צריכה יעוץ.לפעמים

יוצאת עם בחור קרוב לחודשיים.

הוא מאד שונה ממני. ומאד שונה ממה שחיפשתי. 

עברתי לא מעט קשרים ודייטים- ואין ספק שיש בו משהו אחר. משהו בי אחר. סופסוף, אחרי המון זמן, מישהו מצליח לעורר בי איזה רגש. יש שיחה מאד מאד טובה, שגם זה מאד חשוב לי ולא קרה כמעט עם אחרים, והוא אדם ממש ממש טוב, כנה, מוסרי.

הרבה דברים טובים.

אני מאד רוצה שזה יצליח.

אבל- החיים מאד מפחידים אותי.

מפחיד אותי שהוא עדין כזה, ושאני זאת שאצטרך לארגן הכל, לשלם הכל, כי אני לא כזאת באופי שלי אבל איכשהוא מביננו מרגיש לי שאני יותר אשת העולם הגדול ממנו. [גם בקשר אני הרבה יותר יוזמת ממנו לאן נלך וכו', אבל הוא ממש זורם איתי בשמחה]

מפחיד אותי שהוא הרבה פחות אוהב לבלות ממני, הרבה פחות. אני מאד מאד כזאת, והוא מאד לא. החברים שלו מעטים מאד, הוא לא מרבה לטייל ולצאת, אני כן והמון. ולא ברור לי איך זה יעבוד ביחד. 

מלחיץ אותי שזה יגרום לנו ח''ו להיות זוג מתבודד כזה, כי דווקא אני אסחף אחריו [למרות שהוא מאד במגמת השתנות בתחום הזה. אבל אני לא בונה על שינויים.]

יש עוד כמה שמטרידים אותי אבל זה לבינתיים.

אשמח לשמוע דעתכם.

הכי חשוב מציאת חן ומידות טובותאמא של נוני

ואני בטוחה שאת יודעת את זה.

מהתיאור שלך הייתי יכולה לחשוב שזה תיאור של בעלי.. (:

בדיוק כמו שאת מתארת- לא בקטע של לדבר עם אנשים, לא אוהב לצאת (בלשון המעטה), לא מבין בכל הקטע

של בנקים, חשמל, ארנונה...

אבל הוא אדם מדהים, עם מידות טובות וטוב לנו ביחד.

אז מסקנתי אלייך היא שהכל תלוי באיך שאת מרגישה איתו.

טוב לך איתו? הוא אדם טוב? זורם לכם? מה צריך יותר מזה??

לכל מה שכתבת אפשר למצוא פתרונות פשוטים (יוצאים להליכות או עם פק"ל קפה לטיול באיזור, במקום למסעדה),

קצת להתאמץ ולעשות את את כל הסידורים והטלפונים בעצמך.

והכי חשוב- בלי לחץ! אם זה האדם שאת אוהבת זה הכי לא מלחיץ בעולם! זה טוב, זה כיף! (:

שיהיה בהצלחה!

^^^ גם לפי דעתי הלא מלומדת..^^^ה' מלכנו
זה הכי חשוב והכי בסיסי אבל יש עוד שיקוליםאישה קטנה

ואם היא מכירה את עצמה וזה מפריע לה,זה לא מספיק.

"יש בו משהו אחר. משהו בי אחר"אמת ותמים

תשמעי,

אני לא יודעת איך את מסתכלת על המשפטים הראשונים,

אבל הם נשמעים מבחוץ ממש ממש טובים.

אני רוצה לספר לך סיפור:

כשהייתי צעירה, לפני שיצאתי עם המון בנים אחרים

יצאתי עם בחור שהכל היה מעולה אצלו

רק מה, מאוד פחדתי שאני אהיה אחראית על כל נושא הפרנסה

והוא יהיה בייניש יושב אוהלים...

ובגלל זה נפרדתי ממנו. זה פשוט הפחיד אותי.

בסוף, עכשיו,

אחרי שנים,

אני נשואה לאחר וגם הוא,

מסתבר שהוא מתפרנס מעולם העסקים הגדול

מה שלא דמיינתי....

מה הסיפור הזה אומר?

א. הקב"ה מפרנס, אין לך מושג איזה עבודה תמצאו וכו. גם בעלי עובד היום בעבודה ששנינו לא דמיינו כשהתחתנו.

