אני כווווווספת להתבודד בגן סופיה אחחחה' הוא המלך =)
בפנים: נתל'ה
האם שייך לבקר בימינו בגן סופיה כפי שרבנו אמר, הרי יש שם פריצות ואנטישמים?

שאלה:

מאת צחי:
שלום לכבוד מוהרא"ש נ"י, ישר כוח על כל התשובות הנפלאות, ותודה רבה לכבודו על שמאיר את עינינו. ברצוני לשאול, האם שייך ללכת לבקר בגן סופיה, שהרי רבנו אמר ללכת לשם, ומצד שני כיום המקום מלא בפריצות ובאנטישמים. כיצד ראוי לנהוג? תודה רבה.

השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.

תשובה:

בעזה"י יום ה' לסדר כי תבוא י"ט אלול ה'תשע"ב

שלום וברכה אל צחי נ"י

לנכון קבלתי את מכתבך.

יש דיבור מרביז"ל "להיות באומן ולא להיות בסופיה?", אזי אנשי שלומינו פירשו כפשוטו, שפעם אחת בחיים כדאי להיות בגן סופיה ולהתבודד שם, ובזה לקיים את הדיבור של רביז"ל, ואמרו רמז בדרך דרש, להיות באומן ולא להיות בסוף (סופיה), היינו לחשוב מהסוף והתכלית? כי הרי כשאדם בא לאומן אל ציון של רביז"ל, צריך להתעורר כל כך בתשובה, עד שתמיד יהיה לפני מראה עיניו הסוף והתכלית וכו'.

ולכן אם אדם היה כבר פעם אחת בגן סופיה, מספיק על כל החיים, כי קיים כבר את הדיבור של רביז"ל, כי כשמגיעים לאומן צריכים מאד מאד לשמור לא להסתובב יותר מדי על הרחובות וכו', ובפרט מחוץ להתחום איפה שאנשי שלומינו נמצאים וכו', כי האוקראינים הם פסולת של האומות וכו', והם הולכים בפריצות גדולה מאד, כי הם מאד מזוהמים בתאוות ניאוף וכו', וצריכים לשמור מהם מאד מאד, ולכן ראוי שם לשמור לא להסתובב יותר מדי על הרחובות בין האומה המגועלת הזאת וכו', שעזרו להעמלקים להרוג את היהודים במיתות משונות מיתות אכזריות וכו' וכו'.

אנחנו נוסעים לציון רביז"ל על ראש השנה רק מפני שרביז"ל ביקש והזהירנו להיות אצלו, ולכן כל אנשי שלומינו שבאים לאומן, באים רק כדי לקיים את רצונו של רביז"ל שבפירוש אמר (חיי מוהר"ן סימן ת"ג)הראש השנה שלי עולה על הכל, והיה פלא אצלי מאחר שהמקורבים שלי מאמינים לי ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי שיהיו כולם על ראש השנה איש לא יעדר, כי כל ענין שלי הוא רק ראש השנה, והזהיר לעשות כרוז שכל מי שסר אל משמעתו ומקורב אליו יהיה על ראש השנה אצלו לא יחסר איש ומי שזוכה להיות על ראש השנה ראוי לו לשמוח מאד מאד, כמו שכתוב (נחמיה ח') "אכלו מעדנים ושתו ממתקים כי חדות הוי"ה הוא מעוזכם" וזה נאמר על ראש השנה.

ואם לא הדיבור הזה לא היינו נוסעים, כי הזוהמה של האוקראינים והרוסים עולה על כל האומות, ואמר הצדיק הקדוש רבי פנחס מקאריץ זי"ע שמבין כל השבעים אומות הרוסים הם יותר מזוהמים בניאוף מכולם.

ולכן אשרי מי שזוכה לשמור על עיניו בכלליות, כי כך אמרו חכמינו הקדושים (סנהדרין מה.) אין יצר הרע שולט אלא במי שעיניו רואות; ואמר החכם "אין חוצץ בפני התאוה כעצימת העינים" ואמר "אין לך אבר באברי האדם שיגרום לו מכשול כמו העינים", ובפרטיות אצל האומה המזוהמת האוקראינים הרוצחים וכו'.

הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.

המאחל לך כתיבה
אוייי זה גן עדן ... גן עדן הללו
אז אם כבר הייתי פעם כדאי לא ללכת ?! ה' הוא המלך =)
אולי לבנות זה שונה.. מה שבטוח שלא ללכת לבד..נתל'ה

אני יודע שיש הרבה מדריכים שמעבירים שם חוגים וסדנאות..

שוב סילוף של תורת ברסלב על ידי אחת מהכתותשפיפולאחרונה
לא מבינה מה נחמד בהלתבודד בגן מלא בגויים.קחו עמכם דברים

מילא להיות בו, את זה אני עוד מבינה כי יש דיבור מרבינו (וגם הייתי בו בעצמי)

אבל לכסוף להתבודד שם?

תתבודדי בבית,בחדר שלך. זו סביבה הרבה יותר קדושה תהיי בטוחה.

דווקא הייתי עם המדרשה שלי והרבנים שלי עם גיטרות וזה' הוא המלך =)

ברוך ה' היה ממש טוב !! ברור לגמריי שלא לבד

יש מדרשות שנוסעות לאומן?איזה?שִׁירָה
טהר - יד בנימין !! מדרשה חסידית מומלצת ביותר !!!!ה' הוא המלך =)
טהר חסידית ונוסעת לאומן?באמת?וואואנונימי (פותח)
גם אני הייתי, ועדיין.קחו עמכם דברים
קצת על גן סופיה..נתל'ה

"להיות באומן ולא להיות בסוֹפיא?"

"אמר פעם: להיות באומן ולא להיות בסופיא? "אין אומן זיין און אין סופיא נישט?" הגן `סופיא` היה גן נפלא מאד שניטעו בו כל סוגי העשבים והצמחים והאילנות שבעולם, לימי סוכות היו הנכרים מוכרים לולבים שקטפו משם, ובאמצע הגן היה מכון מיוחד ללימוד סגולות הצמחים, והיה אחד משלשת הגנים המופלאים שבעולם" (שיח שרפי קודש ח"א נ)

סיפורו של הגן, קשור קשר הדוק בסיפורה של אומן היהודית, סיפור שבגינו בחר רבי נחמן להטמן בה.

אוקראינה נתונה היתה באותן שנים תחת שלטון פולין, בשנת תקכ"ח (1768), מרדו ההידמאקים בשלטון פולין, אויבי היהודים צרו על אומן, מהצד הפולני נשלח איוון גאנטע כדי להכניעם, אלא שחיש מהר הוא הפך את עורו והצטרף למורדים, כעת התאחדו שניהם במטרה אחת, לכבוש ולהחריב את אומן ולהרוג את יהודיה.

כבכל מרידה, שימשו אף הפעם היהודים שעיר לעזאזל עבור המורדים, כאשר קרבו המורדים לאומן, נעל מושל העיר את שעריה והבטיח ליהודים שלא יתן למורדים להכנס ולהרגם (המושל יכול היה להכנע ולהסגיר את העיר בלא לפגוע בעצמו).

ואמנם, כאשר הגיעו המורדים, הם נתקלו בעיר מבוצרת וחתומה, בתרועות מלחמה ניגשו ההידימאקים לכבוש את העיר, אך פעם אחר פעם נכשלו, אומן עיר מבצר היתה ולה חומות בצורות וחיל המגן עליהם.

יהודים רבים מערי הסביבה שניסו להגיע אל העיר אומן, נותרו מחוץ לה מחוסר מקום, הם נלחמו כאריות במורדים ההידמאקים והפילו בהם חללים רבים.

כאשר נכשלו המורדים שוב ושוב, קראו אל המושל לאמור: "אם הינך פותח לפנינו את שערי העיר, והיצלת את נפשך, אך אם לא תפתח, נפרוץ אנו את העיר, ואז, נהרוג את ביתך היחידה לעיניך!".

לאחר מאמצים חוזרים ונשנים הצליחו המורדים לפרוץ את העיר, ואת הבטחתם קיימו... ההרוגה הראשונה היתה סופיה, ביתו היחידה של המושל שנהרגה לעיניו.

הרשעים פרצו לאומן, משאירים אחריהם אודים עשנים ויהודים הרוגים באשר ילכו, באותה שעה, התקבצו רבבות יהודי אומן לבית הכנסת, נתעטפו טליתות וזעקו לישועה.

סמוך לבית הכנסת עצרו הפורעים, גאנטע שעמד בראשם, העמיד כמין חופה, נמוכה מגובה אדם ולידה צלם, וכרוז הכריז, שכל היוצא מבית הכנסת לעבור תחת החופה ולכרוע לצלם, הציל את חייו.

אותה שעה, נתקדש שם הבורא, מכל אותם רבבות יהודים, לא כרע אחד, אנשים נשים וטף, זקנים עם נערים, בחרו למות במיתות משונות, ע"י רוצחים אכזריים, אך לא לכרוע ברך לצלם.

מסירותם של היהודים הציתה את זעמם של הפורעים, כחיות טרף התנפלו על יהודי אומן, שלשה ימים השתוללו המרצחים באומן, ה` ו` וז` בתמוז, הרגו, טבחו ורצחו, התעללו ושסעו גופות, עד שמספר ההרוגים הגיע לשלשים אלף, הלא הם שלשים אלף קדושי אומן, מחרפי נפשם למות על קידוש השם.

מתי מספר ובראשם `רבי דוד חזן` אחד מצדיקי אומן, הסתתרו במערה בקרבת העיר, הם היו היחידים שנותרו לפליטה. כאשר יצאו ממחבואם, לאחר צאת ההידימקאים את העיר, אספו את הגופות להביאם לקבורה, הגופות שנאספו, נערמו לכדי שני הרים גדולים, לאחר קבורתם, נשא רבי דוד קינה וכך הוא מסיים:

"ביום ההוא בא מספר ההרוגים ערך שלשים אלף נפשות מישראל, יזכרם אלקים לטובה עם שאר צדיקי עולם. יום הייארצייט נקבע לו` תמוז בכל שנה ושנה".

על אותה אדמת קודש ממש, מקום בו נתחולל קידוש ה` שאין כמות, בחר גם רבינו להטמן באמרו "אין אתם יודעים גודל יקרת מעלת קדושת זה הבית החיים דפה, כי הוא יקר וקדוש מאד", קברו נכרה בין שתי הגבעות שהתנשאו מעל קברות הקדושים.

מספר שנים לאחר מכן, לאחר שהכניעו הפולנים את המורדים, בנה הרוזן פוטוצקי את העיר שנית, ובנה בה את הגן המפורסם סופיפקא - סופיא, לזכר ביתו האהובה שנהרגה.

על גן סופיא אמר רבינו את אמרתו הידועה "להיות באומן ולא להיות בסופיה?" ותלמידיו פירשו, שכוונתו היתה משום שהגן מסמל קידוש ה` כה נשגב...

ואכן, נהגו חסידי ברסלב לבקר בגן סופיה בעת הגיעם לאומן, להזכר באותו קידוש ה` נשגב שנחולל בעיר, ע"י שלשים אלף יהודים.

ונהר יוצא מעדן להשקות את הגן...

פששש..בחור זהב

תשובה מלאה והסבר מדהים.

הבל הבליםשפיפול

סופיה שעל שמה נקרא הגן, נפטרה 12 שנים אחרי רבי נחמן, ייתכן מאוד שאף הכירה אותו באופן אישי.

מידע אמיתי על גן סופיה ניתן למצוא בערך הויקיפדי כאן:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%9F_%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%94

מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלגאחרונה

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר בראאחרונה

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך