שבוע 32 טסיות דם נמוכות מאודתבל232
עבר עריכה על ידי תבל232 בתאריך י"ד באב תשע"ג 20:29

שלום, אני בשבוע 32 ורמת הטסיות שלי בדם במגמת ירידה, לפני שלושה שבועות היה לי 104, לפני שבוע 66 והיום 74,

מה שאומר שאם רמת הטסיות לא תעלה עד ללידה ( ובלידות קודמות ילדתי בשבוע 38) אאלץ לוותר על אפידורל, ואני לא מסוגלת לחשוב על זה בכלל...

בהר הצופים הבנתי שנותנים אפידורל רק אם הטסיות לא פחות מ-80 ובשערי צדק לא נותנים אם הטסיות פחות מ-100

מקווה שאצליח לעלות את רמת הטסיות לפחות למעל 80.

בהריון הקודם שמעתי שיש דרך טבעית לעלות את רמת הטסיות ואפילו דיברתי עם מישהי שמתגוררת/ מקבלת  סמוך לשערי צדק אבל אני לא זוכרת איך קוראים לה וכיצד הגעתי אליה ואין לי דרך להשיג אותה...( דיברתי איתה סמוך מידי ללידה ולכן היא לא יכלה לעזור לי, כי כפי שהבנתי הטיפול הוא לאורך זמן...)  אשמח אם מישהי מכירה  אותה ותוכל להפנות אותי אליה ובכל אופן אשמח לקבל כל עצה שעשויה להעלות את רמת הטסיות (למרות שהרופאים אומרים שאין דרך כזאת...)

דבר נוסף, אם מישהי ילדה בהר הצופים, אשמח לקבל תגובות... (3 פעמים ילדתי בשערי צדק ואם הטסיות שלי יהיו בין 80 ל-100 עדיף לי הר הצופים כדי לא לפספס אפידורל)

תודה רבה....קורץ

היי... גם לי יש בעיה עם הטסיות דםאוחא

לא ידעתי שיש אפשרות להעלות את הכמות שלהן בדרך טבעית.

אני גם אשמח לדעת!!

נסו לגגל "העלאת טסיות" -עולים כל מיני דברים מעניניאנונימי (פותח)
שמעתי שאם אוכלים כל יום מולסה טבעיתאני ירושלמית

יש סיכוי להעלות את הטסיות.  ב"ה לא נזקקתי ולא ניסיתי את זה בעצמי. בהצלחה!

(מולסה זאת דבשה, סירופ סמיך כדבש, לטעמי טעים מאד, שניתן להשיג בחנויות טבע.)

מולסה בעייתית לסכרתיות, רעיון אחר בבקשה?אנונימי (פותח)

להעלות טסיות בדרך אחרת?

יש מצב...מסיבה
אין לי מושג עם מי דיברת אבל אמא שלי נטורופטית ולי התחילו לרדת הטסיות לפני הלידה והיא ממש נתנה לי עצות איך למנוע שירדו יותר ובסוף באמת הכל היה בסדר ואני יודעת שהיא טיפלה באותו זמן במישי שממש חששה מזה ..
והיא גרה קרוב לשערי צדק....
אז אם את מעוניינת תפני אלי באישי

ממש מעניין אותי מתי זה היה? לפני 10 חודשים בערך? או 9?
טסיות נמוכותתבל232

הי, לא זה היה ממש מזמן, לפני שלוש וחצי שנים ובגלל זה אני לא זוכרת בכלל פרטים, גם לא מי הפנה אותי אליה, אבל אשמח ליצור קשר עם אמא שלך... אפנה אלייך... תודה רבה

רק סליחה על הבורות, אני חדשה כאן איך אני פונהתבל232

אלייך באישי?

סליחה על הבורות, מה זה טסיות דם נמוכות?בר1812
בדם יש ארבעה מרכיבים:אנונימי (פותח)

כדוריות דם אדומות, כדוריות דם לבנות, נוזל וטסיות. הטסיות אחראיות על קרישת הדם. כשיש מעט מדי טסיות, הדם עלול לא להתקרש טוב. במצב כזה חוששים לתת אפידורל.

וקוראים לזה גם טרומבוציטים בלעזשוקולית

בבדיקת דם זה מופיע תחת PLT

בתור מי שגם סובלת מזה בהריונות: (וילדה בהר הצופים)אנונימי (פותח)

עם עבר של לידה סיוטית בלי אפידורל, ואני לא מוכנה לחזור על זה שוב....

א. הומאופתיה - הומאופתית אחת אמרה לי שהיא לא ממליצה על זה בהריון, אבל חברה שלי כן עשתה את זה והיא אמרה שהטסיות לא עולות, אבל גם לא יורדות.