ב. שלכל זוג יש שני קצוות- אם אחד הוא מסודר אז השני בהכרח יהיה זה שמנגד...

אחד קמצן השני יחשב יותר נדיב

אחד מביע אהבה ומפרגן- השני יהיה קצת פחות...

זה פלונטר כזה בכל חיי הנישואים

יש על זה ספר מצוין (ההדגשה היא בטעות מכאן ואילך, משום מה הוא לא מצליח להסיר את הקו...SORRY)

שמו טובים השניים של ד"ר קלייר רבין

ישראלית דווקא, שעוסקת בנושא הזה.

הפתרון הוא לדעת לפנות מקום.

לדבר על הבעיה ולחשוב איך מפנים מקום לכל אחד להיות גם מעבר.

אני בטוחה שאפשר לדבר גם על זה שלך חשוב לצאת לבלות,

ולקבוע מן נורמה של מאמץ מצדו לבלות איתך נניח פעם בשבוע.

מגמת השתנות זה לא,

שיהיה לך ברור,

ככל שאנחנו מנסות לשנות אותם, הם רק מתבצרים בעמדתם ומנסים לשמור על האני שלהם,

מה שכן, ונכון לכל זוג,

יש למצוא את המקום הנכון לכל אחד.

ולתת מקום לכל שוני וצורך במערכת הזוגית.

נשמע שהשוני ביניכם מאוד טריוויאלי, ושיש הרבה מקום לא לוותר עליו

לנסות לעבוד על העניין,

בכלל על הפחד מחתונה, שנשמע שאת סובלת ממנו

כמו כולנו.

לכל זוג יש נקודות שוני, גם מהותיות (גבר ואישה שחיים יחד...)

בהצלחה.

ועוד לא קרתי את התגובה מתחת- אבל אני ממש מסכימה עם הכותרת :

הכי חשוב מציאת חן ומידות טובות...

לפי מה שאת מתארתשוקולית

זה נשמע טוב, והחסרונות שאת מעלה הם די שוליים.

בחיים, אחרי החתונה שפתאום מגיעים לעולם הגדול הוא ידע לשלם את כל התשלומים ולהסתדר עם כל הניירת והבנק, כל אחד, וגם מי שלא עדין לומד לאט לאט את חוקי המשחק. אז אולי הוא פחות טוב בלהשיג 20 שח הנחה אצל מוכר נעליים, אבל זה באמת שולי... גם בעלי ממש עדין, למדתי איך ללמד אותו את סודות העולם הגדול בלי שהוא ירגיש שהוא פחות מבין, למדתי לתת לו את ההרגשה שהוא מבין ויודע (למרות שעד היום יש דברים שאני מבינה יותר ממנו ואוי לי אם אגיד לו את זה כי הוא יעלב ולא יסכים איתי)

אבל זה לא העיקר בחיים בכלל בכלל.

זה שהוא זורם זה דוקא נו מבחינתך, לא? ככה יש פחות ויכוחים ופחות צריך לוותר.....

בילויים? תלמדי אותו לבלות, גם ככה אחרי החתונה אין יותר מידי זמן פנוי (וכסף....)בשביל זה

אין לו הרבה חברים? תלכו עם החברות שלך שנשואות והוא יכיר את הבעלים שלהן, או חברים שתכירו בשכונה בה תגורו. לא נראה לי שתשארו בודדים..... (אם תגורו במקום שיש קהילה של זוגו צעירים ותתחברו לקהילה זה יעזור ויהיה גם כיף)

רק לי - החסרונות האלו לא נשמעים כ"כ שוליים?אלירז

זה נכון שדבר ראשון וחשוב הוא המידות הטובות ומציאת החן.

אבל מדובר פה בצורת חיים שונה לחלוטין האחת מהשניה..

אני במקומך יקירתי - הייתי מעלה את הנושא לשיחה הכי פתוחה - ביניכם!

ספרי לו על החששות שלך..

יכול להיות שתתבדי.

יכול להיות - שעל אף שהוא שקט ונראה לך עדין, הוא יגיד לך שהוא דווקא מעוניין לנהל את החשבונות

לעמוד מול הבנק או מול כל הבירוקרטיות הנדרשות.

יכול להיות שהוא יגיד שהוא מוכן לעשות ויתורים כלשהם בקשר לשקט שלו, ולצאת איתך לבילויים ולמפגשים..

(את כותבת שהוא משתדל בעבודה עם עצמו על הנושא כבר עכשיו.. זה יפה מאוד!!
וזה בכלל יפה להגיע לעומק בקשר שפותחים את הקשיים הפרטיים והעבודה העצמית על נקודות החולשה)

את יכולה גם להעלות בפניו את החששות שלך להצטייר כ"זוג מתבודד" ולמצוא את עצמך מחוסרת חברות בגלל השדר הזה כביכול..

גם אולי את מוכנה - להשאיר את מפגשי החברות  וההילולות  - בנפרד ממנו, והוא ישחרר אותך בשמחה לבילויים שלך..

(זה לפעמים עדיף מבעל שרוצה ללכת איתך לכל מקום, ויש לו מילה על כל חברה.. אם חושבים על האפשרות האחרת..)

נכון, צריך לזכור זה לא עיקר חיי הזוגיות, וזה לא מה שיעשה אותו בעל אוהב יותר ואבא טוב יותר!

אבל - זה כן נושא שיש לו משקל כלשהוא בחיים המשותפים,
וכדאי לברר עם עצמכם, האם אתם מוכנים לעבודה המשותפת הזו! של קבלת השוני ביניכם!

כתבת כבר יפה בעצמך - לא לצפות שמישהו מכם ישתנה אחרי החתונה..

[להיפך - אחרי החתונה ההבדלים ביניכם רק יובלטו (וזה גם מה שיעשה את הקשר מיוחד יותר!)]

לא מלמדים אף אחד לעשות דברים שהוא לא עשה לפני החתונה.

היופי הגדול בסיפור הזה - שאם תעברו את המשוכה הזו, ותחליטו שאתם מעוניינים לעבוד זה עם זו

(הרי כל העניין הוא מציאת חבר אמת לעבודה משותפת) -
זה יעצים את ערך הזוגיות שלכם, אותכם ואת היכולת לנסוק לגבהים!

חוצמיזה - אתם נשמעים זוג נהדר מהמעט שכתבת..

אני בטוחה שתוכלו לקושי הזה!

יהי רצון שהקב"ה יכוון אתכם להחלטות הנכונות - ונשמע במהרה קול חתן וקול כלה! בל

^^^^ מסכים בהחלט. זה חלק מה"מציאת חן".יהודיזההכי אחי
סליחה אבל לענ"ד הדברים שהיא מעלה ממש לא שוליים...אדם נוף מורשתו
תודה על התשובות,לפעמים

הן באמת מאד עוזרות לי.

האמת שגם כשאני כמוכן קוראת את מה שכתבתי המצב נראה לי סבבה. אבל אני לא מרגישה  ככה. במיוחד לא בימים האחרונים לצערי. לא יודעת אם זה בכלל קשור אליו או לענינים שלי עם עצמי

עד עכשיו הייתי מאד בעניין, ופתאום יש נסיגה בלב שלי, לא ברורה.

ואני כל כך לא רוצה לוותר סתם...

אני כבר לא ילדה.

ולא רק בגלל זה כמובן. הוא באמת בחור טוב. אבל הספקות מעייפים...

תגובה-אנונימי (פותח)

אני דווקו מסכימה עם אלירז, שהחסרונות האלו משמעותיים.

אולי בגלל שאני מרגישה שלבעלי יש אותם. אני זו שמתעסקת עם הניירת, אני זו שרוצה להיפגש עם אנשים, והוא הרבה פחות. יכול להעביר שבת שלמה אצל ההורים שלי, כשהולכים להתארח, בלי לומר מילה כמעט.

אני מציעה לך לשים לב איך הוא כשהוא עם החברים שלו (אולי תקבעו בילוי משותף או חבר נשוי שלו+אשתו של החבר?). האם הוא חברותי? בעל שמחת חיים וחיוניות? או יותר כבוי, מופנם וכו'.

האם עלה ביניכם "נושא השלב הבא"? אחד מכם דיבר על התקדמות בקשר? אם כן, אפשר לשאול דרך זה לגבי חלוקת תפקידים בבית (מה את אוהבת לעשות, מה עושה בלי חשק אבל עושה, ומה את לא אוהבת לעשות). בקיצור, לנסות להגיע לנושא הזה באופן טבעי ולא מלאכותי, כדי לראות את הגישה שלו לנושא.

עוד המלצה- תסתכלי איך המצב בבית שבו הוא גדל. האם ההורים שלו הם אנשים אוהבי חברה ומכניסי-אורחים? האם חלוקת התפקידים בין הוריו היא כמו שאת רוצה שתהיה אצלך? (לא פעם יש אלמנט של חיקוי מבית אבא).

מאחלת לך החלטות טובות.

מגיבה לכולן (קצת ארוך.)לפעמים

הדבר הזה מאד נמצא בשיח ביננו. על השולחן מהרגע הראשון. הוא מאד מוכן ורוצה לחיות חיים אחרים ממה שהוא חי עכשיו [והוא אדם כנה. ממש.] 

אבל זה כמובן עדיין מציק לי.

הוא אדם מאד מקבל- מאד. אני בכלל לא מדמיינת אותו מונע ממני משהו או מבאס אותי מללכת עם חברים נניח. אם הוא יצטרף? לא יודעת. אולי אני גם לא חייבת שיצטרף. 

אבל אולי יגרום לי ח''ו להעריך אותו פחות כשאראה שהחיים שלו הם נטו עבודה ולימודים. 

האמת שאתמול הייתה לנו שיחה לא פשוטה, איכשהוא הקשר שלנו לא מצליח להתקדם כל כך. שנינו רוצים שזה יצליח. אבל נראה לי ששנינו מאד הססנים ופחדנים והקשר נשאר ברובד מאד מסויים. הוא אומר שזה חלק מההבדל הזה- שהוא תמיד דמיין מ ישהי אחרת [הוא אומר שדווקא לכיוון השלילי יותר, כלומר לא שהוא דמיין מישהי טובה ממני] וקשה לו לעכל שזאת מישהי כמוני [אנחנו באמת ממש שונים.]

וגם מפחיד אותו להתקרב, כי אם זה יגמר זה יהיה לו ממש כואב.

ואני בכלל לא יודעת איפה המקום שלי.

והתחושה הזאת שמבחינת שנינו זה רועד ככה, גורמת לי להתייאש [הוא ממש שלא מסכים עם היאוש הזה ואומר שהוא ממש אופטימי דווקא.]

אולי יותר מהכל אני רוצה מישהו שיאהב אותי לגמרי, ממש, שידע לאהוב, [ככה היו הקשרים האחרים שלי שעליהם ויתרתי.] והאופי שלו הזה מלחיץ אותי בעניין הזה. שהוא לא יצליח לאהוב אותי כמו שאני צריכה. 

לומדים לאהוב בדרך שמורגשת אצל השני - כל החיים.אלירז

לא תמצאי מישהו שיודע לאהוב אותך בדיוק כפי שהיית רוצה - מההתחלה.

ואותי לימדו שיודעים שקשר הוא נכון וטוב - על פי המבדק הבא:

כשאת מניחה את הראש על הכרית, אחרי יום מפרך, וחושבת עליו - האם את מחייכת?

כשאת קמה בבוקר - האם את חושבת עליו? ואם כן, אילו מחשבות?

מחשבות משמחות, מחשבות שגורמות לך לחוש טוב עם עצמך?  
|מחשבות שמקטינות אותך? שעסוקות רק בבעיות? או שיש בהן גם נקודת אור?

חשבת לדבר על זה איתו בכנות?אישה קטנה

פשוט לפתוח את זה,להגיד לו איך את רואה את הדברים,את האירוח בבית,את הבילוי בחוץ,אולי תופתעו ממנו.תמיד תחשבי מה יקרה אם תתחתנו,האם כשתראי בעלים אחרים,שיוצאים לטייל עם נשותיהם או עם הרבה חברים,תתבאסי מבעלך או לא.צריך להיות שלמים עם בן הזוג שבחרת.

בחור ששונה ממני באופייהושבעט5

אני מדברת בתור אחת שנשואה הרבה זמן  כמעט 25 שנה.

האופי של שנינו ממש שונה בהרבה דברים  מאוד אנחנו הפכים, מה שחשוב הוא להבין את השני וקושי שלא למשל אם אחד מסודר והשני בלגנסיט גדול (גם נשים עשויות להיות בלגניסטית)

אם באים אחד לקרת השני אז מסתדרים.ץ

חוץ מזה אנשים משתנים במהלך החיים המשותפים שלהם.

