בעזה"י יום ה' לסדר ראה כ''ה אב התשע"ג
שלום וברכה אל היקר לי מאד ... נ"י
מאד מאד אני מבקש אותך שתראה להתחזק ולעשות התחלה חדשה, וכך לימד אותנו רביז"ל שבכל יום ובכל שעה ובכל רגע צריכים להתחיל מחדש, ואז דייקא יחייה חיים טובים חיים נעימים כי רוב הצרות שבני אדם סובלים זה רק מחמת שנופלים בבחינת שינה היינו שמיישנים את עצמם ונופלים בשינה עמוקה כאילו זה כבר דבר ישן לגמרי וכו', ומזה בא כל היאוש שנכנס באדם, אבל כשאדם יודע שהקדוש ברוך הוא מחייה ומהווה ומקיים את הבריאה כל רגע וכל שניה מחדש, אז היה יכול להתחיל בכל פעם מחדש ולא היה נשבר משום דבר.
ולכן אני מאד מבקש אותך אל תהיה בטלן ראה לא ליפול בדעתך כרגע, אלא תעשה התחלה חדשה בכל יום בכל רגע מחדש ואז שום דבר בעולם לא יוכל לשבור אותך.
רביז"ל לימד אותנו לימוד עמוק עמוק באמונה הקדושה והוא שנרגיל את עצמנו לדבר אל הקדוש ברוך הוא בשפת האם שלנו שזה נקרא התבודדות, לשיח ולספר כל אשר עם לבבו עמו יתברך אשר אין טוב מזה, וכל דיבור ודיבור שרק מדברים עמו יתברך זה מרעיש את כל העולמות כולם, ועיקר הבעיה של האדם שהוא לא מאמין בעצמו שהדיבורים שלו עושים רושם בשמים, כי אם הוא היה מאמין בעצמו שהדיבורים שלו בונים עולמות ומהפכים עולמות וכו' וכו', לא היה מפסיק לדבר עם הקדוש ברוך הוא מהרגע שקם עד הרגע שהולך לישון, ולכן אם אתה רוצה להיות מקורב לרביז"ל הרגל את עצמך לדבר רק אל הקדוש ברוך הוא כי רק הוא מבין אותך, ובזה שתדבר אל הקדוש ברוך הוא תצא מכל הדמיונות שיש היום בעולם וכו' וכו', המעלימים ומסתירים את אמיתת מציאותו יתברך.
נא ונא שאף אחד לא יבלבל לך את דעתך, חסידות ברסלב היא רק לציית את רביז"ל, והוא הזהיר אותנו מאד מאד ללמוד את ספריו הקדושים אשר (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן קצ"ב) פניו שכלו ונשמתו נמצאים בתוך ספריו, ולכן שאף אחד לא יבלבל את דעתך עם דמיונות ומחשבות של הבל וריק, אם אנחנו רוצים להתקרב אל רביז"ל ואנחנו מוכרחים ללמוד רק את ספריו הקדושים ולציית אותם כי אחרת מטעים את עצמנו ומטעים את אחרים.
נא ונא ראה להתפלל את השלש תפילות שחרית מנחה ערבית במניין דייקא כי אז הוא עת רצון מאד גדול בשמים וחבל שתפספס את העת רצון הזה, וקודם כל תפילה תכניס כמה פרוטות לצדקה כדי שתתפלתך תתקבל ברצון לפני אדון כל.
חוס ורחם על עצמך ותחטוף היום הזה דף גמרא כפי סדרת דף היומי כי דף גמרא ליום זה חיות לנפש וממשיך על עצמו אור וזיו חיות ודבקות, הדף היומי של היום הוא פסחים מ"ב, ולכן תקח גמרא ותחטוף את הדף הזה אפילו שלא למדת אתמול ואתה לא יודע מה יהיה מחר, על כל פנים היום תחטוף את הדף היומי וזה יציל אותך מכל רע וימישך עליך ברכה והצלחה בכל מעשיך.

