בעזה"י יום ב' לסדר עקב ט"ו אב התשע"ג
שלום וברכה אל ... נ"י
היום הוא חמשה עשר באב, ומובא בספר "בני יששכר" שמהיום עד ראש השנה יש ארבעים יום, ולכן מהיום כבר מתחיל הארה של ראש השנה, ולכן עלינו להכין את עצמינו להיות אצל רביז"ל על ראש השנה באומן, ואף שזה בא לכל אחד ואחד קשה מאד, עם כל זאת עלינו לזכור אשר ביקש מאתנו רביז"ל, ואמר (חיי מוהר"ן סימן ת"ג) הראש השנה שלי עולה על הכל, והיה פלא אצלי מאחר שהמקורבים שלי מאמינים לי ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי שיהיו כולם על ראש השנה איש לא יעדר, כי כל ענין שלי הוא רק ראש השנה, והזהיר לעשות כרוז שכל מי שסר אל משמעתו ומקורב אליו יהיה על ראש השנה אצלו לא יחסר איש ומי שזוכה להיות על ראש השנה ראוי לו לשמוח מאד מאד, כמו שכתוב (נחמיה ח') "אכלו מעדנים ושתו ממתקים כי חדות הוי"ה הוא מעוזכם" וזה נאמר על ראש השנה; ולכן אשרי מי שמתחיל כבר עכשיו להתפלל אל הקדוש ברוך הוא שיזכה להיות אצל רביז"ל בראש השנה באומן.
והנה חכמינו הקדושים אמרו (תענית ל: ) אמר רבן שמעון בן גמליאל לא היו ימים טובים לישראל כחמשה עשר באב וכיום הכיפורים: בשלמא יום הכפורים משום דאית ביה סליחה ומחילה יום שניתנו בו לוחות האחרונות, אלא חמשה עשר באב מאי היא, אמר רב יהודה אמר שמואל יום שהותרו שבטים לבוא זה בזה; ויש לומר בפשיטות, ביום הכיפורים אז הקדוש ברוך הוא מכפר על עוונות שבין אדם למקום, אבל עבירות שבין אדם לחבירו, אין יום הכיפורים מכפר עד שירצה את חבירו, ויען שבחמשה עשר באב הותרו השבטים לבוא זה בזה, כי נעשה השלום הכי גדול בין השבטים, שזה ענין של לפייס אחד את השני וכו', ולכן לא בחינם שבחמשה עשר באב הוא חג כל כך גדול כמו יום הכיפורים, כי מכפרים את העוונות שיש בין אדם לחבירו, ולכן כבר צריכים לפייס אחד את השני, כי לזכות שיהיה לו שנה טובה ומתוקה צריכים לפייס אחד את השני, ולעשות כל מיני פעולות שבעולם להשלים אחד עם השני, כי הס"מ אורב מאד מאד שיהיה מחלוקת ומריבות בין נשמות ישראל, שכל הכח הטומאה שלו זה "הפרד ומשול", להפריד בין נשמות ישראל, והוא בא בתרגילים וכו', כאילו שהוא רוצה שלום, אבל תחת הלשון החלקלקה שלו מונח כל מיני ארס וכו', וכבר אמרו חכמינו הקדושים (בבא קמא כג: ) ארס נחש בין שיניו הוא עומד; וכך הם גם בני ישמעאל שבאים במתק לשונם וכו', שרוצים רק שלום וכו', אבל תחת הגב שלהם יש להם סכין וכו', רחמנא לישזבן משלום כזה, ולכן צריכים מאד מאד לשמור מהס"מ שעובד עלינו מאד מאד, ורק מדבר כל יום משלום ושלום וכו' וכו', וצריכים להתרחק ממנו כמו שמתרחקים ממצורע וכו'.
נא ונא תעשה התחלה חדשה דייקא ביום הזה, כי מחמשה עשר באב מתחיל הלילה להתארך, ואשרי מי שזוכה להתחיל להתמיד בתורה, כמאמרם ז"ל (תענית ל"א.) מכאן ואילך דמוסיף יוסיף ודלא מוסיף יאסף, ופירש רש"י מכאן ואילך: מחמשה עשר באב ואילך, דמוסיף לילות על הימים לעסוק בתורה יוסיף חיים על חייו: דלא יוסיף: לעסוק בתורה בלילות, תקבריה אימיה: כלומר ימות בלא עתו; ולכן תראה דייקא מהיום להתמיד יותר ויותר בלימוד תורה הקדושה, ותראה שלא יחסר לך יום אחד מבלי ללמוד שיעור במקרא, שיעור במשנה, שיעור בגמרא ושיעור בהלכה.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.