יש לי שתי חברות שהתחתנו עם גברים כמו שאת מספרת...אדם נוף מורשתו

האחת - בעלה "שם לה גלגלים" בכל דבר שהיא עושה,

השניה - בעלה זורם איתה ונהנה מזה שהיא מכניסה לו עניין לחיים.

תבדקי איך הוא מתייחס למה שאת עושה, האם הוא זורם או חוסם.

ואל תשכחי שככל שאת תפרגני לו יותר ותאהבי אותו יותר הוא יתעצם...

(יש לי חברה שהתחתנה עם בחור שבקושי היה מוציא הגה מהפה, היא כל כך העצימה אותו שהיום הוא מנהל סניף בנק, מעביר הרצאוצ, מנחה טקסים וכו', ויש להם חייים מקסימים יחד. אל תחשבי שרק היא משקיעה, הוא בעל תומך אוהב ומפרגן, אבל מאד רואים שהיא בנתה אותו ככה) 

אסור לבנות על זה שהיא תשנה אותו אחרי החתונהאישה קטנה
בהצלחה ~א.ל

לדעתי עדינות לא סותרת יכולות ותנועה קדימה.

האם את מרגישה שהוא עדין בצורה שמקבעת אותו מלהתקדם ולעשות?

או שהוא כן מסוגל לעשות אך יחד עם זאת, אופיו עדין?

לגבי כל השאר: אם הוא לא מרבה לטייל, זה לא אומר בהכרח שהוא לא אוהב לטייל (בדיוק כמוך)

לגבי עניין החברים: מה בדיוק מפריע? שאולי יש בו משהו חריג שבגללו הוא מתנתק חברתית? או שמא יש בו מיוחדות שלא מתאימה לכולם? או שזה פשוט שונה ממה שאת- ואם כן, מה הבעיה בכך?

עוד דבר, ואולי הכי חשוב........

קחי נשימה עמוקה, שניכם.

תחליטו שלעת עתה לא מחליטים. כמובן שחושבים על הנושא, אבל לא במטרה להחליט...

התייעצו שניכם, עם גורם אחד שמתאים לכם, ונח

החלטות בהירות וטובות!

לדעתי זה רק סיבה להמשיך...לדבר יפה

המהר''ל כותב בספרו כי ''אהבת המשלימים (כלומר, השונים), הינה אהבה יותר מאהבת הדומים''

מדברייך משתמע קצת, שמפריע לך, על אף מעלותיו הרבות שמצאת בו, וההתאמה שביניכם, - שהוא פחות יאהב לבלות ולטייל, - שהוא לא כמותך באופי בדברים מסויימים.  נישואים כאלו אם יש בסיס משותף אמיתי וערכי, הם נישואים הכי מאושרים שיש. כשכל צד משלים את הצד השני.   כששתי הורים אוהבים לטייל הרבה יותר מהרגיל, למשל, זה פחות טוב לילדים, מאשר כשיש איזשהי איזון. וזה כוונת המהר''ל שציטטתי.

אם הוא ''זורם איתך בשמחה'', והוא ''מעורר אצלך רגש'', והוא אדם ''ממש טוב, כנה, ומוסרי'', אז לא רק שאין לך ממה לפחד, ולא תהיו ''זוג מתבודד'', אלא תהיו זוג מושלם, ומאוזן, בכל המעלות. בעזרת ה'

וכפי שפתחתי את דבריי ''אהבת השונים (שמזה את כל כך מפחדת...) - יותר מאהבת הדומים''....

אקווה שעזרתי לך ולו במעט עם כיוון המחשבה הזה... בהצלחהחיוך

ומה שכתבת מקודם '('מגיבה לכולם קצת ארוך'' בסוף), שאת פוחדת שהוא לא כלכך ''יאהב אותך לגמרי'', האמת היא ההיפך מזה, ששוני לא גורם להתרחקות, אלא, כשהזוגיות בנויה על בסיס אמיתי וערכי ומבין ומקבל באמת את הכל, באהבה, אז האהבה רק מתעצמת. כאמור.

ולהוסיף,לדבר יפה

שאם באמת תחליטי לבסוף להמשיך, והדברים שלי השפיעו ולו משהו לטובה בענין,

אז אולי היה כדאי שתאמרי לו את הדברים האלו מזוית ראייה זאת, כי כיון שכבר העלת בפניו את החששות מהשוני, וכו' כמו שציינת לעיל, אז כדאי שתאמרי לו עכשיו שההיפך....

ושוב, תתני לה' להוביל את זה, ואנחנו עושים רק השתדלות והוא כבר קובע מה יהיה לבסוף.

בהצלחה ובשורות טובות בל

האם הקשר מעייף אותך?אורחת בפורום

מאחלת לך בהצלחה ושתחליטי החלטות נכונות.

כמובן כל מקרה הוא לגופו, וצריך לראות תמונה שלמה ורצוי להתיעץ עם משהו שמתמצא טוב בתחום של זוגיות.

הדברים שאני כותבת מבוססים על נסיון אישי.

שאלת המפתח היא: האם הקשר הזה מעייף אותך?

בכל מערכת זוגית יש תפקידים לשני הצדדים. יש תפקידים שהם בד"כ של האיש ויש תפקידים שבד"כ הם של האישה.

זה בסדר גם אם התחלפו חלק מהתפקידים, כי יש נשים שמאוד מובילות או גברים שנוח להם להיות מובלים.

השאלה עבורך היא, האם הקשר הזה נותן לך כוח? האם יש לך שמחה? האם יש לך אויר לעצמך? הוא רואה אותך? או שהוא מטופל על ידך? זה נשמע שאת מכילה אותו. האם גם הוא מכיל אותך? יש לו מקום בשבילך או שעסוק בעצמו.

האם יש רקע בעיתי בבית? ביקורת גדולה או משהו אחר שגורם לו יותר להתכנס בעצמו ולפחד מהעולם הגדול...

חיים של אישה מזמנים נקודות חולשה. (אחרי לידה, יום יום של התמודדות עם הילדים ועוד). האם את תוכלי להשען עליו בשעת צורך?

מומלץ להתבונן מעבר להנאה החיצונית אל ההנאה הפנימית שהיא משהו יותר יציב

כל השאלות ששאלתי הן שלך, לא שלי, ואת תחליטי מה הן התשובות הטובות בעיניך ועבורך.

בהצלחה!

אלו לא שאלות מתאימותזהר הרקיע
את צודקת באופן כללי. אבל אלו שאלות שלא ניתן לענות עליהן במהלך קשר כזה.

כשקשר נהיה ארוך ומורכב אז לפעמים מרגישים שמתעיפים..אבל זה לא מהקשר זה רק מההתלבטות המתמשכת. וזה לא אומר כלום.

ובזמן התלבטות להוסיף עוד שאלות כאלה כבדות זה רק מבלבל, אי אפשר באמת לענות עליהן.

לעניות דעתי, צריך להקשיב טוב ללב.
אם בפנים יש לו רצון, אם יש לו תחושה שיש פה משהו שנוגע בו,שמשמעותי לו...
אז שווה לקחת אויר להתאזר בסבלנות ולתת את הזמן..
לא להתחפר בהתלבטות כל הזמן.
לנסות להיות .
ורק להקשיב.
אם הלב יקבל אמון בטוב של שניכם הוא ירצה בשמחה.

מפחיד גם למות עד שבנאדם מוותר על החיים שלו ואז הואיוניאל

לא מפחד לחיות כאן בדיוק אותו הדבר תתאבדי " על הקשיים שלך ואז יהיה לך קל 

למרות שצריך להתאמץ ולכתנן יש גבול ולא כל פרט הכי קטן את יודדעת מה לעשות ...

מצד שני מהנדס לפני שבונה בניין מתכנן כל פרט אז אני לא יודע ........

צריך לומר שכל זוג זה חידוש כזה עצום מה שאין כן בניין סתם איזה דומם ולכן אי אפשר לתכנן הכל רק להתפלל ולרצות ....

בכל אופן זה מה שמברכים את הזוג שיהיה לכם בניין עדי עד שתהיו כמו בניין הכל מתכונן ובלי פאשלות ....

בכאופן בניין לא כמו וורסאי

התייעצותמנחם חפץאחרונה

תוכלי ליצור קשר .אשמח לעזור. 

אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמני

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

לא רואה שום בעיה, חוץ מעצם השאלה.רקלתשוהנאחרונה

למה שתחשבי שזה יהיה בעיה?...

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך