אשמח לעזרה!שטרוליק

חבר יקר וצדיק שאל אותי שאלה, אשמח שתעזרו לי לענות תשובה, ואשמח במיוחד למקורות...

אפשר באמת להתחדש לגמרי?

אפשר להיות תינוק שנולד?

להיות חדש ונקי?

ואם כן אז איך.. איך עושים את זה??? איך נולדים מחדש??

חשוב לי לומר, שהתשובה כמו "בטח! רבינו אומר שכל יום מתחדשים לגמרי" וכדו', לא ממש תספיק,

אני מחפש תשובה שיכלית, עם יותר פירוט מאשר לסמוך על מה שכתוב ברבינו.

תזכו למצוות!

אמונה זה מעל השכלאהבת חינם

המ"ה

אז אני לא יודעת עד כמה אפשר לתת תשובה שכלית למשהו אמוני..

וגם אני לא יודעת אם אצליח לתת תשובה, אבל לפחות אנסה..(:

הקב"ה מחדש אותנו כל שנייה, ובכל שנייה אנחנו פשוט יכולים (וצריכים) להתחיל מהתחלה,

פשוט להגיד  מ-ע-כ-ש-י-ו  ולפעול כאילו נולדנו מחדש.

בלי כל מיני דעות קדומות על עצמנו, אלא ממקום נקי לגמרי.

וגם כל בוקר כשאנחנו קמים אנחנו אומרים "..רבה אמונתך" איזו אמונה? האמונה של ה' בנו, שנתחיל מהתחלה ונבחר את הבחירות הנכונות ונלך בדרכו בעזרתו ית'.

כמה שזה אולי נשמע קל, זה קשה. מאוד.

גם בגללנו וגם בגלל הסביבה..

שנזכה!

מה שהיה היה העיקר להתחיל מהתחלה..

ב"הצלחה רבה!

תודה...שטרוליק

עזרת לי בכיוונים נוספים...

אני מקווה שזה ייתן מענה לצדיק ההוא..

בשמחה רבה! ב"הצלחה! אהבת חינם
בליקוטי הלכות ר' נתןנתל'ה

מביא את האר"י ז"ל שכותב (בשם הזוהר) שכל רגע העולם הוא עולם חדש לגמרי, 

בעז"ה אחפש את המקור ואעלה לפה..

אשרייך צדיקדוס

עוד כיווןבת 30

א. אני כן חושבת שיש רגעים שבהם מרגישים את זה. כמו כל תחושה, היא לא קבועה ולא נשארת לעולמים, אבל בהחלט פוקדת אותנו מדי פעם בפעם, וזה מספיק כדי להזכיר שיש מציאות כזו בעולם, של נקיות והתחדשות.

ב. לפעמים זה ענין של תהליך. פתאום אתה קם בבוקר, מסתכל על ה5 שנים האחרונות בחייך וקולט שפתאום אתה חדש לגמרי, בכלל לא אותו אדם שהיית לפני חמש שנים. זה גם סוג של תחושה כזו.

ר' נתן כותב בליקוטי הלכות, הלכות בשר וחלב ד':נתל'ה

"כי מי שמחזק עצמו להתחיל בכל פעם מחדש, בוודאי לא ייפול לעולם אפילו אם יעבור עליו מה. כי צריך לסלק מדעתו ולהעביר ממחשבתו לגמרי כל מה שעבר ביום העבר או בשעה העוברת, וידמה בעיני עצמו בכל יום ואפילו בכל שעה, כאילו היום נולד בבחינת "אני היום ילדיתך", וכתיב היום אם בקולו תשמעו", שצריך לחשוב בכל יום ובכל עת ושעה, כאילו היום היום ובאותה שעה הוא נולד ובא לעולם ורוצה להכיר את מי שאמר והיה העולם, ואף על פי שכבר היה כן אלפים ורבי רבבות פעמים שרצה להתחדש ולהתחיל להתקרב לה' יתברך ולא עלתה בידו, ואפילו אם נפל בכל פעם למה שנפל רחמנא לצלן, אף על פי כן אל יסתכל על זה כלל, וישכח כל זה.

כי זה היום והשעה שהוא עומד בו עתה לא היה בעולם, ומי יודע מה יכול לזכות עדין עתה באותו היום ובאותה השעה.

כי ה' יתברך מחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית, ואין יום דומה לחברו, ואין שעה דומה לחברתה, וכמובא בכתבי האר"י באריכות מזה גודל השינויים לאין מספר הנעשים בכל יום ויום ואפילו בכל שעה ושעה, עיין שם בעץ חיים בתחילתו בהיכל אדם קדמון שער א' ענף ה', מה שנאמר שם: "ואין שעה זו דומה לשעה זו, ומי שמסתכל בעניין הילוך המזלות וכוכבים ושינוי מצבן ומעמדן, ואיך ברגע אחד הם באופן אחר, והנולד בו יקרה מאורעות שונות מהנולד ברגע שקדם לזה, ומזה יסתכל ויבין בעולמות העליונים שאין להם קץ ומספר. ואם תפקח עיני שכלך ותשכיל דבר, כי אין שכל בלב אדם לעמוד על כל פרטים, ועל זה אמר דוד המלך עליו השלום "גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך", ושלמה המלך עליו השלום אמר "אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני". ולך ראה מה שכתוב בספר התיקונים  (כב', סה') : "קם ר' שמעון ואמר סבא סבא וכו' ולבושין דאיהו לביש בצפרא לא לביש ברמשא, ולבושא דלביש ביומא דא לא לביש ביומא תנינא". (הלבושים שלובש בבוקר לא לובש בערב, ולבושים שלובש ביום הזה לא לובש ביום שלאחריו)  ובזה תבין איך משתנה מעמד ומצב העולמות שהם הלבושין של האין סוף ברוך הוא ושנויין בכל עת ורגע"(עד כאן לשון האר"י בעץ חיים). 

כי באמת אין אנו יודעים כלל, כמובא בעץ חיים שהבאתי לעיל, ששלמה המלך עליו השלום שהיה חכם מכל אדם אמר "אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני", ואמר "כי בער אנוכי מאיש ולא בינת אדם לי", ודוד המלך עליו השלום אמר "ואני בער ולא אדע בהמות הייתי עמך", מכל שכן וכל שכן אלפים ורבי רבבות קל וחומר אנשים פשוטים בפרט בדורות הללו.

והכלל, שאין אדם יודע כלל, רק כל אשר תמצא לעשות בכוחך עשה, וכל זמן שאתה יכול לחטוף מזה העולם העובר איזה דבר שבקדושה , דבור תורה, או תפילה, או איזה מצווה,צדקה וגמילות חסד וכו' מה טוב, כי לא ישאר לך סוף כל סוף כי אם זה לבד, ואם בדרך זה תלך להתגבר להתחיל בכל פעם מחדש ולחטוף דברים שבקדושה מה שתוכל, אז טוב לך לעולם, וסוף כל סוף תגיע לתכלית הטוב והנצחי בזה ובבא". 

עיין עוד בליקוטי הלכות הלכות מילה הלכה ה', שמרחיב על עניין ההתחדשות על פי הפסוק "ה' אמר אליי בני אתה היום ילידתך".  

ובשבחי הר"ן סעיף ג': "אחר כך נתגדל יותר, וכשנעשה בר מצווה קרא אותו דודו הרב הקדוש מורנו הרב אפרים זצ"ל  אב בית דין  דקהילת סידילקוב, ואמר לו הפסוק "אני היום ילדיתך" (כי זה נאמר על היום שהאדם נעשה בר מצווה כמובא בספרים (עיין זוהר חלק ב' דף צ"ח), ואמר לו קצת מעט דברי מוסר, והיה יקר בעיניו מאוד מאוד כמוצא שלל רב. אחר כך נכנס לחופה, ותכף ביציאתו מן החופה היה מתלהב מאוד ומתגעגע מאוד לעבודת ה' יתברך, ונכנס בעבודת ה' יתברך מיום אל יום" 

ובליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן רעב - היום אם בקולו תשמעו

"הַיּוֹם אִם בְּקוֹלוֹ תִשְׁמָעוּ (תְּהִלִּים צ"ה) זֶה כְּלָל גָּדוֹל בַּעֲבוֹדַת הַשֵּׁם שֶׁלּא יָשִׂים לְנֶגֶד עֵינָיו כִּי אִם אוֹתוֹ הַיּוֹם הֵן בְּעֵסֶק פַּרְנָסָה וְהִצְטָרְכוּתוֹ צָרִיך שֶׁלּא יַחֲשׁב מִיּוֹם לַחֲבֵרוֹ כַּמּוּבָא בַּסְּפָרִים וְכֵן בַּעֲבוֹדָתוֹ יִתְבָּרַך לא יָשִׂים לְנֶגֶד עֵינָיו כִּי אִם אוֹתוֹ הַיּוֹם וְאוֹתוֹ הַשָּׁעָה כִּי כְּשֶׁרוֹצִין לִכָּנֵס בַּעֲבוֹדַת ה נִדְמֶה לְהָאָדָם כְּאִלּוּ הוּא מַשָּׂא כָּבֵד וְאִי אֶפְשָׁר לוֹ לִשָּׂא מַשָּׂא כָּבֵד כָּזוֹ אֲבָל כְּשֶׁיַּחֲשׂב שֶׁאֵין לוֹ רַק אוֹתוֹ הַיּוֹם, לא יִהְיֶה לוֹ מַשָּׂא כְּלָל וְ גַם שֶׁלּא יִדְחֶה אֶת עַצְמוֹ מִיּוֹם לְיוֹם לֵאמר מָחָר אַתְחִיל, מָחָר אֶתְפַּלֵּל בְּכַוָּנָה וּבְכחַ כָּרָאוּי וְכַיּוֹצֵא בָּזֶה בִּשְׁאָר הָעֲבוֹדוֹת כִּי אֵין לְאָדָם בְּעוֹלָמוֹ כִּי אִם אוֹתוֹ הַיּוֹם וְאוֹתוֹ הַשָּׁעָה שֶׁעוֹמֵד בּוֹ כִּי יוֹם הַמָּחֳרָת הוּא עוֹלָם אַחֵר לְגַמְרֵי הַיּוֹם אִם בְּקוֹלוֹ תִשְׁמָעוּ, הַיּוֹם דַּיְקָא, וְהָבֵן."

וואו....שטרוליק

תודה רבה צדיקים!!

שה' יברך את כולכם!!!

ראיתי אתזה בנתיבו"ש על פ"ש שעבר(ראה)הכלטובה

'..וזהו ענין המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית, ולכאורה באמת מדוע צריך הקב"ה לחדש בכל יום את מעשה בראשית? ומדוע אי אפשר שתהיה הבריאה המשך אחד? אלא זהו כדי שיהא בכוחו של יהודי להתחדש בכל יום כבריה חדשה ויוכל למלא את היעודים והתפקידים השייכים ליום המתחדש ובא, לכך צריך שתהא בכל יום התחדשות הבריאה..'

יפה מאוד! נזכרתי במשהו דומה מליקוטי הלכות לר' נתן:נתל'ה

הלכות קריאת התורה הלכה ו' אות יז': 

"הכלל שכל מי שרוצה לחוס על עצמו ולחשוב על תכליתו הנצחי, כל תקנתו שאיך שהוא איך שהוא יהיה בעצמו בכל יום יום כבריה חדשה ממש, וכמו שמבואר בשולחן ערוך ובפוסקים לעיניין כל ברכות השחר שמברכין בכל יום, שכולם הם בשביל שנעשה כבריה חדשה, כמו שמברכין "המחזיר נשמות לפגרים מתים, וכן שלא עשני גוי וכו', וכן הנותן ליעף כח", שנאמר על התחדשות הנשמה שהוא השכל וכו'.

ועל כן איך שהוא צריך שתהיה העבודה שעוסק בכל יום חדשה אצלו לגמרי, כי כל אחד מישראל איך שהוא כל זמן ששם ישראל נקרא עליו הוא עושה כמה מצוות בכל יום, כי מניח ציצית תפילין, ואומר ברכת השחר וקריאת שמע ותפילה, והרבה אומרים תהלים ולומדים תורה מעט או הרבה, אך העיקר שיראה ליישב דעתו בכל יום שזה היום שעומד בו עדין לא היה בעולם, וכן לא יהיה עוד יום הזה בעולם.

והעבודה לה' יתברך שצריכין בזה היום היא חדשה לגמרי, ורק האדם שעומד באותו היום באותו הדור צריך לעסוק בזה (כמו שכתוב ב"שערי ציון השיך ליום ו'), כי עליך נפל חובת היום.  

ואפילו אם יודע בעצמו שמעשיו מקולקלים הרבה וכו', וכבר נכשל במעשיו פעמים אין מספר, אף על פי כן זה היום הוא חדש לגמרי, ויכול גם ממקומו שהוא שם להגדיל ולקדש שמו יתברך, כי "בכל מקום מוקטר ומוגש לשמי" (מלאכי א, יא,) בכל מקום דייקא, אפילו במקומות הטמאים לגמרי של העובדי עבודה זרה כמו שאמרו חכמינו הקדושים (מנחות קי) על פסוק זה,

מכל שכן האיש ישראלי אפילו הגרוע שבגרועים, מאחר שעתה כוונתו לשמים, ורוצה עתה להניח תפילין ולהתפלל וכו', שבוודאי הוא מגדל ומקדש שמו יתברך מחדש, כפי אותו היום, שזאת העבודה אינו יכול להשלים שום מלאך ושרף וכו', ואפילו נשמות קדושות של ישראל שבגן עדן העליון אינם יכולים להשלים העבודה הזאת,כי לא המתים יהללו יה וכו (תהילים קטו') כי במתים חופשי (שם פח') וכמו שאמר חזקיהו (ישעיה לח') "חי חי יודך כמוני היום אב לבנים יודיע אל אמיתך", 'כמוני היום' דייקא, היינו כמו שאני היום באיזה מדרגה פחותה מאחר שאני חי, אני דייקא צריך להודות לך.

אדרבא, כל מה שיודע בנפשו שהוא גרוע ומקולקל  ביותר, על ידו דייקא יתגדל ויתקדש שמו הגדול ביותר בבחינת (זוהר יתרו סט) "כד אתי יתרו כדין אסתלק ואיתקר שמא דקודשא בריך הוא עלא ותתא, (שבא יתרו להתגייר דייקא אז נתייקר שמו של הקב"ה בעולמות העליונים והתחתונים) כמו שכתב אדמו"ר ז"ל (בסימן י' חלק א') שעיקר גדולתו של ה' יתברך כשהרחוקים מתקרבים וכו', ומביא שם מאמר זה של הזוהר הקדוש, וכן במקומות הרבה". 

אשריינו שזכינו!דוס

אתה יכול לשאול את רביינופייביש הפיקח?!אחרונה
מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך