שבוע 32 טסיות דם נמוכות מאודתבל232
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

תודה

היי... גם לי יש בעיה עם הטסיות דםאוחא

לא ידעתי שיש אפשרות להעלות את הכמות שלהן בדרך טבעית.

אני גם אשמח לדעת!!

נסו לגגל "העלאת טסיות" -עולים כל מיני דברים מעניניאנונימי (פותח)
שמעתי שאם אוכלים כל יום מולסה טבעיתאני ירושלמית

יש סיכוי להעלות את הטסיות.  ב"ה לא נזקקתי ולא ניסיתי את זה בעצמי. בהצלחה!

(מולסה זאת דבשה, סירופ סמיך כדבש, לטעמי טעים מאד, שניתן להשיג בחנויות טבע.)

מולסה בעייתית לסכרתיות, רעיון אחר בבקשה?אנונימי (פותח)

להעלות טסיות בדרך אחרת?

יש מצב...מסיבה
אין לי מושג עם מי דיברת אבל אמא שלי נטורופטית ולי התחילו לרדת הטסיות לפני הלידה והיא ממש נתנה לי עצות איך למנוע שירדו יותר ובסוף באמת הכל היה בסדר ואני יודעת שהיא טיפלה באותו זמן במישי שממש חששה מזה ..
והיא גרה קרוב לשערי צדק....
אז אם את מעוניינת תפני אלי באישי

ממש מעניין אותי מתי זה היה? לפני 10 חודשים בערך? או 9?
טסיות נמוכותתבל232

הי, לא זה היה ממש מזמן, לפני שלוש וחצי שנים ובגלל זה אני לא זוכרת בכלל פרטים, גם לא מי הפנה אותי אליה, אבל אשמח ליצור קשר עם אמא שלך... אפנה אלייך... תודה רבה

רק סליחה על הבורות, אני חדשה כאן איך אני פונהתבל232

אלייך באישי?

סליחה על הבורות, מה זה טסיות דם נמוכות?בר1812
בדם יש ארבעה מרכיבים:אנונימי (פותח)

כדוריות דם אדומות, כדוריות דם לבנות, נוזל וטסיות. הטסיות אחראיות על קרישת הדם. כשיש מעט מדי טסיות, הדם עלול לא להתקרש טוב. במצב כזה חוששים לתת אפידורל.

וקוראים לזה גם טרומבוציטים בלעזשוקולית

בבדיקת דם זה מופיע תחת PLT

בתור מי שגם סובלת מזה בהריונות: (וילדה בהר הצופים)אנונימי (פותח)

עם עבר של לידה סיוטית בלי אפידורל, ואני לא מוכנה לחזור על זה שוב....

א. הומאופתיה - הומאופתית אחת אמרה לי שהיא לא ממליצה על זה בהריון, אבל חברה שלי כן עשתה את זה והיא אמרה שהטסיות לא עולות, אבל גם לא יורדות.

ב. אני אוכלת מולסה - זה כמו דבש אבל יותר מתוק (ומתישהו כבר הופך למגעיל מרוב מתיקות....) שזה משהו מסוכר קנים, לא יודעת בדיוק. יש בחנויות טבע, 40 שח לקופסה בערך. תקני נטול גופרית. זה מעלה את הטסיות אבל לוקח לדעתי שבועיים עד שרואים השפעה. הרופאים באמת לא מכירים את זה משום מה.... ולא מבינים איך הטסיות פתאום עלו לי.

למרות שזה לא כזה טעים כדי מאוד, כי אם יש אחרי הלידה חתך בנרתיק הדם זורם לו וזורם וככה מאבדים מהפצע מללללללא דם כמו שהיה לי בלידה, הברזל יורד פלאים וצריך לקבל מנות דם ולוקח מלא זמן להתאושש מלידה,  לא מומולץ בכלל בכלל מנסיון.

לדעתי האישית כדאי להתחיל עם המולסה חודש וחצי - חודש לפני הלידה, כי אם מתחילים מוקדם מידי כבר נמאס לאכול מולסה, ואז כשבאמת צריך כבר לא אוכלים והטסיות ירדו שוב. א"א להחזיק מעמד בלאכול את זה כל ההריון. אלא אם כן פתאום יולדים לפני הזמן.

הר הצופים - הם מאוד דוחפים אפידורל ומנסים לשכנע יולדות לקחת אפידורל. ברמה של טסיות של 80 לא נתנו לי אפידורל, גם 90 אני חושבת שלא כי המרדימים לא מוכנים. וגם אם יסכימו - אל תסכימי ברמה של 80-90 לקבל אפידורל כי זה מסוכן. 95 מן הסתם כן יתנו לדעתי.

בקיצור - מולסה והרבה...

מזה מולסה??שרבוב
גם לי היה טסיות נמוכות (בסוף ההריון זה היה 66!!)
מעניין אותי לפעמים הבאות בעה
כמו דבששוקולית

שעשוי מקנים, אבל יותר מתוק מדבש. קונים בחנויות טבע (לקנות נטול גופרית). מעלה את הסטיות. תקראי את האנונימי שמעלייך, היא מפרטת

אפשר להשיג את זה גם בסופר פארם???תבל232
לא ניסיתי, אבל חושבת שלאשוקולית
תודה רבה, עודדת אותי...תבל232

אקנה מולסה... בלי לדעת אפילו מה זה... כמה צריך לאכול מזה ביום? ואם זה מתוק מידי , אני גם ככה סובלת קשה מאוד מצרבות בהריון, שאפילו טאמס לא עוזר...

אבל מותר בוודאות לאכול את זה בהריון?

ולגבי הר הצופים, אם גם שם לא כל רופא נותן אפידורל עם קצת מעל 80 טסיות, אז אני חייבת להעלות אותן עד ללידה באופן דרסטי....וכנראה ללכת למוכר לי- שערי צדק...

בעזרת ה' נעשה ונצליח...

לצרבותאם אם

אני מערבבת מים פושרים עם קצת סודה לשתיה, שותה בבת אחת כי זה מגעיל לי, (לא לשכב אח"כ אלא לחכות )

במחילה מכבודכן, אח"כ יש גרפס אחד או יותר וכל הצרבת עוברת כלא היתה- עזר לי גם בצרבת שורפת במיוחד

תודה רבה, אנסה...תבל232
תודה רבה שום דבר באמת לא עוזר לי.חיוך גדול
לצרבת? מלפפון, כל אומריםשוקולית

ניסיתי ונראה לי עוזר

לי הכי עוזר בצרבות לשנות תנוחה, להישען קדימהבהתהוות
גם אני סובלת מצרבותאנונימי (פותח)

והמולסה לא גורמת לצרבות, לפחות אצלי. תאכלי כמה שאת יכולה, כמה שיותר - יותר מעלה. כמובן שכמות קטנה מאוד לא תשפיע כ"כ. בטוחה שאם תאכלי קופסה אחת בשבועיים בערך, אפילו 3, תוכלי להעלות אותם עד ל-100 ולקחת אפידורל, ואז כבר לא משנה איפה תלדי

תודה, קניתי מולסה, אעדכן בהמשך אם יהיה שיפור....תבל232
לא ידעתי שכ"כ הרבה נשים סובלות מזה..אנונימי (פותח)

גם אני מצטרפת...

בשתי הלידות הקודמות היה לי באזור 60-70 בלידה, ואכן לא קיבלתי אפידורל.

ובאמת עד עכשיו לא שמעתי על אף דרך להעלות את הטסיות.

אני כרגע עוד קצת רחוקה מהלידה, אשמח שתעדכנו אם זה אכן עוזר..

עוזר מאוד!שוקולית

מנסיון אישי

שווה לנסות

אני מכירה משהי שנתנו לה אפידורל עם 80- בעין כרםנונימי

זה עלה לה ממש ברגע האחרון, פשוט נס

וזה היה מרדים ספציפי ומאד מקצועי שהסכים לקחת את הסיכון...

הר הצופים מעודד אפידורל?! :-oרגעים
באמת?!?

לוידעת...

יש פה בנות שילדו שם?

ממה שאני קוראת פה הרוב בשערי צדק ועין כרם...
ילדתי שםשוקולית

והם שכנעו את כל הנשים סביבי כולל אותי לקחת אפידורל, רק שהטסיות הנמוכות לא איפשרו לי

יאווורגעים
אבל זה ממש חוצפה לא?!?

אשכרה שיכנעו אפידורל?!?
אולי כי זה פחות מצריך מאמץ מהמיילדת?

נורא מוזר.

יש פה עוד מישהי שילדה שם?
למה לחשוב שזה "בגלל שמצריך יותר מאמץ מהמיילדת"..?אנונימי (פותח)

לא כולם נגדינו כל הזמן. הגיוני לשכנע להימנע מאפידורל כדי למנוע סבל נוראי (ולדעתי מיותר) מהיולדת.. 

למה את מאנונימי???רגעים
העליתי תהיות..
בעיני הכי טבעי והגיוני זה דווקא להקל על היולדת כמה שאפשר...
שטבעי זה אופציה ראשונה.
ואפידורל שנייה.
לצערנו היום זה ממש ההפך...

את חושבת שזה סבל מיותר...
אני לא.
אני לא מבינה למה זה כל כך "לצערינו"אנונימי (פותח)

נכון, אפידורל זה לא טבעי.. אז מה??? אלפי נשים (מיילדת משע"צ אמרה לי ש- 70%) יולדות עם אפידורל, והכל בסדר!! כל הדרכים "להקל בצורה טבעית" לא מתקרבות אפילו להקלה של האפידורל (שגם היא לא מושלמת..).

אני אישית חושבת שב"ה שאנחנו חיות בדור שיש בו את האופציה הזאת ויכולות ללדת בשפיות בלי לחוות יסורים נוראים (יחסית..) ולצרוח עד אובדן השפיות..

בלידה שלי הייתי עם אפידורל, ובשלב האחרון לא נתנו לי להוסיף אפידורל (עם הכפתור..) כדי שאשתף פעולה בלחיצות.. וזה היה כ"כ כ"כ טראומתי ופשוט בלי השוואה לשלבים שהייתי עם אפידורל!!

לדעתי- ב"ה שהאופציה המבורכת הזאת קיימת. אני לא אומרת לקחת בכוח, אבל אם צריך- אז כן!!

אגב- שמעתי מחברה שלי שילדה בליניאדו עם אפידורל ושמעה צרחות מהחדר השני (של אישה שלא לקחה..) שהמיילדת אמרה לה שיש קטע של נשים לא לקחת אפידורל ואז ככה הלידה נראית, ושלחצות כביש זה יותר מסוכן..  אני חושבת שאם היה מקרה של נכות ח"ו או משהו בסגנון בגלל אפידורל זה היה עולה לחדשות, כולם היו שומעים מזה וזה לא היה כ"כ רווח בבתי חולים..

צודקת מאוד. גם הרדמה לניתוח או טיפול שינייםעיניים זוהרות

היא לא משהו טבעי. אז תוותרו עליה? בחיי....

לדעתי בדור בו נשים לוקחות את קללת הגבר שהיא הפרנסה, מותר להן לקחת בכיף משהו שיקל את קללת חוה.

מי שלא רוצה, שלא תיקח, אבל שלא תגרום לנשים שלוקחות להרגיש מטומטמות... 

עיניים זוהרות- המשפט האחרון שלך מצויןניל"ס

לא לכולן מתאים מה שלאחרות, לחלק עדיף עם, לחלק עדיף בלי, ויש כאלה שלא יודעות מה עדיף להן אז בוחרות משיקולים שונים.

לא להגיד שזה טמטום לקחת, ולא להגיד שזה "קטע כזה" לא לקחת, כל אחת ושיקוליה.

אני אישית הלכתי לפי מה שאמא שלי החכמה עשתה, או במילותיה: "רציתי לראות איך אני עוברת לידה אחת בלי. כשראיתי שזה לא נורא המשכתי ככה..." (נו, טוב, גם הייתי בקורס הכנה ללידה פרטי של מישהי מאוד טבעית, שלא לחצה אבל הסבירה מאוד יפה את הגישות...) ואני עוד פחדנית בכאבים (וגם מחטים).

בקשר לפסקה האחרונה שלך, אנונימיתבהתהוות

קיימים מקרים של פגיעות קשות בגלל אפידורל. אם אני לא טועה זה מופיע אפילו בטופס שצריך לחתום עליו לפני ההזרקה. זה לא סוד.

(אם מישהי רוצה אצרף קישור למקרה לדוגמה, סתם ככה אני לא רואה טעם בנפנוף במקרים המאוד-מאוד נדירים האלה. אבל אני גם לא רואה טעם בהכחשה שלהם.)

מבחינתי אם הייתי רוצה אפידורל, האחוז הקטנטן של סיכון לא היה שיקול בשבילי. אני כותבת רק כדי להעמיד דברים על דיוקם.

(מי יודע, אולי אני הייתי האישה שהחברה שלך שמעה אכן, "ככה הלידה נראית". שמחה מאוד שככה הלידות שלי נראות רק מצטערת על צרות העין של המיילדת שתיארת. אני אישית, אם באמצע לידה המיילדת הייתה אומרת לי משהו מלגלג על בחירה של יולדת אחרת בחדר ליד, לא משנה איזו בחירה ולמה, הייתי נפגעת מזה בעצמי וחשה רתיעה מאותה מיילדת.)

חתמת פעם על הרדמה אצל רופא שיניים?אם היית

כתובים שם בערך אותם הפחדות ואיומים.

גם נורופן ואקמול הן תרופות מסוכנות עייני בעלון לצרכן ותשאלי את שירלי מרדר.

נראה לי שאת זו שהסכמת איתי שמי שלוקחת אקמול כשכואב לה הראש אמורה לקחת אפידורל כשכואבים לה צירי לידה - ויש סתם הפחדה מיותרת סביב נושא האפידורל...

בכלל לא דומהחילזון 123

אפידורל לא רק מעלה סיכון להסתבכויות כלליות כמו הרדמה,

אלא יכול לפגוע בתהליך עצמו של הלידה. גם בגלל חוסר התנועתיות שהוא מכתיב בד"כ.

לא רקשוקולית

אפידורל נותן לאישה להיות רגועה, וככה היא לא מתכווצת מכאבים. כשהיולדת רפויה הלידה יכולה להתקדם יותר, יש לאפידורל צדדים לכאן ולכאן

אני? לא נראה ליבהתהוות

שני אסכים שמישהי "אמורה" לעשות משהו, כשההשפעה עליה בלבד? מאוד רחוקה ממני הדרך הזאת להציג את הדברים. נראה לי שאני לא אסכים גם אם תכתבי שמישהי אמורה לקחת אקמול כשכואב לה הראש מאוד, אם היא לקחה אקמול כשכאבה לה היד רק קצת הדרך שכל אחת בוחרת להתמודד עם כאב בכל מקרה ומקרה - זה שיקול רק שלה ועניינה הפרטי. גם איזה סיכון כל אחת מוכנה לקחת זה שיקול רק שלה. ואני - כמו שכתבתי - לא התערבתי בשרשור במקרה הזה אלא כדי להעמיד דברים על דיוקם, בתגובה למה שנכתב לפניי.

כתבת פה סיכונים של אפידורלאם היית

החזרתי לך בתגובה את הסיכונים של אקמול.

והסכמת איתי שזה באמת אותו דבר.

ושלכל כדור/טיפול רפואי הכי קטן יש רשימה של סיכונים כמו לאפידורל לפחות..

רק שלסיכוני האפידורל יש משום מה "יחסי ציבור"

צורת הניסוח "מי שלוקחת אקמול.." היתה צורת ניסוח מסקנתית שלי

אה, אוקיי, אני נזכרת בשרשור המדובר בהתהוות

ואכן הסכמתי שגם באקמול יש סיכונים (אם זה אותו דבר אין לי מושג, האמת היא שנראה לי שאקמול בטיחותי יותר, אבל באמת שאני לא יודעת, אני לא רופאה). בכל מקרה, נכון - בשניהם יש סיכונים.

ונראה לי שגם כתבתי שבאמת אני אישית משתדלת לצמצם את השימוש בשניהם למינימום ההכרחי, עניין של טעם אישי אבל אצל רופא שיניים, למשל, אני כן לוקחת הרדמה מקומית בלי שום התלבטות - שוב, זה הטעם שלי. יש לי גיסה שמעדיפה לעבור טיפולי שיניים בלי הרדמה (ובניגוד אליי, היא לוקחת טשטוש בלידות. איי, הסתבכנו...)

אני בספק אם באמת לאפידורל יש יותר "יחסי ציבור". כשאני מסתובבת באתר באופן טבעי אני פוגשת שם דיונים גם על אפידורל, גם על אקמול, גם על אנטיביוטיקה, גם על חיסונים... לא ראיתי שאחד מושמץ יותר מאחרים. אני לא מאמצת הכול, כמובן. טוב, אני כבר משעממת, כל פעם אני עושה סיבוב וחוזרת למשפט הזה - כל אחת ומה שמתאים לה.

(רגע, עוד הגיג: אולי על אפידורל יוצא לך לשמוע יותר כי באופן כללי לידות זה נושא שיחה מועדף אצל נשים )

ישבתי עם חברה ובמשך שעתיים דיברנו רק על הלידותמשיח עכשיו!

שלנו....

אני לא צעקתינונימי

והלידה יכולה להיות גם בלי צעקות וגם בלי אפידורל!

אישית, הקושי העיקרי שלי היה שניסו לשכנע אותי רק בגלל שלהם היה קשה לראות אותי ככה, מזל שבעלי היה שם..

הרבה פעמים שומעים צעקותאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

תודה

צעקות...אנונימי (פותח)

כששמעתי יולדות צורחות מחדרים אחרים אמרתי שאין מצב שאני אצרח ככה, אבל כשכאב לי עד אימים היה מעולה בשבילי לצרוח ולא התביישתי מאף אחד...

מי שעוזר לה לצרוח - שתצרח, יש בזה משהו משחרר

לי המיילדת בהדסה עין כרם הציעה משהו נפלאעיניים זוהרות

במקום לצרוח שעזר לי עד שהאפידורל השפיע.  היא אמרה לי לשרוק את האות ש' בקול, ממש לנשוף החוצה חזק מבין השיניים.

ידעתי שזה מצחיק, הרגשתי מגוחכת לשרוק בקולי קולות, אבל ממש לא היה לי אכפת. אפילו לא ידעתי אם זה עוזר לי באמת, או רק נותן לי משהו להיתפס בו... זה ממש לא משנה. כל עוד זה עזר לי- סבבה!

לכן אני בעד שמי שלא לוקחת אפידורל, ועושה לה טוב לצרוח- שתצרח, שתצעק, למה לא???

פדיחות? ממש לא, עזבו, אתן בלידה ומותר לכן ונורמלי כל מה שיכול להקל עליכן.

תיארת אותי בדיוק=]=]הריוןראשוןאחרונה

בס"ד

ובעלי הצדיק ניחם אותי שהדציבלים מהחדרים הסמוכים היו גבוהים יותר=]=]

לרגעים - לא מגיע לרמות של חוצפה,שוקולית

את יכולה להיות רגועה, לי לא היה אפידורל כי הטסיות נמוכות, וזאת שלידי קיבלה אפידורל בפתיחה 8 למרות שהיא חשבה שבפתיחה כזו כבר לא נותנים אפידורל.

אני אישית הרגשתי שזו הגישה שלהם בהר הצופים, ולא רק מיילדת אחת. מצד שני הם לא דוחפים זירוז סתם או לא מנתחים סתם.

הם מנסים לשדל את האישה לקחת אפידורל אבל לא עד כדי להחליט בשבילה - כל המיילדות שעברתי בלידה (והרבה, לידה ארוכה) הציעו לי הצעות (זירוז \ לפקוע מים \ טשטוש \ גז צחוק \ אמבטיה וכו') אבל נתנו לי את המקום שלי להחליט מה טוב לי בלי ללחוץ - שזה בעיני מאוד חשוב.

לא ילדתי שם, אבלנונימי

גם אותי ניסו לשכנע לקחת אפידורל (בשערי צדק)

וד"א, זה לא מצריך פחות מאמץ מהמיילדות, אולי פשוט קשה להן לראות אותה סובלת..

למה רגעים את לא רוצה אפידורל? הריונית ב"ה!

אני לא מעיזה לדמיין לידה בלי זה...

מקווה שבע"ה ה' יתן לירגעים
ככח ורוגע ולידה בריאה ותקינה ושלא אצטרך...
האפידורל יותר מלחיץ אותי מצירים...
באמת.
צירים זה בעיני טבעי... אפידורל- טוב..זה לא טבעי..
אבל נראה...
לוידעת מה יהיה ואיך יהיה.. ואם כבר לא אוכל לשאת את הכאב בפתיחה מוקדמת אז ברור שאקח.

וכמובן שמקווה לא לעבור את התאריך!!! לוידעת למה זה נראה לי קשור גם לעניין...
הרבה תפילות והשתדלות...
ואיי אני לא יכולה לחשוב על הכאבים והצרחות שאני אתןהריונית ב"ה!

טוב לי זה ברור אפידורל .

אבל אולי זה ישתנה שאני אגיע לשלב יותר מתקדם אני עוד יומיים ב18.

רגעים

ארוכה הדרך...

לידה ראשונה?אם אם

אני בהחלט ממליצה לקחת אפידורל.

בלידה ראשונה אין לך מדד נכון האם את יכולה לעמוד בלידה בלי אפידורל או לא. כי בד"כ היא שונה וארוכה משאר הלידות.

אני אישית לקחתי אפידורל בלידה ראשונה ובלידות אח"כ לא לקחתי

ויש גם צד אחר..מסיבה
ילדתי לפני זמן מספיק ארוך ורציתי לידה בלי אפידורל...טבעית פחדתי מהאפידורל...ובצדק!! הייתה לידה ארוכה מאוד עם זירוז ומתי שהוא ראו שאין סיכוי יותר...ולא מתקדם ולכן כדאי שאני יקח...עד היום כואב לי הגב ממנו והיו לי כמה חודשים כאבי ראש בעקבותיו כך שלפעמים עדיף לא לראות איך זה עם אפידורל ולהחליט לא לקחת ולהתמודד מאשר לחשוב על זה כאופציה ואז להשבר מהר....
ילדתי שם 3 פעמים ב"הגתיתא

פעם אחת לא הציעו בכלל אפידורל, וגם לא רציתי

פעם אחת רציתי והמילדת ראתה שאני מתמודדת יפה ונסתה לשכנע אותי לחכות עם האפידורל ולא לקחת

פעם אחת ביקשתי והביאו מייד, אפילו שכבר לא היה צריך, האפידורל השפיע אחרי הלידה...

לא קיבלתי רושם שיש להם איזה התנהגות קבועה או איזה מדיניות בקשר לאפידורל,

כל פעם זה היה לפי האופי והדעה של המילדת.

מרגישה שהתהפכו לנו התפקידים וזה עושה לנו רע…אנונימית בהו"ל

הקדמה קטנה- כשהתחתנו אני הייתי סטודנטית והוא אברך שתכנן לעבןד עדיין לא ידע במה.

אני סיימתי לימודים וכיום עובדת בהייטק

הוא מסכן כבר חמש שנים מחפש את עצמו. למד טוען רבני, התחיל קורס בדיקות תכנה, נרשם לקודקוד היה שם בהכשרה ובסוף לא הסכימו לגייס אותו, כיום מחפש עבודה במחשבים וגם מפתח כזה לפעמים דברים. לא מכניס כסף לא מהכולל ולא מהאפליקציות.

אבל מה שקרה זה שה'עקב אכילס' שלו זה הבקרים, תמיד היה, רבנו על זה שניייםם עד ששחררתי ואמרתי החיים יעשו את שלהם

רק שהם לא😂

אני קמה כל בןקר, מארגנת ומפזרת למסגרות, ומתחילה לעבוד (מהבית, כאמור, הייטק)

והוא ישן😩😩 אנייי רוצההה לישוןןןן כי הבעל שלי מרוויח מספיקקקק אופפ

וגם הוא קם מאוחר נגיד עשר, עד שהוא מתעורר ימתפלל (יחיד) הולך לכולל נגיד 11 עד 1, חוזר מסתובב סביב עצמו

הנקודה שלי היא שבגלל שהוא כלכך מתוסכל וככ קשה לו שהוא לא מוצא עבודה, אני לא יכולה להגיד שזה מציק לי שהוא כל היום בבית כי הוא באמת זה קשה לו מאוד שרק אני עובדת והוא לא מוצא את עצמו ולא מפרנס גם

ונקודה שנייה- אני מאוד חסכנית. מאוד. היה סל בשיין של 400 בגדים לילדים ולי לחגים והוא אמר לי מה לא דחוף עדיף לחכית איתו לאחרי העשירי, הורדתי את הדברים שלי קניתי רק לילדים

שבוע אחר כך הלך לקנות משו שהיה צריך מksp שולח לי הודעה- וואי יש פה את הכיסוי של אפל לאייפד שלי, אולי אקנה?? עכשיו אני מכירה אותו ויודעת כמה זה משמעותי לו וגם אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו כיף אז זרמתי

ואז אני כאילו, רגע אז רק אני מנסה לחסוך פה?…

אם שואלת אותו על זה- מה נעשה את פשוט הרבה יותר טובה ממני (בטון כזה מסכן, כי הוא מבין שזה היה צעד כנראה לא הכי חכם ובאמת זה קשה לו שלא עמד בזה)

בקיצור הסיפורים על האישה הבזבזנית שמסיימת את כל הכסף שבעלה מכניס- אז הפוך!

והוא גם מפנק אותי מאוד אני לא אומרת אבל בגלל שאני קמצנית אני לא תמיד מאפשרת וגם כשכן לפעמים בחיי זה בשבילו (אתמןל אמרתי לו שאני צריכה קצת זמן להד תכננתי ללכת לקניון אחרי איזה אספת הורים בסוף זה התארך ולא הספקתי, אז הוא הזמין לי הביתה יוגורט ולו קרפ וישבנו יחד בלילה, נחמד, תודה, אבל עכשיו אני מרגישה ש'תקציב הביזבוז' שלי נגמר על מה שלא הייתי צריכה- זמן לבד!!)

יצא מבולגן

לא יודעת מה רוצה ממכם אולי סתם לפרוק…

ה' יעזור…

טכנאי מכשירי חשמללפניו ברננה!

מייעץ לקניות כאלה תמורת תשלום סמלי..

הופך בתים לבתים חכמים..

לא חייב דווקא מהנדס חשמל..

רק ללמוד תעודת חשמלאי כדי שיהיה מותר לו להתעסק עם מערכת חשמל (בבית בכיף עושים את זה בלי תעודה אבל כדי לא להיות חשוף לתביעות חלילה כדאי שיהיה מסודר כמה שניתן..)

משפחתולוגיה בחגים-כל עצה תתקבל 😊אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לפני חודש

בעלי ב"ה טס לאומן כל שנה

אני מתארחת כבר כמה שנים אצל חמותי יחד עם הילדים

בשנים האחרונות היא התחילה לרמוז לי ברמיזות עבות מאוד שאמצא מקום אחר

ברור שאת הבנות שלה היא מזמינה בכיף והם יבואו גם אם היא לא תזמין

השנה גם התקשרה וגמגמה ונעלבתי מאוד כמובן אבל השלמתי עם המציאות

ואני נשארת בבית עם הילדים.

אבל

קשה לי לסלוח לה!!!!!!!!!

קשה לי לסלוח כי היא יודעת שלא פשוט לי להישאר לבד מכל מיני סיבות

וקשה לי שאני צריכה להמשיך לכבד אותה ולחייך כרגיל למרות שאני פגועה

קשה יהיה לי לומר לה שנה טובה בשמחה ובחיוך כשבלב אני פגועה

ובסוף הן יושבות יחד כל בנות המשפחה לארוחות חג חגיגיות ואני עם הילדים לבד בבית.

אני יודעת שיש לאחת הבנות שלה משהו איתי

ובכללי הבנות שלה בכל ראש השנה נוותנות לי הרגשה נוראית וגם לילדים

אם זה התעלמות, פגיעות על ימין ועל שמאל. בקיצור די לחכימא ברמיזה-הן לא רוצות שנגיע נקודה.

אני יכולה לומר בוודאות שאם כלה אחרת הייתה מבקשת להגיע הן היו שמחות ומסכימות בכיף

קשה לי ממש!!!!! שחמותי בלי עמוד שדרה מולן ולא מעמידה אותו במקום

שלכלה שלה ולנכדים שלה!!!! אין איפה להתארח בראש השנה

האם זה נעים להן לשבת סביב שולחן החג בידיעה שאני והילדים לבד?

כנראה שלא אכפת להן

כל הבעיה שלהן איתי היא שאני ברוך ה' אישה עם ראש על הכתפיים ולא שותקת להן כשהן פוגעות או מזלזלות והן מרשות לעצמן את זה בלי סוף!!!!

ומצד שני-

השלמתי עם זה ואני מעצמי השנה אמרתי שאני לא מגיעה כי אני מרגישה לא רצויה!!

אשמח לכל בדל של עצה איך להתגבר על הכאב הזה

או שלא?

מה היית עושה?

אולימתיכון ועד מעון

אם כסף זה לא בעיה לקחת את הלימון להפוך ללימונדה

להשקיע ולקנות אוכל טעים ומפנק לחג, למצוא חברה שגם לבד ולקבוע איתה לסעודה

להכין אוכל שבעלך לא אוהב ואת כן

מנחלה שאת תמצאי דרך להנות מהמצב יהיה לך תחושה טובה יותר ותצליחי גם לסלוח.

אני חושבת שבהרבה סיטואציות יש לנו בחירה איך להתנהל במצב, זה המצב שלך כרגע, איך את הופכת אותו להכי נפלא שיש

הרגע גיליתי שאין לי מספיק ימי חופש ואני צריכהחמדמדה

לעבןד בחול המועד

😭😭😭😭

😩😩😩😩😩😩

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

אני גוססת

אני בוכה

לא רוצה

אין לי תקווה

אני לא ריצה

די

תצילו אותי

כנל אותו דבראונמר

היה לי בוס כזה ומצאתי את עצמי הפוכה כל היום.

עזבתי על הרגע שהיה אופק למשהו אחר וב''ה.

זה סיוט בוסים כאלה.

בדיקת הריון חיובית זה בוודאות הריון?שאלה גנים

יכול להיות טעות?

אסביר -

עשיתי בדיקות דם יומיים לפני האיחור

(לא קשור להריון, מונעת לא הורמונלי)

והרופאה שמה לי גם בדיקת בטא כנראה

הבטא יצאה 2.3

כעבור שבוע...

הווסת מאחרת לי כבר חמישה ימים

אז רק ליתר ביטחון עשיתי בדיקת הריון (של לייף, מצרפת תמונה)

אשמח אם מישהי פה יודעת

המוח שלי בהלם 🤔

אין פה אף ספק!! 2 פסים- הריון בע"הממתקית

ואת עם מניעה?

קטעים שלא תכננת

אחלה מתנה לשנה החדשה

מונעת עם דיאפרגמהשאלה גנים

תודה על הנקודת מבט!! הייתי צריכה את זה מאוד ❤️

אממ חיובי. בשעה טובה!אורוש3

וואו, יקרה! זה ממש הריון.. מוזמנת לפנות אליי בפרטיהתייעצות הריון

נכנסתי גם להריון עם התקן לא הורמונלי..

תודה רבהשאלה גנים

מונעת עם דיאפרגמה 😉

נראה כמו חיובי, אם את עם התקן לא הורמונליקנקן שבור

חשוב לעקוב שההריון בתוך הרחם ולא חוץ רחמי

הריון חוץ רחמי שכיח עם התקן

רק טוב

תודה רבה!שאלה גנים

כאמור, דיאפרגמה 😅

זה אמיתי!!פרח חדש

אם אפשר לשאול

איך מנעת עם הדיאפרגמה?

הלכת למתאמת? השתמשת בקוטל יחד?

כי אני גם עם דיאפרגמה ורוצה לדעת מה הסיכויים שזה יקרה לי 🙃

נראה לגמרי חיוביהשקט הזהאחרונה

ולי בדיקות של לייף היו אמינות.

אם את אומרת שיומיים לפני איחור היה שלילי ועכשיו חיובי, זה אומר שכנראה היה ביוץ מאוחר, ואז יכול להיות שלא השתמשת מתישהן בדיאפרגמה כי חשבת שאת כבר אחרי ביוץ?

בכל מקרה, בהחלט הפתעה. בהצלחה בעיכול🩷

שומרת הערים האבודותחזקה בעורף

יותר מתאים לפורום אמהות השלב הבא, אבל פה יותר פעיל🤪🫣

מישהי במקרה מכירה לעומק? קראה את הסדרה?

הבת שלי התחילה והיא ממש על זה. שמעתי ממישהי שהיא מרשה לבת שלה עד ספר 3 כי בהמשך הסדרה מוזכרות גם מערכות יחסים חד-מיניות, אבל זוכרת ממי שמעתי.

אשמח אם יש מישהי שיכולה להפריך או לאמת לי את המידע הזה😳

קראתידרקונית ירוקה

הספרים הראשונים קלילים ובסדר, בהמשך הסדרה הופכת לטיפשית ונכתבה בבירור ע"י AI (לא ממקור רשמי, רק לפי ההרגשה). לא זכור לי יחסים חד - מיניים, אבל יכול להיות שיש וזה לא מרכזי. בת כמה הבת שלך? יש שם הרבה עיסוק במי יהיה החבר של הגיבורה, אבל בצורה נקייה יחסית

תודה על המענה!חזקה בעורף

היא בכיתה ז'.

עד איזה ספר הוא קליל ובסדר?

הוא קליל לאורך כל הסדרהדרקונית ירוקה

מהספר הרביעי בערך זה מאוד מורגש שהוא נופח ע"י AI. הפסקתי לקרוא בספר השביעי, כי נמאס לי

דווקא יש לי רגישות גדולה לדברים שכתובים בAIאמהלה

ובסדרה הזו לא הרגשתי בכלל

מה גם שכשספר 7 יצא הAI עוד היה בחיתוליו... או שבקושי נולד

כי ספר 7 יצא באנגלית ב2018.

אני מאד מאד אהבתי את הסדרה מלבד הספר 8.5 שהיה מיותר

9.5 גם יכלו לוותר עליו, אבל היה יותר טוב

מענייןדרקונית ירוקה

אולי משהו בתרגום? אני לא זוכרת עכשיו דוגמאות אבל זה ממשהרגיש לי ככה

גם התרגום של הספרים נכתב לפני הAIאמהלה

אולי זה רלוונטי יותר באחרונים אבל אני לא הרגשתי שסגנון הכתיבה השתנה.

קראתי, זה סדרה די ממכרת, דווקא לא זכור לי סצנותאמהלה

כאלו מן הספר.

אני אהבתי את הסדרה, אבל לבת שלי לא נתתי לקרוא.

חשבתי לתת לה השנה, אבל החלטתי לחכות עוד קצת.

אבל היא עד עכשיו קראה רק ספרות חרדית, אז אני כנראה לא פונקציה....

תודה על המענה!חזקה בעורף

קראת את כל הסדרה?

מסכימה לשתף למה לא נתת לה לקרוא? בת כמה היא?

קראתי הכל... לצערי התמכרתי ומחכה להמשךאמהלה

היא גדולה.. מאד, 17+

תולעת ספרים שלא נראתה כמוה בעולם, אבל היא אף פעם לא קראה ספרות לא חרדית

בעקרון אני חושבת שזו סדרה מצוינת, ממש נקייה

בגלל שכן יש טיפה ענייני זוגיות חשבתי לתת לה רק בשנה הקרובה.

רגע,מה? זה מעניין גם למבוגרים? חשבתי זה לנוער צעירמרגול

אני צעירה..... וכן, אני אהבתי מאדאמהלה

אמא שלי גם קוראתמתיכון ועד מעון

היא אמנם צעירה ברוחה אבל לגמרי לא עונה להגדרה של נוער צעיר

לא קראתי את הנל אבל ספרי נוער זה הספרים הכי נחמדיםחילזון 123

גם אני הכי אוהבתשיפור

אני לא חושבת שיש בה יחסים חד מינייםטארקו

לא מידיעה אבל כי בספריה אצלנו הם מקוטלגים ז-ח וספרים עם יחסים חד מיניים מסוננים משם החוצה ולא נכנסים לספריה בכלל ובטח שלא לצעירים...

ובכללי הוא מקוטלג בספריה אצלנו לז-חטארקו

מה שאומר שיש בו כנראה קשרים זוגיים מינימליים, גג נשיקות אולי, אבל לא מעבר לזה.

ווי אין לי מושגאפונה

אבל הילדים שלי קראו נראה לי את כל הסדרה (הצעירה יותר בת 9)

ממש מקווה שזה בסדר

אני לא מתחילה לעמוד בקצב שלהם... ובכלל לא אוהבת פנטזיה ומד"ב

קראתי הרוב, עצרתי באיזשהו שלבענבליתאחרונה

כשהרגשתי שהיא ממש נכנסת חזק לתיאורים של כאב פיזי של הגיבורים. עשה לי כואב רק לקרוא (משהו עם צללים או זרמים... לא זוכרת... באזור 6-7 ככה).

הסדה ממש מרוחה. ממש.

לא זוכרת יחסים חד מיניים, אבל כן יש התאהבות בין הגיבורים (סופי הגיבורה בקשרי ידידות עם 3-4 בנים, ויש ממש תהיה לאורך הסדרה עם מי תתחתן בסוף...)

זה לא נראה לי גרוע מהארי פוטר.

מלחיצים לפני ראש השנהאובדת חצות

שאולי תהיה מתקפה

ובלי קשר

צה"ל נערך באילת ובערבה

יש תרגילים בגבולות מצריים וירדן

ואומרים שזה כמו לפני 3 שנים שאין שופר כי ראש השנה יוצא בשבת

במקום להתעסק בחג ובקדושה

אני חוששת מתרחישים שחס וחלילה לא יקרו

היו מלא שנים שלא תקעו בשופר בשבת ראש השנהשיפור

זאת לא הסיבה למתקפה שהייתה. זאת תקנת חכמים.. ייסורים מגיעים מגיע בגלל חטאים, כדי לקדם את עם ישראל, לא בגלל קיום תקנת חכמים.

והיו כל כך הרבה שבתות וחגים שהלחיצו שאני כבר לא חושבת שזה אומר שבאמת יש סיכוי שסביר לכלום.

אני מאמינה שאנחנו צריכים להרבות בתפילה, תשובה וצדקה ולבטוח בה'.

מי אומר מה?שלומית.

בתחילה, מה זה השטויות האלה ולמה להקשיב להן?

פעם בכמה שנים ראש השנה יוצא בשבת, וכבר עכשיו בשיטוט קצר בגוגל את יכולה למצוא את 100 השנים האחרונות ו100 השנים הבאות שבהן ראש השנה יוצא בשבת.

והמתקפה?! מתישהו אומרים שלא צפויה מתקפה? אם כן, תעדכני. ועד אז תסגרי את כל אתרי החדשות ובייחוד את קבוצות הוואטסאפ והטלגרם שמתמקדות בלהפחיד ולהטריל

לגבי השופר -לפניו ברננה!

גם אני הייתי לחוצה מהעניין הזה של תקיעות בין ראש השנה לשבת, במיוחד שבשנת תשפ"ד הרב שלנו העביר שיעור עם מהלך שלם על הנושא הזה, ואחר כך קרה מה שקרה בשמחת תורה.

אבל:

דבר ראשון, בתשפ"ה הייתה תחילת שנה בשבת והייתה שנה מאוד מבורכת.

דבר שני, אני חושבת שאומרים את הדברים האלה כדי לעורר אותנו לתשובה ולהשתדל חזק יותר בתפילות. ואם זה לא עוזר לך אלא רק מכווץ אותך, אז אפשר להסתכל על זה ככה שיש 70 פנים לתורה. ויכול להיות שזה לא הדרך שלך לשמוע את הדברים.

הנתיבות שלום אומר שהפוך שבשנה כזאת הקדוש ברוך הוא בעצמו תוקע בשופר ושאין פחות דינים:

"וזה פי' יום טוב של ר"ה שחל להיות בשבת. כשראש השנה חל בשבת יום טוב הוא לישראל, שבו נמתקים כל הדינים מכח האהבה והחסד שבש"ק, ופעולת השופר נעשית ע"י הש"ק." (נתיבות שלום חלק ב'- זכרון תרועה)

ואני אוסיף לך גם קישור לשיעור מהמם בנושא. ויש עוד ציטוט ששמעתי ואני לא זוכרת מה הוא, אבל באמת אפשר גם להסתכל על זה באופן אחר.

הכנה לראש השנה - להכתב לחיים

כמה 'זאב זאב' בשנים האחרונות. חיים את חיינו עדאורוש3

שיוכח אחרת

הרבנית רחל בזק אומרתממתקית

(מקווה שמדייקת ושהבנתי את דבריה)

שכשאין שופר בר"ה בשבת, זה יכול להיות סימן לא טוב אבל גם יכול להיות סימן טוב מאוד.

ואת באמת עוד מקשיבה לחדשות הללו?

לפי החדשות מדינת ישראל הייתה צריכה כבר לחוות עוד 3 מלחמות גדולות ולהיחרב.

בנוהל של החדשות מריצים את המילה "מתקפה", ככה הבנתי והפסקתי לתת לזה את הדעת.

יוכיחו כל הפעמים שארגנתי את הממ"ד וקניתי, ושמתי, והכנתי, וניקיתי- ובסוף כלום

אומרים שכשאין תקיעת שופר ביוט ראשוןכי כל פה

כמו השנה זה סימן למאורע גדול שיקרה בשנה זו.. אין התייחסות אם אני לא טועה לאיזה סוג של מאורע..

בעז"ה שנזכה שתהא שנה טובה עם מאורעות גדולים וחיוביים ומשמחים! שנה של פריצת האור וזריחתו על כל עם ישראל!

לא לעקוב אחרי החדשותהשקט הזהאחרונה

עושה מאד טוב לנפש.

ועכשיו להמלצה על מומחה לילדים הכי טוב בשינייםשירה_11

איזור דרום

הלוואי ויהיה לכן

יש לי המלצה בלודמישהי מאיפשהו

ד"ר רוני איצקוביץ

עם גישה מדהימה לילדים, גם סרבנים

אבל נראה לי שהוא לא זול...

ד"ר יעל פלמון מבאר שבעניק חדש2

יקרנית בטירוף

אבל שווה כל שקל.

מכבי? לא נעים לי לומר- רופא תותח עם ילדים אבל...ממתקית

ערבי. באשקלון

עשה סתימות ועקירות לילדים שלי שניה לפני טיפולים בהרדמה,ואחרי אלפי רופאים וניסיונות, ולא מדובר בילד אחד... עובד עם מכבי.

הבנתי בפעם האחרונה שהיינו אצלו שהוריד שעות ועזב את הסניף שם, לא זוכרת את שמו

אבל אם תתקשרי למכבי ותבקשי שמות רופאי שיניים באשקלון- אז שם ערבי...

יש שם הרבה בני דודים. 🫣מוריה

רופאי השינייםoo

הערבים שטיפלו בילדים שלי

היו בין הטובים ביותר שטיפלו בהם

וזה תחום קשה

הם היו מקצועיים עדינים ועם תקשורת מצוינת עם הילד

גם במכבי וגם במאוחדתoo

היא הגיבה למי שכתבה שהשם הערבי זה הרופא הזהיעל מהדרום

לק"י

אם יש הרבה ערבים, היא לא תדע מי זה.

^^^מוריהאחרונה

מכבי בבאר שבע עוזר לך?יעל מהדרום

אם כן, ד"ר סבטלנה פוזרי מומלצת. מאוד נחמדהיעל מהדרום

לק"י

והמליצו לי על ד"ר מרים שלום, היא מומחית לילדים (ולא רק מטפלת בילדים), אבל פחות התרשמתי שהיא ממש ממש נחמדה. לא שהיא חסרת סבלנות או משהו. פשוט יצא לי להתקל ברופאות עוד יותר חביבות.

ויש את ד"ר אנאל חדד שעברה למכבידנט אחר, שהיא ממש ממש מתוקה!

(לא יודעת מה בדיוק ההבדל. אבל יש רופאי שיניים מומחים לילדים, וכאלה שמטפלים בילדים, אבל הם לא מומחים).

בכי רב בבוקר - גן חדש תקין?shiran30005

בן 3 וחצי התחיל גן שפתי/התפתחותי (הגיע ממעון) ועדיין יש בכי רב שהוא לא רוצה ללכת, לא כיף לו שם, זה מתחיל מרגע שהוא פוקח עיניים בבוקר שלא רוצה לקום מהמיטה, שואל קודם "יש גן"? ואז מתחיל בכי, לא מוכן להכנס לכן הכל סביב בכי. כל הילדים האחרים רגןעים ורק הוא בוכה

הגיוני? הוט הגיע ממסגרת של מעון, זה גן קטן, הצוות נראה בסדר והוא עדיין ככה כל בוקר

אני קיבלתי ים המלצות על הגן הזה ומשמיים בעירייה הןא שובץ לשם, אבל הרגשה שלי שהצוות קר כזה, לא מכניסים הורים לגן -מוציאים ומכניסים את הילדים מהדלת, אין ווטצאפ שמעבירים תמונות, כי כך בעצם אנחנו יןדעים שהילד בסדר,לא יןדעת גם לי מרגיש לא משהו. כמובן שאני לא משדרת לילד כלום כלום.

לעבור גן? נראלי לא יתנו לי כי שוב זה גנים שפתיים וזה לא לפי בקשת ההורה, מצד שני גם הילד לא משהו

בבית הוא פשוט גמור, או שהוא עייף או שבאמת קשה לו רגשית והוא ככה, רגילה לילד שמח אנרגטי

מה הייתן עושות? דיברתי עם הגננת אמרה שיש לו קושי ממש סביב ארוחת בוקר ובקושי אוכל אבל חוץ מזה הוא בסדר

ממש משמח!אפונה

את יודעת, הקשר בין ההורים לצוות כל כך חשוב,

עצם הדיבור שלכן (אפילו שלא הרגשת שהמסר הועבר כפי שרצית) כבר השפיע על החיבור של הילד לגן.

כדאי להגיד או לכתוב לגננת על השינוי שראית בבית - גם כי הפידבק הזה ממריץ ומשמח, ובעיקר כדי להשאיר את הערוץ הזה פתוח.

שימשיך ככה בע"ה!

אולי יעניין אותך