בעזה"י יום ד' לסדר ראה כ''ד אב התשע"ג
שלום וברכה וכל טוב סלה יגיעו וירדפו אל היקר לי מאד ... נ"י
זכור וגם תזכור שהנה יום והנה לילה והנה הכל פורח ואדם לא קולט איפה שהזמן רץ, עד כדי כך שאמרו חכמינו הקדושים (בראשית רבה פרשה צ"ו סימן ב') כצל ימינו על הארץ והלוואי כצלו של כותל או כצלו של אילן אלא כצלו של עוף בשעה שהוא עף, אדם לא קולט איך שהזמן בורח לו, וכל יום ויום זה יום, כמו שאמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן רע"ב) על הפסוק (תהילים צ"ה) היום אם בקולו אם אתם רוצים לשמו בקולו יתברך דעו לכם שאין לכם רק היום הזה, ואם אדם היה לו שכל והיה קולט איך שהיום הזה אף פעם לא יחזור אליו היה משתדל להכניס ביום הזה כל מיני שטוב שבעולם, לבוא לבית הכנסת להתפלל את השלש תפילות שחרית מנחה ערבית שאין למעלה מזה, עד כדי כך שאמרו חכמינו הקדושים (תנא דבי אליהו רבה פרק ח') מי שהוא משכים ומעריב לבית הכנסת או לבית המדרש להשלים עשרה, עליהם הוא אומר פדה בשלום נפשי, בזה שאדם בא לבית הכנסת או לבית המדרש ומשלים מניין ועונה אמן יהיה שמיה רבה כביכול הוא פודה את השכינה, היש עוד דבר יותר חשוב מזה?
ולכן אני מאד מבקש אותך אל תהיה בטלן, אתה לא יודע מה התפילות שלך עושות למעלה בשמים אפילו שזה מלא מחשבות זרות וכו' בלבולים וכו', אם כל זאת גם אתה וגם תפלתך פודים את השכינה מהגלות לאט לאט, הבעיה שאין לך אמונה בעצמך אתה כל כך שבור ומיואש שנדמה לך מה כבר יהיה שאני יכנס היום לבית הכנסת ולהתפלל וכו', אבל אל תאמר זאת כי בשמים זה מאד מאד חשוב, וכך אמרו חכמינו הקדושים (פיסקא דרב כהנא) כל זמן שישראל מעצרין בבתי כנסיות ובבתי מדרשות הקדוש ברוך הוא עוצר שכינתו עמהם.
ולכן ראה שהיום הזה לא יעבור לך בלא כלום על כל פנים תתן כמה פרוטות לצדקה שזה יציל אותך ממות בטוח, כי צדקה תציל ממות לא מבקשים ממך שתתן מי יודע מה וכו' וכו', אלא הרגל את עצמך לתת כל יום כמה פרוטות לצדקה, לפני כל תפילה ותפילה ובאמצע האוכל ולפני שאתה יוצא לדרך, כדי שתהיה שמור על הדרך מכל מיני תאונות דרכים וכו' וכו', אם היית יודע איזה אורות אתה מדליק בכל העולמות, על ידי שאתה נותן בכל יום כמה פרוטות בכל יום לצדקה היית רוקד מרוב שמחה, ואותו דבר אתה צריך לשמוח עם הציצית והתפילין והמזוזה שיש לך ואל תיקח את זה בקלות, כי בזה שאתה תשמח עם המצוות האלו אתה מגלה את טוהר לבבך, כמו שאמר רביז"ל (ספר המידות אות שמחה סימן א') כשאדם עושה מצווה בשמחה בידו שלבו שלם עם אלוקיו.
כל כך חבל שהיום הזה אתה יכול לדבר כמה דיבורים אל הקדוש ברוך הוא לעשות כמה מצוות להקדוש ברוך הוא וזה ישאר לך לנצח, ועל כולם אם תזכה ללמוד גם קצת מקרא חומש ורשי עם התרגום מפרשת השבוע, קצת משנה כסדרן, דף גמרא בסדרת הדף היומי, אתה לא יודע איך תהיה הכי מאושר בחייך, ולכן אני מאד מבקש אותך תתיישב היטב היטב בדעתך שהיום הזה יפרח ויברח לך וכו' ולא ישאר לך רק הנקודות הטובות שאתה עושה.
דע לך שרביז"ל הקפיד מאד מאד לא לשתות שום משקה המשקר נקודה! לא בירה לא ערק ולא יין אלא לקידוש ולהבדלה ואמר רביז"ל (ליקוטי מוהרן ב' סימן כ'"ו) שעל ידי שכרות שוכחים את הקדוש ברוך הוא ושוכחים את כל המצוות, ולכן אני מאד מקפיד שבשום שמחה שעושים, שלא ימצא שמה שום משקה המשכר לא בירה ולא שום משקאות חריפים, כי זה נגד דעת רביז"ל והוא מקפיד על זה מאד מאד, ואמר רביז"ל (ספר המידות אות שכרות סימן ד') הקדוש ברוך הוא אוהב מי שאינו משתכר, ולכן תשמור מאד מאד לא לשתות שום משקה המשכר.