אפידורל/ לא אפידורלמנגו תות
ב"ה שבוע 31..

החלטתי לא להחליט אם לקחת או לא פשוט לראות באותו רגע מה רוצה ומה הסף כאב שלי...

ובכל זאת

יש לי נטייה לחשוב על לא לקחת....
או לקחת גז צחוק/ טשטוש....

מישהי פה עברה לידה טבעית לגמרי?? בלי אפידורל? אשמח לשמוע עידודים וחיזוקים שכן אפשרי בלי אפידורל.....

שוב- אני לא מחליטה.. יכול להיות שיבואו צירים ואני ארצה אפידורלללללללל עכשיו ומיד....וזה בסדר... פשוט רוצה לשמוע סיפורים אופטימיים ונחמדים על בלי...
אני. והיה מדהיםניל"ס

אם תרצי פירוט אשמח כשאוכל אח"כ, ואפילו באישי.

אז הנה סיפור נחמד:ניל"ס

הסיכום מראש היה שאני מקווה לא לקחת, אבל אם אראה שאני רוצה בכ"ז, יקראו למרדים ועד שיגיע (כי הבנתי שלוקח זמן, בייחוד אם יש עומס) ישאלו אותי שוב אם אני בטוחה שאני רוצה (עוד משהו שלמדתי לפני- לפעמים השלב שבו רוצים כבר, שלא יכולים יותר לסבול, הוא ממש רגע לפני הסוף).

כשישבתי עם הצירים וחיכיתי לזמן ללכת לבי"ח, מתוך הכאבים אמרתי לבעלי ש"כשנגיע אני רוצה אפידורל!". הוא, כסיכומו, מזכיר לי שלא רציתי...אז התגובה היא צעקה "לי כואב ואני אחליט אם אני רוצה, טוב??"

בדיעבד ב"ה לא היה זמן, והכל היה טוב

אגב, הגז צחוק כנראה לא עבד עליי, מה שלא מנע ממני ללחוץ על הכפתור שמזרים כל כמה דקות

חחחחמנגו תות
סיפור באמת משעשע... במיוחד הקטע עם הגז צחוק...
רעיון טוב להחליט ברגע האמת.יפעת1

חשוב שתדעי את ההשלכות,ייתרונות וחסרונות.

אני אישית ילדתי 3 פעמיים ללא אפידורל זה אפשרי.

רק חשוב לשים לב שנשארת לך חוויה טובה ולא הופך להיות טראומה.

אישית אני פחות ממליצה על טישטוש..ויותר על גז צחוק אם זה עוזר.

נסי גם להשאיל איזי טנס.

הרבה תנועתיות,מקלחות. ומלווים תומכים.

בהצלחה!

מאיפה אפשר להשאיל את האיזי טנס?מנגו תות
ואמא זה מספיק ליווי....??

אני לא לוקחת דולה...
מאיזה אזור את?יפעת1

יש ביד שרה,ואני מכירה כמה בירושלים.

מה שטוב לך אין כללים,חשוב שתעשו בינכן תיאום ציפיות.

ביני ובין אמא תיאום ציפיות?מנגו תות
אמרו לי משהו בקורס הכנה ללידה על האיזי הזה... כנראה שקצת ריחפתי כי אני לא ממש זוכרת מה
מאיזה שבוע משתמשים בזה?
כמה עולה מיד שרה?
וזה עוזר בשלב הצירים?
אני ילדתי בלי אפידורלחיוך גדול

אבל היה נורא ואיום. אני ממש לא ממליצה.

זה היה כאבים שבאמת, עד כמה שלא כיף לי להגיד את זה העדפתי למות מזמן...

אבל אני מאמינה שלא אצל כולם זה ככה.

אוי רק עכשיו קראתי שוב וראיתי שאת רוצהחיוך גדול

סיפורים אופטימיים ונחמדים.

אז בנתיים אני לא יכולה לספר לך אבל אולי אחרי הלידה הזאת בעז"ה.

בעז"ה!ניל"ס
ילדתי 5 לידות ללא אפידורלheh

את הבכור ילדתי עם אפידורל, באתי ללא שום דעות קדומות והחלטתי לזרום, אך מכיוון שבאתי מוטשת ללידה באיזשהו שלב הרגשתי שאני לא בשליטה ולקחתי אפידורל.(לא בשליטה- הכוונה לא מצליחה להרגיע את עצמי והתרכז בתוך עצמי, לכן לא התמודדתי עם הכאבים בצורה טובה)

את 5 הילדים האחרים ילדתי ללא אפידורל ואין מה להשוות בחווית הלידה ובהתאוששות ממנה.

בחלק מהלידות ממש זכיתי להרגיש את הקב"ה למרשות היולדת, ובחלק האחר של הלידות ממש חוויתי את היציאה של התינוק- דבר שקשה להרגיש עם אפידורל.

הכאב של הצירים בעיני הוא הכאב הכי מתוק בעולם- כואב אבל מתוק. ורגעי החסד שבין הצירים הם חיבור מדהים לעצמי ולקב"ה- תפילה, תחנונים, תודה.

הרגשה שעוד רגע יהיה את הדבר הכי ניסי בעולם- חיבור בין הגוף הגשמי ונשמה שהיא חלק אלוקי- והפלא הגדול שהגוף לא נאכל מעוצמת החלק האלוקי- רק בשביל התחושה הזו- הכל, אבל הכ---ל שווה!!!

שיהיה בהצלחה.

אחותי החליטה גם לזרום, והבעיה היתה שכשהיא צרחהעיניים זוהרות

ובכתה והתחננה לאפידורל, לא השיגו מרדים...

אז קחי בחשבון של"לזרום" יכול להיות מחיר.

לא שזה רע ללדת בלי אפידורל, עובדה שיש מלא שמעדיפות, רק חשוב שתדעי שיתכן שכשנורא תרצי, לא יוכלו לתת לך. בשונה מאשר לידה בה מבקשים מראש.

אפידורל ממש ממש עדיף על טשטוש מכל הבחינות!יוקטנה

אם אין בעיה לקבל אפידורל, אז זה אמצעי עדיף מכל הבחינות.

והתמודדות עם הכאב לא קשורה לסף כאב, אלא להכנה נכונה

שיהיה בשעה טובה, בכל דרך בה תבחרו

בטח שאפשריאנונימי (פותח)

אחרי כמה לידות בלי, אני לא יכולה להעלות על דעתי לקחת אפידורל. אפילו שבעבר לקחתי וזה לא היה רע בכלל, היום זה ממש רחוק ממני. אפילו בפתיחה תשע, כשכבר באמת כואב בצירים, אני לא יכולה להעלות על דעתי להיכנס לחוסר האונים הזה של מחט בגב, שכיבה במיטה, חוסר הבחנה בין הצירים להפוגות (כשמרגישים כל ציר וכל הפוגה זה פשוט מדהים, ממש, מה רבו מעשיך ה', מבירא עמיקתא לאיגרא רמה, שוב, ושוב...), ובעיקר לא יכולה להעלות על דעתי שהתינוק יצא ולא ארגיש את זה קורה, לא ארגיש את הדבר הלא נתפס הזה, שגוף נולד ממני.

עוזר לי מאוד מקלחת (לכוון את הזרם אל הציר), בשלבים המוקדמים - הליכות (נכנסת לבי"ח מאוחר יחסית), ובשלבים המאוחרים - שהמלווה מעסה בחוזקה את מקום הציר (לא צריך שאלו יהיו ידיים מקצועיות, מספיק שאלו ידיים אוהבות...)

מעניין, אני עם אפידורל הרגשתי מצוין מתי ציר ומתיעיניים זוהרות

הפוגה, ידעתי בדיוק מתי ללחוץ ואיך, לא הרגשתי שום חוסר אונים, וה-ר-ג-ש-ת-י את הילדה יוצאת.

זה לא הרדמה מלאה שלא הרגשתי כלום, זה פשוט לא כאב. כמו שברופא שיניים לא באמת לא מרגישים את מה שהוא עושה בפה, אלא חשים בלי שהעצבים מעבירים למוח את תחושת הכאב.

כנראה שעל כל אחת האפידורל משפיע אחרת. לא?

גם אני, אותו הדבר, הרגשתי עם אפידורל את צירי הלחץמשיח עכשיו!

ולעולם לא אוכל לשכוח את ההרגשה של התינוק יוצא.. . מדהים ממש!

מה שכן, אומנם לא הרגשתי את הצירים, אבל הרגשתי טוב מאד את הקטטר (ככה כותבים את זה?) והוא כאב נורא....

כמובן, על כל אחת משפיע אחרת. כתבתי מהחוויה שלי.אנונימי (פותח)
וסיפור אפשרי בשבילך- מכירה מקרוב אחת שילדה כבר 4עיניים זוהרות

פעמים בלי, ולא חולמת לקחת, יולדת בקלות ובבריאות. אז זה אפשרי!!!

החלטה מראש...אנונימי (פותח)

לא תמיד אפשר לעמוד בהחלטה,

לפעמים הגוף שלך מגיב אחרת מגוף של מישהי שונה ממך,

לפעמים מחליטים ללדת בלי אבל קשה לשאת את הכאבים,

לפעמים לא מספיקים לקבל אפידורל או שאין מרדים.

באופן אישי: 

בלידה הראשונה קיבלתי אפידורל אחרי 19 שעות של צירים ופתיחה של 4 ללא התקדמות, ומהרגע שהגוף שלי נרגע הלידה התקדמה יפה, אבל היה לי קשה ללחוץ כי לא הרגשתי את החלק התחתון של הגוף. בלידה השניה חשבתי ללדת בלי, הלידה התקדמה, אבל הצירים היו קשים, הקאתי כמה פעמים והייתי מותשת, בסוף קיבלתי אפידורל במינון נמוך והרגשתי קצת את צירי הלחץ.

בלידה השלישית התפתלתי וניסיתי להחזיק מעמד בלי אפידורל, בסוף קיבלתי אפידורל. התחילו לי תופעות לוואי שלא היו בפעמיים הקודמות - לחץ הדם שלי ירד מאוד, ובסוף הרופאה הפסיקה את האפידורל כדי לא לסכן אותי. את צירי הלחץ כבר הרגשתי היטב, והיתה חוויית לידה מרגשת.

שורה תחתונה לדעתי: להיות מודעים לתופעות הלוואי של האפידורל, לנסות למשוך כמה שאפשר בלי, אבל לא להתעקש אם לא עומדים בכאב. בכל מקרה - מחוויות ששמעתי מנשים אחרות - טשטוש לא מומלץ, גורם לך לא להיות מפוקסת באחד הרגעים החשובים בחיים.

לא רוצה לבאס, אבלאחתעם_בטן

כדי להלחליט ללדת בלי אפידורל את צריכה לעשות הכנה רצינית ולהגיע עם החלטה חד משמעית (עם מקום לשינויים בעקבות איך שהלידה מתפתחת). זאת לידה ראשונה בשבילך?

אני ילדתי שניים בלי. בראשונה הגעתי לחדר לידה עם צירים כל חמש דקות שהתהדקו מהר מאוד, ופתיחה 3. עברו 12 שעות עד שילדתי, ואם לא הייתי חדורת מוטיבציה נגד אפידורל, כנראה שהייתי כבר מבקשת באיזשהו שלב. שמחה מאוד שלא לקחתי, הייתה לי לידה טובה, וההתאוששות היתה קלה. 

בשניה הגעתי ולילדתי תוך חצי שעה אז גם אם הייתי רוצה לא הייתי מספיקה..

ברורו שאפשר בלי אפידורל ואפילו עדיף, אבל כל אחת עם הרצונות שלה, הרבה נשים לא מבינות למה לסבול כל כך אם אפשר לעבר את זה בלי כאבים. אני חושבת ומרגישה שהכאבים הם טובים ונכונים, ולידה ללא אפידורל מתקדמת בצורה טבעית יותר ועם כמה שפחות התערבות. אם תרצי עצות מעשיות אכתוב בשמחה!

חייבים דרכים להתמודדות עם הכאבים.שירה..!

אני מכירה כמה נשים, חברות שלי, שלא רצו לקחת אפידורל, וכל הלידה הייתה סבל עצום בשבילם, כי לא היה להם תחליף להתמודדות עם הכאבים. לעומת זאת, אני באתי בגישה שממש לא אכפת לי לקחת אפידורל, אבל במקביל הייתי בהכנה ללידה אצל דולה מעולה, שלימדה אותי והתאמנה איתי מלא על נשימות, תנועתיות ועוד המון דרכים להתמודד עם הכאב, כך שבפועל לא הייתי צריכה לקחת אפידורל, אפילו שמראש לא היה אכפת לי.  

סאת אומרת שאפשר בלי אפידורל אם יודעים איך להתמודד עם הכאב בצורות טבעיות, אבל אם באים בלי הכנה, נראה לי קשה עד בלתי אפשרי לעמוד בכאב ולא לקחת אפידורל. 

לא מסכימה ש'חייבים'בהתהוות

יש נשים שחייבות להתכונן מראש ונשים שלא, עניין של אופי.

אני מרגישה בזמן אמת איך נכון לי להתמודד עם כל ציר, זה לא דבר שהייתי יכולה להתכונן אליו מראש.

יש לי לידות שבהן כל ציר מצריך התמודדות שונה, ולידות שבהן מההתחלה ועד הסוף אני עושה אותו דבר (למשל אותה תנוחה בכל הצירים).

בלי אפידורלמושית

היי,

אני עברתי לידה ראשונה ללא אפידורל..

והייתה לי חווית לידה ממש טובה..

גם אני הגעתי בראש פתוח- לנסות בלי אפידורל אבל אם ארגיש שאני כבר רוצה-אז לקחת..

במיון יולדות קצת לא הבינו שאני רצינית ושאלו "זאת את שלא רוצה אפידורל?" ועניתי שאני זורמת עם הלידה ואם ארצה אז אקח..

והייתי לי מיילדת מעולה שכשכאב לי עשתה לי עיסוי וכשכבר רציתי כי כאב ממש, היא אמרה שאנחנו כבר בסוף ובאמת כבר אז התחילו הצירי לחץ..

(וד"א, לי זה ברור שחלק מהעניין היה הרבה תפילות- כי כ"כ פחדתי מהלידה שהרגשתי שה' ריחם עליי,גם מבחינת התקדמות הלידה וגם מבחינת הכאב, אז אני לא יודעת מה אעשה בע"ה בלידות הבאות אבל מה שכן- אני שמחה שלא לקחתי אפידורל..)

אז שיהיה ב"הצלחה ולידה קלה וטובה בע"ה!

(וד"א, לי זה ברור שחלק מהעניין היה הרבה תפילות- כי כ"כ פחדתי מהלידה שהרגשתי שה' ריחם עליי,גם מבחינת התקדמות הלידה וגם מבחינת הכאב, אז אני לא יודעת מה אעשה בע"ה בלידות הבאות אבל מה שכן- אני שמחה שלא לקחתי אפידורל..)
לי הייתה לידה מדהימה בלי אפידורל!!0 אלישבע 0

בטח שזה אפשרי!!

לפי דעתי זה בעיקר תלוי בהכנה מראש, תרגול ו - המון אמונה בגוף שלך!!

הקב"ה ברא אותנו עם יכולת מדהימה ללדת!

ואם הכל הולך כמו שצריך אין סיבה לשום התערבות חיצונית וזה כולל את האפידורל!

אני באתי ללידה בהחלטה שאני רוצה בלי אפידורל, אבל מצד שני לא פסלתי במקרה שאני ארגיש שאני כן צריכה.

עשיתי קורס הכנה ללידה שבו למדתי תנוחות, נשימות וכו' (וגם בעלי) וגם תרגלתי בבית.

מאוד ממליצה גם לקרוא את הספר "לידה פעילה"!!

חוצמזה אני גם כתבתי ושיננתי לי המון - שהגוף שלי מסוגל ללדת ושאני רק צריכה להאמין בו, בעצמי ובקב"ה!

אני גם ממליצה לקחת דולה/אמא שיכולות לעזור בדיבור מרגיע ומחזק ובעיסויים.

ובאמת הייתה לי לידה מדהימה! לרגע לא חשבתי לקחת אפידורל! וגם לא הרגשתי את הכאב מרוב שהייתי מרוכזת בעצמי ובלידה!

תשתדלי גם לא להקשיב לאחרים שמנסים להחליש אותך! המון אנשים צחקו עלי כשאמרתי להם לפני שאני מקווה ללדת בלי אפידורל. אמרו לי שאני פשוט עוד לא יודעת מה זה.. ושלא נדבר על מיילדות שעלולות להחליש..

תאמיני בקב"ה, בעצמך ובגוף שלך!

וכמובן גם הרבה תפילות!

(מוזמנת גם לאישי..)

איך אתם מסוגלות?????נשואים פלוס

ילדתי שתיים ומרוב פחד שיכאב לי לקחתי אפידורל מהרגע שהתאפשר לי אפילו שזה לא כאב...

רעדתי מפחד מכל הסיפורים על הכאבים.

אז מה?! רק אני כזאת מפונקת????

גם את מסוגלת!0 אלישבע 0

תאמיני בקב"ה, בגוף שלך ובעצמך!

הקב"ה ברא אותך עם היכולת המדהימה - ללדת!

אחרי שחוויתי לידה בלי אפידורל ממש חבל לי על כל הנשים שמתייאשות מראש!

וזה בעיקר בגלל סיפורים ששמעו..

אני לא נגד אפידורל. אפידורל זה כלי  נפלא שהקב"ה נתן לנו!

אבל כמו כל כלי - צריך לדעת מתי ואיך להשתמש בו.

גם את מסוגלת ללדת בלי אפידורל!

זאת לא גבורה, זה הטבע!

וגם חשוב לזכור שכאב לא שווה לסבל!

כאב של לידה זה כאב של לידה, של תהליך של בריאה!

היכולת המדהימה ללדת לא חייבת להיות כרוכה בכאב,עיניים זוהרות

וגם אם בעינייך הכאבים כ"כ נפלאים, נשים שיולדות עם אפידורל יולדות ויוצרות תהליך של בריאה. גם הן.

בעבר היו עושים גם ניתוחים בלי הרדמה. אז מה.....

עיניים,מנגו תות
מה שאלישבע אמרה זה בדיוק מה שאת אומרת....

היא פשוט אמרה שחבל לה על אלה שמיד מתייאשות ועוד בשלב הטרום צירים ולידה מחליטות שהם רק עם אפידורל...

הכי חשוב לדעתי ראש פתוח!
זהו, שאני לא מוצאת גדולה בללדת בלי אפידורל.עיניים זוהרות

מתנצלת בפני אלו שכ"כ מקדשות את זה. לא מעריצה או משהו. ממש לא.

ולא חושבת שצריך להצטער בשביל אלו שמחליטות מראש שרוצות. אדרבה, אולי הן הצודקות.

לא מפונקת, אלא רוצה אחרת. לי הייתה לידה מדהימהעיניים זוהרות

עם אפידורל, ולרגע לא בושה או מתנצלת על כך. הלוואי על כולן לידה ראשונה כמו שהייתה לי, עם אפידורל. מהירה מאוד, בלי שום תופעות לוואי ועם התרגשות מטורפת.

זה שכולן פה מהללות את ה"בלי" לא צריך לגרום לך רגשי נחיתות.

בעייני זהו כלי אדיר ונדיר שחבל שלא כולן מנצלות. אבל זכותן. רק שלא יגרמו לך להרגיש מפונקת כי הן נהנות מכאבים שניתן לחסוך.

היא ביקשה חוויות של לידה ללא אפידורלheh

לא נראה לי שאני ושכמותי גורמות לרגשי נחיתות.

ביקשו חוויות חיוביות, ואכן זה מה שנרשם בשרשור.

מי שיולדת עם אפידורל- אשריה שנולדה בדור שיש את האפשרות הזו בקלות שכזו.

אני מרגישה על עצמי ש5 הלידות ללא אפידורל היו לי הרבה יותר נעימות וחיוביות, לעומת הלידה שכן הייתי מחוברת לאפידורל.

מי שחושבת שאפידרל הוא כלי אדיר שתעשה בו שימוש, מי שוחושבת שלקחת אפידורל זה פספוס של החיים לא תקח אפידורל.

לא נראה לי שכדאי לעשות הכללות.

לייק!! מה יש באמת להנות מכאבים?? גם אם הםמה אני ומה חיי

מביאים לנו אוצר??

מתנצלת על הניצלוש..אחרי התגובות כאן..הייתי חייבתנשואים פלוס
הרוב אני חושבת כן לוקחות אפידוראל.חיוך גדול

לכל אחת הלידה אחרת יש כאלו שיש להן לידה יותר קלה ויש שמתקדמת בקושי. יש צירים עם מרווחים לנשימה, ויש צירים צפופים וחזקים שלא מותירים לך מקום לנשום ואז את צריכה אפידורל.

אני אישית ילדתי בלי.

לא חושבת שאעשה זאת שוב. הלידה שלי היתה מהסוג השני ולא היה מרווח נשימה בין ציר לציר, אבל מזל היא נגמרה מהר.

הרוב באמת לוקחות.מנגו תות
בטח בלידה ראשונה...

ככה גם אמרה לנו המעביאה של הקורס וזה באמת הגיוני.... היא מיילדת בשערי צדק שנים ויודעת מה הולך.....

בכל אופן אולי יש לי ובי את הכח להיות מהאלה שבלי...
ואולי לא.... לא יודעת....
אנסה.....
מה שכן היא עודדה שהזריקה של האפידורל בכלל לא כואבת כי זה אחרי ששמים לך טיטשטוש במקום הזריקה...
אני ילדתי בלי אפידורלנר80

כמה פעמים, והיה בסדר גמור כי הלידות היו די קצרות.

בלידה הראשונה שהיתה עם זרוז והיתה ארוכה, לקחתי אפידורל, כי הכאב היה בלתי נסבל, ובמשך זמן ארוך,

ואז יכולתי להרגע וללדת בצורה סבירה.

נראה לי שההחלטה להחליט במקום בהתאם למצב נכונה.

לדעתי בלידה ראשונה כן כדאיבת 30

אא"כ היא מתקדמת ממש מהר.

אני עשיתי טעות ורק בלידה השניה לקחתי אפידורל, בעיקר כי רציתי לחוות איך זה ולהחליט לגבי הלידות הבאות

אח"כ כמובן החלטתי שכל עוד הלידה נורמלית ותקינה אני לא נוגעת באפידורל. לי זה עשה רע, פיזית ונפשית.

לדעתי יש נשים עם סף כאב יותר נמוך, אבל זה לא רק הענין.

הענין הוא הגישה. אם באים בגישה נכונה, אז נכון שכואב. מאוד. אבל לומדים מה לעשות עם הכאב ואיך לעבור אותו ולהפחית אותו.

ברור שלשכב על המיטה בחדר לידה בלי אפידורל זה זוועה.

אבל יש כ"כ הרבה דרכים אחרות ללדת, שמי שרק מוכנה לשמוע, ללמוד ולנסות, בטוח תצא נשכרת.

ואגב, ההתאוששות היא מהירה יותר בלי אפידורל.

תודה ממש לכולכן!!!מנגו תות
איזה כיף לקבל הרבה תגובות וחוויות אישיות..

עודדתן אותי מאוד..
הלוואי ובע"ה לא אצטרך..

אני מאוד מודעת לזה שזה גם לא תלוי בי...
ואם חלילה למשל יהיה לי מלאאא צירים אז סביר להניח שאגיע יותר מותשת ללידה עצמה...
בקיצור אני ממש לא תמימה...
מתפללת... מתרגלת נשימות... בע"ה מקווה להשיג את האיזי טנס (יפעת.... מחכה לתשובות על מה ששאלתי אותך פה בקשר לזה...)

וזהו...

הכל בע'ה ס"ד גדולה...
וגם זה ממש לא דומה מי שכבר סבלה מצירים כואבים וכו הרבה זמן וימים וכו לפני הלידה למי שיחסית צירים ואז התפתחות של לידה... נראלי לפחות

ממש ממש ממש תודה לכולכן!!!!
אני ילדתי בלי אפידורלנונימי

היה שלב שחשבתי כבר לקחת ואז אמרתי שאני רק יעשה אמבטיה ונראה אם זה יעזור.

בעלי הלך להביא לי כפכפים וכשקמתי בדיוק היתה לי ירידת מים- פתיחה 9, עברתי לחדר לידה וילדתי בסוף עם גז צחוק (אני חושבת- זה עם מסיכה, נכון?)

בלידה הקרובה אני לא יודעת מה אני יעשה, בעיקרון אני לא מתכננת לקחת אפידורל אבל זה תלוי מה יהיה המצב.

אני מאמינה שנו בנויות באופן כזה שאנחנו יכולות ללדת בלי ובשלב הכי קשה כבר מגיעה הלידה ואחריה כבר לא מרגישים כלום...

אבל אני לא פונקציה, אני מפחדת מאפידורל ויש לי כוח סבולת מאד גדול..

טשטוש ממש לא, ואת צריכה לברר שיש גז צחוק איפה שאתrinrinאחרונה

מתכוונת ללדת. כי בסורוקה לצערנו אין.

טשטוש ממש לא רק אם את בפתיחה ממש קטנה (בין 0-2.5 ס"מ) ויש לך צירים כל 2 דקות במשך דקה ואת כבר ממש לא מתמודדת איתם. אז טשטוש יכול להרגיע אותך לתת לך לישון ולהתקדם יפה.

אחרי פתיחה 3 טשטוש בד"כ לא עוזר לכאבים ורק עושה אותך מסטולה ולא משתפת פעולה וחוויה לא נעימה לא לך ולא לבעלך...

בהצלחה

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך