אני צריכה לפרוק, אני אחרי יום קשה ביותר ולא מבינה איפה אני טועה
מהבוקר עד טקס השינה הוא לא הפסיק לבדוק גבולות. שבוע שעבר חגג שנתיים
אני אתן לכם את מהלך היום שיטת החינוך שלי, ובבקשה בבקשה תגידו לי היכן טעיתי
מותר לציין שהוא לא מרגיש טוב ונשאר בבית היום במקום מטפלת כי היה לו חום עולה ויורד, אבל הוא מתנהג ככה גם כשמרגיש טוב, אבל היום הוא הגזים
בבוקר:הוא זורק עלי את המשאית שלו: התגובה שלי: *** זה מאוד כואב לא זורקים על אמא דברים משאית זה כדי לשחק לא לזרוק.
זורק שוב, אני : יורדת לגובה העיניים שלו בטון ברור "זה לא נעים עוד פעם אחת אתה זורק אני שמה אותך על כיסא מרוחק מאיתנו (אני ואחיו הקטן התינוק)
זורק שוב, אני מושיבה אותו על כיסא מרוחק ומבהירה: אתה יושב כאן 2 דקות כי אתה זרקת משאית על אמא וזה כואב לה מאוד ואתה לא יכול לשחק איתנו, אני חוזרת עוד 2 דקות ורוצה לשמוע סליחה
ומתרחקת מיד , לא נכנסת למשא ומתן
חוזרת אחרי 2 דקות ומזכירה לו: אתה ישבת פה 2 דקות כי זרקת משאית , עכשיו תגיד סליחה ואתה יכול לחזור. הוא: לא רוצה. אני: בסדר אז אני נותנת לך עוד 2 דקות לחשוב ואני אחזור, חוזרת : הוא אומר סליחה אני באה לתת לו חיבוק ונשיקה פחחחחחחחחחח כאפה על הפרצוף, אני אומרת לו שזה לא נעים ואם יעשה שוב הוא יחזור לכיסא פחחחח נותן לי עוד כאפה חזקה(באמת חזק) על הפרצוף , מחזירה לכיסא ואחרי 2 דקות באה לשמוע סליחה ושוב הוא אומר סליחה אבל לא מוותר רוצה להיות המילה האחרונה ושלא יהיה מנוצח ומיד אחרי הסליחה עוד כאפה . מה עובר עליו?????
בהמשך היום הרביץ לי עם מקל ,עשיתי את הנ"ל אזהרה כיסא ובקשת סליחה לקח מלא זמן והפסיק להרביץ
בהמשך היום הרביץ מלא לתינוק עשיתי את הנ"ל גם לקח מלא זמן עד שנרגע והפסיק להרביץ
ועכשיו לפני טקס השינה גם הרביץ לאבא והוא עשה את הנ"ל וגם רצה לצאת מנצח איתו ואחרי הסליחה שוב הרביץ לאבא ולקח מלא מלא זמן עד שנרגע ועבר להרביץ לי....
האם נכון השיטה הנ"ל? האם כשיגיע לגיל 3 אחרי שבדק אותנו מכל הכיוונים יבין שלא שווה לו להרביץ?
אני אשמח לשמוע עוד דרכי חינוך אולי הנ"ל לא מתאים לו, אני לא אתעקש רק על השיטה הנ"ל אבל אני כן אתעקש להיות עיקבית שיש תוצאות לאלימות, ואל תגידו שהוא תינוק ולא מבין, אכן הוא לא ממש מבין, אבל בשביל זה אני פה ההורה כדי להנחות לו את הדרך מה נכון ומה לא נכון בעולם הזה,המכות שלו רציניות כואבות וחלקן מסוכנות, וראיתי בעבר אמהות שסופגות אלימות מהילדים שלהם , והם לא חינכו אותם בזמן והפכו לשק חבטות
הצילו