להיות עם רבינו, הם לא מחפשים להיות רבנים גדולים וכו'.
אני מצטער אך זו האמת ונכון שקשה לקבל האמת ביחוד שעכשיו בעת הזו שמשיח מגיע לעם ישראל כולם כל כך בשקר.
ובבקשה לא להתבלבל, ולחשוב שהשקר נמצא אי שם במועדוני הלילה ותרבות החול, לא השקר האמיתי הקשה המסוכן שכולו בדקויות המביאות לכפירה הכי גדולה מסתתר כולו דוקא בין שורות המאמינים והרוצים ללכת בדרך השם (זה חלק מהאימון , תירגול, וחישול של היהודי האמיתי).
טוב שנחיה באמת, טוב שנפקח עיניים טוב שנדע מה מולנו, טוב שנתפלל לשם יתברך שיזכה אותנו ללמוד מרב אמיתי יראה שמיים ובטל כולו לקב"ה.
מה אתה בסדר?? הרב סבג כל הזמן מדבר על זה!!!נ נח זה הכל
אז נראה לך באמת שהוא כזה?? ה' ישמור איך אתה בכלל מדבר ככה??? הרב סבג הוא צדיק ענק מלא פשיטות תמימות אמונה שמחה קדושה וחיות כזאת שלא רואים במקום אחר עובדה שבאומן כולם פשוט נסחפו אחריו מתי שהוא נכנס לציון כולם פשוט נמשכו אליו כי הרב סבג הוא צדיק עצוווווווווווווום!!!!!!
דוד נחמן הצדיק יש לך ספק ברב סבג????נ נח זה הכל
מה נראה לך הוא ממציא סיפורים???? היזהרו בלשונכם!!!! אני חייב למחות על כבודם של תלמידי חכמים!!!!
בלי קשר לסיפור.מ.מ.י.ר
אני לא אומר שהוא נכון או לא נכון, לפי דעתי זו לא הנקודה.

נקודה ראשונה - הרי כל התפילות שמתפללים בעולם עוברות דרך מערת המכפלה!! כל מה שתתפלל לאומן, יעבור דרך מערת המכפלה.

נקודה שניה - הרב קוק כותב (משפט כהן, קמ"ז) -
"..ועיקר הקדושה של הצדיקים הראשונים, למי כל חמדת ישראל, הלא הוא באה"ק, ולמה לן לאהדורי דוקא על קברי חו"ל."

וממשיך הרב קוק וכותב:

"מ"מ אין הדבר ברור כלל לעניות דעתי לומר, שלא תספיק אהבת אבות העולם ישני חברון, עד שנצרך לצאת על זה מארץ ישראל לחו"ל."

אני לא אומר שאין קדושה בציון רבי נחמן זצ"ל באומן. יש בציון קדושה! (באומן האנטישמית יש טומאה, ורק בציון ר' נחמן יש קדושה. אך ורק שם; כל השאר - טומאה גדולה של ארץ העמים)
אבל אני מרגיש גם הרבה קדושה כשאני נוסע למערת המכפלה.

ועוד יתרון נוסף - נסיעה לאומן היא 650 דולר או יותר, ואילו נסיעה למערת המכפלה היא בסך הכל 50 שקל, והיא מחזקת את האחיזה בהתיישבות בחברון..
מי שבכל מקרה תיכנן לנסוע לאומן, יכול לתרום 630 דולר למשפחות נזקקות וכדומה, ובחמישים שקלים הנותרים ליסוע לחברון ולחזק את ההתיישבות ולהשיג לא פחות קדושה ממה שהיה משיג באומן, ואנחנו בדרך ל"ובא לציון גואל"..
יקיר השם ואוהב ישראלדוד נחמן
התפילות עוברות כולם דרך אבן השתיה שבהר הבית.
לגבי הקדושה בציון רבינו, כעת לעת בוא הגאולה תצטמצם הקדושה שם כמעט לגמרי כי כל חילותיה באים כעת לכאן, ארץ ישראל גופא.
לגבי הקדושה במערת המכפלה - נכון היא תשאר וכעת לעת הגאולה תגבר עד כי תסלק את השיקוץ הבנוי מעליה לנצח.
אך אל תשכח כעת לעת בוא הגאולה אברהם יצחק ויעקב יתגלו כאן בגוף בשר בארץ ישראל.
אברהם אבינו בחיפה.
יצחק אבינו בקרית גת.
יעקב אבינו בירושלים.
יוסף בבאר שבע.
בנימין בנהריה.
ראובן בירושלים.
שמעון בבית שמש.
לוי בבית שמש.
יהודה בבני ברק.
דן בעיר העתיקה ירושלים.
נפתלי בעיר העתיקה ירושלים.
גד בשומרון.
אשר בצפת.
אפרים באלון מורה.
מנשה בחברון.
אליהו הנביא בבני ברק.
שאול בן קיש בתפרח.
שלמה בן דוד בחיפה.
נח בן למך בקדיתא.
חנוך בן ירד ברחובות.
קלונימוס קלמן שפירא בביתר עילית.
ישעיהו שפירא בבית שמש. (גם עכשיו הם שני אחים).
איתמר ואלעזר בני אהרון בצפת.
נדב ואביהו בני אהרון בבית שמש.
הרשימה ארוכה...
ומה יקרה אם יתרגלו למצב החדש שהצדיקים בגוף ולא בציון באדמה?
ברוך שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה.
דוד נחמן חידשתה לי משו יפה אבל סתם שאלה...אנונימי (פותח)
יהיה גם איזה צדיק בתל אביב מתי שהוא...?[[לא שאני גר שם]]
סיפור נפלא!ד.לוי
האמת שאני לא מתפלא מהסיפור וזה ברור לי כשמש שכל הצדיקים נמצאים אצל רבינו בר"ה כי הרי רבינו בעצמו אמר:
" אותי צריכים כל העולם...אתם יודעים בעצמכם איך אתם צריכים אותי אלא אפילו כל הצדיקים צריכים אותי..."

דוד נחמן: בינינו, כנראה שאתה לא מכיר את הרב סבג, כשתכיר אותו תבין מה זה ענוה ומה זה לברוח מהכבוד...
תשובה למתן וגם לדוד לוידוד נחמן
טעיתי מחילה, איני מכיר את הרב סבג אך שמעתי קולו בדיסק בטרמפ שנסעתי - וקשה לי, אך מוטב שאבדוק אני בציציותי . וגם דברי נאמרו ככלל ולא רק כלפי רב זה דוקא.
וסליחה ומחילה כי אכן:
זבולון בן יעקב בתל אביב (טבעי שיהיה כך - לחוף ימים ישכון).
ורבי לוי יצחק מברדיטצוב בבני ברק.

וגם בבקשה לא להסחף בדמיונות, הקב"ה נטע צדיקים בעולמו כדי שיהיו כעצים המצלים לכל המבקשים צילם ושם צדיקים אלו בכל העולם.
גם בראש השנה אלו הצדיקים נמצאים במקומם ומצלים על החוסים בהם, בראש השנה רבינו כולל אותם בתוכו ואור נשמתו (נשמה היא רוחנית) מתפשט ומאיר בהם במקומות שהם נמצאים שם.

נכון שהם כולם צריכים אותו, אך הם אינם באים בראש השנה אליו, אלא זהו תאור למצב רוחני בו נשמת צדיק האמת ראש בני ישראל מתפשט אורה בכל נשמות ישראל בראש השנה.

מה יקרה אם בברסלב יחזרו כולם לשפיות הדעת, ושכל קדוש ומיושב בדעת האמת של רבינו, ולא אגדות ודמיונות חדשות לבקרים, ששוטפים את המוחות הצמאים ומבלבלים אותם בדברים לא מדויקים ואפילו מופרכים ביסודם.
זה דיבור של רבינו לא ממני...ד.לוי
שלא תבין אותי לא נכון, אני לא אומר שחוץ מרבינו אין עוד צדיקים בעולם אבל אני מאמין באמונה שלמה בדיבורים של רבינו כולל מה שהוא אמר " אני איש פלא ונישמתי פלא גדול" - "חידוש כמוני לא היה בעולם" ג"ם הצדיקים צריכים אותו" ועוד...

ומה תגיד על התנא רבי שמעון בר יוחאי זיע"א שאמר בדורו (אני לא בדיוק זוכר את המילים שהוא אמר) "אם יש צדיק בעולם זה אני, ואם יש שתיים, זה אני והבן שלי"
אז מה, לא היו עוד צדיקים בזמנו?! בדור של תנאים ענקיים?!
מ.מ.י.ר ודוד נחמןנ נח זה הכל
למ.מ.י.ר אל תשכח/י שאנחנו לא נוסעים לאומן בשביל אומן אלא בשביל רבינו אז מה לעשות שרבינו נמצא באומן ככה הוא ביקש ואנחנו ממלאים את רצונו וזה הטעות של העולם שכולם חושבים שאנחנו נוסעים לאומן, אנחנו נוסעים לרבינווווווווווווו

ודוד נחמן לא הבנתי מה עשית שם עם הצדיקים וכל הערים אם אפשר הסבר בבקשה אני ישמח!!!
עם ישראל מאמין כי לעת הגאולהדוד נחמן
יעמדו כל הצדיקים בגוף בשר חי, כאן ביננו.
היתה בעיה כי כולם חשבו שהם יצאו מהקברים ממש, רק שידוע כי כל נשמה עוברת כמה גלגולים ובכל גלגול יש לה גוף, אם כך לפי הסברה שקמים מהקבר הרי לפחות לכל צדיק יקומו שלשה גופים ומה יעשה במי יבחר.......?
אם כך פשוט הגופים כנראה לא יהיו אלו שבקבר אלא השם מוליד אותם בדרך הרגילה כמו כולם , וכמו שכולם לא זוכרים מה היו בגלגול הקודם כך גם הם.
עד שמשיח מעיר את כולם והםכרים מי הם ומה הם.
ורשמתי רשימה חלקית של אלו הצדיקים ואיפה הם גרים היום בגוף בשר ביננו כי כעת עת הגאולה ותיכף מתעוררים כולם.
ורציתי שתשמחו שהם פה.

ולגבי הרב סבג שכולם נסחפו אחריו באומן ובכלל, זה בדיוק הנקודה שמדאיגה אותי ומעוררת בי חשד לגבי מה עוד מסתתר שם שכולם עוד לא יודעים ומרוב ההסחפות גם לא שמים לב.

ואלו הצדיקים שרשמתי ברשימה אני מכיר את כולם ואוהב אותם בכל מאודי ומוכן למסור נפשי וחיי עבורם, כך שאם מישהו חושב עלי שאני מאלו שחולקים על צדיקים אני מדגיש צדיקים, צדיקים ברור, חס ושלום וחס וחלילה ומוטב מותי ולא אחלוק על צדיקי השם יתברך.

רק שהיום יש (רבינו דיבר מהענין הזה) הרבה ....

שבוע טוב.
דוד נחמן אני מציע לך לשמור על לשונךנ נח זה הכל
ולא לחלוק בטיפה אפילו על הרב סבג הצדיק שהוא בעצמו מדבר כ"כ הרבה על להתרחק מהכבוד ועל הצדיקים של שקר ועל תמימות ופשיטות תאמן לי צדיק אמיתי הרב סבג ובאמת אני מציע לך להיזהר בלשונך.....ובקשר לצדיקים מאיפה אתה יודע מי נמצא איפה???
תודה על הצעתך לשוני שמורה ברוך השםדוד נחמן
טוב מאד!
אכן נודע הדבר, כי כך רצון השם יתברך היה להודיע. (ובודאי לא היה מודיע לבעל לשון שאינה שמורה!)
וגם אם יקשה הדבר ולא יאמינו בתחילה הרי הנה אני את שלי עשיתי כתבתי האמת בעובדותיה, וממילא העת להתגלות קרובה ויראו כולם כי אכן אלו העובדות, ואלו הצדיקים, ברוך השם.

ואני מסכים כי כדי שיהיה הברור שלם וחלילה לי מעוון שאתה שכה רוצה להעמידני על טעותי תעזור לי בכך שתעשה לי קשר עם הרב הזה, ואוכל לדבר איתו ואפילו לנסוע לפגשו הוא הוא יבוא לפגוש אותי.

ואם טעיתי אחזור בי ואעשה תשובה קבל עם ועדה, ואם לא טעיתי תעשה אתה תשובה. העיקר שתתקיים האמת כי כבר הגיע העת לכך וגם הקב"ה רוצה שיהיה אמת אצל עם ישראל.
חס ושלום אחי אני לא אמרתי שמה שאתה אומר זה שטויותנ נח זה הכל
אני לא פוסל אף אדם ואף דעה אבל להגיד דברים על רב אחר שאני מכיר ואני יודע מי הוא ולומר עליו דברים רעים קשה לי עם זה אז מחילה אם נפגעת לא התכוונתי לכך ולכן אין לי במה לחזור כי לא עשיתי שום דבר רע וסליחה אני מבקש כבר עכשיו אם נפגעת!!

ואם הבנתי נכון אתה קיבלת במסר מן השמיים את מה שאמרת???
התכוונתי ברצינותדוד נחמן
שאתה צודק כי עלי לעשות את הבירור רציני, למרות מה שראיתי (אולי היצר בלבל אותי) מחובתי לפגוש את הרב הזה, וביקשתי כי תעזור לי לעשות קשר איתו כדי שאוכל לפגוש אותו.
תודה מראש.
תוכל ךפגוש את הרב סבג בשעות היום בציון קבר בנימיןאריה ליפו
חס ושלום אחי אני לא אמרתי שמה שאתה אומר זה שטויותנ נח זה הכל
אני לא פוסל אף אדם ואף דעה אבל להגיד דברים על רב אחר שאני מכיר ואני יודע מי הוא ולומר עליו דברים רעים קשה לי עם זה אז מחילה אם נפגעת לא התכוונתי לכך ולכן אין לי במה לחזור כי לא עשיתי שום דבר רע וסליחה אני מבקש כבר עכשיו אם נפגעת!!

ואם הבנתי נכון אתה קיבלת במסר מן השמיים את מה שאמרת???
הכל עובר דרך מערת המכפלה אבל לא הכל עובר דרך אומןsara139
לכל צדיק יש ת'סגולה שלו ולכן אנו באים דווקא אליו.
לגבי הנק' האחרונה שכתבת עליה- נסיעה לנערת המכפלה עולה לי בערך 20 שקל ואילו נסיעה לר' שמעון עולה לי יותר מ70 שקל אז אני לא יסע לר' שמעון בגלל שעם הכסף אני יכולה ליסוע למערה+לתרום לנזקקים?....

לשרה -מ.מ.י.ר
אני מסכים איתך - תלמידים של צדיק, בד"כ ילכו לרבם, כיוון ששם הם מרגישים יותר חיבור נפשי לקב"ה. (הדגשה: לקב"ה!)

אם למישהו יש קפיצת הדרך מפה לציון של ר' נחמן באומן - אז סבבה. אבל לעבור דרך אוקראינה הטמאה (עוד נקודה היסטורית: אוקראינה הייתה אכזרית בדיוק כמו הגרמנים הנאצים בזמן השואה, ועשו מעשים ביהודים שקשה בכלל לעלות אותם במחשבתנו; היו שם כאלו עם מחשבות זדוניות לא פחות מהיטלר ימ"ש), בשביל קדושה?! את זה אני לא מסוגל לקבל!

אני לא מדבר על אסור או מותר, אלא מבחינתי - אני פשוט לא יכול לקבל את זה (אולי אנשים אחרים יכולים לקבל, שוב: אני לא מצליח).
ולכן הבאתי את המשפט שכתב הרב קוק:
"..ועיקר הקדושה של הצדיקים הראשונים, למי כל חמדת ישראל, הלא הוא באה"ק, ולמה לן לאהדורי דוקא על קברי חו"ל".

יש הרבה צדיקים וקדושים בחו"ל, אבל אם אני צריך לצאת לחו"ל (גם אם מותר לגמרי!!) - אני לא רוצה לעשות את זה. איך אפשר לצאת לארץ טומאת העמים, ארץ שהיא כל כך טמאה, טומאה נוראית, בשביל קדושה?!

והרי פה יש לי את קברי האבות, קברי הרבה תנאים ואמוראים, כל כך הרבה גדולי עולם - והכל בתוך הקדושה העליונה והנשגבה של ארץ ישראל - זה מספיק לי! גדולי עולם הללו שנמצאים בארץ ישראל מספיקים לי, ואינני רוצה לעבור דרך הטומאה הנוראית שיש בחו"ל גם לא בשביל קברי צדיקים.

בקשר לנקודה השנייה - תסכימי איתי שיש הבדל בין 650 דולר (כולל שינה והכל? או רק הטיסה?) ל70 שקל..
גם שרה אימנו ע"ה לגלגה... אבל יש דברים נסתרים מותקפונפון

מי יודע לכמה נזקקים תרמת והם באמת לא היו נזקקים?

הראשונה שנזקקת זו את!

הרחמנות הכי גדולה היא על עניי הדעת!!!

לפי הספרים הקדושים של רבנו, מבואר שמי שנותן צדקה לעני שלא הגון זה כמו פגם הברית! מי יודע כמה פגמים עוברים אלו שתורמים לנזקקים?...

לכן עיקר הרחמנות היא על עניי הדעת, לתרום להפצת דעת רבנו הקדוש שמלמד אותנו שהכל לטובה וכו' וכו'.

אני לא יודע אם חייבים לנסוע לאומן... מה שבטוח שחייבים להתקרב לרבנו ומי שמפספס את זה בגלל כל מיני חכמות, יש עליו רחמנות גדולה.

חזקי ואימצי שרה. השם יוביל אותנו ביחד לאמת ולדעת.
יש סיפוריםאנונימי (פותח)
איננו בונים את החיים שלנו על סיפורי חלומות אלא על פי הדרכת התורה הקדושה ורבינו הקדוש שאמר שאין בחוץ לארץ מקום התפילה! עיין ליקוטי מוהר"ן סימן ז' וסימן ט'.
רבנו גם אמרחגי עקיבא
באותו מקום בליקוטי מוהר"ן שלהגיע לבחינה של א"י, תפלה וכו' זה על ידי הצדיקים
ועוד אומר רבינו,ד.לוי
שהמקום שצדיקים קבורים יש להם בחינת ארץ ישראל...
ועוד אומר רבינונ נח זה הכל
להגיע אליו לראש השנה אז אני לא מבין בכלל מה חושבים הרבה ומתווכחים סתם
ועוד אומר רבינונ נח זה הכל
להגיע אליו לראש השנה אז אני לא מבין בכלל מה חושבים הרבה ומתווכחים סתם
עכשיו כבר הגאולה ורבינו בישראלדוד נחמן
וכולם רצים לאומן, יש סטירה לחי יותר מצלצלת מזה וחרפה ובושה לצדיק, שמרוב שטיפות המוח כבר אף אחד לא מסוגל להרגיש איפה האור שלו באמת, איפה הוא נמצא כעת.
תלמיד אמיתי מרגיש את אור רבו ונמשך אליו כמו הפרפר לאור.
מה קרה לכולם, שניהיו כל כך חכמים ומלאי חכמות, ועסוקים כל היום בעצמם ובלשטוף את מוחות חבריהם, בטעויות שהם נלכדו בהם בעצמם.
רק תדעו שרבינו יוציא אתכם מהשטות הנוראה שנפלתם אליה, כי העת לכך.
יש שטות יותר נוראה מזה ששמעתי?
שאפילו המשיח יסע לאומן.....!
איזה שטות והבל , הרי המשיח הוא נשמת רבינו בעצמו שהוא נשמת משה שהוא נשמת האדם הראשון.
אל תצחיקו אותי (אני כמעט בוכה איך הדעת התעקמה כל כך) מה נראה לכם שרבינו יסע לקבר של עצמו ? בשביל מה בדיוק?

נו, מה אתם מתכוונים להתפכח?
דודוליה לא לזלזל...פונפון

יש דיבור כזה שהמשיח יביא את רבנו לארץ!!!

אמנם צריך להבין, ויש מה להסביר בזה. רק שאני לא מצליח להוציא מהלב אל הפה שלי.

אני חושב שהבעיה הגדולה שיש כיום וצריך לצעוק עליה הרבה, היא זו:
אנשים לא טעמו מרבנו כלל!!! כל אחד רשאי לדבר ממה שמתנוצץ לו אך חלילה לנו לזלזל...

מה קורה פה?

אלו שלא נוסעים לאומן מלגלגלים על הנוסעים ואלו שנוסעים מלגלגים על הנשארים?

כתוב במכתבי שמואל שבכל מקום שמתקבצים חסידי ברסלב בראש השנה רבנו עושה איתם את כל התיקונים.!!!

לעניות דעתי, מי שאומר על האחר שאין לו תיקון אזי הוא מבין שרבנו לא מגיע אל האחר לתקנו, מימלא הוא מזלזל בכוחו של הצדיק... אזי ספק הוא אם הוא בעצמו יקבל תיקון...

רבנו אמש שהמשיח יכתיר את השם על ידי האנשים הפשוטים.

לכן, "חסידי ברסלב" טועים ואני בתוכם... בזה שאנחנו על פי שכלנו מרשים לעצמנו לגלג!

בא נגיד רק נ נח נחמ נחמן מאומן וזהו.

די חבר'ה מספיק עם הויכוחים השטותיים האלהנ נח זה הכל
ה' ישמור כבר הגענו ללדבר על רבינו....מספיק עם זה מי שרוצה שיטוס מי שלא שישאר כל אחד יעשה מה שטוב לו העיקר שיתחזק בעבודת ה' ובע"ה משיח יבוא ויתקן את כולם ונראה את רבינו ונשאל אותו את כל השאלות....בינתיים רק תראו אנשים פשוטים וכשרים יראי ה' ואני מציע לכם שגם תלכו בעצות של רבינו...ולא להגיד סתם דברים אם לא יודעים נ נח נחמ נחמן מאומן!!!!!
ישראנחמן אני לא דודוליהדוד נחמן
והופעה שלך כאן חיכיתי לה.
בתפוז השתלטתם לכאורה, בברסלב ישראל אתם לא מעיזים, בשער ברסלב גם לא, ופה אתם מנסים, תמשיכו.
ברוך השם.
חב"ו.
ללא שממעתי!!פשש ישתבח שמו!!מדהים!יקירה
שלטון??????פונפון
מה זה חב"ו?פונפון

הכוונה ל"חזק ואמץ בעבודתך"?

חזק ואמץ בעבודתך ר"ת חו"ב. כלומר, עבודת ההפצה זה תשלום חוב שלנו כלפי בורא עולם, כי אין אנו יכולים לשלם את חובותינו אלא רק על ידי ההפצה.
אני יודע שחב"ו זה ראשי תיבותנ נח זה הכלאחרונה
"חיל בלע ויקיאנו" זה קשור איך שהוא לפגם הברית...אני חושב שהפירוש זה שהסטרא אחרא תקיא את כל הניצוצות שהיא בלעה מהזרע לבטלה שהוצאנו אני חושב ככה לא בטוח בזה אם מישהו יודע משהו אז שיוסיף אני ישמח להבין את זה יותר טוב
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך