אחי מתחתן בע"ה שבוע הבא ואנחנו עושים הסעה לחתונה וחשבנו לבקש מכל אדם בערך 15- 20 ש"ח.
לדעתכם, המחיר מוגזם?או שבכלל לא צריך לקחת כסף?
אשמח בבקשה לתגובתכם 
אחי מתחתן בע"ה שבוע הבא ואנחנו עושים הסעה לחתונה וחשבנו לבקש מכל אדם בערך 15- 20 ש"ח.
לדעתכם, המחיר מוגזם?או שבכלל לא צריך לקחת כסף?
אשמח בבקשה לתגובתכם 
אבל כדאי לציין מראש: הסעה (בתשלום) בשעה זאת וזאת..
בס"ד
לגבי המחיר תלוי באורך הנסיעה וכמה עולה האוטובוס.
שיהיה במזל טוב! 
אני לא יודע איפה החתונה
ולמי מיועדת ההסעה
אם ההסעה מיודעת לקהל מוזמנים רחב(ולא לחבר'ה מהישיבה או מהאולפנא/מדרשה וכו') אז לדעתי לא לדרוש כי גם ככה הם מביאים מתנות(מי בכסף ומי במתנה)
אבל אינלי מושג מה מקובל ומה אפשר..
בהצלחה. ומזל טוב !!
בישיבה שלי, לוקחים באופן קבוע עשרה שקלים לכיסוי חלקי של ההוצאות.
(יש הסעה לכל חתונה)
וחשוב להודיע על התשלום.
שבתוכם יש גם בחורי ישיבה וגם חניכים מהסניף של הכלה (שהיא היתה בו קומונרית).
וההסעה היא מהשומרון לצפון (לכרמיאל).
וכך ראוי לנהוג, מזמינים אנשים שישמחו ביום החשוב הזה, בנוסף למתנות גם להוציא מהם כסך להסעה? מאד מוגזם..
ובפרט בחורי ישיבה שבאים לשמח, ראוי שהמשפחה תדאג להם..
ב. השמחה של החברים שווה הרבה יותר לזוג מעוד 2000₪ תאמין לי..
בהחלט לא סביר גם לבקש כסף על הסעה וגם להאכיל את החבר'ה בלחמניות וחומוס.
(בלי קשר ישיר, המנות האלו לדעתי מזלזלות בחברים)
השמחה של החברים חשובה מאד לזוג,
אך האם היית רוצה שחבר שלא מוכן לשים עליך 15 ש"ח יגיע לחתונתך?
לא יביאו כסף בכלל, וזה לא שיש לי עודף כסף, ממש לא, אבל ה-שמחה ביום הזה זה בעיקר בזכותם, וזה שווה הרבה יותר מכל מתנה אחרת..
יש מקומות שאני מת למנות משמחים
כי לפחות זה אוכל שאפשר לאכול
האוכל ה"אמיתי" אתה לא יודע מאיפה לגשת אליו
בעזהי"ת.
כשהתחתנו עשינו הסעות בחינם לחברים ולחברות (מירושלים ומהמרכז).
ככה זה כשחשוב שהחברים יגיעו. וזה בדיוק עוד השקעה של כמה? 2000 גג. חשוב לי שהחברים יגיעו, הם תכלס עושים את השמחה ואת האירוע. הרבה יותר קריטי שהם יגיעו מאשר איזה דודה זקנה ששמה 1000 ש"ח בצ'ק.
לא הכל בחיים נמדד בכסף..
מזמינים אנשים לחתונה -
ובמקום להטריח, שולחים להם הסעה עד הדלת ולוקחים סכום פחות בהרבה מאשר אם היו צריכים להגיע באוטובוס..
מה גם שהוצאות החתונה גדולות בלאו הכי (מן הסתם זו סיבת השאלה)
אני גם משקיע, (חתונה מחוץ לעיר זה לפעמים חצי יום) גם מתנה, גם בא לשמח ובנוסף גם צריך לשלם על הסעה?
זה המינימום שהמשפחה יכולה לעשות למען האורחים..
בא לשמח? נו במ'ת..
יש סיבה אחת להגיע לחתונה של חבר והיא שאתה רוצה לקחת חלק בשמחה ובאירוע.
לקחת חלק זה אומר לרקוד, לשים מתנה או כסף, ולהשקיע את הזמן והאנרגיות.
והכל בכיף בלי חשבונות קטנוניים וציפיות מוגזמות.
(לכן כשמביאים מנת משמחים בעצם מראים לך שהחלק שלך פחות נחשב)
אם אתה חושב שהחתן מחכה רק לך באולם כדי שתוכל לקיים איתו מצוות הכנסת כלה בהידור רב וזיעה מרובה אז אולי לא בטוח שכדאי להשקיע.
כתבתי שהמשפחה היא זו שצריכה את האורחים-עובדה! וכשמארגנים הסעה הדבר המינימלי הוא שישלמו על זה, אולי אתה רוצה גם שהאורחים יפנו את הצלחות אחריהם, כדי לחסוך בעלויות של המלצרים, למה לא? אם כבר אז עד הסוף..
אתה לא חושב שזה מוגזם, שאתה גם טורח גם מביא כסף וגם צריך לממן את ההגעה לאולם?(אני לא מדבר כמובן על הגעה פרטית)
ואולי לי אישית הוא לא מחכה, אבל הוא כן מחכה לחב'רה תהיה בטוח בזה, אולי בשבילך הכסף יותר חשובים מהחברים, בשביל אחרים לא.
וזה ממש לא מוגזם לשלם על ההסעה.
עזוב, הויכוח ביננו נובע מהבדלים חברתייים וז'אנר חתונות שונה.
(אני ממש לא מצפה שחברים שלי יביאו כסף, ומצד שני לא חושב שחברים שבאים לרקוד הם עיקר הארוע)
לשלם 10-15 ש"ח לאוטובוס, זה ממש נהוג בקרב בחורי הישיבות...
גם ככה אם אתה מחשב 15*52 מקומות, יוצא רק 780, וכמעט כל חברת הסעות תבקש על נסיעה כזאת, של כמה שעות לכל כיוון+זמן המתנה של לפחות 3-4 שעות - כ1500 ש"ח, לא פחות... (מניסיון אישי) - ככה שגם אם לוקחים ממך 15 ש"ח, אתה מכסה אולי חצי מעלות הנסיעה...
מה שכן, בנוגע למתנות, ידוע שבחורי ישיבה חסרי אמצעים ולכן נותנים כמה שיכולים, (נהוג בהרבה מקומות להעביר מעטפה משותפת של כסף מכל חברי החתן, כך שאף אחד לא יתבייש כי לא יידעו כמה שם, ומצד שני החתן לא יצטרך להתחיל לעשות חשבונות הוא הביא לי ככה והוא ככה...רעיון מעולה לדעתי, לבחורים שבאמת אין להם כסף מיותר להוציא, ומוזמנים להרבה חתונות...)
וכמובן שצריך לזכור שבסופו של דבר מי שעושה את השמח והריקודים בחתונה - זה חברי החתן וחברות הכלה...
וגם ויתרנו על משהו שנחשב "בזבוז" כדי לשלם עלזה..הוצאה כדאית בעיניי וגם לא כזו גדולה ביחס לעלויות שמוציאים על חתונה..
והחברים של בעלי כולם הביאו כסף וזה ממש לא היה במקום בעינינו..
זה בין סכום סמלי לסכום שלא נעים לבקש/לשלם
אם הגעה בתחבורה ציבורית שווה פחות או יותר לסכום זה לגיטימי
אם המשפחה לא אמידה זה נשמע לי סביר לגמרי לבקש השתתפות בהסעה. כמו שכתבו זה שירות עד הבית והמחיר שוה לכל נפש. לא מבין איך אפשר להתקמצן על 15 ש"ח.
אם למשפחה יש מלא נכסים וכסף והכל, אז שיממנו על חשבונם אבל אז מן הסתם לא היית שואלת את זה פה.
בקיצור סביר למדי בעיני.
בעזהי"ת
חבר'ה בגיל המתאים בשיא 'תקופת החתונות' יכולים להגיע גם ל6-7 חתונות בחודש.. שזה מצטבר לכמעט 100 שקל [אם לוקחים 15], לא כולל המתנות וכו'..
רב החבר'ה הלא נשואים בגיל הזה לא ממש משופעים בכסף, וגמככה לכולם יש הצעות גדולות.
נשמע לי הגיוני בהחלט שהחתן והכלה ישלמו על ההסעה..
ושוב, זה תלוי בחברה.
בחברה של ארוסי הסעה זה מקובל ונהוג מאוד,
בחברה שלי- כ"א מגיע ברכב פרטי, למעט החברות שמצטרפות בטרמפים לאנשים מהיישוב.. ככה שכמעט ואין הסעות לחתונות מהיישוב [או לפחות לא ידוע לי על זה]
מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?
מקומות עם מחירים שפויים.
בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,
שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...
"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים), מה הדמות שלך ?"
מה את מגיבה ?
האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת בזמן אמת ?
מה את מגיבה ?
הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו
והייתי אומרת שזה קשוח
ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא
או תמר או יואב
תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה
ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.
וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח
אגב למה?
מה זה מגלה לך?
מסקרן
לעבד־מלך הכושי.
אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,
אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.
כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.
או רחל אימנו על ויתור נאצל
לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף
חוץ מהשם שלך. והגיל, והמספר במשקפיים. ולמה בחרת ללמוד דווקא ביו-כימיה, איסטלציה וגיל הרך. וגם אם היית זברה באיזה צבע של משחת נעליים היית קוראת לילד הקטן-חמוד-נושך שנולד לדוב-גריזלי-מחמד של פינגווין השמירה שלך.
ואולי גם ל'התנשאי לי'.
אבל חוץ מאלו, בנחת.
ועכשיו ברצינות.
בנחת.
את לא במבחן.
דייט זה לא מבחן.
זו הזדמנות להכיר אנשים נחמדים.
מקסימום יצא מזה משהו טוב.
או טוב מאד מאד מאד.
אני מבין, ומכיר, וחושש, את החשש משתיקה.
אני חושב שזה נכון בעיקר בשתיקה של אין נושא.
וגם זה בסדר, לא נעים אבל גם לא נורא.
אך יש שתיקות טובות.
שתיקה של יחד זה נהדר.
אין מילים ולא צריך מילים.
הלוואי שנזכה.
שתיקה של זמן חשיבה היא מצויינת.
היא מייצרת קשר אמיתי.
קשר עם רוגע.
זה לא פסיכומטרי.
לא למהר לענות.
היא מייצרת כנות.
חשבתי באמת על השאלה שלך, והשתדלתי להביא את עצמי כמה שיותר מדויקת.
דייט זה לא בית משפט. אז לא שופטים. לא את, מקווה שם לא הוא.
בטח שזה לא כיתת יורים. אז לא יורים תשובות. אם לא יורים אז גם לא צריך לדרוך מראש. לא צריך לחפש את כל רשימות השאלות האפשריות באינטרנט ולחשוב בבית מה אני עונה.
(אולי גם לא צריך להכין שאלות? נקודה למחשבה. זה נועד למנוע את השתיקות המביכות של חוסר בנושא. כדאי להכין נושאים אבל חשוב גם לזרום ולהתגלגל. נשמע שהוא הכין שאלה מראש, תראי איך סיבך אותך. אגב, הנה עוד נושא שיחה)
תשובה לדוגמא:
'וואו. שאלה יפה. צריכה לחשוב, תן לי רגע. __שתיקה (זמן נהדר בשבילו לגרד את האוזן. הוא חיכה לזה הרבה. זהו, הוא סיים לגרד, עוד רגע שלא יחשוב שחיכית לגירוד שלו. עכשיו)__. אני לא זוכרת את כל התנ"ך בעל פה, אבל ממה שעלה לי כרגע נראה לי שהכי התחברתי לפרנך, אבא של אליצפן, נשיא מטה זבולון בתקופת הכיבוש וההתנחלות. קודם כל מאד התחברתי לשם. בנוסף, אני מעריכה אותו על שהצליח לגדל בן לתפארת בתוך מציאות מורכבת שכזו. אני חושבת שאקרא על שמו את כל 18 הילדים שיהיו לנו, ואולי אבקש גם ממך לשנות את השם'
אם את שולטת ב'חומר', אולי אפשר עוד להעמיק בצד שלו. 'גם פלוני אלמוני מייצג לדעתי את התכונות עליהן הצבעת בירמיהו. למה התחברת יותר אל ירמיהו?'
בהצלחה.
אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.
הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.
כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉
ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.
סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)
Lavenderסתם חחח
יאללה בקרוב בעז"ה 🥳
זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך
כמה תובנות שלמדתי:
1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.
הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)
2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.
3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.
4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.
אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.
כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.
וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.
שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!
ארץ השוקולדליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.
בערך זה הולך ככה
אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה
ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט
אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר
אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.
כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..
ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.
איך אמורים לעשות את זה?
מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..
וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?
אז גמני 'עוצמה ואור'
לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא
ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה
ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו. בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט. אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם
2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות
אשמח לשמעו את דעתכם 
בס"ד
אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.
אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן
אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.
אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.
לפרטים נוספים:
תודה!