נ נח וזה הכל יש לי שאלה..אנונימי (פותח)

אחי על תכעס או משו..

אני לא מתנגד אלה אדרבה אני מתקרב..

אבל יש לי שאלה נורא חשובה..

רבי נחמן אומר שכל העולם תלויים  בראש השנה בו...אמרתי נכון עד פה סבבה...עכשיו כידוע כתוב בהמון ספרי קודש שראש השנה תלויי באבות הקדושים..[אברהם ,יצחק ויעקב],,,וגם באמהות הקדשות..

וכך לך עוד רמז שראש השנה תלויי באבהות ובאמהות זה רמוז במילה ראש השנה..

ראש השנה בגימטריה =861

אבות אמהות=861

אז אחי אני קצת מבולבל ,,אם מוהר"ן אומר שתלויי בו ראש השנה זה בעצם סתירה אם מי שאומר שזה תלוי באבהות אמהות שלנו....

אשמח אם תיישב לי תסתירה..

אחי היקר והקדושנ נח זה הכל
קודם כל אין לי מה לכעוס על זה שאתה שואל שאלות אלא אדרבה זה טוב מאוד כך תדע יותר ולוכל להשיב לאנשים שמנסים להכפיש את החסידות הנוראה שלנו שנית יש לך פה את הרב ליפ אחראי הפורום שאתה יכול להפנות אליו את שאלותיך אני בטוח שהוא יענה לך הרבה יותר טוב ממני ובקשר לשאלה שלך אני יאמר לך משהו קצר ואולי זה יענה לך ......פעם הרב ארוש שאל את ר' לוי יצחק בנדר (אחד מגדולי זקני חסידי ברסלב) ואמר לו אם יש לי מטוס פרטי ואני טס בערב ראש השנה אומר תיקון הכללי עם פרוטה וחוזר לארץ האם זה בסדר אז ר' לוי יצחק אמר לו שזה לא טוב כי יש עניין להיות ראש השנה עצמו אצל רבינו כי ראש השנה אצל רבינו זה סוד שרק משיח יגלה לכן צריך להיות גם ראש השנה אצל רבינו ולא רק בערב ראש השנה....מקווה שעזרתי לך קצת!!!
ה' איתך עמך ואצלך תמיד ייאוש אינו קיים נ נח נחמ נחמן מאמון!!!!!
סודדוד נחמן
דוד בן ישי אומר אשא עיני אל ההרים מאין יבוא עזרי, "ההרים" אלו האבות,
כול כולו מחובר וכלול בתוכם בכל רגע.
דוד בן ישי זוהי נשמת רבינו נחמן כך יתגלה עכשיו!
והנה רבינו נחמן הוא דוד בן ישי כלול כולו באבות והם כלולים בו כי הוא גם יהיה נשמת משיח, כך יתגלה עכשיו!
אם כך לא קשיא!
הרב ליפ אשמח אם תענה על שאלתי יותר בהרחבה...אנונימי (פותח)
אשמח גם לעזור לך...ד.לוי
רבינו הקדוש אמר שהוא יתפלל מאוד לה' יתברך בענין של ר"ה ואמר "קיבלתי אותו במתנה" (אני לא בדיוק מצטט) יש בנושא הזה של ר"ה ענינים גבוהים מאוד כמו שאמר רבינו : הראש השנה שלי עולה על הכל" שאנחנו לא מבינים.
ואם ראשי תיבות יכולים יותר לשכנע אותך יותר (למרות שצריך ללכת בפשיטות ותמימות לפי הצדיק ולא צריך הוכחות) אז יש בספר "כוכבי אור" בפרק "חכמה ובינה" הרבה ראשי תיבות שכתבו תלמידים גדולים של רבינ, כמו:
1."עלם הבא" במספר "נחמן" (148)
2. "מחיה מתים" במספר "נחמן בן שמחה" (553)
3.ועוד משהוא חזק לכל אלו שחושבים שרבינו כביכול לא ידע שאסור לעזוב את הארץ: "ארץ ישראל" עם התיבות והאותיות המילוי כזה, "אלף ריש צדיק..."במספר "נחמן" עם הכולל "נון חית מם נון" (859)
כדאי להציץ שם, זה נותן חיזוק

חזק ואמץ אחי!
סבבה עוד שאלה ומקווה שהיא אחרונה..אנונימי (פותח)
רבי נחמן אומר אדם שיבוא לקבר שלי ..ויאומר את ה-י' פרקי תהילים ויתן צדקה..ויעשה תשובה על מעשיו!
אני אשתדל מאוד להוציא אותו מגהנם...[[בערך]]]
עכשיו יש לי כמה שאלות על הדברים האלה שמהר"ן אומר...
הוא אומר שמי שיאומר את ה-י' פרקי תהילים ויתן צדקה..ויעשה תשובה על מעשיו!
אני אשתדל מאוד להוציא אותו מגהנם....
1]השאלה כזאת,,,אדם שחזר בתשובה מובטח לו שהוא ילך לעולם הבא..
ולמה כי הוא עשה תשובה!
זתומרת שגם עם מוהר"ן וגם בלי מוהר"ן האדם יכנס לעולם הבא כי הוא עשה תשובה על מעשיו !
2]למה כולם אומרים שרבי נחמן מבטיח להוציא את האדם מגהנום גם אם רבו עונותיו ועשה תשובה...
רבי נחמן לו נותן שום הבטחה אבסולוטית...
רבה נחמן אומר "אשתדל מאוד"..
מאיפה אתה מבין שהוא מבטיח לך הבטחה על בטוח ?
הר ליפו הוא מישיבת נחלת יהודה?אנונימי (פותח)
תשובהד.לוי
קודם כל אין שום בעיה שתשאל אם באמת כדי לדעת ולא משהוא אחר. לגבי השאלות שלך"
קודם כל, עם הצדיק הרבה הרבה יותר קל לעשות תשובה, ובעיקר להישאר עד 120 שנה בדרך האמת, מי מבטיח לך (גם אם אתה עושה תשובה עכשיו בכוחות עצמך) שתשאר כך עד יומך האחרון?!
ועם אתה חושב שלא צריך את העזרה של הצדיק, אז למה ה' שלח אלינו צדיקים? רבינו בא לעולם רק בשבילנו כמו שהוא בעצמו אמר: "אני, אין לי מה לעשות בזה העולם כלל כי רק באתי לעולם כדי לתקן את נפשותיכם..."
ובקשר לשאלה השניה, אם אתה עדיין שואל את עצמך, האמת שאני לא זוכר מקום שכתוב שרבינו הבטיח אבל מה, רשום שהוא הבטיח להשתדל להוציא... לכן צריך הרבה אמונה בצדיק שאמר: "יש לי כתפיים רחבות לסמוך עליהם" והרבה תפילות שכן נזכה שרבינו יהיה הסניגור שלנו...
ועם סניגור כזה מה יש לנו לדאוג?! כמו שהוא אומר (רבינו):"מה יש לכם לדאוג מאחר שאני הולך לפניכם?!"...

מקווה שעזרתי לך ולכל מי שהיה צריך...
הוא מחוות גלעדקראתיך
ד,לוי תודה על התשובות...אנונימי (פותח)
ד. לוי אשריך חיזקת גם אותינ נח זה הכלאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך