אז-
* שקיפות עורפית~ הייתם עושות? (אין לי כבר תור.. אבל אולי י
ידחפו אותי בין התורים)
*חלבון עוברי~??
*סקירת מערכות מוקדמת.
אז אלו שלושת הבדיקות לפרק זמן הקרוב. אשמח לישמוע
מי עשתה מה ולמה..
תודה על ההקשבה! (-;
גם אני עכשיו בתקופה של התורים האלה...אני ביררתי מה באמת צריך וחשוב לעשות והבנתי ששקיפות זה בסל הבריאות לכן אני חושבת שזה מספיק חשוב...חלבון עוברי אני לא עושה וסקירה מוקדמת גם לא כי זה לא בסל...לידיעתך רק בישראל מכל העולם עושים סקירה מוקדמת ככה שאני חושבת שזה לא נחוץ...בהצלחה!
בשני ההריונות שלי לא עשיתי את 3 הבדיקות שציינת..
נוהגת לעשות בדיקה ראשונה חודש שני בערך אם יש דופק..
ועוד בדיקת אולטראסאונד בחודש חמישי.
+העמסת סוכר.
ולקראת הסוף בדיקות אולטרסאונד מצב עובר
כולן היו מסובסדות דרך הקופה.
לא יודעת לגבי השקיפות והחלבון העוברי עד כמה הם נחוצות במיוחד אם את צעירה, אבל סקירה מוקדמת, אפילו שהיא הכניסה אותנו ללחץ היסטרי בסופו של דבר בגלל ממצא בודד,
אני חושבת שהיא חשובה. לי היא נתנה הרבה, לראות את העובר שלי, הידיעה אם זה בן או בת, לראות שבגדול האיברים תקינים. וזה לא פולשני, אז למה לא? אפילו התמונה התלת מימד הקטנה שקיבלנו הייתה תענוג
בסקירה המאוחרת שעשינו פרטי קיבלנו מליון תמונות כאלה,
אבל במוקדמת תמונה אחת..
אם אני זוכרת נכון.
זה פשוט אולטראסאונד, רק איכותי יותר, שמתמקד באיברים שונים ובודק את קיומם ותפקודם. לא יודעת, לי היה חשוב לראות ולדעת מה קורה עם העובר, אפילו שזה הלחיץ אותי מאוד. לא יודעת אם הייתי נשארת רגועה בלי לראות אותו כ"כ הרבה זמן, עד המאוחרת...
בסופו של דבר היא צריכה לחיות עם ההיריון הזה, ולעשות את זה בשמחה ונחת. נכון, יש מקרים שהסקירה סתם מלחיצה, וגם לנו זה קרה(בעיקר כי אנחנו לא ממש מבינים ברפואה, הרופאים לא נלחצו יותר מדי), אבל מצד שני יש המון מקרים שהסקירה משמחת ומרגיעה.
סיבה רפואית זה תלוי מקרה, יש מקרים שכן יש מה לטפל בתוך הרחם, בעיקר מומים מבניים כלשהם.
אני פשוט חושבת שצריך להיות במודעות שהדברים לא שלמים עדיין ולא כל ממצא קטן אומר שצריך להילחץ, אבל כן לעשות בירורים. בגדול זה בעיקר תלוי באשה ובזוג, וביכולת שלהם לחיות מול חוסר ודאות וכמובן ביכולת שלהם לחיות עם ילד בעל מום. זה הרי ממש לא פשוט.
אני לא מתחרטת שעשינו את הבדיקה, למרות שהיא גרמה לי להרבה דמעות וקושי.
עושה שקיפות ומשתדלת חלבון עוברי.
לא עושה סקירה מוקדמת בגלל ניסיון נורא שהיה לי עם אחת מילדי, שבמוקדמת יצאו ממצאים איומים - חללים במוח וניוון של איזה עצם, ובסוף התברר שהכל ב"ה בסדר גמור (במאוחרת). בדיעבד הרופא אמר לי שהיום המכשירים רגישים מאוד אבל לא תמיד יודעים איך לפרש נכון את כל התוצאות ושהבעיה קיימת בעיקר במוקדמת כי העובר לא סיים להתפתח.
אני גם שמעתי על עוד סיפורים כאלה, ולדעתי לא שווה החוויה החמודה של לראות אותו בשביל הדאגה המיותרת שקורית הרבה פעמים. אפשר להתאפק עוד חודש - חודשיים ולעשות מאוחרת.
בדיקות שחשוב מאד לעשות:
- מעקב לחץ דם
- שתן כללי ואם יש צורך - גם תרבית
- דם לאנמיה+לסוכר
לגבי שאר הבדיקות, וקודם כל בדיקות למומים, קודם כל עליכם להחליט מה היא הגישה העיקרונית בנושא מומי לידה. האם אתם מוכנים להרוג את ילדיכם? האם אתם מוכנים לוותא על ילדיכם אם יוולד בעל מום?
אם התשובה לשאלות הללו חיובית - כן, יש עניין לעשות את הבדיקות.
אם התשובה שלילית - אל תעשו.
הבדיקות מיועדות לגילוי מומים או לגילוי סיכוי מוגבר למומים (הרי רוב הבדיקות - כמו גם שקיפות עורפית - סטטיסטיות ואינן מעידות שום דבר על העובר הספציפי שלך, אלא על המיקום בתוך סטטיסטיקה של המומים).
הרבה פעמים ראיתי נשים שעשו את הבדיקה, נכנסו למקום בגרף שמצביע על סיכוי גבוה למום בעובר, לא רצו להפיל ובילו כל שאר ההריון במתח וחרדה - ולמרות זא ילדו בסוף ילדים בריאים. ראיתי גם מקרים, בהם הרגו את עוברן ואז התברר שלמרות תוצאות הבדיקות היו בריאים. מכירה גם אישה שלא הצליחה להרות יותראחי ההפלה הזאת ואימצה את הילד.
בקיצור - קודם כל ציך להחליט, מה גישתכם. ואז תוכלו להחליט אם יש צורך בבדיקות הללו. ואם תחליטו לעשות - תהיו מודעים לכך, שרובם סטטיסיים בלבד.
גם את הבדיקת דם.
על חלבון עובר הייתי מוותרת.
אני כותבת מנסיון לא נעים- יש משקל חשוב לשקיפות. אם זה חשוב לך פני באישי ואשתדל לפרט.
בהצלחה
החלטנו לאחר מחשבה מעמיקה ובירור הנושא, שאם הבדיקות הללו מקובלות רק בארץ, ובכל העולם המערבי לא שומעים עליהן בכלל, אין טעם לעשות.
זה מכניס להיסטריה, לפניקה, הופך את ההיריון למעיין מחלה הנושאת אינסוף בדיקות וסטטיסטיקות ומה לא....
הרופא ( אחד המבוקשים ביותר באזורנו ) הסכים איתנו ואמר שרוב הרופאים מודעים לכך שהבדיקות מיותרות אבל הם מפנים עמ"נ לבטח עצמם מתביעות משפטיות.
קראתי על זה הרבה חומר באינטרנט וממש נדהמתי.
רובן פה יחלקו עלי, וזה בסדר גמור.
אני רק מספרת על ההחלטה והבחירה שלנו.
נעשה בעז"ה את הסקירה המאוחרת.
עד כמה שאני יודע לא כדאי לעשות (יש לנו 5 ילדים בלי עין רעה ולא עשינו אף פעם שקיפות), עד כמה שידוע לי יש בה סיכון ואין כל כך מה לעשות עם הממצאים שלה כדאי להתייעץ עם רבנים שמתעסקים בתחום כמו מכון פוע"ה וכו' , הכלל אמור להיות כזה בדיקה שיש מה לעשות עם הממצאים שלה כדאי לעשות כך שאם יש בעיה יטפלו בה, אבל אם אין מה לעשות עם התוצאות לא כדאי לעשות אלא רק לסמוך על ה' שהכל בסדר
אין סיכון בשקיפות ערפית.
אני עשיתי תמיד. במכון פועה דווקא ממליצים עליה. אחד היתרונות שלה הוא שהיא מוקדמת יחסית.
היו פה מספיק שרשורים על חשיבות הבדיקות שנותנות מידע על מצב העובר גם אם אין כוונה להפיל ח"ו. זה משפיע על הלידה- היכן, מתי. ועם מי. לא יכולה להאריך כרגע- נא לא לכתוב סתם דברים! ברור שצריך לסמוך על ה' אבל זה לא פוטר אותנו מלבדוק, לדעת ולהתכונן.
הערה- לגבי חובת ההשתדלות ללידה- היכן ומתי- בשביל זה מספיקה הסקירה המאוחרת!!!!
אני בעצמי דיברתי עם הרופא אחראי מחלקת נשים בהדסה.
והוא אמר שסקירת מערכות ממש לא עושים רק בשביל לדעת אם להפיל או לא.
אלא יש מה לטפל גם בזמן ההריון . והוא הראה לי הסרטות של כמה עוברים שהוא טיפל בהם בניתוח תוך רחמי
אחד מהריון תאומים שאחיו גדל על חשבונו והוא סידר את זה בפעילות כירורגית פשוטה.
וכן עוברית עם הצרות בקנה והוא סידר את זה בניתוח תוך רחמי בהריון ונולדה תינוקת בריאה ב"ה.
ולכן חשוב מאוד לשאול ולברר ולא להחליט סתם שאין מה לעשות וזה רק בשביל להפיל. כי זה לאאאא נכווון
במוקדמת יש המון טעויות, העובר בד"כ פשוט לא גומר להתפתח, ולכן עושים שגיאות בעקבותיה.
בכל העולם מסתפקים במאוחרת בשביל לסייע לעובר, רק בישראל הרופאים הכי גאונים עלי אדמות? או שזה שווה להם כלכלית פשוט?
על ההחלטה הזו- כמו למשל הגיל שלך!
והטענה שמנצחת על הכל- "אני לא עשיתי שום בדיקה ויש לי 10 ילדים בריאים".
יש גם אנשים מעשנים שחיים עד גיל 100, זה אומר שזה לא מזיק?!??
במכון פועה ממליצים על הבדיקות- שקיפות עורפית, חלבון עוברי וסקירת מערכות.
כל הבדיקות הנ"ל הן לא פולשניות (אולטרסאונד או בדיקת דם) ולכן לא נחשבות מזיקות.
תוצאות- בשקיפות עורפית בודקים בעיקר תסמונת דאון אבל לא רק, חשוב מאוד. בדיקה שמבוצעת בשלב מוקדם יחסית.
חלבון עוברי הוא אומנם בדיקה סטטיסטית אך יחסית אמינה (בתוספת הבדיקת דם האמינות עולה),
סקירת מערכות- בודקים את התפתחות העובר.
מה עושים עם התוצאות- אם התוצאות תקינות ב"ה, ממשיכים להתפלל שהכל יעבור בשלום ובבריאות.
אם לא - מתייעצים. יש אפשרות למי שפיר ששם התוצאה היא מדוייקת בחלק מהמקרים,
יש מקרים שבהם ימליצו על הפלה (כן, רבנים, גם בשלב מתקדם. ישנן מחלות שהעובר גם ככה לא ישרוד מחוץ לרחם ל"ע..)
ויש מקרים שיש אפשרות להתערבות רפואית במהלך ההריון אשר יכולה להציל את העובר, או להתכונן לניתוחי חירום מסויימים מיד לאחר הלידה למשל, (כאשר מזמנים מראש את המומחים בתחום ויודעים בדיוק מה הולך לקרות הסיכוי גבוה יותר לרפואה..)
ככה שהטענה ה"דתית" "גם ככה אני לא אעשה הפלה", או "גם ככה אסור לעשות הפלה", היא ממש מטופשת ונובעת בעיקר מבורות והתנערות מאחריות.
ב"ה שהקב"ה ברא לנו שכל ויכולת לקדם את הרפואה, ואנו צריכים לדעת ולהשכיל להשתמש בכלים שיש ברשותנו על מנת להועיל כמה שיותר
ושהכל יהיה בבריאות ובטוב.
מסכימה עם כל מילה שכתבת.
הרב בורשטיין ממכון פועה נחרץ מאד לגבי בדיקות הריון ומעודד אותן מאד!!!
שווה לשמוע הרצאה שלו בנושא פעם אחת ולתמיד ולהעביר את המסר לכל הבורות...
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו
רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער
לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)
אבל היא גם באמת יקרה
ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם
מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?
מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן
(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)
לחדש לקטן
אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.
(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)
אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽♀️
אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.
בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור
פעם פיגמה שווה
כי לתינוק יש הכל…
מדובר על גיסות
הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי
והיה לי ממש כיף😂
לדעתי זה לא תלוי קירבה
פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃
וחלוק פרוותי והיא עפה על זה
אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב
אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.
אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.
ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים
אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה
אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם
אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר
אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה
אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות
תכלס מאז ומתמיד
כמה ספורות ממש
אין לנו משפחות בסגנון
הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה
וזה הנורמה
אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש
אז לא קניתי הכל כמובן
אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי
בעיקר לשבת
אז אני היתי שמחה בבגדים
אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר
היתי שמחה גם במשהו לעצמי
פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק
בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."
נהניתי מהמחשבה
והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)
אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...
אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו...
כן כיף להתחדש במשהו לבייבי
דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.
ארוחה אפשר להזמין בוולט.
יואו חיכינו איתך
איזה מרגש
ירושלמית במקורזוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון
מרגש מאוד !
הרבה נחת להתאוששות קלה
של @בכינוי אחר (תודה לך)
שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -
כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,
לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.
מאיפה מתחילים?
אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.
הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?
לא באלי לחיות ככה.
לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.
אבל אולי אין מנוס.
תודה!!
להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,
צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה
בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)
באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ
התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו
מזמור לתודה
דברי תורה
חסדי ה' הגענו לתחנהה
זהו אמרתי שאפרסם 😂
תודה לה'
שבת שלום❤️❤️
מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות
ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים
לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.
בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.
בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)
יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)
וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.
יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…
אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.
ובהצלחה רבה!
ועכשיו שוב,
לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..
ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...