ב. אני אוכלת מולסה - זה כמו דבש אבל יותר מתוק (ומתישהו כבר הופך למגעיל מרוב מתיקות....) שזה משהו מסוכר קנים, לא יודעת בדיוק. יש בחנויות טבע, 40 שח לקופסה בערך. תקני נטול גופרית. זה מעלה את הטסיות אבל לוקח לדעתי שבועיים עד שרואים השפעה. הרופאים באמת לא מכירים את זה משום מה.... ולא מבינים איך הטסיות פתאום עלו לי.

למרות שזה לא כזה טעים כדי מאוד, כי אם יש אחרי הלידה חתך בנרתיק הדם זורם לו וזורם וככה מאבדים מהפצע מללללללא דם כמו שהיה לי בלידה, הברזל יורד פלאים וצריך לקבל מנות דם ולוקח מלא זמן להתאושש מלידה,  לא מומולץ בכלל בכלל מנסיון.

לדעתי האישית כדאי להתחיל עם המולסה חודש וחצי - חודש לפני הלידה, כי אם מתחילים מוקדם מידי כבר נמאס לאכול מולסה, ואז כשבאמת צריך כבר לא אוכלים והטסיות ירדו שוב. א"א להחזיק מעמד בלאכול את זה כל ההריון. אלא אם כן פתאום יולדים לפני הזמן.

הר הצופים - הם מאוד דוחפים אפידורל ומנסים לשכנע יולדות לקחת אפידורל. ברמה של טסיות של 80 לא נתנו לי אפידורל, גם 90 אני חושבת שלא כי המרדימים לא מוכנים. וגם אם יסכימו - אל תסכימי ברמה של 80-90 לקבל אפידורל כי זה מסוכן. 95 מן הסתם כן יתנו לדעתי.

בקיצור - מולסה והרבה...

מזה מולסה??שרבוב
גם לי היה טסיות נמוכות (בסוף ההריון זה היה 66!!)
מעניין אותי לפעמים הבאות בעה
כמו דבששוקולית

שעשוי מקנים, אבל יותר מתוק מדבש. קונים בחנויות טבע (לקנות נטול גופרית). מעלה את הסטיות. תקראי את האנונימי שמעלייך, היא מפרטת

אפשר להשיג את זה גם בסופר פארם???תבל232
לא ניסיתי, אבל חושבת שלאשוקולית
תודה רבה, עודדת אותי...תבל232

אקנה מולסה... בלי לדעת אפילו מה זה... כמה צריך לאכול מזה ביום? ואם זה מתוק מידי , אני גם ככה סובלת קשה מאוד מצרבות בהריון, שאפילו טאמס לא עוזר...

אבל מותר בוודאות לאכול את זה בהריון?

ולגבי הר הצופים, אם גם שם לא כל רופא נותן אפידורל עם קצת מעל 80 טסיות, אז אני חייבת להעלות אותן עד ללידה באופן דרסטי....וכנראה ללכת למוכר לי- שערי צדק...

בעזרת ה' נעשה ונצליח...

לצרבותאם אם

אני מערבבת מים פושרים עם קצת סודה לשתיה, שותה בבת אחת כי זה מגעיל לי, (לא לשכב אח"כ אלא לחכות )

במחילה מכבודכן, אח"כ יש גרפס אחד או יותר וכל הצרבת עוברת כלא היתה- עזר לי גם בצרבת שורפת במיוחד

תודה רבה, אנסה...תבל232
תודה רבה שום דבר באמת לא עוזר לי.חיוך גדול
לצרבת? מלפפון, כל אומריםשוקולית

ניסיתי ונראה לי עוזר

לי הכי עוזר בצרבות לשנות תנוחה, להישען קדימהבהתהוות
גם אני סובלת מצרבותאנונימי (פותח)

והמולסה לא גורמת לצרבות, לפחות אצלי. תאכלי כמה שאת יכולה, כמה שיותר - יותר מעלה. כמובן שכמות קטנה מאוד לא תשפיע כ"כ. בטוחה שאם תאכלי קופסה אחת בשבועיים בערך, אפילו 3, תוכלי להעלות אותם עד ל-100 ולקחת אפידורל, ואז כבר לא משנה איפה תלדי

תודה, קניתי מולסה, אעדכן בהמשך אם יהיה שיפור....תבל232
לא ידעתי שכ"כ הרבה נשים סובלות מזה..אנונימי (פותח)

גם אני מצטרפת...

בשתי הלידות הקודמות היה לי באזור 60-70 בלידה, ואכן לא קיבלתי אפידורל.

ובאמת עד עכשיו לא שמעתי על אף דרך להעלות את הטסיות.

אני כרגע עוד קצת רחוקה מהלידה, אשמח שתעדכנו אם זה אכן עוזר..

עוזר מאוד!שוקולית

מנסיון אישי

שווה לנסות

אני מכירה משהי שנתנו לה אפידורל עם 80- בעין כרםנונימי

זה עלה לה ממש ברגע האחרון, פשוט נס

וזה היה מרדים ספציפי ומאד מקצועי שהסכים לקחת את הסיכון...

הר הצופים מעודד אפידורל?! :-oרגעים
באמת?!?

לוידעת...

יש פה בנות שילדו שם?

ממה שאני קוראת פה הרוב בשערי צדק ועין כרם...
ילדתי שםשוקולית

והם שכנעו את כל הנשים סביבי כולל אותי לקחת אפידורל, רק שהטסיות הנמוכות לא איפשרו לי

יאווורגעים
אבל זה ממש חוצפה לא?!?

אשכרה שיכנעו אפידורל?!?
אולי כי זה פחות מצריך מאמץ מהמיילדת?

נורא מוזר.

יש פה עוד מישהי שילדה שם?
למה לחשוב שזה "בגלל שמצריך יותר מאמץ מהמיילדת"..?אנונימי (פותח)

לא כולם נגדינו כל הזמן. הגיוני לשכנע להימנע מאפידורל כדי למנוע סבל נוראי (ולדעתי מיותר) מהיולדת.. 

למה את מאנונימי???רגעים
העליתי תהיות..
בעיני הכי טבעי והגיוני זה דווקא להקל על היולדת כמה שאפשר...
שטבעי זה אופציה ראשונה.
ואפידורל שנייה.
לצערנו היום זה ממש ההפך...

את חושבת שזה סבל מיותר...
אני לא.
אני לא מבינה למה זה כל כך "לצערינו"אנונימי (פותח)

נכון, אפידורל זה לא טבעי.. אז מה??? אלפי נשים (מיילדת משע"צ אמרה לי ש- 70%) יולדות עם אפידורל, והכל בסדר!! כל הדרכים "להקל בצורה טבעית" לא מתקרבות אפילו להקלה של האפידורל (שגם היא לא מושלמת..).

אני אישית חושבת שב"ה שאנחנו חיות בדור שיש בו את האופציה הזאת ויכולות ללדת בשפיות בלי לחוות יסורים נוראים (יחסית..) ולצרוח עד אובדן השפיות..

בלידה שלי הייתי עם אפידורל, ובשלב האחרון לא נתנו לי להוסיף אפידורל (עם הכפתור..) כדי שאשתף פעולה בלחיצות.. וזה היה כ"כ כ"כ טראומתי ופשוט בלי השוואה לשלבים שהייתי עם אפידורל!!

לדעתי- ב"ה שהאופציה המבורכת הזאת קיימת. אני לא אומרת לקחת בכוח, אבל אם צריך- אז כן!!

אגב- שמעתי מחברה שלי שילדה בליניאדו עם אפידורל ושמעה צרחות מהחדר השני (של אישה שלא לקחה..) שהמיילדת אמרה לה שיש קטע של נשים לא לקחת אפידורל ואז ככה הלידה נראית, ושלחצות כביש זה יותר מסוכן..  אני חושבת שאם היה מקרה של נכות ח"ו או משהו בסגנון בגלל אפידורל זה היה עולה לחדשות, כולם היו שומעים מזה וזה לא היה כ"כ רווח בבתי חולים..

צודקת מאוד. גם הרדמה לניתוח או טיפול שינייםעיניים זוהרות

היא לא משהו טבעי. אז תוותרו עליה? בחיי....

לדעתי בדור בו נשים לוקחות את קללת הגבר שהיא הפרנסה, מותר להן לקחת בכיף משהו שיקל את קללת חוה.

מי שלא רוצה, שלא תיקח, אבל שלא תגרום לנשים שלוקחות להרגיש מטומטמות... 

עיניים זוהרות- המשפט האחרון שלך מצויןניל"ס

לא לכולן מתאים מה שלאחרות, לחלק עדיף עם, לחלק עדיף בלי, ויש כאלה שלא יודעות מה עדיף להן אז בוחרות משיקולים שונים.

לא להגיד שזה טמטום לקחת, ולא להגיד שזה "קטע כזה" לא לקחת, כל אחת ושיקוליה.

אני אישית הלכתי לפי מה שאמא שלי החכמה עשתה, או במילותיה: "רציתי לראות איך אני עוברת לידה אחת בלי. כשראיתי שזה לא נורא המשכתי ככה..." (נו, טוב, גם הייתי בקורס הכנה ללידה פרטי של מישהי מאוד טבעית, שלא לחצה אבל הסבירה מאוד יפה את הגישות...) ואני עוד פחדנית בכאבים (וגם מחטים).

בקשר לפסקה האחרונה שלך, אנונימיתבהתהוות

קיימים מקרים של פגיעות קשות בגלל אפידורל. אם אני לא טועה זה מופיע אפילו בטופס שצריך לחתום עליו לפני ההזרקה. זה לא סוד.

(אם מישהי רוצה אצרף קישור למקרה לדוגמה, סתם ככה אני לא רואה טעם בנפנוף במקרים המאוד-מאוד נדירים האלה. אבל אני גם לא רואה טעם בהכחשה שלהם.)

מבחינתי אם הייתי רוצה אפידורל, האחוז הקטנטן של סיכון לא היה שיקול בשבילי. אני כותבת רק כדי להעמיד דברים על דיוקם.

(מי יודע, אולי אני הייתי האישה שהחברה שלך שמעה אכן, "ככה הלידה נראית". שמחה מאוד שככה הלידות שלי נראות רק מצטערת על צרות העין של המיילדת שתיארת. אני אישית, אם באמצע לידה המיילדת הייתה אומרת לי משהו מלגלג על בחירה של יולדת אחרת בחדר ליד, לא משנה איזו בחירה ולמה, הייתי נפגעת מזה בעצמי וחשה רתיעה מאותה מיילדת.)

חתמת פעם על הרדמה אצל רופא שיניים?אם היית

כתובים שם בערך אותם הפחדות ואיומים.

גם נורופן ואקמול הן תרופות מסוכנות עייני בעלון לצרכן ותשאלי את שירלי מרדר.

נראה לי שאת זו שהסכמת איתי שמי שלוקחת אקמול כשכואב לה הראש אמורה לקחת אפידורל כשכואבים לה צירי לידה - ויש סתם הפחדה מיותרת סביב נושא האפידורל...

בכלל לא דומהחילזון 123

אפידורל לא רק מעלה סיכון להסתבכויות כלליות כמו הרדמה,

אלא יכול לפגוע בתהליך עצמו של הלידה. גם בגלל חוסר התנועתיות שהוא מכתיב בד"כ.

לא רקשוקולית

אפידורל נותן לאישה להיות רגועה, וככה היא לא מתכווצת מכאבים. כשהיולדת רפויה הלידה יכולה להתקדם יותר, יש לאפידורל צדדים לכאן ולכאן

אני? לא נראה ליבהתהוות

שני אסכים שמישהי "אמורה" לעשות משהו, כשההשפעה עליה בלבד? מאוד רחוקה ממני הדרך הזאת להציג את הדברים. נראה לי שאני לא אסכים גם אם תכתבי שמישהי אמורה לקחת אקמול כשכואב לה הראש מאוד, אם היא לקחה אקמול כשכאבה לה היד רק קצת הדרך שכל אחת בוחרת להתמודד עם כאב בכל מקרה ומקרה - זה שיקול רק שלה ועניינה הפרטי. גם איזה סיכון כל אחת מוכנה לקחת זה שיקול רק שלה. ואני - כמו שכתבתי - לא התערבתי בשרשור במקרה הזה אלא כדי להעמיד דברים על דיוקם, בתגובה למה שנכתב לפניי.

כתבת פה סיכונים של אפידורלאם היית

החזרתי לך בתגובה את הסיכונים של אקמול.

והסכמת איתי שזה באמת אותו דבר.

ושלכל כדור/טיפול רפואי הכי קטן יש רשימה של סיכונים כמו לאפידורל לפחות..

רק שלסיכוני האפידורל יש משום מה "יחסי ציבור"

צורת הניסוח "מי שלוקחת אקמול.." היתה צורת ניסוח מסקנתית שלי

אה, אוקיי, אני נזכרת בשרשור המדובר בהתהוות

ואכן הסכמתי שגם באקמול יש סיכונים (אם זה אותו דבר אין לי מושג, האמת היא שנראה לי שאקמול בטיחותי יותר, אבל באמת שאני לא יודעת, אני לא רופאה). בכל מקרה, נכון - בשניהם יש סיכונים.

ונראה לי שגם כתבתי שבאמת אני אישית משתדלת לצמצם את השימוש בשניהם למינימום ההכרחי, עניין של טעם אישי אבל אצל רופא שיניים, למשל, אני כן לוקחת הרדמה מקומית בלי שום התלבטות - שוב, זה הטעם שלי. יש לי גיסה שמעדיפה לעבור טיפולי שיניים בלי הרדמה (ובניגוד אליי, היא לוקחת טשטוש בלידות. איי, הסתבכנו...)

אני בספק אם באמת לאפידורל יש יותר "יחסי ציבור". כשאני מסתובבת באתר באופן טבעי אני פוגשת שם דיונים גם על אפידורל, גם על אקמול, גם על אנטיביוטיקה, גם על חיסונים... לא ראיתי שאחד מושמץ יותר מאחרים. אני לא מאמצת הכול, כמובן. טוב, אני כבר משעממת, כל פעם אני עושה סיבוב וחוזרת למשפט הזה - כל אחת ומה שמתאים לה.

(רגע, עוד הגיג: אולי על אפידורל יוצא לך לשמוע יותר כי באופן כללי לידות זה נושא שיחה מועדף אצל נשים )

ישבתי עם חברה ובמשך שעתיים דיברנו רק על הלידותמשיח עכשיו!

שלנו....

אני לא צעקתינונימי

והלידה יכולה להיות גם בלי צעקות וגם בלי אפידורל!

אישית, הקושי העיקרי שלי היה שניסו לשכנע אותי רק בגלל שלהם היה קשה לראות אותי ככה, מזל שבעלי היה שם..

הרבה פעמים שומעים צעקותאנונימי (פותח)

והן קורות ממש לפני הלידה בזמן שגם ככה האפידורל פג או שלא נותנים להוסיף.

אני עברתי את כל הצירים ללא אפידורל ויכולתי .הרגעים שלפני הלידה הם הקשים והבלתי נסבלים

אבל אח"כ מיד הכל עובר..חיוך

צעקות...אנונימי (פותח)

כששמעתי יולדות צורחות מחדרים אחרים אמרתי שאין מצב שאני אצרח ככה, אבל כשכאב לי עד אימים היה מעולה בשבילי לצרוח ולא התביישתי מאף אחד...

מי שעוזר לה לצרוח - שתצרח, יש בזה משהו משחרר

לי המיילדת בהדסה עין כרם הציעה משהו נפלאעיניים זוהרות

במקום לצרוח שעזר לי עד שהאפידורל השפיע.  היא אמרה לי לשרוק את האות ש' בקול, ממש לנשוף החוצה חזק מבין השיניים.

ידעתי שזה מצחיק, הרגשתי מגוחכת לשרוק בקולי קולות, אבל ממש לא היה לי אכפת. אפילו לא ידעתי אם זה עוזר לי באמת, או רק נותן לי משהו להיתפס בו... זה ממש לא משנה. כל עוד זה עזר לי- סבבה!

לכן אני בעד שמי שלא לוקחת אפידורל, ועושה לה טוב לצרוח- שתצרח, שתצעק, למה לא???

פדיחות? ממש לא, עזבו, אתן בלידה ומותר לכן ונורמלי כל מה שיכול להקל עליכן.

תיארת אותי בדיוק=]=]הריוןראשוןאחרונה

בס"ד

ובעלי הצדיק ניחם אותי שהדציבלים מהחדרים הסמוכים היו גבוהים יותר=]=]

לרגעים - לא מגיע לרמות של חוצפה,שוקולית

את יכולה להיות רגועה, לי לא היה אפידורל כי הטסיות נמוכות, וזאת שלידי קיבלה אפידורל בפתיחה 8 למרות שהיא חשבה שבפתיחה כזו כבר לא נותנים אפידורל.

אני אישית הרגשתי שזו הגישה שלהם בהר הצופים, ולא רק מיילדת אחת. מצד שני הם לא דוחפים זירוז סתם או לא מנתחים סתם.

הם מנסים לשדל את האישה לקחת אפידורל אבל לא עד כדי להחליט בשבילה - כל המיילדות שעברתי בלידה (והרבה, לידה ארוכה) הציעו לי הצעות (זירוז \ לפקוע מים \ טשטוש \ גז צחוק \ אמבטיה וכו') אבל נתנו לי את המקום שלי להחליט מה טוב לי בלי ללחוץ - שזה בעיני מאוד חשוב.

לא ילדתי שם, אבלנונימי

גם אותי ניסו לשכנע לקחת אפידורל (בשערי צדק)

וד"א, זה לא מצריך פחות מאמץ מהמיילדות, אולי פשוט קשה להן לראות אותה סובלת..

למה רגעים את לא רוצה אפידורל? הריונית ב"ה!

אני לא מעיזה לדמיין לידה בלי זה...

מקווה שבע"ה ה' יתן לירגעים
ככח ורוגע ולידה בריאה ותקינה ושלא אצטרך...
האפידורל יותר מלחיץ אותי מצירים...
באמת.
צירים זה בעיני טבעי... אפידורל- טוב..זה לא טבעי..
אבל נראה...
לוידעת מה יהיה ואיך יהיה.. ואם כבר לא אוכל לשאת את הכאב בפתיחה מוקדמת אז ברור שאקח.

וכמובן שמקווה לא לעבור את התאריך!!! לוידעת למה זה נראה לי קשור גם לעניין...
הרבה תפילות והשתדלות...
ואיי אני לא יכולה לחשוב על הכאבים והצרחות שאני אתןהריונית ב"ה!

טוב לי זה ברור אפידורל .

אבל אולי זה ישתנה שאני אגיע לשלב יותר מתקדם אני עוד יומיים ב18.

רגעים

ארוכה הדרך...

לידה ראשונה?אם אם

אני בהחלט ממליצה לקחת אפידורל.

בלידה ראשונה אין לך מדד נכון האם את יכולה לעמוד בלידה בלי אפידורל או לא. כי בד"כ היא שונה וארוכה משאר הלידות.

אני אישית לקחתי אפידורל בלידה ראשונה ובלידות אח"כ לא לקחתי

ויש גם צד אחר..מסיבה
ילדתי לפני זמן מספיק ארוך ורציתי לידה בלי אפידורל...טבעית פחדתי מהאפידורל...ובצדק!! הייתה לידה ארוכה מאוד עם זירוז ומתי שהוא ראו שאין סיכוי יותר...ולא מתקדם ולכן כדאי שאני יקח...עד היום כואב לי הגב ממנו והיו לי כמה חודשים כאבי ראש בעקבותיו כך שלפעמים עדיף לא לראות איך זה עם אפידורל ולהחליט לא לקחת ולהתמודד מאשר לחשוב על זה כאופציה ואז להשבר מהר....
ילדתי שם 3 פעמים ב"הגתיתא

פעם אחת לא הציעו בכלל אפידורל, וגם לא רציתי

פעם אחת רציתי והמילדת ראתה שאני מתמודדת יפה ונסתה לשכנע אותי לחכות עם האפידורל ולא לקחת

פעם אחת ביקשתי והביאו מייד, אפילו שכבר לא היה צריך, האפידורל השפיע אחרי הלידה...

לא קיבלתי רושם שיש להם איזה התנהגות קבועה או איזה מדיניות בקשר לאפידורל,

כל פעם זה היה לפי האופי והדעה של המילדת.

מחפשת הרגעות...ליני(:

אני שבוע 6+3... מרגישה שממש נעלמו התסמינים פתאום... עוד לא ראיתי דופק... יש לי תור בשבוע הבא... נעלמו כמעט הבחילות. וירדה לי ממש הרגישות שהייתה בחזה.

ישמצב שבכזא הכל תקין?

אוף

כמובן שיש מצב שהכל טובכורסא ירוקה

הריון לא מחייב תסמינים וההיעלמות שלהם לא מחייבת כלום.

בע"ה מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם ולצאת בידיים מלאות 🧡

תודה! יש לי רקע בעבר של הפלות... אוף. נתפלל לטוב..ליני(:
מתלבטת אם ללכת להיבדק... 6+3 זה לא גבולי לראות דופק?
ברור זה בא והולך אבל למען השקט הנפשי תבדקיכנרת כנרת
תודה!! תוהה אם זה לא מוקדם מידי להיבדק...ליני(:
יודעת להגיד?
זה קצת גבוליהשם שלי

תלוי גם אם את יודעת מתי הביוץ, וזה תואם לתאריך ווסת אחרונה.

או שיכול להיות שההריון בעצם יותר צעיר.

עדיף לחכות קצת, או להיבדק מתוך ידיעה שיכול להיות שזה מוקדם מדי.

תודה!ליני(:
זה עדיין מאד מוקדםרוני 1234
אצלי בדכ הבחילות רק מתחילות בשבוע 7-8 אחרי שכבר רואים דופק.
תודה!ליני(:אחרונה
תמיד מתחיל אצלי מוקדם... אבל מבינה שזה לא בהכרח אינדיקציה... אז נחכה בסבלנות.
אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשונית

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

להחליף ממש ארוחהמדברה כעדן.

זה לפי התגובה שלה... שאת רואה שהיא לא צריכה השלמת הנקה/תמ"ל אחרי הארוחה....

טונה

אבוקדו

חביתה/ביצים קשות מעוכות עם מלח ושמן זית

פשטידות

דייסת קוואקר (עם מים, כך אני תמיד עושה)

מרקים

קציצות טונה וקינואה

פירות מעוכים/ טחונים עם טחינה/ חמאת בוטניםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

חתיכות קטנות של לחם עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס. עם זה אפשר גם חביתה.

לחם מטוגן

החלק הפנימי של המלפפון מגורד. או לתת לה רצועות מלפפון עם הקליפה, שתכרסם את הפנים שלו. רק לשים לב שהיא לא חותכת חתיכות גדולות.

ירקות מעוכים. אפשר להוסיף עם עוף או קציצות רכות.

אני מועכת הכל במזלג.

הריון עם התקן ודימוםמותקקק

התקן ושני פסים 

אנימיודעת שצריך להוציא את ההתקן, כרגע הוא עדיין בפנים כי הרופאה לא הצליחה להוציא

השאלה שלי היא לגבי הדימום, יש טעם לפניה דחופה לרופאה או שגם ככה אין מה לעשות עם זה?

דימום בינוני

להתקשר למוקד ולשאול?פילה
חיבוק גדול!!התייעצות הריון
תודה בנותמותקקק
אני בהלם, מרגישה ככ מושפלתמותקקק
מסתבר שהבדיקה היתה מזוייפת, לא שמצי לב שהיה כתוב שזאת "מתיחה חיובית של בדיקת הריון מזוייפת"

ארבעה ימים של רגשות מעורבים וטלטלה שנבעו משטות של אנשים משועממים

ולחשוב שאם לא הייתי עולה על זה הייתי כל חיי חושבת שזאת היתה הפלה

אמלההה איפה קנית את הבדיקות האלו?פרח חדש

הזמנתי מטמומותקקק
וואי וואיפרח חדש

ועוד ניסית להוריד את ההתקן... 🙈

מה??? אין גבול לאנשים. חוצפהיעל מהדרום
דווקא לא רואה את זה ככהמותקקק
זכותם למכור דברים כאלה, רק הייתי שמחה אם היו יותר מדגישים את זה שזה בדיחה
האמת שבהתחלה חשבתי שקונים כאילו בדיקה רגילהיעל מהדרום

לק"י

ואז מגלים שזה לא.

ואז הבנתי שהם מוכרים את זה לאנשים שרוצים לעבוד על אחרים. אבל זה גם מגעיל... זכותם למכור, אבל זה ממש רעיון חסר גבולות באנושיות.

מה??????שלומית.

אני בשוק שדבר כזה קיים

הכי לא מצחיק שיש 

🫂💙 סליחה, בטעות מאנונימיאנונימית בהו"ל
חיבוק גדול על ההרגשה המזעזעת!!מתיכון ועד מעון
אני בשוק. מי ממציא דבר הזוי שכזה?????אמהלה

ד"א, למה בדקת הריון אם יש לך התקן?

כי היה לי איחורמותקקק
ואני אחת כזאת שישר נכנסת לסרטים וחייבת לדעת
חיפוש בגוגל מצא לי כמה אתרים שמוכרים את זה🤦‍♀️יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

הזוי להשתמש בזה בתור בדיחה.

😱😱🫂🫂🫂רקאני
וואווו. הלם.באתי מפעם

איזה נס שלא הוצאת את ההתקן!!

חיבוק , איזה חוויה מטלטלת! 

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

באהבהנפש חיה.
לראשונה בחיי טבילה כשהבעל במילואיםבאתי מפעם

אמאל'ה, זה הזוי.

לא יודעת אם יצליח לצאת. הוא נמצא במקום ממש חור מרוחק.

עוד לא עשיתי הפסק, אבל מתישהו שיהיה ההפסק, הטבילה יוצאת במועד על הפנים  ,  מה גם שאני מנסה להכנס להריון כבר 4 חודשים ולא הלך בנתיים.... מה עושים עם הטבילה? מה עושים עם ההריון? יש לכן נסיון/ תובנות? כמובן שינסה לצאת אבל זה מורכב מאוד. וגם אם יצא, לא בטוח בכלל שזה הביוץ... 

מצטערת לשמוע♡יהלוםנוצץ

אבל בעיקרון ממשיכים כרגיל כמה שאפשרי.

אם יצא הלוואי ומעולה, אם לא אז מניחה שתתראו בהמשך? עדיף לטבול בזמן. אם יוצא במועד ממש לא מתאים והוא ממילא בטוח לא מגיע אישית הייתי דוחה ביום.

מבחינת היריון/ביוץ וכו, לא בהכרח שיתפספס אבל גם אם כן לדעתי אין הרבה מה לעשות אם זה מצב חד פעמי. את יכולה לשאול רופאת נשים ולעקוב אחרי הביוץ, אולי זה פשוט יסתדר לבד.

לצערי אלה התובנות שלי בנושא, מקווה שיסתדר לטובה בעזרת ה'.

חיבוק ענק יקירתימדברה כעדן.

ממש ממש מתסכל....

תזכרי שה' יכול לעשות הכל... להוציא את בעלך מכל חור, שתיקלטו מתי שזה לא יהיה שתהיו ביחד לראשונה... תנסי להתמקד בהשתדלות שלך. מעבר לזה - 3 שותפים לאדם...

חיבוק... מנסיון זה באמת משוגע... 

וואי חיבוק יקרהואני שראחרונה

אחת הטבילות הקשות שהיו לי...

בגדול משתדלת להתנהל כרגיל.

טובלת בזמן.

מתפללת מלא לה' שיקח את המסירות נפש הזאת וירשום אותה לזכותנו כזוג ומשפחה ולעמ"י.

אם יש משהו שהוא יכול לעשות כדי לעזור לך לעבור את זה יותר בטוב - להגיד לו! לא לצפות בשקט. נגיד "אני אשמח שתעשה לי משלוח של × שאני אוהבת בערב הטבילה כדי שארגיש שאתה איתי מרחוק" או אם הוא יכול להיות זמין בטלפון וזה יעזור לך לדבר איתו...

ולהיות בחמלה עצמית. מותר לבכות ולהתבאס. מותר להיות אדישה ומנותקת. מה שעולה לך באותו רגע.

זה באמת מהמסירות נפש שלנו במילואים!!

בעז"ה שלא יהיה לנו יותר מזה.

ותיפקדו בקרוב ממש!

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

לא התקנתי אצלו אבל הוצאתי אצלואנונימית בהו"ל

ואז ב"ה במעקב הריון אצלו

הוא גם באמת לא ממליץ על הנובה טי בגלל המבנה

אני די בטוחה שהוא מביא מחול התקנים

הוא גם אמר שהוא נלחם להכניס את הספקולורומים הקטנים לבית חולים / מרפאות להקל על נשים 

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

פתותית השרשור1375422
למישהי יש המלצה על רופא מתקין באזור בצפון- טבריה כרמיאל וכו?
התקנתי לאחרונה אצל דר ברונו גנפיקסחנוקה

האמת היתי מלאת חששות מכתמים וכו

ב"ה

לפי הפסיקה שלנו ההתקנה אטסרת

עשיתי הפסק 4 ימים אחרי ההתקן

עם הדרכה מתאימה לכבי בדיקות 7 נקים והתנהךות בכללי

מאד מאד מרוצה

לא חלמתי שנתהליך יכול להיות ככ נעים

אחרי 3 חודשים חושבת שהיה שווה הנסיעה מהצפון וגם המחיר...

לא היה לך קשה המרחק?1375422אחרונה

לא צריך לבוא לביקורת? ואם יש בעיות/רוצים לקצר את החוטים/זה כואב וכו

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
כןאהבה.

עם כדור או בלי כדור,

כי דווקא הכמה ימים רצופים של החלומות היו בימים ששכחתי לקחת, מעניין 

לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקית

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

בדיקת מזוזות עוזרת. קריאת שמע מתוך הסידורמחי
חוץ מזה באמת לנסות לחשוב על דברים חיוביים לפני השינה, מצטרפת להמלצה להירדם עם הרפיה
אצלי קבוע היו סיוטים בהריונותעדינה אבל בשטחאחרונה
אח''כ גם בדקתי על זה בגוגל, וראיתי שזה קורה, וגם אני לפעמים הייתי הולכת לישון בחשש של מה סרט האימה שאני הולכת לראות הלילה..
דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

אז נשמע שככה או ככהכמהה ליותר

צריך לחכות שבועיים לטבילה.
תודה!

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
צדקתכמהה ליותר

בשבת התחיל דימום כמו מחזור, דווקא זה ממש הרגיע אותי לראות את זה, כי היה מוזר לי שלא היה כלום

השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעיין

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

וואו, איזה קשה!!!כמהה ליותראחרונה

תוה על החיזוק שכתבת! ❤️
מאוד התחברתי למשפט אנחנו לא מבינים אבל מאמינים

ברוך ה אתמול התחיל דימום,זה הרגיע אותי שהכל תקין עם הגוף שלי

אולי יעניין אותך