איך להיכנס לשמחה? אני לא מצליח!אדם בכיר
תשובה ממוהרא"ש:נתל'ה
אני כל הזמן עצובה. איך אפשר לצאת מזה?

שאלה:

מאת רותי:
אבקש מהצדיק עצה. אני לא יודעת למה, אבל אני רוב הזמן נמשכת לעצבות, אני לא מצליחה לשנות את עצמי מהטבע הזה. איך אפשר לצאת מהעצבות הזאת ולהיות בשמחה?

השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.

תשובה:

בעזה"י יום ד' לסדר אמור י"ז אייר ה'תשע"ב

שלום אל רותי תחי' 

לנכון קבלתי את מכתבך.

רביז"ל גילה לנו (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן כ"ד) "מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד", ולהתגבר להרחיק העצבות והמרה שחורה בכל כוחו, וכל החולאת הבאין על האדם, כולם באין רק מחמת קלקול השמחה.

רביז"ל אינו נותן עצה שצריכים להיות בשמחה, רביז"ל מדגיש שמצוה גדולה להיות בשמחה, והמצוה הזו כלולה מכל המצוות, כי כך אמר רביז"ל (ספר המדות אות שמחה סימן א') כשאדם עושה מצוה בשמחה בידוע שלבו שלם עם אלקיו, נמצא שבזה שאדם שש ושמח בשעה שמקיים מצוה, בזה מראה לדעת טוהר לבבו, איך שעושה את המצוה עם לב נקי, לב אמת.

ולכן מצוות השמחה כלולה מכל המצוות, והנה יש מצוה תדירית שיהודי צריך לקיים בכל רגע ממש, והוא האמונה הקדושה, להאמין ביחוד הוי"ה ברוך הוא, לידע שיש בורא כל העולמים שמחייה ומהווה ומקיים את כל הבריאה כולה, ואין בלעדו יתברך כלל, וזה המצוה שאדם צריך להכניס בדעתו בקביעות עצום, במשך כל היום לרבות הלילה, אסור להסיח דעת ממנו יתברך, וזה יסוד כל המצות, כמו שכתוב (תהלים קי"ט) "כל מצוותיך אמונה", כל המצוות צריכים להביא את אדם אל אמונה ביחוד הבורא יתברך שמו.

נמצא שבזה שבר ישראל שש ושמח שהוא יהודי ולא עשני גוי כגויי הארצות, זה השלימות הכי גדולה שצריכים להגיע אליה, ובזה מגלה את טוהר לבבו שהוא באמת יהודי, כששש ושמח עם נקודת יהדותו, אפילו שאין בו כלום, והוא רחוק לגמרי, על כל פנים איך שהוא "שלא עשני גוי כגויי הארצות", כששש ושמח בזה, אז הוא מגיע אל המדריגה הכי עליונה.

ולכן ראוי לכל בר ישראל לשמוח מאד מאד כל היום וכל הלילה עם נקודת יהדותו, וכמעט כולם מזלזלים בזה, ולכן עובר עליהם מה שעובר, נמצאים בעצבות ובדכאון ובמרירות גדול עד מאד, בשעה שצריכים רק לשמוח כל היום, איך שהוא אני יהודי מאמין בו יתברך, שהוא מנהיג את עולמו בחסד ובצדק, ויש דברים ששכל אנושי לא יכול להבין, ולכן אין לי שום קושיות לא על הקדוש ברוך הוא, ולא על הצדיק, כמובא בדברי רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן נ"ב) מחמת גדולת הקדוש ברוך הוא יש דברים שאין אנו מבינים בשכלינו הקטן, ולכן אסור שיהיה לנו איזה קושיות עליו, וכן על הצדיק הגדול במעלה נפלאה, עלינו לדעת שאין אנו יורדים אל סוף דעתו, ולכן אסור להקשות עליו שום קושיות, עיין שם.

על כל פנים איך שהוא צריכים להיות רק בשמחה תמיד, וככל ששמחים ועליזים, מקיימים מצוות עשה של יחוד הבורא יתברך שמו, ולכן כל בר ישראל ראוי לו לשמוח עם נקודת יהדותו, ובכל דקה ושניה ממש ששש ושמח עמו יתברך, הקדוש ברוך הוא מוחל לו על כל עוונותיו, כמו שאמר רביז"ל (ספר המדות אות אמונה סימן ל"ג) על ידי אמונה יסלח הקדוש ברוך הוא על כל עוונותיך, ובזה שאדם שש ושמח עמו יתברך, מתבטל ממנו כל החטאים, כמו שכתוב (תהלים ק"ד) "אנכי אשמח בהוי"ה יתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם".

הלוואי היה כל בר ישראל מכניס בלבו ודעתו ידיעות אלו שגילה לנו רביז"ל איך שהוא "מצוה גדולה להיות בשמחה גדולה", ותהלה לאל יש לכל יהודי במה לשמוח, שלא עשני גוי כגויי הארצות, ויש לנו תורה הקדושה שהיא חכמתו יתברך, ויש לנו את מצוותיו הקדושים שהם רצונו יתברך, ובזה ראוי לנו לשמוח תמיד.

עכשיו אשאל אותך מה תרוויחי עם העצבות והדכאון? ממש כלום, וזה מראה שאין לך אמונה בו יתברך, ולכן תקחי עצמך בידיך, ועל ידי זה תהי תמיד שמחה ועליזה ותגיעי לרום המעלות, וגילה האריז"ל לתלמידיו איך זכה להגיע אל מדריגתו, רק על ידי שמחה, בשעה שקיים מצוה היה כל כך שמח, אפילו אם הרוויח כל הון דעלמא, לא היה בא אל השמחה הזו, שהיה לו בעת עשיית מצוה אחת.

ולכן אני מאד מבקש אותך שתקחי עצמך בידייך, ותעשי כל מיני מאמצים בעולם להיות רק בשמחה. הרגילי עצמך לשמוע קלטות של ניגונים המשמחים את האדם, כי שמחה זה מצוה גדולה שכלולה מכל המצוות, זה לא סתם עצה להחיות עצמו, בזה שבר ישראל שמח עם נקודת יהדותו, בזה הוא נדבק בו יתברך, בדביקות אמיתי, ולכן הסטרא אחרא מאד מאד מפחדים מאיש שמח, כי הוא מכלה אותם לגמרי, ואמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן כ"ד) כשבר ישראל נמצא במדור הקליפות, ומקיים מצוה בשמחה, על ידי זה עולה מתכלית העשיה אל עולם היצירה, ומעולם היצירה עד עולם הבריאה, ומעולם הבריאה עד עולם האצילות, ונדבק בו יתברך בבחינת מטי ולא מטי וכו', דהיינו עד רום המעלות.

רואים מכל זה אל מה יכולים לזכות רק על ידי קיום מצוה בשמחה, ואין עוד מצוה כמו יחוד הוי"ה יתברך שמו, להאמין שהוא יתברך נמצא ובלעדו אין שום נמצא, ולשמוח עמו יתברך, זה עולה על הכל, וזה מרפא את האדם מכל מיני מחלות וחלאים רעים, וזוכה שנדבק בו יתברך.

אשרי מי שמכניס את ידיעות אלו בתוך לבבו, ומקיימם בתמימות ובפשיטות.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים
עוד אחדנתל'ה
כל אחד עובר משברים, איך אפשר להיות "בשמחה תמיד"?

שאלה:

מאת פנינה:
שלום לצדיק היקר, ה' יברך אתכם באריכות ימים. רבי נחמן כותב בספריו פעמים רבות "מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד", השאלה היא איך באמת אפשר להיות בשמחה תמיד, הרי כל אחד עובר משברים בחיים, ואיך אפשר להיות בשמחה תמיד?

השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.

תשובה:

בעזה"י יום ו' עש"ק לסדר תרומה ב' דר"ח אדר ה'תשע"ב

שלום וברכה אל פנינה תחי'

לנכון קבלתי את מכתבך.

עלייך לדעת שמה שרביז"ל אמר (ליקוטי מוהר"ן חלק ב' סימן כ"ד) מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד, ולהתגבר להרחיק העצבות והמרה שחורה בכל כוחו, וכל החולאת הבאין על האדם כולם באים רק מחמת קלקול השמחה וכו', וגם חכמי הרופאים האריכו בזה שכל החולאת באים לאדם מחמת מרה שחורה ועצבות, והשמחה הוא רפואה גדולה; זה לא שרביז"ל נותן עצה לאדם תהיה בשמחה ועל ידי זה תהיה גם בריא בגשמיות ומכל שכן ברוחניות וכו' וכו', אלא רביז"ל אומר בפירוש מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד, שכל רגע ודקה שאדם שש ושמח הוא מקיים בזה מצוה גדולה, שהמצוה הזה כלולה מכל המצוות.

כי באמת בזה שאדם שש ושמח על נקודת יהדותו שנברא מזרע ישראל, בזה הוא מראה שהוא מאמין בהקדוש ברוך הוא באמונה פשוטה, כי אחרת לא היה שמח, ומכל שכן בשעה שמקיים איזה מצוה והוא שמח, אמר רביז"ל (ספר המדות אות שמחה סימן א') כשאדם עושה מצוה בשמחה בידוע שלבו שלם לאלקיו.

ועליך לדעת אשר שמחה זה הגאולה, כי אצלו יתברך נאמר (דברי הימים א' ט"ז) "עוז וחדוה במקומו", ולכן בזה שאדם שש ושמח יהיה נכון לבו בטוח שהוא נמצא אצלו יתברך, כי שם שורה רק השמחה.

אבל אני מוכרח להגיד לך שרביז"ל גילה לנו בפירוש שלהיות בשמחה זה העבודה הכי קשה, אדם צריך למסור את נפשו רק להיות בשמחה, ותיכף ומיד כשבר ישראל תמיד בשמחה נפתח לו כל הפתחים להצלחה, וכמו שאמר רביז"ל (ספר המדות אות שמחה חלק ב' סימן א') מי שהוא שמח תמיד על ידי זה הוא מצליח.

ודעי לך שכולם אוהבים אדם שתמיד שמח, ולכן אשרי מי שעובד רק על נקודת השמחה, ואז יהיה לו הכל.

הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך תמיד שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפני תשכילי ותצליחי.

המאחל לך שבת שלום וחודש שמח
קבל עוד אחד.. נתל'ה
איך מתחזקים בשמחה בזמן שיש לי טרדות ולחצים?

שאלה:

מאת גלית:
אני יודעת שהעניין העיקרי להתחזק בו בחודש אדר הוא כמובן השמחה. אבל איך עושים את זה בחיי היום יום עם כל הטרדות והלחצים?

תשובה:

בעזה"י יום ג' לסדר תצוה ה' אדר ה'תשע"ב

שלום רב אל גלית תחי'

לנכון קבלתי את מכתבך.

מוהרנ"ת ז"ל אמר (שיחות הר"ן סימן קל"א) כשכתבתי לפני רביז"ל את המאמר "ואלה המשפטים" (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן י') המתחלת: כשיש דינים חס ושלום על ישראל, על ידי ריקודין והמחאת כף נעשה המתקת הדינים וכו', אמר לי רביז"ל בזה הלשון: "כך אמרתי, שעכשיו נשמע גזירות חס ושלום על ישראל, והנה הולכים וממשמשים לבוא ימי הפורים האלה (כי התורה הזאת נאמרה סמוך לפורים) ויהיו ישראל מרקדים וימחאו כף אל כף ועל ידי זה ימתיקו הדינים". וחזר וכפל דבריו ואמר בפה מלא "כך אמרתי שעל ידי המחאת כף אל כף וריקודים נעשה המתקת הדינים".

וכוונתו היתה להעיר לבבנו שנדע ונבין שכל דברי תורתו הקדושה אף על פי שיש בה עמקות גדול ונורא מאד מאד ורזין עלאין וסודי סודות עמוקים ורחבים מני ים בכל דיבור ודיבור, אף על פי כן עיקר כוונתו שנשמע ונקבל דבריו הקדושים בפשיטות לשמור ולעשות ולקיים את כל דברי תורתו בפשיטות ובתמימות.

כמו למשל המאמר הקדוש הזה שנאמר שם "שעל ידי המחאת כף וריקודין נמתקין הדינים" היתה כונתו כפשוטו, שיחזקו עצמן לשמח בימי שמחה, כגון פורים וכו' וכיוצא בזה כל מיני שמחה של מצוות שיחזקו עצמן בשמחה גדולה עד שיזכו להתעורר לרקודין והמחאת כף, ועל ידי זה ימתיקו הדינים. כי כל דברי התורה לא בשמים הוא לאמר שאין מי שיכול לזכות לזה להמתיק הדינים על ידי המחאת כף ורקודין כי אם גדולים בני עליה.רק כל אחד מישראל יש לו כח הזה כשיקוים הדברים כפשוטן באמת ובתמימות.

ולכן ראי שבביתך יהיה קלטת של שמחה, וישמעו מהקירות רק שירות ותשבחות להקדוש ברוך הוא, וזה ממילא יבטל את הטירדות והלחצים שמסבבים אותך, ובפרט היום יכולים לקנות קלטות של שמחה שכלולים מכל הכלי זמר, תוף ונבל וכינור ועוגב פסנתר וכו' וכו', כי הקדוש ברוך הוא צפה וראה שיעבור על כל אחד מה שיעבור וכו', ולכן הקדים התרופה למכה שהיום על ידי קלטת אחד יכולים להכניס בביתו את כל הכלי זמר ביחד, לחזק ולעודד ולשמח את עצמו ואת כל המשפחה, ולכן תראי לקיים את זה בתמימות ופשיטות גמור, והקדוש ברוך הוא ימתיק ממך ומעל כל כלל ישראל את כל הדינים על ידי פלא עליון.

הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך תמיד שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח. 

בשבילך אחי עוד אחד..נתל'ה
איך מתחזקים בשמחה בזמן שיש לי טרדות ולחצים?

שאלה:

מאת גלית:
אני יודעת שהעניין העיקרי להתחזק בו בחודש אדר הוא כמובן השמחה. אבל איך עושים את זה בחיי היום יום עם כל הטרדות והלחצים?

תשובה:

בעזה"י יום ג' לסדר תצוה ה' אדר ה'תשע"ב

שלום רב אל גלית תחי'

לנכון קבלתי את מכתבך.

מוהרנ"ת ז"ל אמר (שיחות הר"ן סימן קל"א) כשכתבתי לפני רביז"ל את המאמר "ואלה המשפטים" (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן י') המתחלת: כשיש דינים חס ושלום על ישראל, על ידי ריקודין והמחאת כף נעשה המתקת הדינים וכו', אמר לי רביז"ל בזה הלשון: "כך אמרתי, שעכשיו נשמע גזירות חס ושלום על ישראל, והנה הולכים וממשמשים לבוא ימי הפורים האלה (כי התורה הזאת נאמרה סמוך לפורים) ויהיו ישראל מרקדים וימחאו כף אל כף ועל ידי זה ימתיקו הדינים". וחזר וכפל דבריו ואמר בפה מלא "כך אמרתי שעל ידי המחאת כף אל כף וריקודים נעשה המתקת הדינים".

וכוונתו היתה להעיר לבבנו שנדע ונבין שכל דברי תורתו הקדושה אף על פי שיש בה עמקות גדול ונורא מאד מאד ורזין עלאין וסודי סודות עמוקים ורחבים מני ים בכל דיבור ודיבור, אף על פי כן עיקר כוונתו שנשמע ונקבל דבריו הקדושים בפשיטות לשמור ולעשות ולקיים את כל דברי תורתו בפשיטות ובתמימות.

כמו למשל המאמר הקדוש הזה שנאמר שם "שעל ידי המחאת כף וריקודין נמתקין הדינים" היתה כונתו כפשוטו, שיחזקו עצמן לשמח בימי שמחה, כגון פורים וכו' וכיוצא בזה כל מיני שמחה של מצוות שיחזקו עצמן בשמחה גדולה עד שיזכו להתעורר לרקודין והמחאת כף, ועל ידי זה ימתיקו הדינים. כי כל דברי התורה לא בשמים הוא לאמר שאין מי שיכול לזכות לזה להמתיק הדינים על ידי המחאת כף ורקודין כי אם גדולים בני עליה.רק כל אחד מישראל יש לו כח הזה כשיקוים הדברים כפשוטן באמת ובתמימות.

ולכן ראי שבביתך יהיה קלטת של שמחה, וישמעו מהקירות רק שירות ותשבחות להקדוש ברוך הוא, וזה ממילא יבטל את הטירדות והלחצים שמסבבים אותך, ובפרט היום יכולים לקנות קלטות של שמחה שכלולים מכל הכלי זמר, תוף ונבל וכינור ועוגב פסנתר וכו' וכו', כי הקדוש ברוך הוא צפה וראה שיעבור על כל אחד מה שיעבור וכו', ולכן הקדים התרופה למכה שהיום על ידי קלטת אחד יכולים להכניס בביתו את כל הכלי זמר ביחד, לחזק ולעודד ולשמח את עצמו ואת כל המשפחה, ולכן תראי לקיים את זה בתמימות ופשיטות גמור, והקדוש ברוך הוא ימתיק ממך ומעל כל כלל ישראל את כל הדינים על ידי פלא עליון.

הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך תמיד שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח. 

לדעת שה' אוהב אותך ושה-כ-ל לטובה! אהבת חינם

לא קראתי מה שכתבו^מעריצה של אבא

נראה שהתשובות יותר עמוקות..חיוך

אבל בכ"ז אני אכתוב כמה דברים קטנים שמביאים אותי לידי שמחה,

להעריך את כל מה שה' עושה לך,להגיד לו אבא,תודה ולפרט על מה..

(חיים,בריאות,משפחה,חברים,שאתה יהודי וכו')כל אחד והדברים שיש לו,ואז אנחנו רואים כמה ה' טוב וכמה הוא נותן לנו!בעצם יש לנו הכל אז איך אפשר שלא לשמוח??אתה אפילו יכול לרשום לך את  את כל הטובות שה' עושה איתך בכל יום ויום.ומדיי פעם לעיין בזה.

להתבודד-זה מביא לידי שמחה..

לשים שירים,ניגונים בחדר ולרקוד קצת.שורק

לקרוא את הספר "בגן האמונה"הדסדסאחרונה

גורם לשמחת שלווה שקטה ופנימית,ארוכת טווח ,ב"ה

מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך